Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Η Φιλαρμονική στα Μυρτίδια τέλη της δεκαετίας του 80

Η Φιλαρμονική στα Μυρτίδια τέλη της δεκαετίας του 80 με την χορωδία από μελόντικες, που είχε φτιάξει τότε ο αείμνηστος μαέστρος Στράτης Θεοδωρακάκης.
 Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων - Potamos Philharmonic

Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ(ΦΩΤΟ)


Αύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας πραγματοποιείται η έξοδος της Μυρτιδιώτισσας από το προσκύνημά της. Αυτό το θρησκευτικό έθιμο καθιερώθηκε επίσημα το 1842 με μια "ρηματογραφία" του Επάρχου Κυθήρων Ιωάννου Καλούτση και του Επαρχιακού Συμβουλίου, η οποία επικυρώθηκε από τον Άγγλο Τοποτηρητή J. Colchunt. Mε αυτή τη διαταγή η εικόνα λιτανεύει από τα Μυρτίδια στη Χώρα, όπου παραμένει μέχρι τη Δευτέρα της Διακαινησίμου. Το έθιμο αυτό από τότε τηρείται αδιαλείπτως με εξαίρεση τα χρόνια της κατοχής, οπότε η Εικόνα διαφυλάχθηκε σε μυστική κρύπτη.




Eleni Harou

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΤΑΤΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! THE GREAT PROJECT IN MITATA IN FULL PROGRESS!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΤΑΤΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!
THE GREAT PROJECT IN MITATA IN FULL PROGRESS!
Με ταχείς ρυθμούς και αμείωτη ένταση συνεχίζεται το μεγάλο έργο της ανάπλασης του οικισμού των Μητάτων, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΟΠΑΑΧ) με 154.000€ (μετά την έκπτωση). Η μελέτη παρέμενε αναξιοποίητη για σχεδόν 10 χρόνια, η Δημοτική μας Αρχή την επικαιροποίησε, έλαβε όλες τις εγκρίσεις και ενέταξε το έργο στο προηγούμενο ΕΣΠΑ (2015) με την σημαντική συνδρομή του Τεχνικού μας Συμβούλου. Το έργο ξεκίνησε σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην μεταφορά του έργου στο νέο ΕΣΠΑ και στην έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα. Θυμίζω ότι μέσα στο Δ.Σ. είχε προταθεί από συνάδελφο της αντιπολίτευσης να ακυρώσουμε τη σύμβαση (!!!) και να επαναδημοπρατήσουμε το έργο (!!!) με την απίθανη δικαιολογία ότι το αρμόδιο Υπουργείο καθυστερούσε τις διαδικασίες! Αν κάναμε κάτι τέτοιο, σήμερα η χρηματοδότηση θα είχε χαθεί και ένα χρόνιο αίτημα και όνειρο των Μητατιωτών δεν θα γινόταν πραγματικότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Μητατιώτες είχαν ακούσει πολλές υποσχέσεις για το έργο αυτό, όπως και για την ανάπλαση στα Σκλαβιάνικα που θα εκτελέσει ο Δήμος με ίδιους πόρους. Εμείς αντί για κούφια λόγια, προτιμάμε τα έργα! Με άρτια τεχνική υποστήριξη συνεχίζουμε δυναμικά!
Φωτογραφίες από τη σημερινή επίσκεψή μου στο έργο μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη όπου ενημερωθήκαμε από τον ανάδοχο για την πρόοδο των εργασιών. Η επίβλεψη του έργου γίνεται από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Αττικής
.
Stratos Charchalakis