Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων σχετικά με την Πυρασφάλεια τους θερινούς μήνες


Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για χρήση νερού τους θερινούς μήνες


ΒΑΤΙΚΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΥΛΟΣΠΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ

Υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων η απόφαση για την έγκριση εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης τμήματος ανωδομής και θωράκισης από φυσικούς ογκόλιθους του Αλιευτικού καταφυγίου Αυλοσπήλου που βρίσκονται στην Νεάπολη Βοιών Δ. Μονεμβασιάς (ΑΔΑ: Ω1564653ΠΩ-9ΕΑ).
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60.669,86 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου  ΦΠΑ). Το έργο αποσκοπεί στην εκτέλεση των εργασιών που απαιτούνται για την επισκευή και αποκατάσταση των σπασμένων και φθαρμένων τμημάτων της ανωδομής του κρηπιδώματος στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου και την θωράκισή του από φυσικούς ογκόλιθους. Οι ως άνω εργασίες θα συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου, καθώς και στη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών των αλιέων και των επισκεπτών αυτού.
ΠΗΓΗ https://christoslambridis.wordpress.c

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δευτέρα, 19/6/2017

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής Λακωνίας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2017

 
Για καταστροφικό έργο δίχως τελειωμό κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος βουλευτής του Νομού Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ομιλίας του προς όλους τους Λάκωνες την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, στην Σκάλα Λακωνίας.
Ξεκινώντας την παρέμβασή του και αναφερόμενος στα μεγάλα αλλά αναξιοποίητα παραγωγικά, οικονομικά και αναπτυξιακά αποθέματα της Λακωνίας, τόνισε ότι η αυθυπαρξία του τόπου του επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Οι συνθήκες αυτές όμως αποτελούν αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής και εμπαθούς τακτικής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία, στο όνομα της εξουσίας, υποσχέθηκε επίγειους παραδείσους και τώρα επενδύει στην κρίση και στο χάος, αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες που έχει στη χώρα, στην κοινωνία και στην οικονομία η ανερμάτιστη κυβερνητική θητεία της.
Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης, ο βουλευτής Λακωνίας υπογράμμισε ότι χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμιά στρατηγική, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να διαλύσουν την οικονομία, να φτωχοποίησουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, να επιχειρήσουν να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη, να οικοδομήσουν το κομματικό κράτος, να καλλιεργήσουν τον φθόνο και τη μισαλλοδοξία.
Εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας, σημείωσε ότι το έλλειμμα κυβερνησιμότητας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθιστά ζωτική ανάγκη την αφύπνιση και την ενεργοποίηση όλων. Ξεκαθάρισε ότι η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων ούτε επαρκεί ούτε συνιστά μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική. Η δημοσιονομική εξυγίανση, η προσαρμογή στο διεθνές και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι αναγκαίες, όμως, δεν ενέχουν από μόνες τους τις αναπτυξιακές δυνατότητες που χρειάζεται ο τόπος, η ελληνική οικονομία και κοινωνία για να αναπνεύσουν. Γι' αυτό, η προσφυγή στις κάλπες καθίσταται μονόδρομος.
Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε ότι: “Χρειάζονται καθαρές αποφάσεις, καθαρές πολιτικές και προπαντός είναι ζωτική ανάγκη ένα νέο όραμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της χώρας, της οικονομίας, της κοινωνίας”. Απαιτείται μια ευρύτερη συμμαχία όλων των πρόθυμων και αποφασισμένων δυνάμεων να “βάλουν πλάτη” για την ανάκαμψη της Ελλάδας, για την αναζωογόνηση της οικονομίας, για την επίτευξη των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και, πρωτίστως, για τη θεμελίωση και υλοποίηση μιας νέας και εξωστρεφούς εθνικής στρατηγικής. Σε αυτό, ο ενδιάμεσος χώρος οφείλει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για να οδηγήσει την χώρα στη έξοδο από την κρίση, με καθαρό τρόπο, με καθαρές θέσεις, με τη δική του μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική πολιτική ατζέντα.

Από το πολιτικό γραφείο

Όλη η Ελλάδα χόρεψε σε ρυθμούς Cheerleading

Όλη η Ελλάδα χόρεψε σε ρυθμούς Cheerleading
Απ’ τον Βορρά μέχρι τον Νότο, με τα 
pom pom στα χέρια…
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Cheerleading που ακολούθησε χρονικά του 1ουΠανελλήνιου Πρωταθλήματος.  Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.300 και προέρχονταν από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Κρήτη, Κέρκυρα, Αντίπαρος, Μολάοι Λακωνίας, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα, Αίγιο, Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Άστρος Κυνουρίας είναι μερικές από τις περιοχές που βρέθηκαν στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2017. Σε αυτό το αναπτυξιακό φεστιβάλ του cheerleading, όλοι συνέβαλλαν τα μέγιστα και έδειξαν την διάθεσή που υπάρχει για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Όλοι οι συμμετέχοντες απήλαυσαν τους αγώνες και με χαμόγελο ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.
Εκτός από τους γονείς που έδωσαν… ζωή στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) με το χειροκρότημά τους, με τα καλύτερα λόγια μίλησαν και οι πέντε κριτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στην Ελληνική Ομοσπονδία για την άρτια διοργάνωση.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading-Αθλητικού Ομαδικού Χορού (ΕΟΤ-ΑΟΧ),Μάικ Φουντεδάκης δήλωσε:
«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τις 1.300 συμμετοχές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, μα πάνω από όλα τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Η Ομοσπονδία από την πλευρά της, κατέβαλε και θα καταβάλει αδιάκοπα κάθε δυνατή προσπάθεια για την σωστή διαπαιδαγώγηση όλων των παιδιών στις αξίες του αθλήματος και του αθλητισμού», προσθέτοντας:
«Με την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, το Cheerleading αυξάνει κι άλλο το επίπεδό του και συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Μάλιστα έχουμε καταθέσει φάκελο στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, ώστε να φέρουμε στην Ελλάδα και διεθνής διοργανώσεις».
Τέλος, το αγωνιστικό ενδιαφέρον στρέφεται στην Ελληνική αποστολή, που θα ταξιδέψει στην Πράγα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017.

Τα κυριότερα αποτελέσματα του 6ου Ανοιχτού Πρωταθλήματος Cheerleading
Free Style Pom Teens
1. 
Αμαζόνες Βάρης
2. 
Σειρήνες του Βορρά Κέρκυρα
3. Αθλητικός Σύλλογος «Φίλων» Κέρκυρα
 
Free Style Pom  Senior
1. Greek Drops
2. 
Αμαζόνες Ηλιούπολης
3. Bailando Fuerte
Cheer Hip Hop Teens
1. Art & Performance Dance Theater
2. 
Αποσπερίδες Νέα Σμύρνη
3. 
ΑΓΟΠ Μυρτάλη
Cheer Hip Hop Senior
1. Greek Drops
2. 
Αποσπερίδες Νέα Σμύρνη



3. 
ΑΓΟΠ Μυρτάλη

Cheer Jazz Teens
1. Plaza De Baile
2. Dance Idols 
Θήβα
3. 
ΑΓΟΠ Μυρτάλη
Cheer Jazz Senior
1. Dance Idols 
Θήβα
2. Prodancers Studio
3. 
ΑΓΟΠ Μυρτάλη
Cheerleading Coed Teens1. Α.Κ.ΟΛιβαδειάς
Cheerleading All Girls Teens1. ΦΟΗ Αριάδνη
2. Α.ΣΓαλατσίου
Cheerleading All Girls Junior1. Αμαζόνες Ηλιούπολης
ΑμεΑ Cheer Wheels Ομαδικό
1. All Dance Academy



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΛΑΝΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/06/2017

Δελτίο Τύπου
Πειραιάς 19/06/2017
H ΛΑΝΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, παραμένει στο λιμένα του Πειραιά μέχρι αποκατάστασης τεχνικής βλάβης. Ως εκ τούτου το δρομολόγιο του πλοίου, σήμερα 19/06/2017 από Πειραιά προς Κύθηρα- Κίσσαμο δεν θα πραγματοποιηθεί. Θα επανέλθουμε με νεότερο δελτίο για την επανεκκίνηση του πλοίου.
Πληροφορίες και κρατήσεις : 2736037055-6933087777

"ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 19/6/2017

Στις 17 και 18 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συμμετείχε στις εργασίες του 9ου Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες, που διοργανώθηκε από την ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και την Ένωση Δημάρχων Αττικής. Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, που αναφέρθηκε στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης αλλά και στην ανάγκη θεσμικού διαχωρισμού των Δήμων σε μητροπολιτικούς, νησιωτικούς και ορεινούς. Συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων αλλά και Δήμαρχοι από όλη την Αττική.
Την Κυριακή 18/6 η πρωινή συνεδρία είχε ως θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά της Αττικής και η παρέμβαση του Δημάρχου Κυθήρων αφορούσε στα εξής σημεία:
- Στην μεγάλη σημασία του έργου αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, κάτι που τονίστηκε και από τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ. Τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής, καθώς η συγκεκριμένη επένδυση έχει τεράστια σημασία για το περιβάλλον και το μέλλον των νησιών.
- Στην ανάγκη υλοποίησης προγραμμάτων εκπαίδευσης στα σχολεία και τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με την ανακύκλωση και τη σημασία της διαχείρισης των απορριμμάτων.
- Στα προβλήματα σχετικά με τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών από τα Κύθηρα στην Αττική, γεγονός που επιβαρύνει το Δήμο οικονομικά.
- Στο τεράστιο πρόβλημα των συμβασιούχων καθαριότητας ΙΔΟΧ (παρατασιούχων), μετά και την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποτελεί αρνητική εξέλιξη για όλους τους Δήμους της Χώρας. Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λύσει το ζήτημα προκειμένου οι υπάλληλοι να μην απολυθούν αλλά και οι Δήμοι να μην επιβαρυνθούν με πράξεις καταλογισμού για ένα ζήτημα που προέκυψε αποκλειστικά από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου, έλαβε χώρα στο ιστορικό κτήριο του Δημαρχείου Σπετσών, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε.Νήσων Αττικής, στην οποία εκπροσωπήθηκε το 75% των μετόχων της Εταιρείας και ελήφθησαν αποφάσεις για τη λειτουργία του Δικτύου, το οποίο θα διαχειριστεί για τα νησιά μας το νέο πρόγραμμα LEADER/CLLD έχοντας λάβει χρηματοδότηση περίπου 8.000.000€ για δημόσια και ιδιωτικά έργα στους 8 Δήμους της Π.Ε. Νήσων. Στόχος της Εταιρείας είναι να βγουν οι πρώτες προσκλήσεις το προσεχές φθινόπωρο.
Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο υποστηρίζεται διοικητικά από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα και Πρόεδρος της Επιτροπής
Διαχείρισης του Προγράμματος και για τους 8 Δήμους είναι ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης. Το Δίκτυο αυτό αποτελεί μια καλά δομημένη εταιρεία που έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί σημαντικές χρηματοδοτήσεις αγροτικής και τοπικής ανάπτυξης καθώς και σχετικές επενδύσεις, αντίστοιχες του έργου της ανάπλασης των Μητάτων που χρηματοδοτήθηκε από το αντίστοιχο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Πρόκειται για μια σημαντική εξωστρεφή πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από μια από τις πλέον επιτυχείς αναπτυξιακές εταιρείες της Χώρας (Α.Ε. Πάρνωνα), η οποία μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να διαχύσει στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο σημαντικές χρηματοδοτήσεις δημοσίων και ιδιωτικών έργων.
Η συμμετοχή του Δήμου μας στην Εταιρεία αυτή ήταν μονόδρομος καθώς η υπάρχουσα δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία (ΑΝΚΥ) έχει πολύ περιορισμένες αναπτυξιακές δυνατότητες, αφενός λόγω έλλειψης και μη δυνατότητας πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αφετέρου λόγω του αυστηρά περιοριστικού νομικού πλαισίου που διέπει τις αναπτυξιακές εταιρείες των Δήμων, που τις καθιστά μη λειτουργικές και μη βιώσιμες με αποτέλεσμα ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών να επεξεργάζεται σχέδιο μετεξέλιξής τους.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε στις Σπέτσες με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη.
Πηγή: www.kythira.gr

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ-Ενα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά της Πυροσβεστικής και της ΔΕΗ

Χθες το απόγευμα μετά τις 6 , διαπιστώθηκε ότι σε μια κολώνα της ΔΕΗ υψηλής τάσης είχε πιάσει φωτιά. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής μαζί με 2 πυροσβέστες που δεν ήταν σε βάρδια εκείνη την στιγμή, ήταν σε ετοιμότητα μέχρι να έρθει το Πυροσβεστικό και το συνεργείο της ΔΕΗ. Μόλις τα παιδιά της Πυροσβεστικής έσβησαν την κολώνα , άρχισε ο αγώνας από τους δύο ηρωικούς υπαλλήλους της ΔΕΗ στο νησί μας .Η μισή περιοχή της Αγίας Πελαγίας ειχε μείνει χωρίς ρεύμα λόγω της μεγάλης ζημιάς που ειχε υποστεί το δίκτυο από την φωτιά. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι μάλλον η ζημιά θα μπορούσε να αποκατασταθεί την επόμενη ημέρα το πρωί. Ο Μπάμπης, ο Γιάννης και ο Γουναριδης , μαζί με κάποιους εθελοντές κατοίκους , προσπαθούσαν επί ώρες να αποκαταστήσουν την ζημιά και να δώσουν ρεύμα σε όλους εμας που ειχαμε αρχίσει να έχουμε δυσλειτουργία στις επιχειρήσεις μας και στα σπίτια μας όσο πέρναγε η ώρα .. με φακούς λοιπόν και με αρκετούς συμπαραστάτες το συνεργείο της ΔΕΗ κατάφερε λίγο μετά τις 10 το βράδυ να μας ξαναφέρει το φως !!
Τα συγχαρητήρια και το ευχαριστώ μας είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτούς τους ευσυνείδητους υπαλλήλους και ξαναλέω ήρωες αυτού του τόπου, όπου νυχθημερόν, χειμώνα- καλοκαίρι, Σ/Κ, και γιορτές τρέχουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους , πάντα ευγενικοί , ταπεινοί και χαμογελαστοί.
Στα παιδιά της Πυροσβεστικής και της ΔΕΗ οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ και ευχομαι να είναι γεροί και δυνατοί , η Παναγία μας να τους προστατεύει από κάθε κίνδυνο.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ






ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού για τον μήνα Ιούνιο

Ανακοινώνεται η πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού έως δέκα (10) ατόμων για το μήνα Ιούνιο στη Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας, για απασχόληση έως πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο, προκειμένου να καλυφθούν πρόσκαιρες και κατεπείγουσες ανάγκες για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων:Εργάτες γενικών καθηκόντων.
ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα προσόντα πρόσληψης τόσο κατά το χρόνο λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο πρόσληψης.
1. Να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
3. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Ν. 3584/2007 (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του υπαλληλικού κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση)
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου Μονεμβασίας στην υπάλληλο Κολλιάκου Παναγιώτα έως 19 Ιουνίου 2017.
Ανάρτηση της ανακοίνωσης θα γίνει στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου, στο πρόγραμμα Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Δήμου Μονεμβασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΑΚΩΝΙΑ Δωρεάν διανομή φρούτων στους δικαιούχους των επισιτιστικών προγραμμάτων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα.


Δωρεάν διανομή φρούτων στους δικαιούχους των επισιτιστικών προγραμμάτων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ευρώτα την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, από τις 08:30 έως τις 13:00 στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Βλαχιώτη.
Συγκεκριμένα θα διανεμηθούν ροδάκινα. Οι δικαιούχοι παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευσή τους καθώς θα τηρηθούν αυστηρά οι καθορισμένες ώρες διανομής.
Οι ωφελούμενοι κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει να επιδείξουν κάποιο από τα κάτωθι δικαιολογητικά :
αστυνομική ταυτότητα διαβατήριο βιβλιάριο υγείας άδεια οδήγησης
Πληροφορίες :
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ευρώτα στο τηλέφωνο 2735360026.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ

"ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ" ΣΤΗ ΜΑΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Προληπτική Ιατρική" στη Μάνη
“κάθε μέρα ακούω έναν παππού να λέει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει φάρμακα”
        
Tο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ανανεώνει το ραντεβού και δηλώνει εκ νέου υπερήφανος διοργανωτής της έβδομης κατά σειρά Εκδήλωσης "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ" στη Μάνη, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Μάνης, περίπου 23%, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υγείας, δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες υγείας, ενώ το 42% εκφράζει τη θέση ότι έχει οικονομικά εμπόδια για την πρόσβαση στις εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε μέρα να ακούω έναν παππού να λέει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει φάρμακα. Αυτό που χρειάζεται η Μάνη είναι ανέφικτο.                       
Το άρωμα της ευχαρίστησης στους καταπονημένους πολίτες της Μάνης μας δίνει ικανοποίηση. Έχοντας αγγίξει το άρωμα αυτό έξι φορές μέχρι σήμερα, νιώθω πως δεν είμαστε ικανοί να εγκαταλείψουμε την ευκαιρία να επαναλάβουμε αυτήν την εμπειρία. Για αυτό προσκαλούμε τους πολίτες της Μάνης να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 08:00 - 15:00.
Κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης με σκοπό τη δωρεάν παροχή ιατρικών εξετάσεων - συμβουλών σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης και φροντίδας.
Οι ειδικότητες των ιατρών είναι: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Γυναικολογία, Γενική Χειρουργική, Νευρολογία, Χειρουργική Μαστού, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία, Αγγειοχειρουργική, Ενδοκρινολογία, Ρευματολογία, Παιδιατρική, Αλλεργιολογία, Παθολογία και Γενική/Οικογενειακή Ιατρική.
Η τρυφερότητα της προσφοράς των ιατρών και εμείς με τις νεανικές μας νότες, συναντιόμαστε με σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά στον πολίτη - ασθενή. Η επιμονή και το θάρρος των ανθρώπων που κατοικούν στον ακριτικό βράχο της Μάνης, μας δίνει κουράγιο και «θυσία να γενούμε», παλεύοντας με εδραιωμένες πεποιθήσεις, πιστοί και αταλάντευτοι όχι μόνο στο καθημερινό μας ραντεβού.
Η εικοστή τετάρτη Ιουνίου σημαίνει τη μεταφορά εξουσίας στους χρήστες υπηρεσιών υγείας, που δύναται να επιτευχθεί με τη δυνατότητα επιλογής καταξιωμένου ιατρού από τις παραπάνω ειδικότητες στην απομακρυσμένη γωνιά της ηπειρωτικής Ευρώπης, διασφαλίζοντας την επίτευξη της κοινωνικής ισότητας και της οικονομικής αποδοτικότητας για τον έλεγχο και τη διαχείριση (α) των χρονίων νοσημάτων, (β) των μειζόνων παραγόντων κινδύνου για την υγεία, (γ) του ασθενούς και του νοσήματος και (δ) της πλοήγησης των χρηστών στο σύστημα υγείας.
Εδώ στη Μάνη, ακολουθώντας επτά χρόνια τώρα, την πορεία της Άνοιξης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανάμεσα σε επικίνδυνες ιδέες, εμπνεόμενοι καθημερινά από όλους εσάς, καθώς και από τις δικές μας αγωνίες, οι λέξεις ξεχειλίζουν, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια μας.
Αρκεί και μόνο να βλέπεις τον πουνέντε στα πρόσωπα των Μανιατών...
         
Ο Διευθυντής
του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης
Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΠΡΟΣ: Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Αγαπητέ κ. Αναπληρωτή Υπουργέ,
Για μια ακόμη φορά κατηγορείτε και λασπολογείτε την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας προκειμένου να δικαιολογήσετε την ανικανότητα σας ως Αναπληρωτής Υπουργός. Αυτή τη φορά το κάνατε μέσα στο Κοινοβούλιο απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση συναδέλφου σας στις 15 Μαΐου 2017. Το θέμα το δημοσιοποιήσατε εσείς ο ίδιος την επόμενη μέρα με δελτίο τύπου ψευδόμενος για μια ακόμη φορά.
Καταρχάς από το βήμα της Βουλής, όταν αναφέρεστε σε θεσμοθετημένο φορέα, θα πρέπει να είστε προσεκτικός και να λέτε την αλήθεια και μόνο αυτή. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέει ο λαός.
Η ερώτηση που σας έγινε είχε δύο σκέλη, πρωτολογία και δευτερολογία. Επίσης όταν δίνετε στην δημοσιότητα την απάντηση μόνο και όχι την ερώτηση δείχνετε ότι κάτι θέλετε να κρύψετε. Επίσης έπρεπε να παραδεχθείτε ότι αυτό που απαντούσατε αφορούσε καταγγελία που έχει κάνει η Ένωση μας μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (Παλιό και Νέο Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας) η οποία εστάλη στους αρμοδίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού (όπου πρωτοκολλήθηκε) και όχι σε εσάς ή τον κ. Υπουργό. Καλό πάντως θα είναι να δώσετε στην δημοσιότητα και τα της συναντήσεως με τον κ. Hogan. Εμείς πάντως θα του ζητήσουμε να το κάνει.
Τώρα όσον αφορά το σκέλος της απάντησης σας στην πρωτολογία σας, αναφέρεστε σε καλοπροαίρετους συνομιλητές και παραγωγούς που δεν σας καταλογίζουν σκοπιμότητες και λάθη. Εμείς ακόμα και σήμερα σας καταλογίζουμε και σκοπιμότητες και λάθη. Επί δύο χρόνια και έξι μήνες προσήλθαμε σε διάλογο και διαβούλευση και εσείς τα ανατρέψατε όλα εν μία νυκτί.
Μαζί μας έχετε συναντηθεί μόνο δύο φορές, μετά από δικό μας αίτημα με σκοπό να δοθεί λύση στα προβλήματα, ωστόσο αρνηθήκατε με τσαμπουκά να δεχθείτε τις προτάσεις μας και στο τέλος με τον κατατρεγμό που δεχθήκατε, αναγκαστήκατε να κάνετε πίσω για τα 2/5 του προγράμματος. Δεν διαμαρτύρεται μόνο η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας όπως ισχυρίζεστε, ούτε και είμαστε πολύ μικρό ποσοστό. Δεκάδες είναι οι φορείς που ακολούθησαν (φορείς βιοκαλλιεργητών, εκπρόσωποι περιφερειών, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων) και πρώτη από όλους η ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων). Εάν έχετε τόσο κοντή μνήμη, τότε δικαιολογούνται και τα ψέματα… Οι μόνοι που άσκησαν κριτική στην Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας ήταν κάποιοι μεμονωμένοι δικοί σας, υποτίθεται οικολόγοι (δηλαδή τα «Τσιρωνάκια»).
Γεωπόνοι Συμβουλοι. Εμείς όντως τους θέλαμε με κάποιες προδιαγραφές τις οποίες και σας εξηγήσαμε εκφράζοντας τις ανησυχίες μας. Εσείς όμως ήσασταν κάθετα αντίθετος γιατί όπως μας είχατε πει κατά την πρώτη μας συνάντηση δεν προβλεπόταν στην Κοινοτική νομοθεσία και εγκεκριμένη μελέτη που είχε σταλεί στους Ευρωπαίους. Πέραν αυτού δεν επιμείναμε. Εσείς σήμερα παραδέχεστε ότι βάλατε τον σύμβουλο γιατί τον ζητούσαμε εμείς οι βιοκαλλιεργητές. Δηλαδή παρανομήσατε επειδή κάποιοι το ζήτησαν! Δηλαδή αν σας ζητούσαν να πηδήξετε από τον 5ο όροφο θα το κάνατε; Αλλά και εδώ η αλήθεια είναι ότι το κάνατε γιατί σας το ζήτησε το ΓΕΩΤΕΕ. Αν είναι ψέμα διαψεύστε το.
Κριτήριο NATURA. Το θέμα έτσι όπως μπήκε, επιβλήθηκε από εσάς.   Αμφισβητήθηκε ως μοναδικό μέτρο, όχι μόνο από εμάς αλλά από αρκετούς φορείς, το έχουμε καταγγείλει και οφείλετε να απαντήσετε, ειδικά για το 10%. Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ένα κτήμα με την NATURA όταν απέχει από αυτήν κάποια χιλιόμετρα, αυτό θα το απαντήσετε εσείς φυσικά! Επίσης αφού αναγνωρίζετε ότι οι πραγματικοί δικαιούχοι NATURA θα πήγαιναν στα δικαστήρια και θα τα έπαιρναν εάν δεν τους τα δίνατε, γιατί να μην πάνε στα δικαστήρια και οι 50.000 εν δυνάμει δικαιούχοι που είχαν και το δεύτερο κριτήριο το οποίο κόψατε μονομερώς και παρανόμως!
Τώρα για την κτηνοτροφία. Και εδώ ψέματα. Την επόμενη ημέρα της δεύτερης και τελευταίας συνάντησης μας βγήκε η ΠΟΓΕΔΥ και σας είπε ότι παρανομείτε όσον αφορά την κτηνοτροφία, υπάρχει κίνδυνος προστίμων και για αυτό και το πήρατε πίσω. Υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα.
Τέλος για τον ΟΠΕΚΕΠE. Μας είχατε ζητήσει να μην σας ανακατέψουμε και ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργού. Τα πολυόροφα χωράφια στην πλειοψηφία τους είναι δημιούργημα ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι δική σας υπηρεσία, άρα δικό σας κατασκεύασμα. Τώρα αφού ακόμα και σήμερα ισχυρίζεστε ότι για τις καθυστερήσεις φταίνε οι ΔΑΟΚ, αποδεικνύετε πόσο επικίνδυνοι είστε! Νομίζουμε ότι ήλθε η ώρα να πάτε σπίτι σας. Σας θυμίζω ότι όταν ζητάτε συγνώμη για κάτι που δεσμευτήκατε και δεν το κάνατε και σήμερα σφυράτε αδιάφορα, εκθέτετε τον εαυτό σας και αυτούς που σας έβαλαν εκεί!!!

Συνημμένο:
-Πρακτικά της Βουλής

Σπάρτη, 18/06/2017 

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας
Ο ΠρόεδροςΚαραμπάσης Δημήτρης 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΟΝΟΜΆΖΟΜΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΡΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΠΡΙΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

http://kithiraikanea.com/