Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ !!

Το Πάσχα στην Αγία Πελαγία των Κυθήρων,αποτελεί πάντα μια μοναδική πρόταση
απόδρασης ! Αν θέλετε όμως να ζήσετε κάτι ανεπανάληπτο φέτος, αναμένετε το βράδυ της Ανάστασης ,υπερθέαμα πυροτεχνημάτων,που θα σας μείνει αξέχαστο !! Οι συμπατριώτες μας Μηνάς Σουρής και ο Κωνσταντίνος Προβατάρης θα μας προσφέρουν μια βραδιά ανεπανάληπτη ,υποσχόμενοι ότι αυτή η Ανάσταση θα είναι τόσο εντυπωσιακή ,όσο καμία άλλη χρονιά . Ένα σόου «έκρηξης» χρωμάτων θα κάνει την Αγία Πελαγία να λάμψει με τις ομορφιές της . Αυτό το Πάσχα θα σας μείνει αξέχαστο !! Ο προορισμός σας είναι η Αγία Πελαγία !!

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ "ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟΥ"ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ο Σύλλογος Νεολαίας Κυθήρων «Πορφυρίς» διοργανώνει, την Νέα Δευτέρα 17/04/2017 και ώρα 11:00 το πρωί, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στα Κύθηρα

Φίλοι κυνηγοί ο θησαυρός σας περιμένει να τον ανακαλύψετε! 
Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από 3 έως και 5 μέλη. Σημαντικό είναι σε κάθε ομάδα να υπάρχει κάποιος οδηγός καθώς και αυτοκίνητο διότι το κυνήγι θα λάβει χώρα σε ολόκληρο το νησί. 
Τα μέλη της ομάδας πρέπει να είναι από 15 χρονών και άνω. 
Κάθε ομάδα πρέπει να βρει: ΟΝΟΜΑ και ΑΡΧΗΓΟ.
Επίσης πρέπει να δηλώσει όλα της τα μέλη.
όποια περεταίρω πληροφορία χρειάζεστε μπορείτε να στείλετε inbox εδώ στο facebook στα προφίλ των:
Νικόλας Δριδάκης
Γιώργος Καλλίγερος
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα:
Αλεξάνδρα Λουράντου 6976537432
Μυρτώ Δαπόντε 6978283205
μέχρι και την Κυριακή 16/04/2017
Ετοιμαστείτε! Σας περιμένουμε!

Πορφυρίς // Porphyris.com

Γ.Ν.- Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ - Ενημέρωση για τη πορεία υλοποίησης 4 αναπτυξιακών έργων




Μανεμβασιά αρχές 20ου αιώνα Μυρτιδιώτισσα

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Η προγραμματισμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Απριλίου, σχετικά με τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τη εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και για την λήψη μέτρων συντονισμού, πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνεδρίαση συ
μμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Γαβρίλης, ο Δ/ντής Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ευστράτιος Δαβάκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Διονύσιος Κουτσούκος, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Δήμων, του Ο.Α.Σ.Π., της ΔΕΔΔΗΕ, φορέων και οργανώσεων και εθελοντικές ομάδες δράσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αυτοτελούς Δνσης Πολιτικής Προστασίας και άλλων Δ/νσεων των Αντιπεριφερειών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων τους καλωσόρισε και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και καλή αντιπυρική περίοδο. Τους ευχαρίστησε για την ομαλή συνεργασία που οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο και τόνισε τη σοβαρότητα του ΣΟΠΠ με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή επισημαίνοντας ότι «το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν». Στη συνέχεια, συνέστησε στους Δήμους την έγκαιρη απομάκρυνση όλων των κλαδεμάτων και των υλικών που μπορεί να αποτελέσουν εν δυνάμει εύφλεκτα υλικά και την καταγραφή και συντήρηση όλων των διαθέσιμων οχημάτων και μηχανημάτων. Προς το Πυροσβεστικό δε Σώμα υπέδειξε την στρατηγική διασπορά των μέσων και οχημάτων για άμεση αντιμετώπιση πιθανών εστιών και την ενίσχυση των πυροσβεστικών κλιμακίων. Από τους εκπροσώπους της ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε την έγκαιρη αποψίλωση και αποξήλωση στις περιοχές αρμοδιότητας της και την συνέχιση της αντικατάστασης των καλωδίων που διέρχονται μέσα από δασικές εκτάσεις με επενδεδυμένα καλώδια.
Αναφορικά με τον ΟΑΣΠ και στο πλαίσιο της δημιουργίας αντισεισμικής κουλτούρας, πρότεινε τη συνέχιση των εργαστηρίων σεισμικής αντιμετώπισης στα σχολεία και στους Δήμους με ρεαλιστική προσομοίωση κατά το δυνατόν.
Κλείνοντας, ο κ. Χατζηπέρος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή και απαιτείται η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και οργάνωση του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕ Νήσων προγραμματίζει κοινές δράσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ).

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ


ΛΑΚΩΝΙΑ: Από τις 19 Απριλίου η καρδιά του Ελληνικού Μπάσκετ θα χτυπάει στον Δ. Ευρώτα

ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - 2017.

Με την τελική φάση του 44ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων ξεκινάει η επίσημη τελετή έναρξης του Προγράμματος του Δήμου Ευρώτα ως ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - 2017.
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - ΑΣ ΠΑΟΚ - ΑΠΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ( Αναμένονται οι άλλες δύο Ομάδες που θα συμπληρώσουν την εξάδα της τελικής φάσης).
Από την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 έως την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 η καρδιά του Ελληνικού Μπάσκετ χτυπάει στον Δήμο Ευρώτα, στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ!!!
Επίσημη τελετή έναρξης Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, ώρα: 19,30
Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη, χθες (11.4.2017) το απόγευμα, στο Γύθειο Λακωνίας

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικά έγγραφα
Συνελήφθη, χθες (11.4.2017) το απόγευμα, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 55χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν μία (1) απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου, για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα και μία (1) απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου, για ενδοοικογενειακή βία.

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας για Πάσχα

Εύχομαι από καρδιάς στους απανταχού Λάκωνες Καλό Πάσχα.
Τις Άγιες αυτές μέρες, η θυσία του Κυρίου μας δείχνει τον δρόμο της ταπεινοφροσύνης, της καρτερικότητας και της προσφοράς.
Στις δύσκολες στιγμές και στις δοκιμασίες που περνάμε όλοι μας, ας θυμηθούμε τη δύναμη της αυτογνωσίας, της αποφασιστικότητας, του αλτρουισμού, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης ώστε πάνω σε αυτές τις αξίες να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.
Το διαχρονικό μήνυμα της Αναστάσεως ας γίνει για όλη την ανθρωπότητα πηγή ελπίδας, χαράς, αισιοδοξίας, ειρήνης και αγάπης.
Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Αδαμαντία Τζανετέα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 11/4/2017

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 11/4 σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις υπό την Προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Στην πρώτη συνεδρίαση εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου για το έτος 2017, που αποτελεί μια τυπική υποχρέωση που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό, με ελάχιστη ωστόσο πρακτική χρησιμότητα καθώς οι Δήμοι με έλλειψη προσωπικού αδυνατούν να το υλοποιήσουν.



Στη δεύτερη συνεδρίαση ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τρέχοντα ζητήματα καθώς και για τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τα αποτελέσματα της οποίας φάνηκαν άμεσα, καθώς ο Δήμος ενημερώθηκε ότι θα ενταχθούν και τα Κύθηρα στο πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας των μικρών νησιωτικών Δήμων της ΕΕΤΑΑ παρά το γεγονός ότι υπερβαίνουν το πληθυσμιακό κριτήριο των 3.100 κατοίκων που έχει τεθεί. 

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενέκρινε την πρόσληψη 3 νέων μονίμων υπαλλήλων στο Δήμο, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, κάτι που αποτελούσε διαρκές αίτημα της Δημοτικής Αρχής.

Το Δ.Σ. ενέκρινε τον απολογισμό της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για το 2016, τη συμμετοχή του Δήμου στην πρόσκληση του ΠΕΠ Αττικής για τη δημιουργία "Κέντρων Κοινότητας" και τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. 

Αποδέχθηκε επίσης τις μελέτες για το έργο "Συντήρηση - Επισκευή Δημοτικής Οδοποιίας" με προϋπολογισμό 310.000€ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και στοχεύει σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο οικισμών του νησιού καθώς και για το έργο "Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας" προϋπολογισμού 3.100.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

Προηγήθηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε τη συγκρότηση 5 επιτροπών διεξαγωγής δημοπρασιών έργων, την ανάθεση έργων και άλλα τρέχοντα θέματα.
-------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------------

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/4/2017

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση των νέων συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών του Δήμου Κυθήρων. Αντικαταστάθηκαν όλοι οι Η/Υ του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και του ΚΕΠ με νέες σύγχρονες μονάδες, τοποθετήθηκαν σταθεροποιητές τάσης που δεν υπήρχαν, ενώ έγινε προμήθεια καινούργιων πολυμηχανημάτων, εκτυπωτών καθώς και plotter, για την εκτύπωση σχεδίων της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

 
Παράλληλα έγινε προμήθεια νέων προγραμμάτων οδήγησης, καθώς και σχεδιαστικών.

Οι παλαιοί Η/Υ και εκτυπωτές θα αναβαθμιστούν και θα προταθεί προς το Δ.Σ. η παραχώρησή τους σε δημόσιες υπηρεσίες του νησιού, με προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες.

Η σχετική προμήθεια ανήλθε στο ποσόν των 32.272,59€ (με το ΦΠΑ) με ανάδοχο, μετά τον διαγωνισμό που διεξήχθη, την εταιρεία Genius Tech με έδρα τα Κύθηρα.
-------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------------

Μεγάλη Τετάρτη: Το Αγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθενείας

Με τη Μεγάλη Τετάρτη φτάνουμε στη μέση της Μεγάλης Εβδομάδας.
Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα, που μετάνιωσε και ζήτησε συγχώρεση αλείφοντας με μύρο τα πόδια του Ιησού.
Η αμαρτωλή γυναίκα παίρνει την συγχώρεση και μετανοεί ενώ εκείνη την ώρα ο Ιούδας πηγαίνει να συναντήσει τους Αρχιερείς. Εκεί, πέφτοντας θύμα της φιλαργυρίας του, δέχεται να τους δώσει τον Ιησού με το αντάλλαγμα των τριάντα αργυρίων.
Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τελείται το μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου.
Κατά τη διάρκεια του, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Με αυτό τον τρόπο ευλογείται το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πιγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.
Το ευχέλαιο μπορεί να πραγματοποιηθεί και άλλες μέρες του χρόνου και εκτός του ναού, αν ζητηθεί από κάποιον. Το λάδι του ευχελαίου θεωρείται θεραπευτικό. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου που διαβάζονται τα επτά Ευαγγέλια ο ιερέας, όπως και πολλοί πιστοί, ανάβουν ένα κερί για κάθε Ευαγγέλιο. 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/megali-tetarti-to-agio-efcheleo-gia-therapia-pasis-asthenias