Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πιθανή μη εκτέλεση δρομολογίου Βιτσέντζος Κορνάρος αύριο 9-6-17

Αύριο 09/06/2017 ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει επιτέλους τα δρομολόγια της καλοκαιρινής σαιζόν το Βιτσέντζος Κορνάρος, μετά την προγραμματισμένη ακινησία που έκανε λόγω επισκευών από αρχές Μαϊου.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην σελίδα μας, πριν από λίγο, τελικά είναι πολύ πιθανόν ότι το πλοίο δεν θα προλάβει να εκτελέσει το αυριανό δρομολόγιο, λόγω μη ολοκλήρωσης των εργασιών επισκευής του πλοίου έγκαιρα αν και οι εργασίες θα επεκταθούν και κατα την διάρκεια της νύχτας απόψε. Πράγμα όμως που δεν φαίνεται εφικτό σύμφωνα με τις υπολειπόμενες εργασίες μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι καλό θα ήταν να ληφθεί υπ'όψιν ότι, όπως είναι γνωστό μετά το πέρας των επισκευών είναι αναγκαίο να εκτελεσθεί και δοκιμασικός πλούς προκειμένου να πιστοποιηθεί η αξιοπλοϊα του πλοίου

Φυσικά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία και όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, επίσημη ενημέρωση δεν θα υπάρξει πρίν από την τελική απόφαση οτι δεν θα ταξιδέψει τελικά.

Είναι λοιπόν άκρως απαράδεκτο εκ μέρους της εταιρείας αυτό το είδος τακτικής, καθώς υπάρχει πολύς κόσμος με πληρωμένα εισιτήρια, κανονισμένες άδειες,και κρατήσεις δωματίων, που τελευταία στιγμή αύριο το απόγευμα θα μάθουν οτι δεν θα ταξιδέψουν.

Φτάνει πια αυτός εμπαιγμός προς το νησί μας, τους κατοίκους του και τις επιχειρήσεις, που ζημιώνονται από την συμπεριφορά της εταιρείας αυτής.
-------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------

ΛΑΚΩΝΙΑ Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ σκάφους στο Γύθειο

Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στο Γύθειο που συνέβη πρωινές ώρες της 07-06-17, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ανάθεση της διαδικασίας ναυαγιαίρεσης σε ιδιωτική εταιρεία.
Επιπροσθέτως, από το Λιμεναρχείο Γυθείου συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τέσσερα (04) μέλη πληρώματος για παράβαση των άρθρων 277 και 278 του Ποινικού Κώδικα.
ΠΗΓΗ http://www.hcg.gr

Kηδεία Ιωάννη Στάθη του Νικολάου (Γερμανός)

Η κηδεία του Ιωάννη Στάθη του Νικολάου (Γερμανός) ,θα τελεστεί στο Κεραμωτό ,το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 14.00 μ.μ. Εκ της οικογενείας.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Mονεμβασίας

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω εννέα (9) θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. «Περί υλοποίησης του έργου «Προμήθεια με τις εργασίες τοποθέτησης, παλμικών παροχόμετρων (υδρόμετρα) σε υφιστάμενες υδρευτικές υδροληψίες (γεωτρήσεις, πηγάδια και πηγές) και σε υφιστάμενες δεξαμενές νερού στον Δήμο Μονεμβασίας» και υποβολή πρότασης στο Ε.Π Πελοπόννησος, Άξονα Προτεραιότητας Νο 3 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια Οικονομία Φιλική στο Περιβάλλον» και στη Δράση 6.β.1: Έργα Ορθολογικής και Αποδοτικής διαχείρισης Πόσιμου Νερού της πρόσκλησης: Α/Α Ο.Π.Σ 2082 της ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
2. «Περί αναμορφώσεως προϋπολογισμού και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έργων οικ. έτους 2017».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
3. «Περί χορηγήσεως παράτασης για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή ανωδομής λιμένα στη χερσαία ζώνη λιμένα Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.
4. «Περί διαθέσεως πιστώσεως για έξοδα φιλοξενίας τεσσάρων παιδικών ομάδων Μπάσκετ».
Εισηγητής: κ. Κολλιάκος Ιωάννης Εντεταλμένος Δ.Σ. για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού.
5. «Περί επαναλειτουργίας των Νηπιαγωγείων Αγγελώνας και Ελίκας, για το σχολικό έτος 2017-18».
Εισηγητής: κ. Κολλιάκος Ιωάννης Εντεταλμένος Δ.Σ. για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού.
6. «Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου για την Επιτροπή διοικητικής παράδοσης – παραλαβής των υδατοδεξαμενών για υδροληψία επίγειων και εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στα όρια του Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.
7. «Περί διενέργειας και λειτουργίας εμποροπανηγύρεων στην Τ.Κ. Μεταμόρφωσης επ΄ ευκαιρία των θρησκευτικών εορτών της Αγίας Μαρίνας και της μεταμόρφωσης του Σωτήρος».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
8. «Περί έγκρισης της αριθ. 53/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας, η οποία αφορά την έγκριση του απολογισμού οικ. έτους 2016».
Εισηγητής: κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου».
9. «Περί εγκρίσεως του Απολογισμού οικονομικού έτους 2016 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: κ. Κολλιάκος Ιωάννης Εντεταλμένος Δ.Σ. για θέματα Παιδείας & Αθλητισμού.

« Εκδήλωση για την ημέρα του Περιβάλλοντος – Ομορφαίνοντας τις γειτονιές της πόλης μας ».

Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος δράσεων «Ετοιμοκλής» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα του Περιβάλλοντος με θέμα «Γειτονιές».
Θα περιλαμβάνει:
1. Φυτεύουμε και ομορφαίνουμε την γειτονιά μας,
Κατασκευή μακέτας της γειτονιάς με ανακυκλώσιμα υλικά, Ομαδική ζωγραφική με θέμα «Προστατεύω το Δάσος», Κολάζ με θέμα «Καθαρή Παραλία», Ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια ( κουτσονήλιος, περνά περνά η μέλισσα, κ.α.), Κρυμμένος θησαυρός σε «κινούμενη άμμο», Face painting
Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, ίδια ώρα στο ίδιο μέρος.
Με εκτίμηση
για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                             ΧΥΤΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ομιλία Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γεωργίου Λαζουρά για την 73η Επέτειο Ολοκαυτώματος Αγίου Δημητρίου Ζάρακος

«Με μεγάλη τιμή, συγκίνηση και βαθύ σεβασμό προς τους νεκρούς που σημαδεύουν τη μνήμη αυτού του τόπου, βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, στο μαρτυρικό χωριό του Αγίου Δημητρίου Ζάρακα, μετά από πρόσκληση του φίλου, Δημάρχου, Γιάννη Γρυπιώτη, και του φίλου και συμφοιτητή, Αντιδημάρχου, Ηλία Παναγιωτακάκου. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος που διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα είναι για μένα χρέος απέναντι στα θύματα των θηριωδιών των Ναζί, και προκύπτει από την ανάγκη να συνδράμω και να παρίσταμαι σε κάθε απόδοση φόρου τιμής στους μεγάλους απόντες- πρωταγωνιστές των τραγικότερων σελίδων που έχουν γραφτεί στην ιστορία της χώρας μας.
73-4-21-295[1]. Αυτοί δεν είναι απλώς αριθμοί, κενοί νοήματος. Καθένας τους φέρει μία βαρύτητα για εσάς, τους κατοίκους του πανέμορφου και πολύπαθου χωριού της Λακωνίας, αλλά και για όλους εμάς, που οι ρίζες μας βρίσκονται σε άλλους τόπους, όπως τα Καλάβρυτα, που υπέστησαν τεράστιες ανθρώπινες απώλειες από τις μαζικές εκτελέσεις και τις ολοκληρωτικές καταστροφές, που άφησε στο επώδυνο πέρασμά της η χιτλερική λαίλαπα. [73] Η 73η Επέτειος από το Ολοκαύτωμα του Αγίου Δημητρίου δε σηματοδοτεί μόνο τα χρόνια πόνου που κουβαλά ο τόπος, αλλά τη βίαιη τομή που άλλαξε καθοριστικά τον ιστορικό χρόνο και τον ατομικό βίο στην περιοχή του Ζάρακα. Η ανείπωτη τραγωδία της 4ης Ιουνίου 1944, της ημέρας που ο θάνατος επέβαλε τη νεκρική σιγή του, παίρνοντας μαζί του κυρίως γυναικόπαιδα και γέροντες, καθόρισε το ποινικό μητρώο μιας εποχής. Εκείνη τη νύχτα Κυριακής, 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα. 21 αθώα θύματα ενός προμελετημένου και καλά σχεδιασμένου εγκλήματος, που ζητούσε αίμα και φωτιά. Φωτιά που έκαψε 295 σπίτια, σχεδόν όλα όσα σπίτια υπήρχαν τότε σε αυτόν τον τόπο, τον Τόπο Θυσίας, που αξίζει όλοι οι άνθρωποι της γης να επισκεφθούν, με συνέπεια προς τη Μνήμη των αγώνων του παρελθόντος και με ορμητικό πάθος για τους αγώνες του παρόντος.
[1] Σύμφωνα με τους Μπατσάκη- Πραγαλό (Γκιότσαλι και Άγιος Δημήτριος με ιστορικά στοιχεία της περιοχής), οι νεκροί ήταν 18 και τα σπίτια που κάηκαν 250.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΟΛΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Μέτα από κεραυνό σε κολόνα της ΔΕΗ στην περιοχή του Δαφνίου Λακωνίας ανάστατοι οι κάτοικοι ειδοποίησαν τη ΔΕΗ η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα μαζί με την υπηρεσία πυροσβεστικής και έτσι κατάφεραν να σβήσουν έγκαιρα τη φωτιά.Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί Πέμπτη 08/06/2017 στις 06:30 π.μ  
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

Ανακοίνωση σχετικά με το Προγραμμα επισιτιστικης και βασικης υλικης συνδρομης απο το ταμειο ευρωπαϊκης βοηθειας προς τους απορους (ΤΕΒΑ)


Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων σχετικά με την έκδοση των αδειών Καταστηματων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Νέος Νόμος)


Πρόσληψη ενός ( 1) ατόμου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας .


ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ & ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Οι παιδικές χαρές λόγω το νέων κανονισμών και προδιαγραφών πρέπει να πληρούν τους όρους ασφαλείας.
Εκ προοιμίου όπως σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος έτσι και στον Δήμο Ευρώτα είμαστε αναγκασμένοι να συμμορφωθούμε με το νέο κανονιστικό πλαίσιο και να προχωρήσουμε - λόγω κρατικής υποχρηματοδότησης - στην σταδιακή διαμόρφωση κυρίως για την ασφάλεια των μικρών παιδιών.
Είναι λογικό και αποδεκτό να υπάρχει αδημονία και διαμαρτυρίες για τις κλειστές παιδικές χαρές και σε ορισμένες περιπτώσεις να παραβιάζονται (σπάσιμο κλειδαριών ή κιγκλιδωμάτων) με κίνδυνο ατυχημάτων.
Στα πλαίσια του Πράσινου Ταμείου και με πρωτοβουλία του Δημάρχου ''κερδήθηκε'' πρόγραμμα ύψους 190.000 ευρώ για την κατασκευή νέων παιδικών χαρών, μεταξύ των οποίων και η Παιδική Χαρά των Κροκεών.
Ο Διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου κατασκευαστή βρίσκεται σε εξέλιξη και φυσικά από τους υπαλλήλους του Δήμου ακολουθούνται οι κανονιστικές διατάξεις,ώστε να γίνει με διαφάνεια η όποια επιλογή έχει τις προϋποθέσεις και φυσικά την καλύτερη τιμή.
Είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία αλλά αυτό επιβάλλει ο νόμος.
Συνεπώς πέντε νέες παιδικές χαρές μεταξύ των οποίων και των Κροκεών είναι προγραμματισμό για ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!!!
Επειδή πολλά ακούγονται κυρίως ως παραφιλολογία,γι' αυτό ενημερώνουμε και κατανοούμε τους γονείς για την καθυστέρηση.
Το πρόβλημα θα ήταν εάν ο Δήμος Ευρώτας ήταν αδιάφορος ή αμελούσε ως προς το πρόβλημα
Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει και πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατασκευασθούν οι πέντε προγραμματισμένες παιδικές χαρές.
Υ.Γ :Θα ήθελα να πληροφορήσω γύρω από το θέμα των Δωρεών και προσφορών στο δημόσιο και στους Δήμους γίνονται εγγράφως πρώτα στο οικείο Τοπικό Συμβούλιο και στην συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά είναι καλοδεχούμενη και μακάρι να υπάρχει!!!!
Συμπερασματικά αφού ζητήσουμε την κατανόηση των γονέων προχωρούμε στην κατασκευή ασφαλών Παιδικών Χαρών με διαφάνεια όμως στον διαγωνισμό που εξελίσσεται...
.

Ηλιας Παναγιωτακακος