Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00, συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας με δέκα επτά (17) θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. «Περί προσλήψεως προσωπικού με τρίμηνη σύμβαση για την κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας έτους 2017».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
2. «Α. Περί καθορισμού των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού , παραλίας σε τρίτους με σύμβαση μισθοδοτικής σχέσης και καθορισμός τιμήματος για τους έχοντες το δικαίωμα της χρήσης άνευ δημοπρασίας (όμοροι),
Β. Περί καθορισμού των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού κατόπιν δημοπρασίας και καθορισμού τιμής εκκίνησης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
3.  «Περί αναμορφώσεως προϋπολογισμού και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έργων οικ. έτους 2017».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
4. «Περί αποδοχής επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα της Κοινωνικής Εργασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
5. «Περί καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Τσιμεντοστρώσεις Δ.Ε. Ζάρακα», προϋπολογισμού 39.496,5 €»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τραϊφόρος Παναγιώτης.
6. «Περί καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Δ.Κ. Μολάων», προϋπολογισμού 14.989,14 €»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
7. «Περί χορηγήσεως παράτασης για την εκτέλεση του έργου «Δημιουργία συστήματος ερμηνείας περιβάλλοντος του αίθριου και της αίθουσας υποδοχής του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης Νεάπολης, καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτού (Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του μουσείου Ναυτικής Παράδοσης Νεάπολης)».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
8. «Περί χορηγήσεως παράτασης για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή-Συντήρηση πρώην Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Λαχίου Δ.Ε. Βοιών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμος.
9. «Περί εγκρίσεως ή  του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Επεκτάσεις – αντικαταστάσεις αγωγών ύδρευσης και κατασκευή νέων παροχών στην Τ.Κ. Μονεμβασίας»
Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.
10. «Περί καθορισμού της αντιμισθίας της Προέδρου και Αντιπροέδρου του   Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
11. «Περί εγκρίσεως της αριθ. 22/2017 Απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας», η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγήτρια: κ. Αλειφέρη Παναγιώτα, Πρόεδρος του Ν.Π.
12. «Περί έγκρισης της αριθ. 14/2017 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας «Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.», η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγήτρια: κ. Χαραμή-Νατιώτη Αλεξάνδρα πρόεδρος Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.
13. «Περί έγκρισης της αριθ. 13/2017 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας «Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.», η οποία αφορά  την επιβολή εισιτηρίου στο Μουσείο Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης».
Εισηγήτρια: κ. Χαραμή-Νατιώτη Αλεξάνδρα πρόεδρος Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.
14. «Περί έγκρισης της αριθ. 48/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Μονεμβασίας, η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγητής:  κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου».
15. «Περί χορηγήσεως χρηματικού βοηθήματος σε κατοίκους του Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
16. «Περί διαγραφής οφειλών από τους χρηματικούς καταλόγους».
Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.
17. «Συμπλήρωση της αριθ. 108/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την απευθείας αγορά ακινήτου (γεώτρηση) στην ΤΚ Νομίων».
Εισηγητής Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.

ΛΑΚΩΝΙΑ Στις 2 Ιουνίου τα εγκαίνια του Βιολογικού των Μολάων

Την Παρασκευη 2 Ιουνίου τα εγκαίνια των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Μολάων.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ
Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.30 στα εγκαίνια της λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Μολάων.
(περιοχή Διάσελα Πακίων)

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 29/5/2017

Ο Δήμος Κυθήρων, με την συνεχή εξωστρεφή και πολυεπίπεδη δράση του και τη διαρκή διεκδίκηση πόρων, εξασφάλισε μια ακόμη χρηματοδότηση. Το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε στις 5 Μαΐου 2017 την χρηματοδότηση του Δήμου με ποσό €25.000 για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα επιτρέψει τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό της μεταφορικής δραστηριότητας στο νησί με φιλικό προς τον πολίτη και το περιβάλλον τρόπο. 
Αν και συνήθως μια Δημοτική Αρχή κρίνεται από έργα άμεσης εφαρμογής, τα ουσιαστικά έργα είναι αυτά που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο, μακροχρόνιο και στρατηγικό σχεδιασμό. Ο Δήμος με σταθερά και συνεπή βήματα προχωρεί στην χάραξη της μελλοντικής στρατηγικής του Δήμου. Μετά το «Σχέδιο Δράσης Αειφορικής Ενέργειας και Κλίματος» (ΣΔΑΕ) που εκπονήθηκε το 2016 και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος μας θα μπορέσει να εκπονήσει «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» όπως πρέπει να κάνει κάθε σύγχρονα διοικούμενος Δήμος. Το «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» προωθεί σχεδιασμούς με μεγάλο χρονικό ορίζοντα χωρίς να υποτιμάται η σημασία των λύσεων άμεσης εφαρμογής. Εξυπακούεται ότι μία από τις σημαντικές παραμέτρους του Σχεδίου που αφορούν τα Κύθηρα θα είναι και το μεγάλο ζήτημα του δικτύου εσωτερικής συγκοινωνίας του νησιού, που παραμένει σε νηπιακή κατάσταση επί δεκαετίες.
Ο όρος «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα», που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στον τομέα των Μεταφορών, περιγράφει τον στόχο για βιώσιμες συνθήκες μεταφορών και μετακινήσεων στις πόλεις και αντιστοιχεί σε κατευθύνσεις σχεδιασμού των μεταφορικών συστημάτων που θα εξασφαλίζουν υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες βασισμένες στο τρίπτυχο
- της οικονομικής (βέλτιστες οικονομικά λύσεις),
- περιβαλλοντικής (βελτίωση της ποιότητας ζωής) και
- κοινωνικής βιωσιμότητας (εξασφάλιση ασφαλούς και άνετης μετακίνησης για όλους καθώς και ενός συνεκτικού κοινωνικά περιβάλλοντος, χάρις κυρίως στη συνδυασμένη λειτουργία διαδρόμων κίνησης και σημείων στάσης σε υψηλής ποιότητας δημόσιους χώρους που προσφέρουν ευκαιρίες κοινωνικοποίησης).

Τα ΣΒΑΚ αποσκοπούν στην προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και την καλύτερη ενοποίηση των διαφόρων τρόπων αστικής κινητικότητας. Δίνουν έμφαση στον πολίτη και στην προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης. Εξετάζουν συνολικά τον τρόπο λειτουργίας μιας περιοχής και προτείνουν την ενσωμάτωση των δράσεων για την αστική κινητικότητα σε μια ευρύτερη, βιώσιμη αστική και εδαφική στρατηγική. Καταρτίζονται λαμβάνοντας υπόψη διάφορα πεδία χάραξης πολιτικής και τομείς, όπως, οι μεταφορές, οι χρήσεις γης και η χωροταξία, το περιβάλλον, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η οδική ασφάλεια, κλπ. Παρέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο εφαρμογής στρατηγικών αστικής κινητικότητας.
Το ΣΒΑΚ απευθύνεται κυρίως σε αστικές περιοχές και μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους, όμως η πρόταση του Δήμου μας για την ανάγκη εκπόνησης και χρηματοδότησης ΣΒΑΚ ήταν απόλυτα εμπεριστατωμένη και αξιολογήθηκε θετικά ως τουριστική περιοχή που παρουσιάζει μεγάλη εποχική ζήτηση κατά την τουριστική περίοδο και όπως είναι αναμενόμενο, οι ανάγκες κινητικότητας αυξάνονται στο πολλαπλάσιο, με αποτέλεσμα τόσο οι υπάρχουσες υποδομές, όσο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες, να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν το μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

http://www.kythira.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΛΑΩΝ


ΛΑΚΩΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

Με τις ευχές και την θετική ενέργεια των Ελλήνων αναχώρησε σήμερα η Εθνική Ομάδα Πετοσφαίρησης Γυναικών από τον Δήμο Ευρώτα, μετά από είκοσι ημέρες σκληρής προετοιμασίας με διπλές προπονήσεις και τρία διεθνή φιλικά παιχνίδια με το αντίστοιχο συγκρότημα της Εθνικής Ρουμανίας.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ρούσης και ο συνεργάτης του Γιάννης Ορφανός είχαν στην διάθεση τους ,για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Πετοσφαίρησης Γυναικών εν όψει της συμμετοχής της Εθνικής Γυναικών στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος,τις αθλήτριες:
Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Μαρίνα Τσοχατζή, Εύη Φλιάκου,Κωνσταντίνα Δρακουλίδου.
Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Άλκηστις Καραφουλλίδου
Ακραίες: Λίτσα Μερτέκη, Μαρία Νομικού Εύα Χαντάβα, Αλεξία Καλανταρίδου, Άννα Σπάνου
Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Άννα Καλαντάτζε
Λίμπερο: Αρέτα Κονόμι, Ειρήνη Κοκκινάκη
Την Τρίτη η Εθνική μας Ομάδα θα βρίσκεται στην πόλη Όσιεκ της Κροατίας και την Τετάρτη 31/5/2017 θα αντιμετωπίσει στο πρώτο
αγώνα την Εθνική Ομάδα της Ουγγαρίας,για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πετοσφαίρησης Γυναικών.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στον α’ όμιλο που θα διεξαχθεί στην πόλη Όσιεκ της Κροατίας από 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου κι εκτός από την οικοδέσποινα του τουρνουά στον όμιλο βρίσκονται και οι Ρωσία, Ουγγαρία, Αυστρία, Γεωργία.
Από τους έξι συνολικά προκριματικούς ομίλους, οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδίζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018 (θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία), ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 22-27 Αυγούστου 2017 (ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί στα τελικά).
Για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Γυναικών συνέδραμαν μαζί με τον Δήμο Ευρώτα και τους ευχαριστούμε θερμά οι χορηγοί:
• ‘’ΟΙ ΜΥΛΟΙ’’ ΖΥΜΑΡΙΚΑ - Σάκκαρης / Παπαπάνου
• ΞΕΝΟΔΟΔΕΙΟ ΝΕΦΕΛΗ




• ΤΑΒΕΡΝΑ "ΚΑΛΛΙΓΕΥΣΤΟΝ" ΤΗΣ κ. ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ
• ΛΑΚΩΝΙΑ ΧΥΜΟΙ
• ΛΑΚΩΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ
• SUPER MARKET - ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
• ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΜΠΗΣ
• ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ-ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
• ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ - ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
• ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΜΠΟΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
• ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
• ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ - ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
• ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΛΑΒΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
• ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
• ΧΥΜΟΙ ΈΛΙΟΣ - ΟΡΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
• ΓΛΥΚΟΤΟΠΟΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
• ‘’ΜΩΡΕΩΣ ΗΔΙΣΤΑ’’ - ΧΑΡΑΜΗΣ
• ΚΩΣΤΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ - ΑΓΡΟΤΗΣ
• ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΛΕΟΝΤΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Ι.Κ.Ε
• ΜΑΡΤΣΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
• π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΥΠΩΤΟΣ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦΝΙΟΥ
• ΚΑΣΤΡΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

• ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :Krokees.gr (Live Streaming)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (2017-2021) "
Μία πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του δημαρχιακού κτιρίου στα Παπαδιάνικα με θέμα την Εθνική αναπτυξιακή στρατηγική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, για μια δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη, με καλεσμένους αντιπροσώπους φορέων του Δήμου Μονεμβασιάς. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση Συριζα Δήμου Μονεμβασιας .Εισηγητής ο Διονύσης Θωμάς και προήδρευσε ο Κώστας Βλάχος συντονιστής της οργάνωσης μελών . Ο κύριος Διονύσης Θωμάς οικονομολόγος ,ανέπτυξε το θέματα, δίνοντας το έναυσμα μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης και τοποθέτησης των αντιπροσώπων φορέων για προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους ,αλλά και προτάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη κυρίως στους δύο πυλώνες της Λακωνίας,στον πρωτογενή τομέα, την αγροτική παραγωγή , και τον Τουρισμό. Πολύ σημαντική επισήμανση του κυρίου Διονύση Θωμά όμως,πέραν του σχεδίου και υλοποίησης αυτού για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη,είναι το Δημογραφικό στη Λακωνία μια πολύ σοβαρή επισήμανση που πρέπει να πάρουν σοβαρά υπόψιν οι αρμόδιοι ,και να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί,διότι ναι μεν σχέδια για παραγωγή και ανάπτυξη αλλά πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι παραγωγικοί να τα υλοποιήσουν. Προτάσεις αλλά και μια ενημέρωση για βιώσιμες επενδύσεις που έχουν γίνει στη Λακωνία έκανε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κύριος Γιάννης Παναρίτης ,τονίζοντας ειδικά για το θέμα του τουρισμού λέγοντας, χρειάζονται υποδομές που να μπορούν να στηρίξουν τον τουρισμό στην περιοχή.Πρωτίστως καλά οργανωμένη η δομή της υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δύο Νοσοκομεία του Νομού Λακωνίας, της Σπάρτης και Μολάων. Η πρόσβαση ,που απαιτεί ένα καλό οδικό δίκτυο και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στην παράκαμψη Βλαχιώτη -Σκαλας καθώς και στην αγροτική παραγωγή ,τυποποίηση ,πιστοποίηση και στήριξη των αγροτών σε νέες καλλιέργειες. Η κυρία Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου από τον Δήμο Ευρώτα επισήμανε προβλήματα και κατέθεσε προτάσεις και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα σε έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Νομού. Τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής των Βατίκων εκπροσώπησε η πρόεδρος του Σωματείου "Ξένιος Ζευς" κυρία Δέσποινα Παπούλη -Βαγγελόγλου η οποία έθεσε ζητήματα που αφορούν τα καταλύματα για τη ξανακατηγοριοποίηση και για τον νέο νόμο βραχυπρόθεσμης μίσθωσης για ιδιώτες καθώς επίσης για τα Βάτικα που είναι μια απομακρυσμένη περιοχή της Λακωνίας είναι απαραίτητο πέραν της βελτίωσης της πρόσβασης μέσω οδικού δικτύου ,είναι και η σύνδεση δια θαλάσσης με το Λιμάνι του Πειραιά και Κρήτη καθώς και Κυκλάδες κάτι που υποστήριξε και ο Αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου .Επίσης πολύ σημαντικό για τον τουρισμό στην περιοχή αλλά πρωτίστως και για τους κατοίκους .ανέφερε η κυρία Παπούλη την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης κάτι που ήδη έχει κινήσει διαδικασίες η Κοινότητα Νεάπολης . Παρόντες στην σύσκεψη η κυρία Σοφία Δουμάνη καθώς και ο εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη Μιχάλης Φιλιπόππουλος,τονίζοντας και οι δύο την σημαντικότητα της σύσκεψης , επισημαίνοντας θέματα και καταθέτοντας προτάσεις εκ μέρους της, η κυρία Σοφία Δουμάνη. Στη συζήτηση τέθηκαν και θέματα που αφορούν ,οικοτεχνία ,εναλλακτικό τουρισμό ,και κυρίως στην εκπαίδευση και κατάρτιση και στους δυο άξονες ανάπτυξης . Δική μας επισήμανση είναι ότι δυστυχώς η προσέλευση ήταν ελάχιστη με απόντες εκπροσώπων φορέων, ενώ τα προβλήματα που υπάρχουν πάρα πολλά. Και σε τέτοιου είδους συσκέψεις που μπαίνουν επί τάπητος θέματα που απασχολούν όλους ,προβλήματα ,προτάσεις ,ιδέες,τρόποι για να μπορέσουν αυτοί οι δύο κλάδοι να είναι βιώσιμοι δεν γίνεται με κριτική η ευχολόγια ,αλλά με συνεργασία των ενδιαφερομένων της παραγωγικής τάξης με φορείς, για να μπορέσει αυτή η χώρα να μιλά για ανάπτυξη.
ADELIN 107,3 FM



Φίλοι Μουσείων Κυθήρων - Πρόσκληση για Ομιλία κ. Άρη Τσαραβόπουλου

Το Μήνυμα της Κυριακής 28-5-17 και Γραπτό Θείο Κήρυγμα

Τό Μήνυμα της Κυριακής (ηχητικό μήνυμα)
από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ 318 ΠΑΤΕΡΩΝ 
ΤΗΣ Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
(28-5-2017)



ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ 

Τό Δόγμα καί ἡ ἑνότητα.

Δέν εἶναι τυχαῖο, ἀγαπητοί Χριστιανοί μου, πού τό σημερινό Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα, ἀναφέρεται στήν Ἀρχιερατική προσευχή τοῦ Κυρίου μας, λίγες ὧρες πρίν ἀπό τό Πάθος Του. Στήν κορυφαῖα αὐτή προσευχή ὁ Ἰησοῦς ζητᾶ ἀπό τόν Πατέρα Του νά διαφυλάξει τήν ἑνότητα τῶν πιστῶν Του. Εἶναι σχεδόν ἡ ἀποκλειστική, ἡ κύρια μέριμνά Του γιά αὐτούς πού θά Τόν ἀκολουθοῦσαν. 

 
Ἡ Ἱστορία ἔδειξε ἀργότερα πώς ὁ ὕπουλος ἐχθρός γιά τήν Ἐκκλησία ἦσαν οἱ διαιρέσεις. Οἱ διαιρέσεις πού δέν ὀφείλονταν οὔτε σέ οἰκονομικά, οὔτε σέ πολιτικά, οὔτε σέ φυλετικά, οὔτε σέ ὁποιαδήποτε ἄλλα ὑλικά – κοσμικά συμφέροντα : ὀφείλονταν στίς αἱρέσεις!.. Αἵρεση δέ εἶναι ἡ ἐγωϊστική ὑποστήριξη ἀντιλήψεων διαφορετικῶν ἀπό τήν κοινή Πίστη τῆς Ἐκκλησίας.

Αἱρέσεις ὑπῆρχαν ἀπό τά πρῶτα κι ὅλας Ἀποστολικά χρόνια. Ἡ ὕπαρξη, ὅμως, τῆς αὐθεντίας τῶν Μαθητῶν καί τοῦ αἵματος τῶν ἑκατομμυρίων Μαρτύρων ἔσβηνε κάθε αἱρετική πυρκαϊά.

Μετά ἀπό τρεῖς αἰῶνες, ἡ ἐξάπλωση τῆς Πίστης στά πέρατα τῆς Οἰκουμένης, καθώς καί ἡ ἀνθρώπινη ἁμαρτωλότητα –πού πάντοτε πηγάζει ἀπό τόν ἐγωϊσμό- ὁδήγησαν σέ τραγικοῦ βαθμοῦ παραποιήσεις τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Ἀλήθειας, ὥστε νά κλονίζεται ἡ ἑνότητα τῆς χριστιανικῆς κοινωνίας…
Τότε χρειαζόταν ἕνα μεγάλο ξεκαθάρισμα : Τί εἶναι Πίστη καί τί εἶναι πλάνη.

Ἡ Πρόνοια τοῦ Θεοῦ χάρισε στούς δύσκολους ἐκείνους καιρούς ἕναν μεγάλο Αὐτοκράτορα : Τόν (μετέπειτα Ἅγιο) Κωνσταντῖνο! 

Ὁ μεγαλοφυής αὐτός ἡγέτης συνεκάλεσε στήν Νίκαια τῆς Μικρᾶς Ἀσίας τήν Πρώτη Οἰκουμενική Σύνοδο. Μετεῖχαν σ΄αὐτήν τριακόσιοι δεκαοκτώ Πατέρες ἀπ’ ὅλους τούς βαθμούς τῆς ἱερωσύνης. Σοφοί, ταπεινοί, μιμητές τῶν Ἀποστόλων, φωτισμένοι ἀπό τό Θεῖο Πνεῦμα, θυμήθηκαν τόν τρόπο τῶν Μαθητῶν : «Ἔδοξε τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι καί ἡμῖν...» Καί μᾶς κληροδότησαν τά ἑπτά πρῶτα ἄρθρα τοῦ Συμβόλου τῆς Πίστεως, τοῦ «Πιστεύω».

Αὐτῶν τήν Πίστη συνεχίζουμε δεκαεπτά αἰῶνες μετά. Αὐτῶν τόν φωτισμό βιώνουμε. Ἐκείνων τόν τρόπο διαφυλάττουμε : Τόν τρόπο τῆς Ἀγάπης καί τῆς Ἑνότητας.

Δέν ἦταν δυνατόν ὁ Ἄρειος καί οἱ -πολυπληθεῖς- ὀπαδοί του νά ὑπερισχύσουν κυριεύοντας τήν Ἐκκλησία. Γιατί, φυσικό ἐπακόλουθο τῆς ἀτομικῆς - ἐγωϊστικῆς δοξασίας δέν εἶναι τό ψευδο-δόγμα;
Τό Δόγμα γιά τήν Ἐκκλησία εἶναι ἡ σωστική (δηλαδή ἡ ὑπαρκτική) ἀλήθεια τῆς Χριστιανικῆς Κοινότητας. Μιᾶς κοινότητας πού παλεύει καί προσεύχεται τό αἴτημα τοῦ Κυρίου Της στήν Γεσθημανῆ νά πραγματώνεται στούς αἰῶνες: «Ἵνα καί αὐτοί ἕν ὦσι, καθώς ἡμεῖς».

Γένοιτο, Κύριε Ἰησοῦ.

Πρωτ. π. Π. Μαρ.
---------------------------------------
Πηγή: mkythiron.gr
---------------------------------------