Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Κυθήρων


Ο σεισμός ήταν 3,7 ρίχτερ. Έγινε στις 20:09 με επίκεντρο 183 χιλιόμετρα από τα Κυθηρα με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Σήμερα η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει έντονη σεισμική δραστηριότητα, καθώς από το πρώι έχει γίνει μια σειρά σεισμών από από 3 μέχρι και 4,5 ρ'ιχτερ...
https://www.madata.gr/

BATIKA.Θάνατος αλλοδαπού Πλοίαρχου Φ/Γ πλοίου στη Νέαπολη Βοιών

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από τον ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ πλοίου “ORMI” σημαίας Παναμά, ότι ο 65χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος του πλοίου απεβίωσε αιφνιδίως.
Ανωτέρω πλοίο το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένα Ραβέννα Ιταλίας, με δεκατέσσερα (14) άτομα μέλη πληρώματος, κατέπλευσε με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων απ' όπου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους εν θέματι πλοίου , μέχρι αποκατάστασης της οργανικής του σύνθεσης.

ΠΗΓΗ http://www.hcg.gr

4,5 ΡΙΧΤΕΡ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


 μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (27/04/2017) στα Κύθηρα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 184 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 96 χιλιόμετρα


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/seismoi/story/788703/ektakto-isxyros-seismos-tora-sta-kythira#ixzz4fS7LPPAU

ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2017 ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ο Α.Σ. Ο Βατικιώτης με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει την υποστήριξη και την συμμέτοχη του, στο Βατικιώτικο Αγώνα Ζωής 2017, που θα διεξαχθεί στην Νεάπολη στις 6 Μαΐου και ώρα 17:30. Αποτελεί μια διοργάνωση που ήδη πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2010, με ιδιαίτερη επιτυχία.
Συνδιοργανώνεται από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων και του Γυμνασίου Νεάπολης καθώς και του Γυμνασίου Ελαφονήσου σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας και την υποστήριξη της ομάδας "Βατικιώτες Δρομείς".
O "Βατικιώτικος Αγώνας Ζωής" είναι μια εκδήλωση Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού, όπου σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη, έτσι, όλοι οι αγωνιζόμενοι λαμβάνουν το ίδιο μετάλλιο, ανεξαρτήτως της κατάταξης τους.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν:
- Αγώνας δρόμου 16 χιλιομέτρων,
-Αγώνας δρόμου 3 χιλιομέτρων για μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων, και αρχάριους δρομείς,
-Εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος 13 χιλιομέτρων.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός (όλων των εκδηλώσεων), θα γίνουν στο Γυμνάσιο της Νεάπολης.
Η γραμματεία του αγώνα καθώς και τα αποδυτήρια θα βρίσκονται στους χώρους του Γυμνασίου Νεάπολης.
Όριο τερματισμού για τους αγώνες δρόμου είναι οι 2 ώρες. Δεν υπάρχει όριο χρόνου για το δυναμικό βάδισμα.
Στην διαδρομή θα υπάρχουν σημεία με νερά, καθ
ώς επίσης και ιατρική κάλυψη από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.
Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες καθώς και οι τρεις πρώτοι μαθητές και οι τρεις πρώτες μαθήτριες στον αγώνα των 16 χλμ.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως και την ημέρα του αγώνα και από 15:30 έως τις 17:00.
Οι ανήλικοι αθλητές πρέπει να έχουν ιατρική βεβαίωση και έγκριση του γονέα τους.
Ο αγώνας αυτός διαφέρει από τους υπόλοιπους αγώνες αφού διοργανώνεται από μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, κάνοντας πράξη το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία.
Προτρέπουμε όλους όσοι μπορούν και θέλουν, να συμμετάσχουν σε μια ακόμη γιορτή του υγιούς, μαζικού αθλητισμού.
Καλό αγώνα σε όλους!

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 27/4/2017- Συμμετοχή Δύμου Κυθήρων στην διεθνή τουριστική έκθεση «Taxidi 2017»

Ο Δήμος Κυθήρων στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής του, του έτους 2017 συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση «Taxidi 2017», που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 23 Απριλίου 2017 στην Λευκωσία της Κύπρου.

Η διεθνής αυτή έκθεση είναι η μεγαλύτερη που διοργανώνεται στην Κύπρο καθώς προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στην έκθεση συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα ταξιδιωτικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, τοπικές περιφέρειες και φορείς από την Κύπρο, την Ελλάδα, το εξωτερικό και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.




Τον Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος κ. Μηνάς Κορώνης και η δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Κασιμάτη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο του Δήμου Κυθήρων επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας, στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, εκπρόσωποι του ΕΟΤ Κύπρου, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων της Κύπρου και πλήθος κόσμου.

Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφτηκε επίσης ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου κ. Νίκος Χατζηστεφάνου καθώς και ο τέως Δήμαρχος κ. Γιάννης Παπαϊωάννου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των εκπροσώπων του Δήμου μας με τα τουριστικά γραφεία της Κύπρου Top kinisis, Xenos, Skylab και άλλα. Κάποια από αυτά έχουν ήδη εντάξει στο ευρύτερο πρόγραμμά τους που αφορά την Πελοπόννησο τα Κύθηρα σαν προορισμό, με ημερήσιες ή και πολυήμερες διακοπές. Οι νέες πτήσεις που έχουν ανοίξει φέτος από την Κύπρο προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτό.



Σημειώνουμε ότι το όνομα των Κυθήρων είναι ήδη αρκετά γνωστό στην Κύπρο και με την παρουσία του στην έκθεση αυτή ο Δήμος μας αναδεικνύει το νησί σε ένα σταθερά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό για τους Κυπρίους.

Εκτός των επαγγελματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τα τουριστικά γραφεία, ο Δήμος μας προβλήθηκε ιδιαίτερα και στο κοινό της Κύπρου και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια για την παρουσία του καθώς και για την ιδιαίτερα ευγενική και κατατοπιστική αντιπροσωπεία του. 

Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφτηκαν επίσης φίλοι των Κυθήρων που έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν στο νησί, οι οποίοι μετέφεραν στην αντιπροσωπεία μας τις καλύτερες εντυπώσεις τους από την φιλοξενία τους στα Κύθηρα.

Ο Δήμος Κυθήρων θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και στη λειτουργία της έκθεσης αυτής και ειδικά την Προϊστάμενη του Γραφείου Ο.Ε.Υ. & Σύμβουλο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Α’ κα. Γιούλη Μπογιατζοπούλου, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κ. Ντίνο Κάκκουρα, τον ιδρυτή και αρχισυντάκτη της Κυπριακής τουριστικής ιστοσελίδας www.cyprushighlights.com κ. Σταύρο Χατζησάββα και τον κ. Παύλο Νικολάου από την DisplayArt.

Η παρουσία του Δήμου στην τουριστική έκθεση «Taxidi 2017» μπορεί να θεωρηθεί και φέτος ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς λόγω και των νέων πτήσεων από την Κύπρο προς την Καλαμάτα ανοίγει ένα νέο δρόμο στην προσέγγιση περισσότερων Κυπρίων στα Κύθηρα.
-----------------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------------

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Δίκτυο Οπτικών Ινών στα Αντικύθηρα!



Το μικρό νησί των Αντικυθήρων ήταν πάντοτε κομβικό σημείο για τις τηλεπικοινωνίες, έτσι ο ΟΤΕ από το 1968 είχε κάνει σημαντικές επενδύσεις στο νησί.
Ένα πλήρως οργανωμένο κέντρο τηλεπικοινωνιών είχε ιδρύσει στα Αντικύθηρα και απασχολούσε το αναγκαίο προσωπικό γιά την λειτουργία των μέσων επικοινωνίας της εποχής.
Σήμερα μετά την επαναστατική πρόοδο στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, το νησί δεν είναι απαραίτητο ως ενδιάμεσος σταθμός, οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταληφθεί.
Η Cosmote όμως δεν ξέχασε τον παλιό χρήσιμο συνεργάτη της, δεν άφησε τα Αντικύθηρα εκτός των υπηρεσιών του Διαδικτύου.
Κατασκεύασε 3, 5 χιλιόμετρα δίκτυο οπτικών ινών, σε λίγες μέρες το έργο ολοκληρώνεται, ώστε και τα Αντικύθηρα να αποκτήσουν γρήγορο internet και τις υπόλοιπες παροχές της σύγχρονης τεχνολογίας.