Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ -ΑΡΕΟΠΟΛΗ


Χωρίς Πλοίο τα Κύθηρα...


SOS από τον δήμαρχο Κυθήρων: Το νησί έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά και Κρήτη – Καταστροφή για τον τουρισμό

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το νησί έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και την Κρήτη, λόγω σοβαρής βλάβης του πλοίου που εξυπηρετούσε τη συγκεκριμένη γραμμή. 

Αυτό το πρόβλημα έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού. 



«Από την 1η Μαΐου μέχρι σήμερα το πλοίο που συνέδεε τα Κύθηρα με τον Πειραιά και την Κρήτη έχει πραγματοποιήσει μόνο ένα πλήρες δρομολόγιο, διότι τον Μάιο βρισκόταν σε ετήσια ακινησία, η οποία ήταν νόμιμη. Τον Ιούνιο μέχρι σήμερα το πλοίο βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρής βλάβης στην κεντρική του μηχανή και η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει προβεί στην αντικατάστασή του. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας κηρύσσει την πλοιοκτήτρια εταιρεία έκπτωτη από τη σύμβαση της. Χωρίς βέβαια αυτόματα αυτό να σημαίνει και επίλυση του προβλήματος για τα Κύθηρα και τα 
Αντικύθηρα που αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται μόνο από την ηπειρωτική χώρα και μόνο από τη Νεάπολη Λακωνίας», ανέφερε ο δήμαρχος Κυθήρων.

«Οι επιπτώσεις είναι πάρα πολύ σοβαρές, υπάρχει πρόβλημα με τον τουρισμό από την Κρήτη, η οποία είναι μία πολύ σημαντική πηγή εσωτερικού τουρισμού για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη. Οι επιχειρηματίες έχουν πρόβλημα, καθώς υπάρχουν καθημερινά ακυρώσεις στα δωμάτιά τους», πρόσθεσε ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

ΛΑΚΩΝΙΑ Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στο Δήμο Ευρώτα.

Συνελήφθησαν, σήμερα (13.7.2017) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 25 και 26 ετών, αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος 34χρονου ομοεθνή τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, προέκυψε ότι ο 25χρονος και ο 26χρονος, μαζί με άγνωστο συνεργό τους, χθες (12.7.2017) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, με τη χρήση σωματικής βίας και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 34χρονο και του αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 25χρονος και ο 26χρονος εντοπίστηκαν λίγο αργότερα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, για την ταυτοποίηση του αγνώστου συνεργού των συλληφθέντων και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΒΑΤΙΚΑ Ανακοίνωση πρόσληψης συνοδών επισκεπτών σπηλαίου Καστανέας, Βοιών

Ανακοίνωση πρόσληψης συνοδών επισκεπτών σπηλαίου Καστανέας, Βοιών
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Π.ΠΕ.Δ.Μ. ανακοινώνει την πρόσληψη δύο (2) ατόμων συνοδών επισκεπτών σπηλαίου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρισης και ειδικότερα της λειτουργίας του σπηλαίου της Καστανέας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 2734360115 
(αρμόδιος: Κωστάκος Θεόδωρος-Δημοτική Ενότητα Βοιών).

Ανακοίνωση πρόσληψης συνοδών Ναυτικού Μουσείου και Γεωπάρκου Αγ. Νικολάου Βοιών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Π.ΠΕ.Δ.Μ. ανακοινώνει την πρόσληψη δύο (2) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρισης και ειδικότερα της λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου στη Νεάπολη και του Γεωπάρκου Αγ. Νικολάου.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: 2734360115 (αρμόδιος: Κωστάκος Θεόδωρος-Δημοτική Ενότητα Βοιών).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ 4 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ 4 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ
Άμεση ανάγκη για τέσσερις φιάλες αίμα.
Πρόκειται για τον κ.Κοσμά Πετρόχειλο, από τα Κύθηρα που βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.
Όποιος μπορεί να δώσει αίμα, παρακαλείται να βοηθήσει.
Επικοινωνείστε με το νοσοκομείο Σπάρτης τμήμα αιμοδοσίας.
H οικογένεια

Ενημέρωση για φορολογικό αγροτών Κυθήρων




Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14-7-2017


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Γ.ΓΕΝΝΙΑ ΠΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ


Την δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή των Βατίκων στήριξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασιάς στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιουλίου.


Την δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή των Βατίκων στήριξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασιάς στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιουλίου. Με απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης κατατέθηκε αίτημα που το συνυπογράφουν όλοι οι φορείς ,σύλλογοι,τοπικές κοινότητες και κάτοικοι ,τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ για πολλούς λόγους αλλά κυρίως όπως ανέφερε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κύριος Ιωάννης Μιχαλέτος ,οι απαιτήσεις λόγω της απόστασης από τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού , (σκεφτείτε ότι για να πάει Βελανίδια ένα ασθενοφόρο και να γυρίσει να πάει Σπάρτη χρειάζεται 2 ώρες και 30 λεπτά) της αύξησης του πληθυσμού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή που φτάνει τις 30.000 ,συμπεριλαμβάνοντας Ελαφόνησο και Κύθηρα ,επίσης των έκτακτων συμβάντων υποδοχής μεταναστών στην περιοχή και το κυρίως σημαντικό η έλλειψη οδηγών που θα προκύψει σε τρία χρόνια λόγω συνταξιοδότησης των τριών από τους τέσσερις και με ασθενοφόρα παλιάς τεχνολογίας (υπάρχουν μόνο 4 οδηγοί ενώ οι βάρδιες είναι τρεις υπολογίζοντας τα ρεπό και τις άδεις αυτών και να σημειωθεί ότι οι ίδιοι οδηγοί καλύπτουν και τις ανάγκες του Νοσοκομείου Μολάων όταν χρειαστεί ).Μάλιστα όπως ανέφερε το ένα δεν διαθέτει καν κλιματισμό και σε διακομιδή ασθενούς με καρδιολογικό πρόβλημα ,ο οδηγός ήταν αυτός που πραγματικά είχε πρόβλημα ,όταν χρειάστηκε να κάνει δύο ώρες να φτάσει Σπάρτη και δύο να γυρίσει σε συνθήκες καύσωνα, στην προσπάθεια του να γυρίσει στη βάση του εγκαίρως να μην μείνει η περιοχή χωρίς ασθενοφόρο αν σε περίπτωση συνέβαινε κάτι έκτακτο. 'Ολα αυτά μας προβληματίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε ανασφάλεια και επειδή η υγεία είναι πάνω από όλα ελπίζουμε η φωνή όλων μας να εισακουστεί .
Δέσποινα Παπούλη Βαγγελόγλου Δημοτική Σύμβουλος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ "Η ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ" ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΟΥ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΑ


Μηδενικές πιθανότητες για αλλαγή σκηνικού στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των Κυθήρων-Αντικυθήρων

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του συμβουλίου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, μετά από την κήρυξη έκπτωσης της ναυτιλιακής εταιρείας Λ.Α.Ν.Ε. στην επιδοτούμενη άγονη γραμμή Πειραιά-Κυθήρων-Αντικυθήρων-Καστελίου, θα επακολουθήσει νέα προκήρυξη με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.



Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η όλη διαδικασία προβλέπεται ότι θα διαρκέσει 1 1/2 έως 2 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι η παρούσα κατάσταση, δηλαδή η εξυπηρέτηση των νησιών μόνο από το τοπικό πλοίο, δεν πρόκειται να μεταβληθεί για όλο αυτό το διάστημα.

Επιπρόσθετα υπήρξε διαβεβαίωση από τις ίδιες πηγές ότι δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση απευθείας ανάθεσης οιουδήποτε ακτοπλοϊκού δρομολογίου η προορισμού στην περιοχή, λόγω σοβαρών νομικών κωλυμάτων και οιαδήποτε ανάθεση θα γίνει μόνο κατόπιν προκήρυξης και σχετικού διαγωνισμού από το Σ.Α.Σ.

Ίσως θα ήταν συνετό όλοι οι εξυπηρετούντες την φιλοξενία στο νησί, ξενοδοχεία, ξενώνες, και ενοικιαζόμενα, να ειδοποιήσουν κατάλληλα τους πελάτες τους που έχουν κάνει κρατήσεις, να προσαρμόσουν ανάλογα τα σχέδια των διακοπών τους. 

Γνωρίζουμε ότι η είδηση αποτελεί καίριο πλήγμα σε όλους τους επαγγελματίες του νησιού και πυκνώνει τα βαριά σύννεφα που ήδη υπάρχουν στην φετεινή τουριστική περίοδο. Αποτελεί όμως την γυμνή αλήθεια την οποία προσπαθήσαμε από την αρχή των γεγονότων, σχετικά με το θέμα της βλάβης του πλοίου της γραμμής, να μεταδώσουμε μέσω της ενημερωτικής μας σελίδας, έστω και εάν αυτή σε πολλούς δεν ήταν αρεστή. Δυστυχώς όμως η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτή που θέλουμε να ακούσουμε προτιμώντας κάποιες διαδόσεις η κάποιες αναρτήσεις που θα συνάδουν με τις επιθυμίες μας.
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------

ΚΑΡΑΒΑΣ -ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΑΤΥΧΗΜΑ !

Χθες αργά το απόγευμα αυτό το αθώο κλαδάκι που έσπασε από τους αθώους ευκαλύπτους που βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο του Καραβά έπεσε μισό μέτρο μπροστά από διερχόμενο αυτοκίνητο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο άνθρωπος ήταν πολύ τυχερός γιατί στο παρακάτι θα το έτρωγε στο δόξα πατρί που λένε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άκουσα ότι το είδε που έπεφτε και πιθανόν από ένστικτο να φρενάρισε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τον βοήθησε οδηγός από άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο να το μετακινήσουν για να ανοίξει ο δρόμος αλλά και οι δύο έκαναν το λάθος να το ρίξουν σε ξένη ιδιοκτησία αντί να το αφήσουν στην άκρη του δρόμου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και ξανακάνω την ερώτηση : Το ατύχημα ή την ζημιά ποιος θα την χρεωθεί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Την απάντηση την ξέρω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΠΗΓΗ 
Minas Souris

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΕΙΣΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο ΕΝ.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12/07/2017


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ Επιτέλους ξεκίνησε η αρχή του τέλους της ομηρίας των νησιών μας !


Επιτέλους ξεκίνησε η αρχή του τέλους της ομηρίας των νησιών μας !
Του Δημήτρη Λουράντου.
Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την έκπτωση της ναυτιλιακής εταιρείας που οδήγησε στο χείλος της καταστροφής τον τόπο μας.
Χρόνια τώρα βιώνουμε όλοι, την ομηρία των νησιών μας σε μια εταιρεία, που το μόνο που την ενδιέφερε από την αρχή της παρουσίας της εδώ, ήταν το κέρδος χωρίς καμιά προσφορά.
Και προσωπικά αλλά το βασικότερο ως παράταξη, πρωτοστατήσαμε και παλέψαμε μέχρι αυτή την ευλογημένη στιγμή.
Μια εταιρεία που με σαρδόνια χαμόγελα και με ανακοινώσεις, θέλησε να εκμηδενίσει τις αντιδράσεις του κόσμου θεωρώντας πως ήταν άτρωτη.
Με απειλές χυδαίες, νόμισε πως θα συνεχίσει για πάντα να κάνει ότι γουστάρει !
Δεν της βγήκε! Η σύμπνοια, των απλών ανθρώπων από όλους τους χώρους και η πλειοψηφία (όχι δυστυχώς η ομοφωνία) των πολιτικών παρατάξεων, οδήγησαν στο επιθυμητό.
Είναι δύσκολο το υπόλοιπο της σεζόν για όλους, έχουμε πλήρη επίγνωση. Θα πρέπει να οπλιστούν όλοι με καρτερία. Η λύση δε θα εφαρμοσθεί από αύριο. Το ξέρουμε. Θα γίνει όμως ότι είναι δυνατόν από το Δήμαρχο, από τις παρατάξεις, όπως φαίνεται από το Υπουργείο και από τον κόσμο, να αλλάξουμε πραγματικά σελίδα. Με ενότητα και συνεννόηση. Με την ελπίδα ότι η επόμενη χρονιά, θα είναι όχι απλά καλύτερη από αυτή που περνάμε, αλλά η καλύτερη. Είμαστε σίγουροι !
Η εκπεφρασμένη θέση μας είναι μία. Σπάσιμο των μονοπωλίων στην ακτοπλοΐα των Κυθήρων ! Τρία πλοία σε τρεις διαφορετικές επιδοτούμενες γραμμές. Αυτό επιδιώξαμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχίσουμε μόνιμα να το διεκδικούμε !
Για να πάνε επιτέλους μπροστά τα νησιά μας ! Για να θεωρήσουμε επιτέλους κι εμείς το αυτονόητο, αυτονόητο !
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους, Δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη και Μανόλη Χάρο, που επέδειξαν πραγματικά υπεύθυνη στάση !
Και όσο για τους ¨αποχωρούντες¨ με ντροπιαστικό τρόπο, επειδή αυτό τους άξιζε χρόνια τώρα, μόνο με ένα σύνθημα ποδοσφαιρικού τύπου, της ομάδας που υποστηρίζω, μπορώ να τους αποχαιρετήσω :
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!
Δημήτρης Λουράντος
Δημοτικός Σύμβουλος