Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Το Μήνυμα της Κυριακής του Θωμά 23-4-17 και Γραπτό Θείο Κήρυγμα

Τό Μήνυμα της Κυριακής (ηχητικό μήνυμα)
από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Κυριακή του Θωμά - Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου
{23-4-17}





ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ (23-4-2017)

 
ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
Ὁ Θωμᾶς, μέ τή στάση του, ἐκφράζει τήν τάση τοῦ ἀνθρώπου γιά ἔρευνα. Ἀπό τή φύση του ὁ ἄνθρωπος θέλει νά ἐρευνᾶ, νά τά ἐλέγχει ὅλα. Ἡ Θεότητα ὅμως, ἡ αἰωνιότητα, τό ἄναρχο, τό ἄπειρο, τά μυστήρια, δέν ὑπόκεινται ἔλεγχο. Δέν ἐρευνῶνται, δέν ἀποδεικνύονται. Καί ὅμως ὑπάρχουν.

Ὁ Θωμᾶς ζήτησε ἔλεγχο τοῦ μυστηρίου ἀπό καλή πρόθεση καί δέν τοῦ τό ἀρνήθηκε ὁ Χριστός. Τοῦ ἐπέτρεψε νά Τόν ψηλαφίσει.

Ὁ ἴδιος ὁ Χριστός ἀρνήθηκε στό σατανᾶ, στό Σαραντάριο ὄρος, νά κάνει τά λιθάρια ψωμιά, γιά νά δώσει δείγματα τῆς θεότητάς Του. Ἐδῶ πρέπει νά ποῦμε ὅτι, ἡ ἀπόκτηση τοῦ ψωμιοῦ καί ἡ ἐξασφάλιση εὐημερίας γιά τόν ἄνθρωπο μέ τήν ἐπέμβαση πού θά ἔκανε ὁ Χριστός μεταβάλλοντας τά λιθάρια σέ ψωμιά, θά ἦταν ἕνας ἐξαναγκασμός τῆς ἀνθρώπινης ἐλευθερίας νά δεχθεῖ τή θεότητά Του. Γι’ αὐτό καί Ἐκεῖνος προτίμησε ν’ ἀποφύγει τή μεταβολή αὐτή παρά νά δώσει ὑλική εὐτυχία στόν ἄνθρωπο μέ ἀντάλλαγμα τήν ἐλευθερία του. Ὁ σατανᾶς πῆγε μέ πονηρία. Ὁ Θωμᾶς μέ ἀγαθότητα. Ὁ Θωμᾶς κέρδισε.

Ὁ Θεός ἀποκαλύπτει τά μυστήρια στούς ἀγαθούς καί πιστεύοντες. Ἀπό τούς πονηρούς ἀφαιρεῖ καί τή λογική τους ἀκόμη καί γίνονται παράλογοι. Ὅταν ἡ λογική δέν εἶναι εἰσαγωγή στό ὑπέρλογο γίνεται παράλογη.

Αὐτό πού πρέπει νά συστήσουμε στό σημερινό μας κόσμο εἶναι τοῦτο : Νά ἐρευνᾶ μέ καλή πρόθεση καί θά τοῦ ἀποκαλυφθεῖ ἡ ἀλήθεια.

Ὅποιος διψάει γιά τήν ἀλήθεια τή βρίσκει. Ἡ ἀλήθεια εἶναι οἱ σωστές σχέσεις μας μέ τό Θεό, μέ τούς ἀνθρώπους καί μέ τήν κτίση.
† π. Φρ. Δ.
-------------------------------
Πηγή: imkythiron.gr 
-------------------------------

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΜΕ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ! Από Δέσποινα Βαγγελόγλου Παπούλη

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΑΜΕ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ! 
Από Δέσποινα Βαγγελόγλου Παπούλη
"Ακόμα καταπράσινα είναι ,αλλά εμείς από σήμερα ξεκινήσαμε την οργάνωση της γιορτής του Βατικιώτικου κρεμμυδιού που πλέον είναι θεσμός ,τον Αύγουστο το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά της Παναγίας!
Φέτος όχι μόνο κρεμμυδόσουπα ,όχι μόνο κρεμμυδόπιτες και στιφάδο και πολλές άλλες συνταγές , που θα μαγειρέψουν οι Βατικιώτισες κυρίες ,αλλά και ψητό κρεμμυδάκι παρακαλώ σερβιρισμένο σε ψωμάκι φρυγανισμένο με φρέσκο ελαιόλαδο ,ριγανίτσα και αγάπη από εμάς !! Μμμμ μου ήρθε και μια ιδέα τώρα δα ! Κρεμμυδοσουβλάκι στα κάρβουνα !!! Θα χρειαστούμε πολλά κρεμμύδια και πολλούς εθελοντές !!!!

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.Το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Κατσανεβιανά

Το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Κατσανεβιανά Αντικυθήρων εορτάζει απόψε και αύριο. Η αγάπη των κατοίκων και των δωρητών το έχει μεταμορφώσει σε μια πνευματική όαση. Οι παλαιές εικόνες συντηρήθηκαν και νέες εικόνες με το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου έχουν τοποθετηθεί. Κάποτε θυμάμαι 100 άτομα στη γιορτή του Αγίου που συνήθως συνέπιπτε με τη Νέα Δευτέρα.

Stratos Charchalakis 





Η Εκκλησιά της Παναγιάς στα Μελιτιάνικα. Ο διάκοσμός της εκπλήσσει!!! ( ΦΩΤΟ )

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...ΣΤΟΝ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗ


Σάββατο 22 Απριλίου 2017
Σε ηλικία 90 ετών άφησε απροσδόκητα σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή ο Παντελής Τσιριγωτάκης , ο καλός άνθρωπος της γειτονιάς της αγοράς της Νεάπολης .
Πάντα καλοσυνάτος και με μια ναυτική ιστορία στη γλώσσα του ήταν καλοδεχούμενος σε όλες τις παρέες των καφενείων , του άρεσε να κερνάει και να κερνιέται , και κάθε φορά που έφευγε από την παρέα για να ανέβει στο σπίτι του έλεγε , ήρθα γιατί σας αγαπώ και ήθελα να σας δω .
Εφέτος το καλοκαίρι η απουσία του θα είναι αισθητή και θα μας λείψει για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες και από την γιορτή της Αγίας Τριάδας που τόσο πολύ ευχαριστήθηκε την επανάληψη του πανηγυριού στην παραλία μας μετά από τόσα πολλά χρόνια , εφέτος βασίλεψε ο Αυγερινός γιαυτόν .
Θάχει όμως τώρα να πει πολλά με τους παλιούς του φίλους που μόλις τον υποδέχτηκαν στην γειτονιά των Αγγέλων ,
Καλό παράδεισο Παντελή Τσιριγωτάκη
.


Stathakis Panagiotis

ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ"


Το έργο είναι νόμιμο, πλήρως αδειοδοτημένο, με όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Δεν μπορούμε να ρωτάμε τον κάθε κάτοικο τί είδους κυβόλιθος του αρέσει, αυτό έλειπε. Υπάρχουν μηχανικοί και τεχνικές υπηρεσίες. Το έργο ολοκληρώνεται και σε 2 περίπου μήνες θα το εγκαινιάσουμε, ως μία απόδειξη ότι εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε μεγάλα έργα που επί πολλά χρόνια παρέμεναν υποσχέσεις..

Stratos Charchalakis 

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΟΙΚΟ ΜΗΤΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ










Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο κέντρο αεροδιαστημικής έρευνας στις Βρυξέλλες

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το καλοκαίρι του 2014 μετά από πρωτοβουλίες, προσωπικές επαφές και τελικά την επίσκεψη του ίδιου του Περιφερειάρχη της κ. Πέτρου Τατούλη στο Βέλγιο, εκπροσωπεί επισήμως την Ελλάδα στο πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αεροδιαστημικής έρευνας στην Ευρώπη, που τελεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, το Von Karman Institute for Fluid Dynamics στις Βρυξέλες (https://www.vki.ac.be).

Από τη σημαντική συνεργασία αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η χώρα μας ωφελείται πολλαπλά. Η συμμετοχή της Ελλάδος στο διεθνές αυτό Ινστιτούτο παρέχει δυνατότητες σε ευέλπιδες της νέας γενιάς να αποκτήσουν τεχνολογική εξωστρέφεια σε τομείς αιχμής που στην χώρα μας είναι ανύπαρκτοι ή ακόμα βρίσκονται σε υποτυπώδες αναπτυξιακό στάδιο.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε φοιτητές από όλη την χώρα να ενταχθούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα για την εκμάθηση της τεχνολογίας της αεροδιαστημικής,  μέσα σε ένα μοναδικό πανευρωπαϊκό μαθησιακό περιβάλλον αριστείας.

Επιπλέον, υπό τη στενή συνεργασία και την επίβλεψη από τους έμπειρους καθηγητές τους στο Ινστιτούτο παρέχεται η δυνατότητα για πρωτοποριακή έρευνα με την χρήση των μοναδικών στον κόσμο πειραματικών εργαστηριακών διατάξεων που είναι εγκατεστημένα στα εργαστήρια  προηγμένης αεροδιαστημικής τεχνολογίας του Ινστιτούτου.

Με δεδομένη λοιπόν τη στρατηγική και γεωπολιτικά κρίσιμη θέση της Πελοποννήσου στη Μεσόγειο επιδιώκονται δράσεις με πολλαπλασιαστικές συνέργειες,  για να αποτελέσουν την απαρχή της ανάπτυξης του τομέα της έρευνας στη αεροδιαστημική επιστήμη στην Πελοπόννησο και στη χώρα.

Οι ισχυρές αυτές διεθνείς συνεργασίες δημιουργούν το  συγκριτικό πλεονέκτημα για την Πελοπόννησο, για να αναπτύξει τη στρατηγική της κατεύθυνση και να δημιουργήσει σημαντικό πυλώνα έρευνας και καινοτομίας, για τη χώρα, κατά το Ευρωπαϊκό τεχνολογικό γίγνεσθαι.

Μια πολύ σημαντική πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της ραγδαίας προόδου που επιτυγχάνεται στην σμίκρυνση των μικροηλεκτρονικών και που έχει σημαντικές εφαρμογές στην αεροδιαστημική και είναι αυτή της τεχνολογίας των μικροδορυφόρων, που εν δυνάμει μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον χώρο αυτό λόγω της σημαντικής μείωσης του υφιστάμενου κόστους πρόσβασης στο διάστημα για εφαρμογές δορυφόρων.

 Το Von Karman Institute τα τελευταία 8 χρόνια έχει υπό την αιγίδα του σε αυτό τον τομέα το πολυδιαφημισμένο διεθνές project  QB50 (https://www.qb50.eu)..

Αυτό αποτελείται από μια συστοιχεία μικροδορυφόρων που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από φοιτητές πανεπιστημίων σε 23 διαφορετικές χώρες του κόσμου, υπό τον γενικό συντονισμό του  Von Karman Institute.

Οι μικροδορυφόροι αυτοί, cubesats όπως εν συντομία ονομάζονται, θα αναπτυχθούν σαν ομάδα επικοινωνιακά δικτυωμένοι μεταξύ τους για να κάνουν μετρήσεις στην «άγνωστη και ανεξευρεύνητη μέχρι τώρα» ζώνη της θερμόσφαιρας (100 km με 1000 km) για να ερευνηθεί πως τα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας εκεί επηρεάζουν τις τηλεπικοινωνίες.

Στην ομάδα αυτή επίσης συμμετέχουν και 2 μικροδορυφόροι από την χώρα μας, ένας από το Δημοκρίτειο και ένας από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μετά από πολυετή και επίπονη ομαδική προσπάθεια την Τρίτη 18 Απριλίου στις 4:11 μμ ώρα Ελλάδος εκτοξεύτηκε η πρώτη ομάδα 28 μικροδορυφόρων από το Cape Canaveral στη Florida, ακριβώς όπως είχε γίνει και τον Ιούλιο του 2014 με την εκτόξευση του πρώτου Ελληνικού μικροδορυφόρου λαμδα-sat, του διακεκριμένου καθηγητή αεροδιαστημικής Περικλή Παπαδόπουλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το project QB50 για το οποίο σήμερα γίνεται παγκόσμια μνεία και καλύπτεται εγκωμιαστικά από τα ΜΜΕ και σε πολλές χώρες πέραν της Ευρώπης (Κίνα, Αυστραλία) είναι της έμπνευσης του στενού σύμβουλου για θέματα αεροδιαστημικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Δρ. Jean Muylaert.

Δια της αντιπροσώπευσης της χώρας εκεί η Περιφέρεια Πελοπόννησος έχει διασυνδεθεί πλέον στενά με την πρωτοπορία της τεχνολογίας στο τομέα αυτό.

Σημαντική βοήθεια επίσης για την ενσωμάτωση στην Αμερική των μικροδορυφόρων του QB50 στον πύραυλο εκτόξευσης Atlas V rocket για να μεταφερθούν και μετέπειτα να εκτοξευτούν μέσα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στο διάστημα παρείχε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος καθηγητής αεροδιαστημικής και επί μακρόν συνεργάτης της NASA Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος.

Ακολουθεί η ίδια η σχετική αναφορά και του ίδιου του Ινστιτούτου που μας απέστειλε για την εκτόξευση του πρώτου τμήματος της αποστολής QB50:

Successful launch of a world premiere bringing together 23 countries
under the lead of the von Karman Institute
The objective of the European project QB50 is to design and to deploy in space a network of miniaturized satellites to study the lower layers of the thermosphere. Funded by the European Union, the project implements an international Consortium led by the von Karman Institute (VKI). The first of the two rockets that will take the QB50 constellation in space lifted off with success early on Tuesday 18 April (11.11 a.m. Cape Canaveral, 5.11 p.m. Brussels).


A large portion of the QB50 constellation (28 out of 36 CubeSats) lifted off at 5.11 p.m. GMT on Tuesday April 18th (11.11 a.m. EST, USA) from the launch Pad at Cape Canaveral in Florida. In the next days, the spacecraft will dock with the international Space Station, the 28 CubeSats should be deployed end of April. A second launch is foreseen in May with the remaining 8 CubeSats.
The CubeSats are fully functional miniaturized satellites made up of double or triple cubic units (10x10x10cm). CubeSats have a mass less than 1.33 kilograms per unit and use off-the-shelf electronic components. The nano-satellites have been designed to facilitate access to space research at lower cost.
This project represents a unique collaboration between universities and research institutes from 23 countries around the world. The project, coordinated by an international Consortium, receives funding from the European Union’s Seventh Framework Programme for Research and Technical Development*. QB50 has the objectives that include facilitating access to space for universities and research centers, performing measurements in the thermosphere, demonstrating new technologies in orbit and promoting space collaboration and science education. The QB50 CubeSats have been designed and built by a large number of young engineers, supervised by experienced staff at their universities and guided by the QB50 project through reviews and feedbacks.
The QB50 mission is a world premiere. The project is the first attempt to provide multi-point measurements of the upper layers of the atmosphere, the mid-lower thermosphere, located between 200km and 400 km altitude, through a constellation of CubeSats. This area of the thermosphere is the least explored mainly because it is difficult or risky to reach. It is too high in altitude to be reached by ground radar and small rockets and it is too low for satellites. In fact, this area is important to accurately determine the reentry trajectory of a spacecraft.
After deployment, the CubeSats of the QB50 constellation will initiate their long descent. While orbiting around the Earth several times a day, the CubeSats will take a large number of measurements of the gaseous molecules and electrical properties of the thermosphere. The data will be centralized by the von Karman Institute and will serve to better understand the relation between the Earth’s atmosphere and the Sun radiation. The results generated by the constellation will be used to validate and enhance forecasting models and improve our understanding of the physical processes taking part in the thermosphere. The CubeSats flying in the thermosphere will have a very short lifetime, between 1 to 2 years, before completely burning up in the atmosphere.
“This project is the very first international real-time coordinated study of the thermosphere phenomena. The data generated by the constellation will be unique in many ways and they will be used for many years by scientists around the world”, stressed Dr. Davide Masutti, QB50 project manager at the von Karman Institute.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ο Δημος Ευρωτα βραβευσε Αθλητες και Αθλητικα Σωματεια

Ο Δήμος Ευρώτα, ως Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ για το έτος 2017, τίμησε τις αθλητικές προσωπικότητες του Ελληνικού Μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, Κώστα και Παναγιώτη Πετρόπουλο, καθώς και αθλητικά σωματεία και σχολεία που συνέβαλλαν στην προώθηση και την ανάπτυξη του αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, Ο Δήμος Ευρώτα απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους εξής :
* Α.Ε ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΑΕ
* ΑΣΤΕΡΑ Βλαχιώτη
* ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ
* ΑΜΙΛΛΑ Αγ. Ιωάννη
* ΚΑΣΤΡΟ Γερακίου
* 1ο ΓΕΛ Σπάρτης
* ΓΕΛ Μονεμβάσιας
* ΓΕΛ Κροκεών
* ΕΠΑΛ Σπάρτης
Ο Δήμος Ευρώτα, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και όλες τις αθλητικές δομές και Ομοσπονδίες, έχει χρέος και υποχρέωση να τιμά, να εκτιμά και προπάντων να μην ξεχνά συνεργασίες και δράσεις που βοήθησαν και βοηθούν την αθλητική ανάπτυξη του τόπου μας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ευρώτα, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος ΑΣΤΕΡΑ Βλαχιώτη – Ένωσης ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΥ ΔΟΞΑΣ και με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα (30) χρόνων από τον μεγάλο άθλο κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, απένειμε τιμητικές βραβεύσεις αποδεικνύοντας ότι παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας υλοποιώντας, όπως πάντα, τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους του, τόνισε τις βασικές προτεραιότητες του αθλητισμού, κυρίως την φετινή χρονιά, μιας και Ο Δήμος Ευρώτα, φέτος, κατέχει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης των Σπορ.
Ο κ. Γρυπιώτης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, οι οποίες υπερβαίνουν τους όποιους ανταγωνισμούς και τις μικρότητες, ιδιαίτερα σε αθλητές – σύμβολα που καθοδηγούν την νεολαία.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι Κώστας και Τάκης Πετρόπουλος στην αντιφώνηση τους ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Ευρώτα, για την πρωτοβουλία του και τις δράσεις του Δήμου στα αθλητικά δρώμενα και υποσχέθηκαν να είναι στο πλευρό του Δήμου Ευρώτα όταν και όποτε τους ζητηθεί.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος του Δήμου Σπάρτης, κ. Βαλιώτης Ευάγγελος και ο Δήμαρχος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζάς Ευθύμιος, ο οποίος και παρέλαβε την σημαία του Δήμου Ευρώτα, μαζί με τις ευχές όλων μας, ώστε να είναι ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας η Ευρωπαϊκή Πόλη των Σπορ για το έτος 2018, αφού έχει ήδη καταθέσει υποψηφιότητα, στην κατηγορία «Τown». Επίσης παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας, κ. Τζανετέα Αδαμαντία, εκπρόσωπος του ανώτατου διοικητή φρουράς του Ν. Λακωνίας ο αντιστυνταγματάρχης (ΕΜ) κ. Συναδινός Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας κ. Καρράς Παναγιώτης, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λακωνίας κ. Παπαδάκος Γεώργιος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και σχολείων του Νομού Λακωνίας.
Ο Δήμος Ευρώτα και το Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» έχει, τα τελευταία χρόνια, ενεργή συμμετοχή σε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, Πανελλήνιου ενδιαφέροντος, τις οποίες ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία. Αναφορικά κάποιες από τις εκδηλώσεις αυτές αποτελούν το 27ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στο Μπάσκετ, το έτος 2013, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη, με την συμμετοχή των εξής ομάδων: Γ.Α.Σ. Απόλλων Πτολεμαίδας, ΓΕ Αρκαδίας «Άμιλλα 2000», Ο.Κ.Α. Αρκάδι Ρεθύμνου, Α.Ε.Σ. Ένωση Γαλατσίου, ΠΑΟΚ και ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας, με πρωταθλήτρια την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Με αυτή την βασική υποδομή του Κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά και την αποκλειστική οικονομική κάλυψη από την πλευρά του Δήμου, και φυσικά έχοντας κατά καιρούς αναλάβει την συνδιοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων, πάντα σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και τους αθλητικούς συλλόγους, αναλάβαμε για μια ακόμη φορά άλλη μια μεγάλη συνδιοργάνωση, την 4η κατά σειρά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ), την Τελική Φάση του 44ου Πρωταθλήματος Εφήβων, με την συμμετοχή των εξής ομάδων:
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ, ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και ΑΣ ΠΑΟΚ, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω «ανωτέρας βίας»!, πάρα το γεγονός ότι και αυτή την φορά ο Δήμος ήταν πανέτοιμος να υποδεχθεί άλλο ένα σημαντικότατο αθλητικό γεγονός Πανελλήνιας εμβέλειας (παρακάτω σας παραθέτουμε τους Αριθμούς Διαδικτυακής Ανάρτησης (Α.Δ.Α.) των συμβάσεων του Δήμου Ευρώτα με τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα νερά αθλητών, ποσού αξίας 23.153,94 ευρώ ( ΑΔΑ: ΩΛΦΛΟΚΣΣ-ΟΦΖ , 69ΥΦΟΚΣΣ – Φ7Ψ , 71ΒΞΟΚΣΣ-9ΗΞ , Ω0Λ9ΟΚΣΣ-Θ98 , 7ΝΚSOKΣΣ-ΟΜΞ ).
Ο Δήμος Ευρώτα θα συνεχίσει να επιδιώκει συνεργασίες και συνδιοργανώσεις στον τομέα του Αθλητισμού, με μοναδικό στόχο την θετική και δημιουργική συμμετοχή της νέας γενιάς στα αθλητικά δρώμενα ως τρόπου ζωής.
Με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης, ευχαριστούμε θερμά τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους τιμώμενους αθλητές αλλά και τα αθλητικά σωματεία και τα σχολεία, τους φιλάθλους, τους παράγοντες του ποδοσφαίρου και τις ομάδες του ΑΣΤΕΡΑ Βλαχιώτη και της Ένωσης ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΥ – ΔΟΞΑΣ για τη συμμετοχή και συμβολή τους στην προχθεσινή μας (19/4/2017) εκδήλωση.
Με γνώμονα τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού συνεχίζουμε τις συνεργασίες, υποστηρίζοντας και φιλοξενώντας αθλητικές εκδηλώσεις Πανελληνίου και Πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, τηρώντας όπως πάντα τις δεσμεύσεις μας!
Το Γραφείο Τύπου
Δήμου Ευρώτα

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για ναρκωτικά στην Ε.Ο Σπάρτης-Μονεμβάσιας.

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, (21.4.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, στο 27ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τάραψας- Μονεμβασιάς Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 26 ετών και δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 22 και 25 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και δύο (2) τσιγαριλίκια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη.

Ο Δήμος Κυθήρων στην 20η έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2017 στην Κύπρο

Η 20η έκθεση Ταξίδι 2017 άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες της σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία. Τα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου για δεύτερη συνεχή χρονιά, τέλεσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης. Παρέστησαν Υπουργοί, Πρέσβεις, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι συναφών οργανισμών, Διευθυντές Αεροπορικών Εταιρειών και πληθώρα άλλων προσκεκλημένων.
 
Ο Δήμος Κυθήρων συμμετέχει στην έκθεση ΤΑΞΙΔΙ 2017 στο περίπτερο 24. 
Κύθηρα – Αντικύθηρα … σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών, σημείο έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών, τόπος ξεχωριστός, με ανθρώπους φιλικούς και ζεστούς. Μεσαιωνικά κάστρα, παραδοσιακοί οικισμοί, βαθυγάλαζες παραλίες, εντυπωσιακά φαράγγια με καταρράκτες και κατανυκτικά μοναστήρια είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να συναντήσει στα Κύθηρα.

Τα Κύθηρα διαθέτουν υψηλού επιπέδου υποδομές, σύγχρονο αεροδρόμιο, τακτικά ακτοπλοικά δρομολόγια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε απαίτηση και όλες τις απαραίτητες ευκολίες που πρέπει να έχει ένα νησί του μεγέθους τους.

Τα Αντικύθηρα έχουν διατηρήσει την άγρια ομορφιά τους και αποπνέουν μια μυστικότητα, όπως τα μυστικά του περίφημου αρχαίου Ναυαγίου και του Μηχανισμού που επί 2000 χρόνια έκρυβαν στο βυθό τους.

Πλούσιο υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν οι επισκέπτες του περιπτέρου π.χ. ένθετο παραλιών και το κεντρικό τουριστικό φυλλάδιο. 

Σημαντικοί προορισμοί που μπορούν οι επισκέπτες να δουν είναι το Κάστρο Χώρας, τις παραλίες, τους Νερόμυλους για πεζοπορία, τον Καταρράκτη της Φόνισσας ή Νεράιδας, τα γραφικά χωριά παρά την θάλασσα π.χ. Αυλέμωνας, Καψάλι, Αγία Πελαγία. Επίσης το Μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και πολλά άλλα Ιερά Προσκυνήματα. Όσο αφορά τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν το Βενετσιάνικο Παστίτσιο (γίνεται την περίοδο των Απόκρεων), την παραδοσιακή Φατουράδα (τσίπουρο με κανελογαρύφαλλα), τα Αμυγδαλοτά, τα Λαδοπαξίμαδα, το θυμαρίσιο μέλι και τα Ξεροτήγανα. 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή το Σαββατοκυρίακο 22 και 23 Απριλίου από η ώρα 16:00 μέχρι η ώρα 22:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.
--------------------------------------------
Πηγή: cyprushighlights.com
--------------------------------------------