Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που πλήττουν τη Χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ο Σύλλογός μας στάθηκε επάξια στα ήθη και έθιμα του Χωριού μας, πραγματοποιώντας σχεδόν όλες τις παραδοσιακές εορτές.
Προσπαθήσαμε να χαμηλώσουμε το κόστος και έτσι ήταν εφικτό σε όλους να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μας.

Συγκεκριμένα το 2016 έγιναν συνοπτικά οι παρακάτω εκδηλώσεις και ενέργειες:
1. Η εκδήλωση κοπής πίτας που δεν είχε μεγάλη προσέλευση και γι αυτό αποφασίσαμε να γίνεται στο χωριό μας εφόσον υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα.
 2. Το Πάσχα του 16 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας σε όλους δωρεάν μεζέ, κρασί και την ορχήστρα που μας διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
3. Περατώθηκε η εργασία με τα υλικά για την ηλεκτροφώτιση της πλατείας Μεντιανίκων. Το έργο αυτό στοίχησε 2529€.
4. Καταθέσαμε σε λογαριασμό του Δήμου 500€ για βοήθεια στους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας.
5. Η γιορτή κλείδωνα έγινε στη πλατεία του Σχολείου.
6. Το κεντρικό πανηγύρι του Χωριού μας, έγινε με μεγάλη επιτυχία και μας έδωσε την ευκαιρία να διαθέσουμε τα κέρδη σε έργα και άλλες ενέργειες.
7. Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στο Λυκίμι Σκλαβούνας έγινε με μεγάλη επιτυχία.
8. Φτιάξαμε το στηθαίο και τον περιβάλλοντα χώρο, στη Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στο Λυκίμι Σκλαβούνας αξίας 3.133€.
9. Έγιναν 2 αιμοδοσίες με επιτυχία και έτσι η τράπεζα αίματος του Συλλόγου συνεχίζει αυτό το κοινωνικό έργο.
10. Αγοράσαμε και προσφέραμε στο Κ.Υ. Νεάπολης έναν φορητό απινιδωτή αξίας 1350€. Τα 1000€ έβαλε ο Σύλλογός και τα 350€ ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου.
11. Αγοράσαμε 200 καρέκλες και 3 Λαμαρίνες αξίας 1932€.
 12. Όπως κάθε χρόνο έτσι και στη περυσινή χρονιά βρισκόμαστε δίπλα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, χωρίς να το ανακοινώνουμε αφού σεβόμαστε την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων.

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ»





Δ/Τ Άγνοια ? Απαξίωση ? Εκφοβισμός ? Τι είναι τελικά ?

Σπάρτη  3-5-2017
Αριθ. Πρωτ  21                                                           Προς: Πίνακας Αποδεκτων
                                                                                           
Άγνοια ? Απαξίωση ? Εκφοβισμός ?
Τι είναι τελικά ?

        Το τελευταίο διάστημα έγιναν επισκέψεις στις υπηρεσίες του Νομού μας  (ιδιαίτερα στην Π.Υ Σπάρτης και Π.Υ Γυθείου) από κλιμάκια ανωτάτων αξιωματικών. Μετά από αυτές τις επισκέψεις γίναμε δέκτες παραπόνων για τι συμπεριφορά και τα λεγόμενά τους.
Ø Οι συνάδελφοι ¨ενημερώθηκαν¨ ότι κινδυνεύουν με μετακινήσεις και μεταθέσεις και να μην θεωρούν δεδομένο ότι θα υπηρετούν στον τόπο τους
Ø Ο Νομός Λακωνίας παρότι έχει κενά σύμφωνα με τις διαταγές του αρχηγείου , γίνονται μεταθέσεις από το Νομό μας προς άλλες υπηρεσίες διότι κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε υπεράριθμοι (στο ΠΚ Κυθήρων αντί για 12 άτομα υπηρετούν 5 , μετά και την τελευταία μετάθεση)
Ø Για τους συναδέλφους ΠΠΥ που πληρούσαν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης μας έγινε γνωστό ότι ο νόμος δεν έλεγε ότι θα μονιμοποιηθούν
Ø Μας έγινε γνωστό ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε τις διαταγές του αρχηγείου
Ø Παρότι ο Νομός Λακωνίας έχει χαρακτηριστεί με Προεδρικό Διάταγμα , Νομός που χρήζει ιδιαίτερης πυρασφάλειας και πυρόπληκτος , έγινε σύγκριση με Νομούς τις Β. Ελλάδος που ουδέποτε είχαν τις καταστροφές που έχει η Λακωνία (τα μέτρα πυρασφάλειας που προβλέπονται από το Π.Δ. δεν υφίστανται)
Ø Με όλα αυτά έχει διαταραχθεί η οικογενειακή γαλήνη των συναδέλφων με ότι αυτό συνεπάγεται για την άσκηση του υπηρεσιακού τους έργου




Η ΕΥΠΣ Λακωνίας ζητά :
Ø την άμεση ενίσχυση του Νομού με προσωπικό
Ø ότι προβλέπεται στο Π.Δ. ως πυρόπληκτος Νομός
Ø Την ίδρυση οργανικών θέσεων στους Εθελοντικούς σταθμούς όπως προβλέπεται
Ø Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στους συναδέλφους
Ø Την αναβάθμιση της Π.Υ. Σπάρτης σε Α’ τάξης ως πρωτεύουσα Νομού
Ø Την αύξηση των οργανικών θέσεων  διότι αυτές έχουν μειωθεί για να μην φαίνονται οι πραγματικές ελλείψεις.

Για την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Κούλας Ευάγγελος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Ρασσιάς Αθανάσιος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3 Μαΐου 2017
                                   
Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ), Παύλος Ραβάνης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ), Γεώργιος Αυλωνίτης, σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00, στο αμφιθέατρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18, Αθήνα - 1ος όροφος).

Η Συνέντευξη Τύπου θα έχει θέμα το επικείμενο συμπόσιο που διοργανώνουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, την Τετάρτη 31η Μαΐου 2017 και ώρα 09:30, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο), με θέμα την Αξία του Ελληνικού Σήματος.

Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και σκοπός του είναι η ανάδειξη της αναπτυξιακής διάστασης της εθνικής προέλευσης ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, η διάχυση του θεσμού του Σήματος Ελληνικού Προϊόντος και η ανάδειξη της κλαδικότητας στην ανάπτυξη. Αναλυτικότερα, κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη και πανεπιστημιακοί θα παρουσιάσουν και θα σχολιάσουν το θεσμικό πλαίσιο “Made in”, το θεσμό του Σήματος Ελληνικού Προϊόντος, καθώς και επιτυχημένες στρατηγικές Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Branding.

Στο συμπόσιο θα είναι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, κοινωνικών εταίρων, επιχειρηματικών συνδέσμων και καταναλωτικών οργανώσεων, καθώς επίσης και μέλη του ΒΕΑ, άλλα επιμελητήρια, μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, η ακαδημαϊκή κοινότητα κ.ά.

Πληροφορίες για το συμπόσιο:

BIOTEXNIKO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΝΠΔΔ)
Δ/νση: Βιοτεχνίας & Ανάπτυξης
Τμήμα: Βιοτεχνικών Θεμάτων
Πληροφ.: Β. Γιαννόπουλος                            
Τηλ.: 210-3680758, e-mail: vgianop@acsmi.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (ΕΛΑΜ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Πληροφ.: Κ. Σαμπαριώτη
Τηλ.: 210-8203850
e-mail: info@elam.gr






ΛΑΚΩΝΙΑ.ΑρχικήΕπικαιροτηταΑστυνομικάΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 40ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΠΑΡΤΗΣ- ΓΥΘΕΙΟΥ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη,  (2.5.2017) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Σπάρτης- Γυθείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 40χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι και
ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -6,2- γραμμαρίων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα, στην οικία του στην Μονεμβάσια Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και
Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -41,124- γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΚΡΟΚΕΕΣ . Το χωριό που στενάζει κάτω από μπαράζ διαρρήξεων.

ΚΡΟΚΕΕΣ . Το χωριό που στενάζει κάτω από μπαράζ διαρρήξεων.
ΚΡΟΚΕΕΣ . Το χωριό που στενάζει κάτω από μπαράζ διαρρήξεων.
Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση στις Κροκεές μετά τις συνεχόμενες διαρρήξεις
σε οικίες κατοίκων.
Ο φόβος έχει κυριεύσει όλους τους κατοίκους κάνοντας την ευχή να λείπουν τουλάχιστον από τα σπίτια τους όταν θα μπουν οι διαρρήκτες.
Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για το πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση αφού οι Αστυνομικές δυνάμεις είναι ελάχιστες για να αστυνομεύσουν ένα ολόκληρο χωριό.
Η πρόταση είναι να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης και περιπολίας κάτι που μπορεί να είναι αντίθετο με την νομοθεσία αλλά η κατάσταση έχει φθάσει στα άκρα με 15 διαρρήξεις μέσα σε ένα μήνα .
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ενθρονίστηκε η εικόνα της Παναγίας Χρυσαφίτισσας

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί την εορτή της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, με την Ιερή Λιτάνευση της Θαυματουργικής εικόνας από τον Ιερό Ναό Ελκόμενου Χριστού στην φερώνυμη εκκλησία.



Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση η πάνσεπτος εικόνα μεταφέρετε ξημερώματα της Δευτέρας του Θωμά, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού και το απόγευμα της Κυριακής των Μυροφόρων, επιστρέφει μεγαλοπρεπώς στο σπίτι της, συνοδεία των αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής και πλήθους πιστών.

 


 


 




Ο Ιερός Ναός της Παναγία της Χρυσαφίτισσας, είναι χτισμένος τον 17ο αι. στη θέση άλλου, παλαιότερου ναού, της Παναγίας της Οδηγήτριας. Μέσα εκεί είναι τοποθετημένη η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο πιθανώς του 15ου-16ου αιώνος.

Σύμφωνα με την παράδοση, βρισκόταν αρχικά στο χωριό Χρύσαφα της Λακωνίας. Στη Μονεμβασία έφτασε μόνη της με τρόπο θαυμαστό, στο σημείο που ιδρύθηκε αργότερα ο ναός και το μοναστήρι της Παναγίας Χρυσαφίτισσας.

Την εικόνα ανακάλυψε εκεί μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ειδοποίησε αμέσως τον επίσκοπο. Συγκεντρώθηκαν τότε όλοι οι χριστιανοί, την παρέλαβαν και τη λιτάνευσαν μέχρι τον μητροπολιτικό ναό, όπου και την τοποθέτησαν.

Την ίδια νύχτα η εικόνα εξαφανίστηκε. Επέστρεψε πάλι θαυματουργικά στον τόπο της ευρέσεως. Ύστερα απ’ αυτό οι κάτοικοι, ικανοποιώντας τη θέληση της Θεοτόκου, έχτισαν εκεί ναό και τοποθέτησαν μέσα σε αυτόν την εικόνα της.

 


 


 


 




Κάτω από τον ναό αναβλύζει πηγή, η μοναδική στη Μονεμβασία, που το θαυματουργό νερό της, το οποίο καλείται εκ τότε «Άγιασμα χρυσαφιτίσσης», συντελεί στην απόκτηση τέκνων και μάλιστα αγοριών.

Στο μεταξύ έμαθαν οι Χρυσαφίτες ότι η εικόνα βρίσκεται στη Μονεμβασία. Πήγαν λοιπόν και τη ζήτησαν από τον επίσκοπο και τους άρχοντες. Οι τελευταίοι αρνήθηκαν να τη δώσουν, οπότε οι Χρυσαφίτες κατέφυγαν στο δικαστήριο διεκδικώντας την εικόνα τους.

Κέρδισαν τη δίκη και επέστρεψαν ικανοποιημένοι στα Χρύσαφα, μεταφέροντας και την εικόνα της Παναγίας. Εκείνη όμως δεν έμεινε ικανοποιημένη από τη μεταφορά της στη Λακωνία. Γι’ αυτό επέστρεψε και πάλι στη Μονεμβασία, στο νεόδμητο ναό της, όπου επιτελούσε καθημερινά εξαίσια θαύματα. Αργότερα μάλιστα ιδρύθηκε εκεί και γυναικείο μοναστήρι.

Μεγαλυνάριον
«Χαῖρε Χρυσαφίτισσα Μαριάμ, τῆς Μονεμβασίας, ἡ ἀντίληψις ἡ θερμή· χαῖρε ἡ διδοῦσα, ἰάσεις τοῖς αἰτοῦσι, τῶν θλιβομένων χαῖρε τὸ παραμύθιον » .
----------------------------------------------
Πηγή: monemvasianews.gr
----------------------------------------------