Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων της Δημοτικής αρχής με τους κατοίκους της Τ.Κ. Αρωνιαδίκων


Εντοπισμός προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Νεάπολη Βοιών Δ/Τ

Πρωινές ώρες της 16/05/2017, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προέβησαν στον εντοπισμό σαράντα επτά (47) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη ταχυπλόου σκάφους σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή του νότιου άκρου των Αντικυθήρων.
Άμεσα υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ  ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους, με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αλιευτικό σκάφος, ελικόπτερο SIKORSKY του Π.Ν. καθώς και ελικόπτερο AGUSTA BELL της Π.Α.
Εν λόγω ταχύπλοο σκάφος “STAR STORY” σημ.Τουρκίας, εντοπίστηκε με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες από το Α/Κ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ'' Ν.Χ. 389, το οποίο και το ρυμούλκησε στο λιμένα Αντικυθήρων όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη του ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ'', άγνωστος αριθμός αλλοδαπών βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή του νότιου άκρου Αντικυθήρων.
Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην υποδειχθείσα περιοχή, όπου το πλήρωμα, με τη συνδρομή κατοίκου της περιοχής, εντόπισε σαράντα δύο (42) αλλοδαπούς.
Οι συνολικά σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο (02) χειριστές φερόμενοι ως διακινητές, επιβιβάστηκαν σε δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Νεάπολης Βοιών.
Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών διενεργείται προανάκριση, ενώ κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.
 http://www.hcg.gr

Ντοκουμέντα Γερμανικής κατοχής στα Κύθηρα (Αγία Πελαγία)

 Copy από φωτογραφίες που υπήρχαν στο ebay
ΠΗΓΗ 
Tasos Sakellariou











ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ


Έμεινε ακυβέρνητο ανοικτά των Αντικυθήρων

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, πρωινές ώρες της Τρίτης, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Αντικυθήρων, με μοναδικό επιβαίνοντα τον αλλοδαπό κυβερνήτη του.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, όπου εντόπισε το «Sea Ghost”, σημαίας Γερμανίας, το οποίο στη συνέχεια κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Αντικυθήρων.

ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr