Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 50 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


Το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουνίου, εντοπίστηκε από σκάφος της Frontex ιστιοφόρο, 20 ναυτικά μίλια ανατολικά των Κυθήρων με 50 πρόσφυγες ,35 άνδρες ,5 γυναίκες και 10 παιδιά.
Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών η μεταφορά τους στη Νεάπολη ,η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.


Συμβαίνει Τώρα  ADELIN 107,3 FM 

Ιστιοφόρο με 50 πρόσφυγες εντοπίστηκε κοντά στα Κύθηρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ιστιοφόρο στο οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επιβάτες είναι 50 πρόσφυγες εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης από σκάφος της Frontex ανοιχτά των Κυθήρων. Όπως έχει γίνει γνωστό θα οδηγηθεί προς τη Νεάπολη Βοιών.

Το σκάφος με τους πρόσφυγες εντοπίστηκε τυχαία κατά την περιπολία φινλανδικού πλωτού της Frontex σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων ανατολικά των Κυθήρων.


Σε αυτό βρίσκονταν 35 άνδρες, πέντε γυναίκες και δέκα παιδιά, καθώς και δύο διακινητές ουκρανικής καταγωγής.

Το σκάφος αναμένεται να φτάσει στη Νεάπολη Βοιών τα ξημερώματα της Τετάρτης.

http://www.zougla.gr/

Ο Μικρός Χριστόφορος από την Λακωνία χρειάζεται επειγόντως αίμα.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ
Παρακαλώ τις φίλες και τους φίλους μου που μπορούν να δώσουν αίμα, να πάνε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης στο τμήμα Αιμοδοσίας ή σε οποιοδήποτε άλλο Νοσοκομείο στην Ελλάδα και να δώσουν για τον μικρό μας πατριώτη Χριστόφορο Σταματόπουλο του Αθανασίου 2 ετών που νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού» με οξεία λευχαιμία.
Επειδή το παιδάκι θα χρειαστεί πάρα πολύ αίμα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε για να καταφέρει ο μικρός Χριστόφορος να ξανά γίνει καλά.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χρήστος Μπαλαμπάνος

Την άμεση αντικατάσταση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» ζητά ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης.


Δήμος Κισάμου

Την άμεση αντικατάσταση του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» το οποίο συνδέει την Κρήτη με τα Κύθηρα, την Πελοπόννησο και τον Πειραιά και το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω μηχανικής βλάβης, ζητά με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και την πλοιοκτήτρια εταιρεία ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης.




Στην επιστολή του ο κ. Σταθάκης αναφέρεται σε ανάλογη επιστολή του δημάρχου Κυθήρων καθώς και των αντιδράσεων των δημάρχων Καλαμάτας και Ανατολικής Μάνης και, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «ως δήμος Κισσάμου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Ε/Γ-Ο/Γ «Βιτσέντζος Κορνάρος», η ακινησία του οποίου έχει προκαλέσει μια ιδιότυπη και ταυτόχρονα, εξόχως αρνητική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό των περιοχών μας»
------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
------------------

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/07/2017

Σας ενημερώνουμε πως το Σάββατο 01/07/2017 το Πορφυρούσα θα πραγματοποιήσει επιπλέον έκτακτο δρομολόγιο ως ακολούθως:
                                             Αναχώρηση                       άφιξη
Νεάπολη – Κύθηρα:            16.00                              17.15
Κύθηρα – Νεάπολη:            17.45                              19.00


ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404
FOR AGRICULTURAL CO-OPERATIVE OF POTAMOS KYTHIRON
POTAMOS KYTHIRA 80200

THL.27360 33476
FAX 2736033404

SOS από Τριχείλη για τη λειψυδρία: “Η άσκοπη κατανάλωση θα οδηγήσει σε διακοπές νερού”

Ανακοίνωση του δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη

«Η περιοχή μας αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υφαλμύρινσης.

Φέτος τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Προειδοποιούμε τους κατοίκους ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην επάρκεια του νερού.


Υπενθυμίζω ότι ο δήμος παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!! Απαγορεύεται η χρήση του νερού για άρδευση, πότισμα δένδρων, κηπευτικών, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών κλπ, η οποία στερεί νερό υδροδότησης από τους δημότες.

Πρέπει όλοι ως καταναλωτές να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία. Η άσκοπη κατανάλωσή του θα μας οδηγήσει σε διακοπές υδροδότησης.

Επίσης ζητώ από τους αγρότες, οι οποίοι καταναλώνουν πάνω από το 90% του συνολικού διαθέσιμου νερού και αντλούν από τους ίδιους υδροφορείς με το δήμο, να κάνουν ελάχιστα ποτίσματα και μόνο με την απαραίτητη ποσότητα, διότι το επόμενο στάδιο είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής μας».
------------------------------
Πηγή: laconialive.gr
------------------------------

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΡΝΑΡΟΣ"


Παράταση εξόφλησης οφειλών ΟΓΑ του Β εξαμήνου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ. Με σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αραχωβίτης, Βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ, δίνει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων του ΟΓΑ.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι με τον Ν. 4387/16, από τις αρχές του 2017 οι αγρότες, όπως και οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν κάθε μήνα τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Όμως από το 2016 - τότε που ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ – οι αγρότες οφείλουν την ασφαλιστική εισφορά του δευτέρου εξαμήνου 2016. Τα ειδοποιητήρια για πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών Β΄ εξαμήνου 2016 αποστέλλονται αυτές τις ημέρες στους ασφαλισμένους.
«Οι οφειλές αυτές των ασφαλιστικών εισφορών του Β’ Εξάμηνου του 2016, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο διοικητής του ΕΚΦΑ κ. Θανάσης Μπακαλέξης, μπορούν να εξοφλούνται μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017 (δηλαδή μετά και την προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης)», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
http://www.notospress.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ



Μήπως θα ήταν λογικό να σταματήσουν λίγο τα "παπαγαλάκια" των καφενείων και οι "εμπειρογγνώμονες" του facebook;;;;

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την μηχανική βλάβη του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος" έχουν πάρει φωτιά τα τραπέζια στα καφενεία και έχει κατακλυσθεί το facebook από γνώμες και αναγγελίες αποκλειστικών πληροφοριών από "εμπειρογνώμονες" κάθε είδους. Εμπειρογνώμονες που μπορεί να είναι τελείως άσχετοι και η μόνη σχέση τους με μηχανές είναι το πολύ μια πετρελαιοκίνητη ποτιστική, πλην όμως, ως συνήθως έχουν μάθει ότι ακούνε να το τρίβουν να μεγαλώσει, κατά τήν συνήθεια τους, και να το μεταφέρουν σαν τραγικό συμβάν.




Πολλά είναι αυτά τα οποία έχουν ακουστεί και μερικά από αυτά θυμίζουν χολυγουντιανή παραγωγή ταινίας φαντασίας. 
  • Κάποιοι ανέφεραν ότι ο Εισαγγελέας Πειραιώς σφράγισε το πλοίο.....
  • Άλλοι ανέφεραν ότι το πλοίο .... ήδη έχει πουληθεί στην Τουρκία...!!!!!
  • Ακούστηκε ακόμα ότι το πλήρωμα και δεν πληρώθηκε και ...απολύθηκε...!!!!!
  • Επίσης ορμούμενοι από ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρότειναν το πλοίο να αγορασθεί από την Μητρόπολη Κυθήρων και τους πλοιοκτήτες του Πορφυρούσα.....
Βέβαια ο κατάλογος των μαργαριταρένιων αποφθεγμάτων και προτάσεων είναι αρκετά μακρύς και είναι λίγο δύσκολο να φιλοξενηθεί ολόκληρος σε ένα και μόνο άρθρο....

Σημερινή ανάρτηση αναφέρει ότι το πλοίο αναμένει ανταλλακτικά undersized κουζινέτα, πράγμα που σημαίνει ότι το πλοίο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον στροφαλοφόρο της μεσαίας κυρίας μηχανής του. {σ.σ. Βλάβη κομβίων στροφαλοφόρου σημαίνει μακρόχρονη επισκευή, που περιλαμβάνει λείανση και στρώσιμο κομβίων, παραγγελία undersized κουζινέτων, εφόσον ολκληρωθεί και πιστοποιηθεί η λείανση, τοποθέτηση και στρώσιμο κουζινέτων, δοκιμαστική λειτουργία μηχανής και εν συνεχεία πάλι εξάρμωση και επαναλείανση κουζινέτων, πιστοποίηση και εν συνεχεία λειτουργία μηχανής}

Κατόπιν αυτών η σελίδα μας επικοινώνησε προ ολίγου με την διεύθυνση της Λ.Α.Ν.Ε. η οποία διαβεβαίωσε τα εξής:

1) Εν ουδεμία περιπτώσει υπάρχει πρόβλημα στον στροφαλοφόρο άξονα της κυρίας μηχανής και ουδέποτε έγινε παραγγελία undersized κουζινέτων. Η παραγγελία αφορά μόνον original κουζινέτα τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη προς άρμωση της κυρίας μηχανής.

2) Για την πρόοδο και τις συνθήκες λειτουργίας του πλοίου ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο ο υφυπουργός Ε.Ν. κ. Σαντορινιός σήμερα το πρωϊ.

3) Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι το πλοίο θα ολοκληρώσει τις εργασίες πολύ σύντομα και θα είναι έτοιμο να συνεχίσει τους πλόες του.

4) Όπως δε ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος δεν θα επιτρέψει επ' ουδενί την αναχώρηση του πλοίου εάν δεν έχει την απόλυτη πιστοποίηση και διαβεβαίωση του νηογνώμονα αλλά και των λιμενικών αρχών καθώς και των τεχνικών, ότι το πλοίο είναι απολύτως ασφαλές και αξιόπλοο.

5) Τέλος όπως αναφέρει ο Πλοίαρχος του πλοίου οι εργασίες άρμωσης της μηχανής έχουν ήδη ξεκινήσει από σήμερα το πρωϊ και αναμένεται η ολοκλήρωση τους {σ.σ. πιθανόν οι εργασίες να περατωθούν σε λιγώτερο από 24 ώρες}. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν α) Δοκιμαστική λειτουργία της μηχανής δίπλα στον προβλήτα και β) Δοκιμαστικός πλούς στην περιοχή του Σαρωνικού.

Είναι απόλυτα κατανοητή η αγανάκτηση όλων όσων βλάπτονται και βλέπουν τον οικονομικό τους μαρασμό να επεκτείνεται λόγω του συμβάντος αυτού. Χρειάζεται όμως προσοχή έτσι ώστε η αγανάκτηση να μην μετατρέπεται σε βλακεία και διασπορά λόγων και πράξεων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Και ας μην ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχει και η νόμιμη οδός διεκδικήσεων αποζημιώσεων είτε με κάποια μαζική απαίτηση είτε κατά μόνας, ανάλογα με την χρηματική ευμάρεια του καθενός.

Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στα καφενεία και στο facebook δεν υπάρχουν δικαστές εισαγγελείς και δήμιοι, διότι αυτοί όλοι βρίσκονται εκεί που είναι η θέση τους, στις εισαγγελίες, στα δικαστήρια και στις νομικές υπηρεσίες.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η εφετινή ακτοπλοϊκή περιπέτεια τελειώνει κάπου εδώ και για το υπόλοιπο της περιόδου δεν θα μας ενοχλήσει ξανά.
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------

Ευχαριστήριο Νοσοκομείου Κυθήρων

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
Ευχαριστούμε θερμά, τη Διοικητρια της 2ης ΥΠΕ, κ Όλγα Ιορδανίδου και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την έγκριση προμήθεια του Νοσοκομείου μας, με απαραίτητο ιατρικό-τεχνολογικό εξοπλισμό, αξίας 98.000 ευρώ.

Η ανωτέρω δαπάνη προέρχεται από την εκμετάλλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττικής 2014-2020».









Αναλυτικα:

  • -1 Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσεως
  • -3 Monitor ασθενούς, φορητά
  • -1 Αναρρόφηση ηλεκτρική, φορητή
  • -2 Απινιδωτές με Monitor και βηματοδότη
  • -2 Απινιδωτές διφασικούς (AED), φορητούς
  • -1 Κλίβανος ξηρής αποστείρωσης
  • -3 Παρακλίνια monitor ασθενούς
  • -5 Πιεσόμετρα ηλεκτρονικα, φορητα
  • -2 Φορεία ασθενούς, μεταβλητού ύψους
--------------------------------------------------
Δημήτρης Μοιρασγεντής
Διοικητής Νοσοκομείου
--------------------------------------------------

Κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό στην Περιφέρεια Αττικής

Κατά τη θερινή περίοδο λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πολύ υψηλές θερμοκρασίες – καύσωνας). Οι χώροι αυτοί, όπως μας έχουν κοινοποιηθεί έως τώρα από τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής εμφανίζονται ανά Περιφερειακή Ενότητα στον παρακάτω χάρτη και στους συνημμένους πίνακες.



Κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό στα Κύθηρα 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΠΛΟΙΟΥ"-ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Την τεταρτη στις 7 μ.μ το απογευμα στο Πνευματικό Κεντρο του Ποταμου καλούμαστε όλοι οι επαγγελματιες και οι κάτοικοι του νησιού μας για να συζητησουμε για το θεμα του πλοιου,
τις ενεργειες που πρεπει να ακολουθήσουμε για την άμεση επίλυση .

Επαγγελματίες του νησιού