Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εγκαινιάζεται το λιμάνι Γυθείου

Στις 7 Αυγούστου-κατά πάσα πιθανότητα-πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια ολοκλήρωσης των έργων στον λιμένα Γυθείου Λακωνίας.
Πριν την τελετή των εγκαινίων, θα γίνει και Περιφερειακό Συμβούλιο στο Γύθειο.
Τα έργα αφορούν την επέκταση και την ανάδειξη του λιμανιού, ώστε το Γύθειο, να αποτελέσει μία σύγχρονη πύλη ανάπτυξης και προόδου της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Πελοποννήσου.
Η υποδομή αυτή, θα βοηθήσει απεριόριστα το εμπόριο, τον τουρισμό και τον αθλητισμό.
The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Την αποκάλυψη για την εκδήλωση της τελετής των εγκαινίων, έκανε σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κ. Ηλίας Στρατηγάκος, όπως επίσης και η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντία Τζανετέα (φωτό).

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Κας ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι, σας ενημερώνω ότι η Περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρένα Δούρου με την πολυμελή συνοδεία των συνεργατών της, θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Κυθήρων το πρωί της Πέμπτης 27/7 (ώρα 09:00) όπου θα πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη για τα έργα των Κυθήρων. Η σύσκεψη θα γίνει με τη συμμετοχή των τεχνικών κλιμακίων της Περιφέρειας, του Δήμου και των αιρετών.Πριν τη σύσκεψη θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών καθώς και συνέντευξης από την κα. Περιφερειάρχη για όλα τα τρέχοντα ζητήματα προς όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Θα προηγηθεί επίσης ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων στο γραφείο του Δημάρχου.

Επίσης, το βράδυ της Πέμπτης 27/7 (ώρα 9), η κα. Δούρου με τους συνεργάτες της και τη Δημοτική Αρχή, θα παρακολουθήσουν τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ποταμού προς τιμήν του Νώντα Βέζου, στο προαύλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Κοντολιάνικα. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και τα ΜΜΕ.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία. Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος

Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας: “Ιδιώτης φαίνεται να προκάλεσε τη φωτιά και όχι ο δήμος”

Ανακοίνωση της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας:
“Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη δημοτική αρχή, την περιφερειακή αρχή, το πυροσβεστικό σώμα, την ελληνική αστυνομία, το λιμενικό, την αρχαιολογική υπηρεσία και κάθε άλλο φορέα, καθώς και τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.
Με συνεργασία, συντονισμένα και χωρίς πανικό, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατάφεραν να αποσοβήσουν τη διαφαινόμενη καταστροφή, τη στιγμή που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία χιλιάδων θεατών!
Από τα μέχρι ώρας στοιχεία, φαίνεται ότι η φωτιά προκλήθηκε από μεμονωμένη ενέργεια ιδιώτη και προφανώς ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με τη χρήση βεγγαλικών των επισήμων εκδηλώσεων του δήμου Μονεμβασίας. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως κάθε χρόνο η καύση της γολέτας και η ρίψη βεγγαλικών γίνεται από ειδικευμένο προσωπικό και λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των θεατών και του χώρου.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστούμε από καρδιάς τους χιλιάδες επισκέπτες που και φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους και την υπομονή τους, ενώ τους ζητούμε συγγνώμη για όποια ταλαιπωρία υπέστησαν λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της χτεσινής βραδιάς.
Η Μονεμβάσια είναι ένας ανοιχτός τόπος για όλους και οι επιχειρήσεις της θα υποδεχόμαστε πάντοτε τους επισκέπτες μας με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς.
Τέλος η Ένωσή μας προτίθεται να κάνει χρήση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων της -μετά και την ανακοίνωση του επίσημου πορίσματος για τα αιτία της πυρκαγιάς–προκειμένου αφενός να διαφυλάξει τη θεαματικότερη εκδήλωση του καλοκαιριού και αφετέρου να προστατέψει τον τόπο μας από ανάλογα περιστατικά στο μέλλον”.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ,Ξεκίνησε η περίοδος κατάθεσης των δικαιολογητικών για όσους επιθυμούν να γίνουν Εθελοντές Πυροσβέστες.

Ξεκίνησε η περίοδος κατάθεσης των δικαιολογητικών για όσους επιθυμούν να γίνουν Εθελοντές Πυροσβέστες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Πυροσβεστικό Σταθμό τηλ 2735041599

Vaggelis Kourlas

Δαβάκης: “Να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα για την πυρκαγιά του 2015 στα Βάτικα”

Την κατάθεση του πορίσματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας σχετικά με τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Βάτικα τον Ιούλιο του 2015 ζήτησε σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Στις 17 Ιουλίου 2017 συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά στα Βάτικα Λακωνίας, χωρίς ακόμη οι κάτοικοι της περιοχής να γνωρίζουν τους υπαίτιους και τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν σε αυτόν τον όλεθρο. Συγκεκριμένα, παρά τις διαρκείς και έντονες προσπάθειες φορέων και συλλόγων της περιοχής, όπως για παράδειγμα η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής, το σχετικό πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.
Η δημοσιοποίηση του πορίσματος είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της διαδικασίας επούλωσης των πληγών των βατικιωτών, μετά από μία τόσο μεγάλη καταστροφή.
Συνεπώς ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Έχει ολοκληρωθεί, δύο χρόνια μετά, το πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή των Βατίκων Λακωνίας και αν ναι τι περιλαμβάνει αυτό;
2. Να κατατεθεί το σχετικό πόρισμα.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ-ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε σε κατάστημα εστίασης στο Καψάλι το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου.
Η επέμβαση του Π.Κ.Κυθήρων ήταν άμεση με 3 πυροσβεστικά οχήματα και 6 άνδρες, καθώς και το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Κυθήρων με 2 εθελοντές πυροσβέστες που απέτρεψαν σε λίγο χρόνο την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα καταστήματα και σπίτια καθώς ο κίνδυνος ήταν μεγάλος.Η φωτιά κατασβέστικε χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.
Προανάκριση διενεργή το Π.Κ.Κυθήρων.


ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και σε καμμία περίπτωση από τα βεγγαλικά του Δημου Μονεμβασίας ,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την φωτιά που άναψε στο πάνω κάστρο στην χθεσινή εορτή για την επέτειο της απελευθέρωσης της Μονεμβασίας σημειώνουμε τα εξής :
Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και σε καμμία περίπτωση από τα βεγγαλικά του Δημου Μονεμβασίας , στις 8.35 περίπου και από την πρώτη στιγμή μαζί με την αρχαιολόγο Παναγιωτα Σκάγκου βρεθήκαμε στην κορυφή του βράχου , δίπλα στην εστία της φωτιάς μαζί με ομάδα πυροσβεστών με τον εθελοντή Θανάση Μπούμπαλη και κατοίκων από το Κάστρο . Στη συνέχεια κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής και μεγάλη ομάδα από κατοίκους του Κάστρου με τον Τοπικό Σύμβουλο Γιάννη Μπλετα με πυροσβεστήρες μαζί με το προσωπικό της αρχαιολογικής υπηρεσίας και υπαλλήλων του Δήμου Μονεμβασίας καθώς και όλης της δύναμης της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού με οχήματα και πυροσβεστήρες .
Στο μέτωπο της φωτιάς ήταν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Μονεμβασίας , ο Διοικητής πυροσβεστικής και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας .
Με την βοήθεια των καιρικών συνθηκών , συνθήκες σχετικής άπνοιας αλλά και με την επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών , η φωτιά τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο . Η κατάσβεση έγινε με επίγεια μέσα τα οποία ανεφοδιάζονταν από τη δεξαμενή που υπήρχε στην Αγία Σοφία η οποία τροφοδοτήθηκε συνεχώς με νερό με την συνδρομή υπαλλήλων και συνεργατών του Δήμου .
Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλλιπάκου και των Βουλευτων Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτης και Θανάση Δαβάκη για την κατάσβεση της φωτιάς .
Ευχαριστούμε θερμά τον διοικητή και το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας , το προσωπικό της αρχαιολογικής υπηρεσίας , το προσωπικό του Δήμου και βεβαίως τους εθελοντές κατοίκους και επισκέπτες της Μονεμβασίας η οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα στην κατάσβεση της φωτιάς .
Την επόμενη μέρα υπάρχει συνεχής επιτήρηση της φωτιάς ,προανάκριση από το πυροσβεστικό σώμα για τις αιτίες της φωτιάς , καταγραφή της κατάστασης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και προτάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της πυροσπροστασιας της Ανω Πόλης .
Σταύρος Χριστάκος
Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Φωτιά ξέσπασε στην Άνω Πόλη στο Κάστρο Μονεμβασίας, το βράδυ της Κυριακής, στις 20:40 περίπου. 
Η φωτιά ξεκίνησε στην κορυφή του κάστρου, σε σημείο το οποίο ήταν προσβάσιμο μόνο από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής.



Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 17 άτομα με 8 πυροσβεστικά οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 3:00 μετά τα μεσάνυχτα, καίγοντας συμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις έκταση περίπου 10-15 στρεμμάτων.

 



Σήμερα το πρωί πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Pezetel επιθεώρησαν το χώρο, όμως δεν προέκυψε ανάγκη επέμβασης και έτσι αναχώρησαν.

Τέλος να τονίσουμε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τους κατοίκους και τα σπίτια της Κάτω Πόλης, ούτε χρειάστηκε η εκκένωση της.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή διεξάγονταν διήμεροι εορτασμοί, το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Ιουλίου 2017, για την επέτειο απελευθέρωσης της Μονεμβασίας.
---------------------------------------------------------------------------------------- 
Πηγή: monemvasianews.gr-Φωτό: Τάκης Κούρος, Λίτσα Αβδούλου
---------------------------------------------------------------------------------------- 

Συνελήφθη, στη Σκάλα Λακωνίας,

Συνελήφθη, χθες (22.7.2017) το βράδυ, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί κατείχε δελτίο ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών, το οποίο όπως προέκυψε ήταν πλαστό και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr