Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Σήμερα ημέρα της Υπαπαντής στα Κύθηρα γιόρτασαν οι ναοί
Παναγία Κακή Μέλισσα
Παναγία στα ΜΥΡΤΙΔΙΑ
Παναγία Παλιοπυργιώτισσα στο Κάτω Λειβάδι
Παναγία Μανωλίτισσα στα Φράτσια
Παναγία Κυπεριώτισσα στα Φριλιγκιάνικα
Παναγία Ιλαριώτισσα στον Ποταμό
Παναγία Δέσποινα στον Καραβά



Πρόσκληση στην κοπή πίτας Δ.Κ. Καραβά και εγκαίνια Δηλαβέρειου-Κοινοτικού Γραφείου


ΟΙ ΑΠΕΡΙΤΤΕΣ !!! ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΕΛΩΤΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ

 Φελωτή ! μιά ήσυχη παραλία στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Η περιοχή είναι όμορφη, με τους εντυπωσιακούς γκρεμούς της Κακόπλακας και τους διάσπαρτους ογκόλιθους ριγμένους στις μακρυές πράσινες πλαγιές...

Ο Ναός της Αγίας Πελαγίας στη Φελωτή,είναι ένας απ΄τους πολλούς σπηλαιώδεις ναούς που υπάρχουν στα Κύθηρα.Βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και είναι πολύ παλαιός,αφού μαρτυρείται το 1697 αλλά σίγουρα είναι παλαιότερος.
 

Κατά την παράδοση διαμορφώθηκε σε εκκλησία αυτό το σπήλαιο,εις εκπλήρωση τάματος κάποιων ναυτικών,που κινδύνεψαν εκεί κοντά.Στο κτιστό πέτρινο τέμπλο,υπάρχουν ανάγλυφα ναυτικά σύμβολα.
 
 

Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2017 στο Νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης χτύπησε για μια ακόμα φορά η καρδιά του εθελοντισμού.









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ»

Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2017 στο Νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης χτύπησε για μια ακόμα φορά η καρδιά  του εθελοντισμού.

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η κίνηση ευαισθητοποιημένων πολιτών της Μάνης, στην 11η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης & ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας.

Με το χέρι στην καρδιά, παλιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ενίσχυσαν την τράπεζα αίματος του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης. Συλλέχθηκε σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, τροφοδοτώντας έτσι τη συνέχιση της ανεκτίμητης συμβολής του ανώνυμου αιμοδότη σε μία έμπρακτη έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

Το χαμόγελο στα χείλη, η σπίθα στα μάτια όσων πρόσφεραν αίμα, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο σπόρος της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο έχει ήδη φυτευτεί.
Το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης έχει φωλιάσει για τα καλά στις καρδιές όλων των εθελοντών αιμοδοτών της Μάνης. Στα ανώνυμα πρόσωπα όλων, αναγνωρίζουμε το δώρο που είναι έτοιμο να προσφερθεί στον πλησίον.
Μαζί με το νεανικό πληθυσμό της Μάνης, συντονιστήκαμε στη συχνότητα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στους συμμετέχοντες, που με τη φλόγα του εθελοντισμού αναμμένη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, καθώς και το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας, αλλά και τη Διοίκηση του Γ. Ν. Λακωνίας για την άριστη συνεργασία μας.
Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, αλλά και το Δήμο Ανατολικής Μάνης και ιδιαιτέρως το Δήμαρχο κ. Π. Ανδρεάκο, που για μία ακόμη φορά στάθηκε αρωγός στις προσπάθειές μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ



Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

Επεισοδιακή καταδίωξη λαθροθήρα στις Βελιές Μονεμβασίας!


Ένα ακόμη «λαβράκι» εντόπισε στη Λακωνία η θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26/2, οι θηροφύλακες, Αλέξιος Αγρανιώτης και Δωρόθεος Τζανετάκος (φωτο), με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Βορείων Λακεδαιμόνων και Γυθείου, αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για λαθροθηρία λαγού τη νύχτα, μετέβησαν στις Βελιές Μονεμβασίας. Περίπου στις 11:10΄ το βράδυ εντόπισαν ένα όχημα να εισέρχεται σε χωματόδρομο, με τον οδηγό να κρατά φακό μεγάλου μεγέθους, φωτίζοντας τα γύρω αγροκτήματα, ενώ κινείτο με μικρή ταχύτητα.
Συνεχίζοντας την πορεία του, ο λαθροθήρας αντιλήφθηκε το όχημα της θηροφυλακής, χωρίς όμως να καταλάβει περί τίνος πρόκειται και προσπάθησε να πλησιάσει, φωτίζοντας επίμονα,  προκειμένου να εξακριβώσει τα στοιχεία του οχήματος. Αμέσως μόλις έστρεψε τα φώτα του οχήματός του και τον φακό του πάνω στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο,  αντιλαμβανόμενος την παρουσία των θηροφυλάκων, έβαλε όπισθεν και άρχισε να κινείται γρήγορα. Αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, προσπάθησε να διαφύγει, αλλά λίγο αργότερα, φτάνοντας στις Βελιές, σταμάτησε δεξιά στο δρόμο.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός του αυτοκινήτου ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα η οποία μπορούσε να δεχθεί πλέον των τριών φυσιγγίων, ένα μονόβολο στο πάτωμα του αυτοκινήτου, μία τσάντα με φυσίγγια, μία κυνηγετική ζώνη γεμάτη με 24 φυσίγγια και ένας φακός μεγάλου μεγέθους. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα την νύχτα με ελκυστικά φώτα, για παράνομη τροποποίηση κυνηγετικού όπλου και για άρνηση ελέγχου καθώς επίσης κατασχέθηκαν το παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια, ο φακός και το αυτοκίνητο όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί Θήρας.
- See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/126308-epeisodiaki-katadioksi-lathrothira-stis-velies-monemvasias#sthash.wHMsFhrE.MngKFXxK.dpuf

ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας καλεί τους Λάκωνες Βιοκαλλιεργητές, τη Πέμπτη 9 Φεβουαρίου 2017 και ώρα 18:30, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Λακώνων Ποιητών στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας. 
Το θέμα της συνέλευσης είναι "Ενημέρωση για τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. και ενημέρωση για το Νέο Πρόγραμμα".
Η Συνέλευση διενεργείται σε μία κρίσιμη στιγμή εν όψει της υλοποίησης του νέου προγράμματος της Βιολογικής Γεωργίας.
Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο προηγούμενο πρόγραμμα 2012-2016 (τις καθυστερήσεις, τις ποινές, τους αποκλεισμούς έως σήμερα) καλούμαστε ο καθένας ξεχωριστά να δώσει το παρόν στην παρούσα συνέλευση, προκειμένου όλοι να έχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με τη διαβούλευση που προηγήθηκε και με το πως φτάσαμε έως εδώ. 


Σπάρτη, Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2017 
Καραμπάσης Δημήτρης 
                           Πρόεδρος της Ένωσης 
Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ