Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΒΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ 9 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ !

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ 9 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ !
Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 ,έγιναν τα εγκαίνια του νέου δρόμου από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη π.Γεώργιο Μπλάθρα τον π. Παναγιώτη Αρώνη της ενορίας Νεαπόλεως και τον π.Διονύση Μιχαλέτο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Βοιών. 
Έργο σημαντικό για την ανάπτυξη του τόπου , φέρνει πιο κοντά την Νεάπολη με την Μονεμβασιά, μειώνοντας την απόσταση σε λιγότερο από μισή ώρα με ένα ασφαλή δρόμο με πανέμορφη θέα.
Μόλις 9 χιλιόμετρα και κάτι μέτρα πλέον, χωρίζουν τους δύο τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Μονεμβασιάς,δίνοντας την ευκαιρία εύκολης πρόσβασης και μιας άλλης αναπτυξιακής πολιτικής στις δύο Δημοτικές Ενότητες.
Η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα μίλησε για την υπέρμετρη προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι,ιδιαίτερα όμως οι τεχνικές υπηρεσίες γι αυτό το έργο, που ξεκίνησε από μια προμελέτη επί Νομαρχίας κυρίου Αποστολάκου πριν 15 χρόνια και κατόπιν μεγάλης προσπάθειας από την Αντιπεριφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασιάς έφτασε σήμερα με την στήριξη της Περιφέρειας να ολοκληρωθεί και να δοθεί στους κατοίκους της περιοχής .
Ο Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και με συγκίνηση αναφέρθηκε στην μεγάλη φωτιά που πριν δύο χρόνια ακριβώς την ίδια μέρα σαν σήμερα τα Βάτικα κάηκαν ,αντέξαμε όμως και αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες είπε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά υλοποιώντας έργα ανάπτυξης σε αυτόν τον τόπο. Έχουμε μια άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και με την Αντιπεριφερειάρχη και τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι μόνο θετικά.
Σε αυτό το σημείο ανέφερε και την ανάγκη της προέκτασης του έργου από Άγιο Φωκά μέχρι Μονεμβασιά όπου ο δρόμος παρουσιάζει προβλήματα. Κάτι που στη συνέχεια ο κύριος Τατούλης δεσμεύτηκε να εντάξει το έργο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα το 2018.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύριος Τατούλης παίρνοντας τον λόγο ,μεταξύ άλλων είπε , η Λακωνία ήταν μια παραμεθόριος περιοχή και ήταν υποχρέωσή μας να ανατρέψουμε αυτή την αδικία. Το πετυχαίνουμε σταθερά με μεγάλο μας όπλο τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα” Σε αυτές τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες καταφέρνουμε να αντλούμε πόρους και να υλοποιούμε υποδομές που αποδίδουμε στους πολίτες, γιατί έχουμε σχέδιο, εργαζόμαστε σκληρά και έχουμε μαζί μας τους πολίτες”.
Στην τελετή των εγκαινίων παρίστατο όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου ,ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. κύριος Δαβάκης ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασιάς κύριος Αβδούλος ,οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Κουτσονικολής Χαράλαμπος,Καλογερίνης Ηλίας, Μαυρομιχάλης Κώστας ,Σταύρος Χριστάκος και Γιάννης Σουρλάς ,η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κυρία Παναγιώτα Αλιφέρη ,Δημοτικοί Σύμβουλοι,Πρόεδροι Κοινοτήτων ,Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και Τουριστικών Καταλυμάτων.
Καθώς επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι κύριοι Τσάκος Κώστας, Τσάκος Πέτρος, Κουσούλης Ιωάννης και Νεκτάριος Μαστορόπουλος που διετέλεσαν Δήμαρχοι του πρώην Δήμου Βοιών και Μονεμβασίας και προς τιμή της κυρίας Τζανετέα και μπράβο της που ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία ,τονίζοντας πως η αυτοδιοίκηση έχει παρών και συνέχεια και ο καθένας βάζει το λιθαράκι του για να πάει ο τόπος μπροστά.
Καλοτάξιδος ο νέος δρόμος ευχή όλων !
"Συμβαίνει Τώρα"











ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ το ΠΟΡΙΣΜΑ της ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ στα ΒΑΤΙΚΑ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ το ΠΟΡΙΣΜΑ της ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ στα ΒΑΤΙΚΑ
Αγαπητοί μας συμπατριώτες και συμπολίτες.
Δύο χρόνια έχουν περάσει από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 17ης Ιουλίου του 2015, όταν ο τόπος μας, τα Βάτικα, έγινε παρανάλωμα του πυρός. 
Δυο χρόνια αναρωτιώμαστε ακόμα το γιατί, καθώς δεν υπάρχει καμία απάντηση στο ερώτημα του τι έφταιξε, ποια ήταν η αιτία της βιβλικής αυτής καταστροφής.
Δυο χρόνια που εμείς οι Βατικιώτες αγνοούμε τι περιγράφεται στο Πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μην μπορώντας να αποδώσουμε κάπου ευθύνες για την πύρινη λαίλαπα.

Παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, δεν κατέστη εφικτό να μας γίνει γνωστό το περιεχόμενο του Πορίσματος.
Γνωρίζουμε ότι κάποιο χρονικό διάστημα ήταν στην Εισαγγελία Γυθείου ως "απόρρητο". Αγνοούμε πού και σε ποια αρμόδια Υπηρεσία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Όπως και τους λόγους για τους οποίους παραμένει "απόρρητο".
Η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, με αφορμή τη δεύτερη επέτειο της
Καλούμε τον Δήμο Μονεμβασίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους βουλευτές του νομού, την επίσημη Πολιτεία, να μας πληροφορήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.
καταστροφικής πυρκαγιάς στα Βάτικα, καλεί για απαντήσεις.
Ερωτούμε και απαιτούμε απαντήσεις για το ποιος έχει στην κατοχή του το Πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την καταστροφική λαίλαπα στα Βάτικα και για το πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα.
Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΑΔΜΗΕ για εγκατάσταση εναέριου δικτύου πυλώνων υψηλής τάσης στη χερσόνησο του Μαλέα, σε μήκος 27 χιλιομέτρων από τα Βάτικα μέχρι τους Μολάους.
Επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι το εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ είναι υπεύθυνο για τη μεγάλη πλειονότητα των δασικών πυρκαγιών.
Ο τόπος μας δεν μπορεί να αντέξει και δεύτερη καταστροφή. Τα καμμένα βουνά δεν αντέχουν ΚΑΙ πυλώνες υψηλής τάσης.
Ευελπιστούμε σε απαντήσεις σύντομα.
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική.

Τέλος η άγονη των Κυθήρων για τη LANE SEA LINES


Στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού, για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιά-Κύθηρα–Αντικύθηρα– Καστέλι, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς, με σημερινή απόφαση του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού στη Διαύγεια, η ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΛΑΝΕ) κηρύχθηκε έκπτωτη από τη συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή, με μερική κατάπτωση της εγγυητικής της επιστολής. Σημειώνεται ότι η εταιρεία LANE SEA LINES είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό, ότι λόγω τεχνικού προβλήματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», τα εγκεκριμένα δρομολόγια του πλοίου από Πειραιά για Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι θα παρέμεναν ανεκτέλεστα. Το θέμα της παρατεταμένης ακινησίας του Βιτσέντζος Κορνάρος είχε προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία των Κυθήρων και ο δήμαρχος του νησιού Ευστράτιος Χαρχαλάκης, είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας. Για το θέμα μάλιστα είχαν κατατεθεί ερωτήσεις στη Βουλή, από βουλευτές διαφόρων κομμάτων, με αποδέκτη τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Επίσης, στο υπουργείο Ναυτιλίας είχε πραγματοποιηθεί ενημέρωση όλων των θεσμικών παραγόντων σχετικά με την κατάσταση του πλοίου, την εκτιμώμενη επαναλειτουργία της άγονης γραμμής, αλλά και για την διερεύνηση προτάσεων και λύσεων, ώστε το νησί των Κυθήρων να αποκτήσει και πάλι μια ομαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση, τόσο με τον Πειραιά, όσο και με την Κρήτη. Όπως αναφέρεται σήμερα στη Διαύγεια, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποφάσισε την «κήρυξη της εταιρείας με την επωνυμία ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έκπτωτης της υπ’ αριθμ. 2252.1.3.1/1593/2017/10-01-2017 σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών α)ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ-ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΥΘΗΡΑ-ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, γ) ΓΥΘΕΙΟ-ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ-ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή, δ) ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΥΘΗΡΑ-ΚΑΣΤΕΛΙ». Επίσης, το υπουργείο προχωρά και στην μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης, ποσού τετρακοσίων χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα οκτώ (400.868,00) ευρώ και συγκεκριμένα κατά το ποσό των εκατόν ογδόντα έξι χιλιάδων εκατόν εξήντα πέντε ευρώ και δέκα εννέα λεπτών (186.165,19 ευρώ), το οποίο αναλογεί στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο το εν λόγω πλοίο δεν δύναται να εξυπηρετήσει την εν θέματι γραμμή, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με του όρους της ανωτέρω συμβάσεως και της σχετικής προκήρυξης. Πάντως αν στη νέα προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την κάλυψη της γραμμής -σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας θα γίνει με τα ίδια χρήματα και τους ίδιους όρους- δεν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία, τότε θα υπάρξει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος σχεδιασμός της γραμμής για τη σύνδεση του Πειραιά με τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και το Καστέλι, αλλά και τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

...Copyright (C) https://nautilia.gr . Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/agoni-kythira-lane-sea-lines/ .

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Αναγγελία ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ για ζημιές από ΚΑΥΣΩΝΑ

Από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου ανακοινώνεται ότι έγινε προς τον Ε.Λ.Γ.Α. από τις Δημοτικές Ενότητες Μολάων & Ασωπού αναγγελία ζημιάς από ΚΑΥΣΩΝΑ της 13ης Ιουλίου 2017, που προκάλεσε ζημιές στην παραγωγή των αμπελιών, υπαίθριων κηπευτικών, εσπεριδοειδών, κλπ. στα όρια όλων των Κοινοτήτων των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων.
Οι δηλώσεις ζημιάς μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ζημιάς:
Α) Φωτοαντίγραφο της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2017,
Β) ταυτότητα (σε περίπτωση πρόσφατης αλλαγής), και
Γ) αριθμός λογαριασμού τραπέζης και ΙΒΑΝ (σε περίπτωση αλλαγής).
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

«Πρόταση δημιουργίας Επιστημονικού Πάρκου για την Κλιματική Αλλαγή στα Αντικύθηρα»

Μία πολύ σημαντική πρόταση παρουσιάστηκε σήμερα στους Αντιπεριφερειάρχες Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και Κλιματικής Αλλαγής κ. Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο, από ειδικούς επιστήμονες του Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
Συγκεκριμένα ο Δ/ντης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθ. Μανώλης Πλειώνης και ο Δρ. Βασίλειος Αμοιρίδης πρότειναν τη δημιουργία Επιστημονικού Πάρκου Έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή στο νησί των Αντικυθήρων.
Ο κ. Χατζηπέρος αποδέχτηκε την πρόταση και πρότεινε η εν λόγω εισήγηση να γίνει γραπτώς, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Κυθήρων. Τους ευχαρίστησε θερμά για την πρόταση τους, η οποία δήλωσε ότι συνάδει με τους στόχους της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων στην προσπάθεια για την ανάσχεση της ερήμωσης των Αντικυθήρων και να αξιοποιηθεί επιστημονικά και περιβαλλοντικά το νησί.
Όπως δήλωσαν οι δύο ανωτέρω επιστήμονες, η γεωστρατηγική θέση των Αντικυθήρων είναι μοναδική στον Ελλαδικό χώρο και κομβική στην Ανατολική Μεσόγειο για μία τέτοιου είδους έρευνα.


Τάκης Χατζηπέρος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ



BATIKA Διήμερες δραστηριότητες για την ανάδειξη και προστασία του Παυλοπετρίου

Το Παγκόσμιο Ταμείο Μνημείων (World Monuments Fund) και η ARCH (Συμμαχία για την Προστασία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς) διοργανώνουν στις 29 και 30 Ιουλίου εκδήλωση για την ανάδειξη και την προστασία του Παυλοπετρίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 29/7
11.00′
παραλία Πούντας
Ξεναγήσεις στο Παυλοπέτρι
(απαραίτητα μάσκα και αναπνευστήρας)
19.00′
ξενοδοχείο “Λιμηρά Μάρε” Νεάπολη
Παρουσιάσεις από τους:
δρ Metchilde Rosslerεπικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
δρ Ελένη Κόρκα, γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού
Αγγελική Σίμωσι, προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, υπουργείο Πολιτισμού
Κυριακή 30/7
Ελαφόνησος
Παρουσίαση από τον Σταύρο Δεληγιαννίδη, επιστημονικό συνεργάτη του δήμου Ελαφονήσου, με θέμα “Παυλοπέτρι – Μία Προσέγγιση Εικονικής Αναπαράστασης”.
Θα ακολουθήσουν δραστηριότητες για παιδιά.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΩΝΤΑ


Φέτος η καλοκαιρινή μας συναυλία στον Ποταμό θα γίνει στο προαύλιο του παλιού νοσοκομείου του Ποταμού (αφού το διαμορφώσουμε κατάλληλα) την Τρίτη στις 25 του μήνα και θα την επαναλάβουμε (όχι ακριβώς ίδια) στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Κοντολιάνικα, την Πέμπτη στις 27. Οι συναυλίες μας θα γίνουν στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου και θα περιέχουν το δικό μας μικρό αφιέρωμα στην μνήμη του Νώντα Βέζου που ήταν μέλος μας και που το τόσο πρόωρο ταξίδι του μας άφησε και πολιτιστικά φτωχότερους, μιας και ο Νώντας ήταν από τους πιο δραστήριους και γνήσιους λαϊκούς μουσικούς του νησιού τα τελευταία 25 χρόνια (μην μπερδέψετε την εκδήλωσή μας με το αφιέρωμα για τον Νώντα που θα γίνει στην "Βαρκούλα" την Τρίτη στις 18). Η μπάντα μας θα παρουσιάσει και το νέο της ρεπερτόριο, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχει και η χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Φιλαρμονικής, την διδασκαλία της οποίας έχει η κ. Χλόη Καμπέρου! Τέλος, αρκετοί φίλοι, μουσικοί των Κυθήρων θα έλθουν και φέτος, να πλαισιώσουν τις συναυλίες μας, εναλλάσσοντας τις μουσικές τους με αυτές της μπάντας. Θα χαρούμε να σας δούμε λοιπόν ! Καλή αντάμωση!

Εκ μέρους της Φιλαρμονικής Ποταμού Κυθήρων,
ο πρόεδρος τους σωματείου και διευθυντής της μπάντας,

Παναγιώτης Λευθέρης

Η ΛΑΝΕ πλέον αποτελεί παρελθόν!



ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Η ΛΑΝΕ πλέον αποτελεί παρελθόν! Η ανάπτυξη του τόπου μας θα έρθει μέσα από τον διαχωρισμό των γραμμών που έχουμε ζητήσει! Το αρμόδιο Υπουργείο, δρώντας υπεύθυνα, ταυτίστηκε πλήρως με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας και όλων των τοπικών Βουλευτών και αποδέσμευσε την εταιρεία από τις γραμμές μας, μια εταιρεία που μας ταλαιπωρεί αδικαιολόγητα εδώ και καιρό. Για την τρέχουσα περίοδο το νησί μας θα πορευτεί με τα υπάρχοντα τοπικά δρομολόγια, που μπορεί να μην δύνανται να υποκαταστήσουν πλήρως τις περιφερειακές συνδέσεις, μπορούν όμως να φέρουν πολύ κόσμο στα Κύθηρα (όπως ήδη φέρνουν) και να περιορίσουν σημαντικά τις απώλειες των επαγγελματιών. Εξάλλου αυτή τη στιγμή το νησί μας έχει πολύ κόσμο, παρά τα προβλήματα.

Η προβολή του νησιού μας συνεχίζεται δυναμικά στην ηπειρωτική χώρα, γιατί αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στάση ευθύνης και αλήθειας που μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στην σεζόν, κατά την οποία αξιώνουμε να μην υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ αρνητικό δημοσίευμα για το νησί μας, παρά μόνο θετικά!
Τα Κύθηρα ήταν, είναι και θα παραμείνουν ένας από τους ποιοτικότερους και ομορφότερους νησιωτικούς προορισμούς της Χώρας και εμείς θα συνεχίσουμε να δρούμε με εξωστρέφεια παρά το πρόσκαιρο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε φέτος.
Συγχαίρω δημόσια τις 2 παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας για την συνεργασία και τη σύμπνοια πάνω στο θέμα αυτό, παρά τις φωνές λαϊκισμού και ανευθυνότητας που δυστυχώς ακόμα ακούγονται... η συναίνεση, όσο και αν ενοχλεί, θα επικρατήσει και θα κατισχύσει των πάντων... όχι μόνο στο Τσιρίγο, αλλά σε όλη τη Χώρα...

ΚΑΡΝΑΓΙΟ " ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΟΥΡΗ" ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


ΚΑΡΝΑΓΙΟ " ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΟΥΡΗ" ΣΤΗΝ  ΑΓΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 
Ανελκύσεις - Καθελκύσεις - Κατασκευές - Επισκευές - Φύλαξη Σκαφών
Ένα ιστορικό Καρνάγιο, που αποτελούσε παραδοσιακή επιχείρηση από γενιά σε γενιά ,μετά από πολλά χρόνια επαναλειτουργεί, διαθέτοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις,για ανελκύσεις - καθελκύσεις σκαφών εως 20 μέτρων,επισκευές μηχανών,συντήρηση  και φύλαξη σκαφών. Το καρνάγιο βρίσκεται στην Αγίας Πελαγία,στον όρμο της Αγίας Πατρικίας.
Για σας που η θάλασσα είναι η δεύτερη φύση σας και το σκάφος είναι το σπίτι σας,στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε όλες τις ανάγκες σας. 
Είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε την μέγιστη επαγγελματική συνέπεια και να σας δώσουμε λύση σε όποιο μικρό η μεγάλο σας πρόβλημα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία,είμαστε στη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 6973694732.














ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΒΑΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ... 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ 
Πριν 2 χρόνια ξημερώματα της 17ης Ιουλίου το 2015, ήταν οι πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε . όταν οι φλόγες περικύκλωσαν το Φαρακλό και σε λίγες ώρες η λαίλαπα της φωτιάς πέρασε από Παραδείσι,Λάχι, Άγιο Νικόλαο,έφτασε Προφήτη Ηλία καίγοντας ακόμα και τις βάρκες μέσα στο λιμανάκι. Πέρασε το Μεσοχώρι κατηφόρισε στη Νεάπολη καίγοντας σπίτια ,επιχειρήσεις και έσβησε στη θάλασσα . 
Πολύς πόνος ,μεγάλη καταστροφή,άνθρωποι χάσανε περιουσίες κόποι μιας ολόκληρης ζωής. 
Αγρίμια ,πουλιά, οικόσιτα ζώα ,ολόκληρα κοπάδια κτηνοτρόφων καήκανε .Πολύς πόνος.....
Ποιος βατικιώτης μέσα του δεν αλαφιάζεται σαν φυσά δυνατός αέρας ακόμα και μετά από δύο χρόνια ...και εκείνο πάλι η μυρωδιά της κάπνας που νομίζουμε μας έρχεται και μας κάνει να πεταγόμαστε και να βγαίνουμε έξω ,κοιτάζοντας γύρω γύρω παρακαλώντας μην δούμε φωτιά μηδέ καπνό.
Πολύς φόβος ,κρυμμένη αγωνία μετά από δύο χρόνια ακόμα..
Και εκείνο το πόρισμα της φωτιάς άφαντο...πολύ κοροιδία.

Δεσποινα Βαγγελόγλου


Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ" ΣΤΙΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΒΙΓΚΛΑΦΙΑ

                                                             
                                                             ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ !!!!
Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΝΤΗ ΣΤΑ ΒΙΓΚΛΑΦΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣIΚΟΙ !!!
*ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ*
*Η ΤΖΟΑΝΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ*
*Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΑΡΜΟΝΙΟ*
* Ο ΑΡΩΝΗΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ*
* Ο ΣΑΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ*
ΕΚΛΕΚΤΑ ΦΑΓΗΤΑ !!! ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ !!!