Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

TO ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΤΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΩΡΑ 16.00

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 20/02/2017

Μια σημαντική συνεργασία στον τομέα της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων ξεκίνησε ο Δήμος Κυθήρων με το Διεθνή μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med). Ο οργανισμός υλοποιεί το Πρόγραμμα Συλλογής Ομβρίων Υδάτων στα Ελληνικά Νησιά στο πλαίσιο της δράσης "Climate Change Adaptation Through Non-Conventional Water Resources Management in North Mediterranean (Alter Aqua)" και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα της Coca Cola, "The Coca Cola Foundation". Μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί δράσεις σε 28 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων και έχουν εξοικονομηθεί περισσότερα από 63 εκατομμύρια λίτρα νερού, ενώ η συμβολή του προγράμματος στην ποιότητα ζωής των νησιωτών είναι τεράστια. Οι κύριες δράσεις του προγράμματος είναι η εγκατάσταση συστημάτων συλλογής ομβρίων υδάτων, η αποκατάσταση συστημάτων συλλογής βρόχινου νερού, η εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης, η κατασκευή νέων δεξαμενών, η εκπόνηση τεχνικών μελετών, εκπαιδευτικές δράσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια. Από φέτος, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα εντάσσονται για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι εκπρόσωποι του προγράμματος επισκέφθηκαν το Δήμο μας και είχαν εκτενή συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη, τον οποίο επαίνεσαν για τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων, ενώ επισκέφθηκαν αρκετά σημεία ενδιαφέροντος με τους Αντιδημάρχους και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Αφού επιλεγούν τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα, ο Δήμος μας θα υπογράψει με τον Οργανισμό Global Water-Med σύμφωνο συνεργασίας.
Πληροφορίες για τη δράση στο:http://www.gwp.org/en/GWP-Mediterranean/

"Αίτημα άμεσης παρέμβασης – τροπολογίας επί του άρθρου 221 του Ν.4412/2016".





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/03/2017 ΕΩΣ  ΚΥΡΙΑΚΗ  12/03/2017 .
  


  
ΣΑΒΒΑΤΟ        11/03                           09.00-13.00 

ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ          17.30-21.00                               
  
ΚΥΡΙΑΚΗ        12/03    ΠΡΩΙ             09.30-14.00

Καρναβάλι Κυθήρων στον Ποταμό Κυριακή 26/02


Με επιτυχία ο χορός των Πυροσβεστών Λακωνίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστών Λακωνίας μετά από 6 χρόνια.

Το παρών έδωσε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημήτρης Σταθόπουλος καθώς και πλήθος εν ενεργεία και εν αποστρατεία Πυροσβέστες.

Στον χορό τιμήθηκαν για τα καθήκοντά τους συνταξιούχοι πυροσβέστες ενώ όλοι μαζί διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ρεπορτάζ βίντεο
Γιάννης Παυλάκος 

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθησαν (3) Βούλγαροι για ναρκωτικά στην Εθνική Οδό Ταράψας- Μονεμβασίας.

Συνελήφθησαν,  (19.2.2017) το απόγευμα, στο 23ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ταράψας- Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 22, 29 και 37 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη.
 http://dimotikiagoratislakonias.gr/

Τροποποίηση Δρομολογίου "Βιτσέντζος Κορνάρος" για την περίοδο του Πάσχα