Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στα Κύθηρα

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στα Κύθηρα
Τρίτη 25/04/2017
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών για τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κυθήρων. Στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το πλήρωμα του οποίου εντόπισε και περισυνέλεξε ένα (01) συσκευασμένο δέμα, το οποίο αποτελούνταν από τέσσερα (04) επιμελώς συσκευασμένα δέματα που περιείχαν πιθανόν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού βάρους πενήντα οχτώ κιλών και επτακοσίων δέκα γραμμαρίων (58,710 Kg).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

Δασικοί χάρτες: Όλες οι αλλαγές – Ποιοι «γλιτώνουν» το τέλος αντίρρησης

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΩΣ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ

Τη δυνατότητα να αιτηθούν ατελώς στις Δασικές Υπηρεσίες διόρθωση σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες έχουν οι πολίτες, με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στη απόφαση καθορίζονται εννέα διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες οι δασικές υπηρεσίες έχουν υποπέσει σε λάθη ή παραλείψεις.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλλουν αντίρρηση προκειμένου να διορθωθεί ο χάρτης, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του ειδικού τέλους αντίρρησης που θεωρείται υπέρογκο ειδικά για τους αγρότες.
Με βάση την εφημερίδα, το εν λόγω τέλος αρχίζει από 10 ευρώ για εκτάσεις ως 100 τμ και φτάνει τα 40 ευρώ για ένα στρέμμα, τα 90 ευρώ για εκτάσεις έως και 5 στρέμματα, τα 180 ευρώ για οικόπεδα έως και 10 στρέμματα, τα 350 για γεωτεμάχια έως και 20 στρέμματα, τα 700 ευρώ για εκτάσεις έως και 100 στρέμματα, τα 1.400 ευρώ για έως και 300 στρέμματα και τα 3.300 για εκτάσεις από 300 στρέμματα και πάνω.
Με βάση την ίδια απόφαση, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», καθορίζονται τα πρόδηλα σφάλματα, τα οποία και μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την επιβάρυνση με το ειδικό τέλος:
Αυτά είναι:
- Σφάλματα που οφείλονται στα χαρτογραφικά υπόβαθρα. Υπάγονται περιπτώσεις απόκλισης ή εσφαλμένης τεχνικής απόδοσης των οριογραμμών που παρατηρούνται στις αεροφωτογραφίες του 1945 και του 2007.
- Παράλειψη της αποτύπωσης σαφώς δασικής έκτασης εντός ευρύτερης άλλης μορφής (αγροτικής κ.λπ.) και το αντίστροφο, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις που έχουν αποτυπωθεί λανθασμένα τα όρια αγροτεμαχίων.
- Απεικόνιση εμφανώς λανθασμένης αγροτικής έκτασης ως δασικής (εξαιτίας λανθασμένης εκτίμησης του είδους βλάστησης) και το αντίστροφο, η οποία μπορεί να έχει προέλθει από τη χρήση αεροφωτογραφίας του 1945
- Σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη ή λάθος αντιστοίχιση στοιχείων.
- Λανθασμένη αποτύπωση στον δασικό χάρτη, η οποία εμφανίζει διαβαθμισμένες περιοχές, δηλαδή περιοχές που δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται για λόγους ασφαλείας, όπως για παράδειγμα τα στρατόπεδα και το αποτέλεσμα είναι τα στοιχεία του χάρτη να διαφέρουν από την πραγματική κατάσταση.
- Εμφάνιση πεδινών εκτάσεων σε περιοχή ομαλής κλίσης ως χορτολιβαδικών.
- Εμφάνιση εκτάσεων αναγνωρισμένων ως ιδιωτικών έναντι του Δημοσίου ως χορτολιβαδικών.
- Εμφάνιση εκτάσεων που αποτελούν τεχνητές δασικές φυτείες ως δασικών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/788045/dasikoi-xartes-oles-oi-allages-poioi-glitonoyn-to-telos-antirrisis#ixzz4fHQsaNEm

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ & ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ημερίδα για «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας και τους Δήμους Σπάρτης και Μονεμβασιάς, μετά από σχετικό ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, θα διοργανωθούν ενημερωτικές ημερίδες με θεματικό αντικείμενο την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».
Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:
· Για την περιοχή του Δήμου Σπάρτης, την 28.4.2017 ημέρα Παρασκευή, με ώρα έναρξης την 11:00΄, στην αίθουσα «Ευάγγελου Φιλιππόπουλου» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, που βρίσκεται στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης (Λυκούργου αρ. 135).
· Για την περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας, την 28.4.2017 ημέρα Παρασκευή, με ώρα έναρξης την 18:00΄, στην αίθουσα Θεάτρου «Χρήστου Καρυτσιώτη» του Γυμνασίου Μολάων στους Μολάους Λακωνίας.
Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν, είναι το cyberbullying, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και απευθύνονται κυρίως σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς αλλά και στο ευρύ κοινό.

Σημαντική συμφωνία της Δημοτικής Αρχής Κυθήρων για την υδροδότηση του νησιού

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Κυθήρων με τον Διεθνή μη κερδοσκοπικό Οργανισμό "Global Water Partnership-Mediterranean" (GWP-Med) που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα της Coca - Cola στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Σύμφωνο (Memorandum of Understanding - MoU) υπεγράφη από το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού GWP-Med Καθηγητή κ. Μιχαήλ Σκούλλο.
Με το Σύμφωνο, ο Δήμος και το νησί των Κυθήρων ωφελούνται σε μια σειρά άμεσων παρεμβάσεων στον τομέα της ύδρευσης και της εξοικονόμησης πόσιμου ύδατος. Συγκεκριμένα:
- Θα εγκατασταθούν 3 καινούργιες μεταλλικές δεξαμενές αποθήκευσης πόσιμου ύδατος στις θέσεις "Μαραθέας" και "Κάλαμος" Κυθήρων καθώς και στη θέση "Μύλοι" Αντικυθήρων και θα συνδεθούν με το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης με δαπάνες του προγράμματος. Στόχος είναι η ενίσχυση με σημαντικές ποσότητες νερού περιοχών που είτε αντιμετωπίζουν διαρκή προβλήματα λόγω μικρής χωρητικότητας δεξαμενών (Κάλαμος, Αντικύθηρα), είτε υδροδοτούν ευρύτερες περιοχες (Μαραθέας). Η κάθε καινούργια δεξαμένη θα έχει χωρητικότητα 150 κυβικών. Αντίστοιχες δεξαμενές έχουν τοποθετηθεί σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.
- Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις σε δασκάλους, καθηγητές και μαθητές, με στόχο την ευαισθητοποίηση στην ορθή χρήση των υδάτινων πόρων.
- Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια επιμόρφωσης στο τεχνικό προσωπικό του Δήμου αλλά και στους ιδιώτες υδραυλικούς των Κυθήρων.
- Θα διανεμηθούν ειδικά ακροφύσια εξοικονόμησης νερού σε επιλεγμένους οικισμούς, προκειμένου να καταγραφεί το ποσοστό εξοικονόμησης νερού πριν και μετά την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Ο Δήμος θα αναλάβει την προετοιμασία των βάσεων για την εγκατάσταση των δεξαμενών, που στόχος είναι να έχουν τοποθετηθεί και συνδεθεί στο δίκτυο μέχρι το καλοκαίρι.
«Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία εναλλακτικής χρηματοδότησης απαραίτητων έργων ύδρευσης, που αποδεικνύει την εξωστρέφεια του Δήμου μας και τη δυνατότητα συμμετοχής σε μεγάλα ιδιωτικά χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν ωφελήσει πολλά νησιά εδώ και αρκετά χρόνια», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.
Ο Οργανισμός Global Water Partnership έχει μέχρι σήμερα υλοποιήσει έργα και δράσεις συλλογής και εξοικονόμησης υδάτων σε 19 νησιά των Κυκλάδων: Σύρο, Νάξο, Τήνο, Ίο, Σαντορίνη, Ανάφη, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινο, Φολέγανδρο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Άνδρο, Κέα, Κύθνο, Πάρο, Αντίπαρο, Αμοργό.
ΠΗΓΗ https://www.epoli.gr/

ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Κυθηραϊκη οικογενεια φωτογραφημένη απο το Δημήτριο Σοφιο στο πρωτο τέταρτο του 20 ού αι.

Δύο οικογένειες φωτογράφων στα Κύθηρα σημάδεψαν τον 20ό αι. Η οικογένεια Φατσέα και η οικογένεια Σοφίου. Αυτοί οι καλλιτέχνες φωτογράφοι, εκτός από τα εκπληκτικά πορτρέτα Κυθηρίων που μας άφησαν, αποτύπωσαν με σπάνια ευαισθησία την κοινωνική ζωή και τα σπουδαιότερα θρησκευτικά και πολιτικά γεγονότα των Κυθήρων. Η Αρετή Σοφίου το γένος Κατσούλη ήταν από τις πρώτες γυναίκες φωτογράφους και εργάστηκε στην Αθήνα κοντά σε γνωστούς επαγγελματίες στις αρχές του 20ού αι. Όταν πέθανε σε νεαρά ηλικία την διαδέχθηκε στη φωτογραφική τέχνη ο σύζυγός της Δημήτριος Σοφίος, που είχε το εργαστήριό του στα Λογοθετιάνικα. Ο γιος τους Εμμανουήλ Σοφίος που παρέλαβε τη σκυτάλη άφησε ένα σπάνιο και πολυτιμότατο αρχείο με χιλιάδες αρνητικά, στο οποίο καταγράφεται όλη η ζωή στα Κύθηρα μέχρι τη δεκαετία του '70. Την οικογενειακή παράδοση σήμερα συνεχίζει η εγγονή του, Εβίτα Προβατάρη- Σοφίου.
Εκτός από τη οικογένεια Σοφίου, η δεύτερη σπουδαία οικογένεια επαγγελματιών φωτογράφων ήταν η οικογένεια Φατσέα από το Λειβάδι. Ο Παναγιώτης Φατσέας ξεκίνησε τη φωτογραφία επαγγελματικά γύρω στο 1910. Πέθανε πρόωρα το 1938 και συνέχισαν τα παιδιά του Μανώλης και Χαράλαμπος που είναι όπως και ο Μανώλης Σοφίος οι φωτογράφοι των παιδικών και των νεανικών μας χρόνων. Οι πολύτιμοι φίλοι μας, που μας συντρόφεψαν στις εκδρομές μας, στις γιορτές, στις χαρές και τις λύπες. Ήταν παρόντες σε όλα τα κοινωνικά και ιστορικά γεγονότα στο νησί μας, είχαν άριστα οργανωμένο εργαστήριο στο Λειβάδι και δημιούργησαν ένα αρχείο πολυτιμότατο και πλουσιότατο που περιλαμβάνει εκτός των άλλων περίπου 2500 γυάλινες αρνητικές πλάκες από τις λήψεις του Παναγιώτη Φατσέα. Μετά την Κατοχή οι αδελφοί Φατσέα έφεραν στα Κύθηρα κινηματογράφο. Θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη μας το θερινό σινεμά στο Λειβάδι, ενας κήπος με αγιόκλημα και γιασεμιά και τη Μελίνα να παίζει τη "Στέλλα"..........

Eleni Harou 
Ο Μητροπολίτης Κυθηρων Δωροθεος Κοτταράς μετέπειτα Αρχιεπισκοπος Αθηνών, φωτογραφημένος στο στούντιο του Φατσέα στο Λειβάδι περί το 1925.

Η ιστορική φωτογραφία του Μανωλη Σοφίου το Σεπτέμβριο του 1944 με τον Αγγλικό στόλο στο Καψαλι.


Κυθηραϊκη οικογενεια φωτογραφημένη απο το Δημήτρη Σοφιο στο στούντιο στα Λογοθετιανικα.



Φωτογραφία του Παναγιωτη Φατσέα απο εκδρομή του Γυμναςιου στο Μυλοποταμο την Πρωτομαγιά του 1925.

ΕΚΛΑΠΗ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑΤΕΡΑ

Το τραπέζι που φαίνεται στη φωτογραφία είναι ιδιοκτησία του καταστήματος Σκαλατερα στην χώρα Κυθήρων κάτω από την πλατεία. Το νέο Σάββατο το βράδυ ξημέρωμα Κυριακής εκλαπη από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος όπου βρισκόταν όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει με την διεύθυνση του καταστήματος στο 2736031555. Ευχαριστώ!

Lazaros Vezos 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΛΥΚΙΜΙ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!!


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΣΚΛΑΒΟΥΝΙΩΤΩΝ"
ΣΤΟ ΛΥΚΙΜΙ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΣ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΛΥΚΙΜΙ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ,ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ, ΚΑΡΑΤΖΗ,ΑΡΩΝΗ,ΚΑΙ ΣΑΛΕΑ !!!
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ !!!

Ο Φιλιππής Ζερβός διατηρεί ζωντανό τον τελευταίο νερόμυλο των Κυθήρων!

Κάθε φορά που στα ταξίδια μας συναντώ και συζητώ με ανθρώπους σαν τον Φιλιππή Ζερβό, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μπορώ να βλέπω ακόμη ζωντανή την παράδοση ενός τόπου. Που μπορώ να περπατώ σε μονοπάτια γήϊνων παραδείσων, με νερά που κατηφορίζουν στις πλαγιές του βουνού, καταρράκτες, οργιώδη βλάστηση και πουλιά που μπορούν και θέλουν ακόμη να τραγουδούν.

 

Είκοσι πέντε σχεδόν νερόμυλοι υπήρχαν κάποτε στην περιοχή του Μυλοποτάμου των Κυθήρων, σύμφωνα με όσα μου είπε ο Φιλιππής. Όλοι δούλευαν και άλεθαν το σιτάρι με τη δύναμη του νερού που έβγαινε, και συνεχίζει να βγαίνει, από τα σωθικά της Κυθηραϊκής γης. Σήμερα, όλοι εκείνοι οι νερόμυλοι κείτονται σε ερείπια και μόνο ο νερόμυλος του Φιλιππή δέχεται τους επισκέπτες που θέλουν να ξαποστάσουν, να πιουν ένα καφέ και να ακούσουν από το στόμα του πρόθυμου Φιλιππή την ιστορία του νερόμυλου και με ποιο τρόπο η ορμή του νερού γυρνούσε κάποτε τις μυλόπετρες.

 

Ο Φιλιππής διαθέτει αρκετά χρήματα, χρόνο και κόπο για να διατηρήσει την οικογενειακή παράδοση ζωντανή και εκφράζει τον θυμό του που η Πολιτεία, όχι μόνο δεν τον συνδράμει, αλλά φέρνει και προσκόμματα με το τέρας της γραφειοκρατίας που καταβροχθίζει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία. "Έξι χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να μου δώσουν άδεια να προσφέρω ένα καφέ στους επισκέπτες!", λέει ο Φιλιππής.

 


 

Θυμώνει και για την συμπεριφορά κάποιων συμπατριωτών του, που διατηρούν σπίτια και οικόπεδα κατά μήκος του ποταμού. "Έγιναν κάποια έργα στην περιοχή, με πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απέβλεπαν στην ανάπτυξη της γεωργίας", λέει ο Φιλιππής, και συνεχίζει : "Γεωργική παραγωγή όμως δεν υπάρχει! Κάποιοι αντλούν λοιπόν το νερό για τις οικιακές τους ανάγκες και για να γεμίζουν τις πισίνες τους! Πώς θα διατηρηθεί αυτή η ομορφιά που βλέπετε αν δεν υπάρχει νερό; Αναγκάστηκα πέρυσι να καλέσω την αστυνομία γιατί κάποιοι αντλούσαν το νερό την ώρα που υπήρχε έλλειψη καθώς δεν είχε βρέξει τη χρονιά που προηγήθηκε"


-----------------------------------------------------------
Πηγή: ribandsea.com-Ιωσήφ Παπαδόπουλος
-----------------------------------------------------------

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Παναγία Χρυσαφίτισσα στη Μονεμβασία

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εόρτασε η τοπική μας εκκλησία τη Δευτέρα του Θωμά, την πολιούχο και προστάτιδα του τόπου μας Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της στο Κάστρο Μονεμβασίας.



Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο, συγχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

 


 


 




Εν συνεχεία τελέστηκε η ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και νωρίς το πρωί, μεταφέρθηκε η ιερά εικόνα της Παναγίας μας στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

 


 


 




Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εορτή.

 


 


 




Τον εορτασμό της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας τίμησαν μεταξύ των άλλων με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Βουλευτής και πρ. Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η πρ. Βουλευτής κα Φεβρωνία Πατριανάκου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σταύρος Χριστάκος και Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη.

 


 




Επίσης παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βουνελάκης, Κατερίνα Τσαφατίνου, Θεοδούλη Σπυριδάκου, Βασίλης Κουλουβάκος, Ευστάθιος Βελιώτης και Παναγιώτης Κόκκορης και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μονεμβασίας κ. Δημήτριος Χουσάκος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος και οι Πρόεδρου των Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, Αγγελώνας, Μεταμορφώσεως και Πακίων κ.κ. Απόστολος Καπελέρης, Αναστάσιος Γεώργας, Παναγιώτης Σκαρμούτσος και Μιχάλης Καρούνης.

 




Παρόντες τέλος ήταν ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος Ιορδάνης Χατζηνικολάου, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, ο Δοικητής του Α.Τ. Μολάων Παναγιώτης Γιάννου, ο Διοικητής του Α.Σ. Μονεμβασίας Νεκτάριος Γάγκας, ο Λιμενάρχης Νεαπόλεως Ευστάθιος Σκαλίμης, η Υπολιμενάρχης Νεαπόλεως Βασιλική Χριστοφοράκη και πλήθος κόσμου.

To monemvasianews.gr συγχαίρει και επαινεί τον εφημέριο της ενορίας, πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το Δήμο Μονεμβασίας, καθώς επίσης το Λιμενικό Σώμα, τους ψαράδες της Μονεμβασίας και όλους όσους βοήθησαν για την άρτια οργάνωση της εορτής.

Ευχόμαστε η χάρη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας, να φωτίζει τα βήματα και τις ψυχές των ανθρώπων.

 


 


 


 


 


 


 


 


 



-------------------------------------------------------------------------------- 
Πηγή monemvasianews.gr- Φωτογραφίες:: Δημήτρης Σιάχος
-------------------------------------------------------------------------------- 

Πώς θα μπορούν οι πολίτες να διορθώνουν τα λάθη στους δασικούς χάρτες

Σύμφωνα με την απόφαση 153394/919/12.4.2017 η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 1366/21-04-2017 καθορίζεται η διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών.
Αναλυτικά με την απόφαση ορίζονται τα εξής:
Α. Καθορίζεται πρόδηλο σφάλμα στη διαδικασία κατάρτισης του δασικού χάρτη οποιαδήποτε προφανής
- τεχνικού χαρακτήρα απόκλιση ή εσφαλμένη τεχνική απόδοση των οριογραμμών που παρατηρείται πάνω στα φωτογραμμετρικά υπόβαθρα και προκύπτει είτε από μετρήσεις εδάφους ή φωτοερμηνευτικής απόδοσης του θεματικού περιεχομένου του χάρτη, που έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα, που παρουσιάζεται σ' αυτά,
- παράλειψη, εκ παραδρομής, της αποτύπωσης σαφώς δασικής έκτασης εντός ευρύτερης άλλης μορφής (αγροτικής κ.λπ.) και το αντίστροφο,
- απεικόνιση εμφανώς λανθασμένη αγροτικής έκτασης ως δασικής και το αντίστροφο,
- παράλειψη εγγραφών στοιχείων των πολυγώνων του χάρτη στη βάση δεδομένων,
- λάθος αποτύπωση θεματικής επιφάνειας που οφείλεται σε διαμορφωμένα στοιχεία εικόνας (φωτογραφίας) λόγω διαβαθμισμένων περιοχών,
- απόδοση ως "χορτολιβαδικής', έκτασης που αφορά σε πεδινή και ομαλής κλίσης περιοχή, η οποία εξαιρείται της υπαγωγής στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το π.δ. 32/2016 (ΦΕΚ 46 Α'),
- απόδοση ως "χορτολιβαδικής', έκτασης που αφορά σε αναγνωρισμένη, κατά τις κείμενες διατάξεις, έναντι του Δημοσίου ως ιδιωτικής, η οποία εξαιρείται της υπαγωγής στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας,
- απόδοση ως δασικής, έκτασης που αφορά τεχνητή δασική φυτεία, η οποία εξαιρείται της υπαγωγής στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας και
- ειδικά σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη απεικόνισης πράξεων της διοίκησης πριν την κύρωση του δασικού χάρτη.
Β. Τα πρόδηλα σφάλματα του δασικού χάρτη αντιμετωπίζονται ως ακολούθως:
1. Σφάλματα που οφείλονται στα χαρτογραφικά υπόβαθρα.
Στις περιπτώσεις μεταφοράς οριογραμμών του δασικού χάρτη, από προγενέστερο φωτογραμμετρικά υπόβαθρο, το οποίο αποτέλεσε το χαρτογραφικό υπόβαθρο κατάρτισής του, σε νεότερο πλέον ακριβές, για λόγους επικαιροποίησης, ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:
Ελέγχεται και εξασφαλίζεται η καλύτερη γεωμετρική ακρίβεια του νέου χαρτογραφικού υλικού, με μετρήσεις εδάφους, με τον προσδιορισμό και μέτρηση των ιδίων φωτοσταθερών στα δύο υπόβαθρα και τη σύγκριση μεταξύ τους, ειδικότερα στις περιοχές που διαπιστώνονται πιο έντονες οι αποκλίσεις.
Στη συνέχεια, με φωτοερμηνεία, εφόσον δεν πρόκειται για περιπτώσεις που έχει αλλάξει η μορφή στο έδαφος (μορφές δασικής ή άλλης κάλυψης, δρόμοι, διασταυρώσεις δρόμων, ρέματα, γωνίες χωραφιών και άλλα στοιχεία που μπορούν να προσδιοριστούν στις αεροφωτογραφίες των διαφορετικών χρονολογιών) ή η τοπογραφική διαμόρφωση, αναγνωρίζονται φωτοσημεία (ή άλλα χαρακτηριστικά αναγόμενα στην μορφολογία του εδάφους), από τα οποία εξαρτώνται οι οριογραμμές κατά τη μεταφορά τους.
2. Σφάλματα που οφείλονται σε λάθος τοποθέτηση των θεματικών οριογραμμών.
Στις περιπτώσεις που έχουν τοποθετηθεί και απεικονισθεί θεματικές οριογραμμές (πρόσφατα δασική έκτα- ση-δασική έκταση στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης κ.λπ.) σε λάθος θέση σε σχέση με την εικόνα (π.χ. οριογραμμή που καθορίζει δασικό πολύγωνο τέμνει την εικόνα και εντάσσει τμήμα του, εσφαλμένα, σε όμορο πολύγωνο άλλης μορφής κάλυψης), αυτές μεταφέρονται στην πραγματική θέση, και γίνονται όλες οι προκύπτουσες αλλαγές στη βάση δεδομένων (π.χ. εμβαδόν).
3. Σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη ή λάθος απεικόνισης θεματικών εκτάσεων (αφορούν μορφή ή χαρακτήρα)
• Για τις περιπτώσεις που προφανέστατα δεν συμπεριελήφθη σαφώς δασική έκταση εντός πολυγώνου άλλης μορφής έκτασης (π.χ. αγροτικής) και το αντίστροφο, συμπληρώνεται και τροποποιείται ο δασικός χάρτης με αυτές, δημιουργούμενων νέων πολυγώνων, τα οποία κωδικαριθμούνται, με ανάλογη τροποποίηση της βάσης δεδομένων.
• Επίσης, για λανθασμένη εκτίμηση του είδους βλάστησης από την φωτοερμηνεία παλαιότερων ή/και πλέον πρόσφατων αεροφωτογραφιών και λόγω μη επιβεβαίωσης στο έδαφος, που είχε σαν αποτέλεσμα την προφανέστατη, εσφαλμένη, απεικόνιση πολυγώνου μη δασικής έκτασης ως δασικής και το αντίστροφο. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα διευκρινιστικού χαρακτήρα αναφέρεται μεγάλης ηλικίας ελαιώνας, που λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους κατά τη φωτοερμηνεία των αεροφωτογραφιών εκλήφθη ως έχον τη μορφή δάσους και συμπεριελήφθη ως δασική έκταση.
Διευκρινίζεται ότι τα ανωτέρω αφορούν θεραπεία προφανέστατων λαθών στη μορφή κάλυψης εκτάσεων και δεν επιτρέπεται φωτοερμηνευτική ή επίγεια επανεκτίμηση αυτών ακόμα και όταν βρίσκονται σε οριακή κατάσταση χαρακτηρισμού τους.
4. Σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη ή λάθος εγγραφών στοιχείων (αντιστοίχισης)
Διορθώνονται τα λάθη που έχουν παρεισφρήσει προφανώς εκ παραδρομής (π.χ. διαφορά στο εμβαδόν του πολυγώνου από το πραγματικό, λάθος ένδειξη landtype κ.λπ.) στη βάση δεδομένων και συμπληρώνονται οι εγγραφές που λείπουν (π.χ. καταχώρηση ένδειξης κατηγορίας κάλυψης πολυγώνου στη βάση δεδομένων).
5. Σφάλματα που οφείλονται σε τροποποιημένα στοιχεία κατόπιν επεξεργασίας εικόνας λόγω διαβαθμισμένων περιοχών
Εφόσον οι χρησιμοποιούμενες αεροφωτογραφίες ή ορθοφωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που τα στοιχεία που προέρχονται από την εικόνα να είναι διαφορετικά από την υφιστάμενη πραγματική κατάσταση στο έδαφος και λόγω αμέλειας δεν είχαν επιβεβαιωθεί-διορθωθεί οι θεματικές γραμμές με αυτοψίες, μπορούν κατόπιν αίτησης, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας ανάρτησης έως την κύρωση των δασικών χαρτών ή και αυτεπάγγελτα, να διορθωθούν.
Η ανάδειξη, αποτύπωση και διόρθωση εκτελείται είτε με επίγειες μεθόδους μέτρησης είτε με φωτογραμμετρικές, χρησιμοποιώντας αεροφωτογραφίες, ορθοφωτογραφίες ή δορυφορικές εικόνες υψηλής ακρίβειας ίσης ή καλύτερης των προβλεπόμενων στις τεχνικές προδιαγραφές κατάρτισης δασικών χαρτών.
6. Σφάλματα λόγω συμπερίληψης πεδινών χορτολιβαδικών, βραχωδών ή πετρωδών εκτάσεων
Στις περιπτώσεις που, λόγω παραδρομής, συμπεριλήφθηκαν στους δασικούς χάρτες εκτάσεις ως υπαγόμενες στις παραγράφους 5α', 5β' άρθρου 3 ν. 998/1979, ενώ ευρίσκονται προφανώς επί πεδινών και ομαλών εδαφών, όπως ορίζονται στο π.δ. 32/2016, οι δασικοί χάρτες διορθώνονται, εξαιρουμένων των πολυγώνων που αφορούν στις παραπάνω εκτάσεις.
7. Σφάλματα λόγω συμπερίληψης χορτολιβαδικών, βραχωδών ή πετρωδών εκτάσεων αναγνωρισμένων ως ιδιωτικών
Στις περιπτώσεις που συμπεριλήφθηκαν στους δασικούς χάρτες εκτάσεις ως υπαγόμενες στις παραγράφους 5α', 5β' άρθρου 3 ν. 998/1979, ενώ είναι αναγνωρισμένες κατά τις κείμενες διατάξεις, έναντι του Δημοσίου ως ιδιωτικές, οι δασικοί χάρτες διορθώνονται, εξαιρουμένων των πολυγώνων που αφορούν στις παραπάνω εκτάσεις.
8. Σφάλματα λόγω συμπερίληψης τεχνητών δασικών φυτειών ως δασικών εκτάσεων
Στις περιπτώσεις που συμπεριλήφθηκαν στους δασικούς χάρτες εκτάσεις ως δασικές ενώ αποτελούν τεχνητές δασικές φυτείες, οι δασικοί χάρτες διορθώνονται, εξαιρουμένων των πολυγώνων που αφορούν στις παραπάνω εκτάσεις.
Η διαδικασία διόρθωσης των ανωτέρω υπό στοιχεία Β1 έως Β8 που ακολουθείται είναι η εξής:
α. Εφόσον ο δασικός χάρτης είναι θεωρημένος, αλλά όχι αναρτημένος όλες οι ανωτέρω ενέργειες εκτελούνται αυτεπάγγελτα από το τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Διεύθυνσης Δασών. Ο νέος διορθωμένος δασικός χάρτης θεωρείται, καταργούμενης της προηγούμενης θεώρησης και κοινοποιείται στη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρηση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στη Διεύθυνση Δασικών Έργων και Υποδομών του Υ.Π.ΕΝ., συνοδευόμενος από σχετική έκθεση.
β. Στην περίπτωση που ο δασικός χάρτης έχει αναρτηθεί και δεν έχει ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων, όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις προωθούνται, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου, με εισήγηση του τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Διεύθυνσης Δασών αναδεικνύοντας το σφάλμα, στην Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ζητώντας τη θετική γνωμοδότησή της. Στη συνέχεια προωθείται προς έγκριση στο Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση διαφωνίας του Γενικού Διευθυντή, το θέμα παραπέμπεται και επιλύεται με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Κατόπιν της σχετικής έγκρισης, ο δασικός χάρτης θεωρείται από την Δ/νση Δασών με τα νέα στοιχεία και επαναλαμβάνεται η ανάρτηση, διατηρώντας, κατά προτίμηση, τις προθεσμίες έναρξης της υποβολής των αντιρρήσεων.
γ. Εφόσον ο δασικός χάρτης έχει αναρτηθεί και έχει ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων, όλες οι ανωτέρω περιπτώσεις που είτε:
i. αυτεπάγγελτα διαπιστώνονται από το τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Δ/νσης Δασών,
ii. διαπιστώνονται κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος στην οικεία Δ/νση Δασών,
iii. έχουν υποβληθεί ως αντιρρήσεις, προωθούνται από την αρμόδια Δ/νση Δασών στην ΕΠ.ΕΑ, συνοδευόμενες από σχετικό υπόμνημα με το αιτιολογικό της υπαγωγής τους στις περιπτώσεις πρόδηλου σφάλματος.
δ. Εφόσον η ΕΠ.Ε.Α. έχει περατώσει τις εργασίες της κατά την ανάρτηση του δασικού χάρτη και έχει παρέλθει ο χρόνος λειτουργίας της και ο δασικός χάρτης βρίσκεται στο στάδιο της διόρθωσης και συμπλήρωσής του με τις αποφάσεις της, για τις περιπτώσεις που είτε:
i. αυτεπάγγελτα διαπιστώνονται από το τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Δ/νσης Δασών ή
ii. διαπιστώνονται κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος στην οικεία Δ/νση Δασών,
η αρμόδια Δ/νση Δασών υποβάλλει εισήγηση στην Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναδεικνύοντας το πρόδηλο σφάλμα και ζητώντας τη γνωμοδότησή της. Στη συνέχεια η ως άνω εισήγηση συνοδευόμενη από την γνωμοδότηση προωθείται προς έγκριση στο Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση διαφωνίας του Γενικού Διευθυντή, το θέμα παραπέμπεται και επιλύεται με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την έκδοση της σχετικής έγκρισης διορθώνεται ο δασικός χάρτης από το τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της οικείας Δ/νσης Δασών κατά το τμήμα που αφορά.
Στις περιπτώσεις κατ' εφαρμογή της ανωτέρω παραγράφου δ, κατά τις οποίες η τροποποίηση του δασικού χάρτη έχει σαν αποτέλεσμα τη μεταβολή του θεματικού περιεχομένου του, ανακαλείται η ανάρτηση για τα εδαφικά τμήματα που αφορά η διόρθωση και ενεργείται νέα ανάρτηση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 έως 19 του ν. 3889/2010, για τα τμήματα αυτά.
Τέλος, στην περίπτωση ανάθεσης σχετικών εργασιών σε ιδιωτικά γραφεία εκπόνησης δασικών μελετών κατ' εφαρμογή των παραγράφων 3 ή 4 άρθρου 13 ν. 3889/2010 εισήγηση με ανάδειξη των ανωτέρω πρόδηλων σφαλμάτων υποβάλλεται από τον ανάδοχο στην Διευθύνουσα Υπηρεσία, η οποία την προωθεί σύμφωνα με τα προαναφερθέντα.
9. Ειδικά σφάλματα που οφείλονται σε παράλειψη απεικόνισης πράξεων της διοίκησης πριν την κύρωση του δασικού χάρτη.
Για τις περιπτώσεις που δεν συμπεριλήφθηκαν πράξεις της διοίκησης (σχέδιο πόλης, πράξη χαρακτηρισμού, έγγραφα πληροφοριακού χαρακτήρα που προβλέπονται στην παρ. 10 του άρθρου 14 του ν. 998/1979, κλήρος εποικισμού κ.λπ.), εκ παραδρομής, που οφείλονταν να είναι αποτυπωμένες στον ήδη αναρτημένο δασικό χάρτη και πριν την κύρωσή του:
α. εάν έχει υποβληθεί αντίρρηση, εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στην παρ. 5.6 Συνοδευτικού Τεύχους της 146776/2459/21.10.2016 απόφασης Αναπληρωτή Υπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ 3532 Β'), υποβάλλοντας η αρμόδια
Διεύθυνση Δασών εισήγηση στην ΕΠ.ΕΑ, πιστοποιώντας τα στοιχεία της διοικητικής πράξης για την υπαγωγή της έκτασης στη διοικητική πράξη και η ΕΠ.Ε.Α. εκδίδει σχετική απόφαση έγκρισης υπαγωγής και διόρθωσης του δασικού χάρτη,
β. εάν δεν έχει υποβληθεί αντίρρηση και παράλληλα δεν έχει συσταθεί η ΕΠ.Ε.Α., μπορεί κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου η ίδια ανωτέρω υπηρεσία να εισηγηθεί στην Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναδεικνύοντας την παράληψη και ζητώντας τη θετική γνωμοδότησή της, προκειμένου να συμπεριληφθεί η πράξη στον δασικό χάρτη. Η εισήγηση προωθείται προς έγκριση στο Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε περίπτωση διαφωνίας του Γενικού Διευθυντή, το θέμα παραπέμπεται και επιλύεται με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κατόπιν τούτου, εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση Δασών πράξη τροποποίησης του δασικού χάρτη κατά το συγκεκριμένο τμήμα, η οποία είναι ισχυρή έναντι του περιεχομένου του δασικού χάρτη και ενσωματώνεται σ' αυτόν μετά την περαίωση της εξέτασης των αντιρρήσεων, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην ολική κύρωσή του.
Σε κάθε περίπτωση που έχει υποβληθεί αντίρρηση με περιεχόμενο που την εντάσσει σε κατηγορία πρόδηλου σφάλματος, το οποίο βεβαιώνεται με την απόφαση της ΕΠ.Ε.Α., το καταβληθέν τέλος επιστρέφεται στον δικαιούχο.
ΑΡΧΙΚΗΟΠΕΚΕΠΕΕΣΕΕΠΛΗΡΩΜΕΣΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
Agrocapital © 2014 All Right Reserved | About Agrocapitalπηγηagrocapital.gr |
Αγροτικές Ειδήσεις

Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στις Νησιωτικές Περιοχές

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΕτΠ, στη Μάλτα  στις 20 &21 Απριλίου συμμετείχε ο κ. Σπύρος Σπυρίδων με θέμα: <Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στις Νησιωτικές Περιοχές: προκλήσεις, ευκαιρίες και πολιτικές απαντήσεις>.

Στην ΕΕ όπου υπάρχουν 362 νησιά με συνολικό πληθυσμό περίπου  20 εκατ. (χωρίς τα νησιωτικά κράτη: Ιρλανδία, Μάλτα, Κύπρο και Μ. Βρετανία) και με μέσο ΑΕΠ κάτω από το 80% της ΕΕ, η νησιωτική επιχειρηματικότητα είναι αντιμέτωπη με πολλά διαθρωτικά μειονεκτήματα σε σχέση με τις χερσαίες περιοχές.

Η δημιουργία καταλληλότερου νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις κρατικές ενισχύσεις σε νησιωτικές περιοχές,  η δυνατότητα οι υποδομές όλων των νησιών  να χρηματοδοτούνται από όλα τα Ευρωπαϊκά ταμεία καθώς και η ευελιξία που πρέπει να χαρακτηρίζει την εφαρμογή όλων των πολιτικών όταν εφαρμόζονται στα νησιά, μπορούν από την δυσμενή θέση που βρίσκεται σήμερα η νησιωτική επιχειρηματικότητα να την μετατρέψουν σε πλεονέκτημα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας.

Στην συνεδρίαση ο κ. Σπυρίδων είχε επίσης την ευκαιρία να αναδείξει τα ειδικά θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στα Ελληνικά νησιά καθώς και σε  εκείνα που δέχονται τις πιέσεις από τα μεταναστευτικά κύματα.

Η προεδρία της Μάλτας έχει θέσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων τα νησιωτικά θέματα, κάτι που η Ελλάδα, ως κατ εξοχήν νησιωτική Χώρα, πρέπει να αξιοποιήσει.

"9ος δρόμος της Σεμπρεβίβας" Κυθηραικοί αγώνες δρόμου 30/4/17