Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Δήμαρχος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Στο κτήριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής έλαβε χώρα σήμερα 1-8-17 το έκτακτο συμβούλιο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Στο συμβούλιο συζητήθηκε ευρέως το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και Αντικυθήρων με την ηπειρωτική Ελλάδα (Πειραιά) και Κρήτη.


Στην όλη συζήτηση παρευρέθη και ο Δήμαρχος Κυθήρων ο οποίος χωρίς να μασάει τα λόγια του σε έντονη και σκληρή γλώσσα απευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας Λ.Α.Ν.Ε., χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή και ανεπίτρεπτη την κατάσταση, που δημιούργησε η ανευθυνότητα και αμέλεια της εν λόγω εταιρείας, εις βάρος των κατοίκων, των επαγγελματιών αλλά και των επισκεπτών των νησιών την κρισιμώτερη τουριστική περίοδο της χρονιάς.

Σε παραίνεση του κ. Σακέλλη, προέδρου των Ελλήνων ακτοπλόων, του "τι να τον κάνετε τον Πειραιά ;;;", απάντησε ο κ. Δήμαρχος κάνοντας του ένα ακόμα μικρό μάθημα γεωγραφίας και αυτοδιοίκησης, καθώς φάνηκε ότι ο κ. Σακέλλης μάλλον ήταν αδύνατος στα μαθητικά του χρόνια στα συγκεκριμμένα θέματα και μαθήματα.

Εξαιρετικός αρωγός και υπερασπιστής των θεμάτων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων-Αντικυθήρων υπήρξε ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Μήλου, κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο οποίος υποστήριξε σθεναρά τις θέσεις του δημάρχου Κυθήρων και επί πρόσθετα πρότεινε την απευθείας σύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων με Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Από το συμβούλιο απαιτήθηκε η μόνιμη και διαρκής λύση, μετά τις αποτυχημένες και ζημιογόνες, για τους κατοίκους αλλά και για το κράτος, προσπάθειες των τελευταίων ετών με "Ρομίλντα" και "Κορνάρος". Μια λύση με ναυτιλιακή εταιρεία που να έχει φερεγγυότητα και αξιοπιστία αλλά και ανταπόκριση στις άμεσες ανάγκες ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών. 

Τελικά παρότι υπήρξαν κάποιες αόριστες υποσχέσεις (και πιθανόν ενδοακτοπλοϊκά ανταγωνιστικά "πυροτεχνήματα, για λόγους οικονομικούς σε άλλες γραμμές), ουδείς άλλος παρουσιάστηκε να διεκδικήσει την επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή πλην της εταιρείας "ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε", με το πλοίο "ΙΟΝΙΣ".

Σύμφωνα με περαιτέρω πληροφορίες υπήρξε πλήρης συμφωνία όσον αφορά τις δρομολογιακές διαδρομές και τα τιμήματα, με μόνη εκκρεμότητα την σύνθεση και τον χαρακτηρισμό του πλοίου ως ημερόπλοιο η μη, και με υπόσχεση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει οριστική απόφαση από το Σ.Α.Σ. προς τους πλοιοκτήτες του "ΙΟΝΙΣ".

Εφόσον επέλθει η οριστική απάντηση θα χρειαστεί, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας, κάποιο διάστημα για ορισμένες προσαρμογές του πλοίου και μικρές βελτιώσεις, για την τελική του δρομολόγηση.

Έτσι ευελπιστούμε ότι τουλάχιστον στα σαράντα της Παναγίας, εορτή της προστάτιδος του νησιού, θα έχουμε πλέον σταθερή και μόνιμη ακτοπλοϊκή πολλαπλή σύνδεση.
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------

Δελτίο Τύπου δείκτη επικινδυνότητας Πυρκαγιάς Π.Κ. Κυθήρων

1.Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες των νησιών μας η πυροπροστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

2. Για αύριο 02-08-2017 σύμφωνα με τον χάρτη Γ.Γ.Π.Π., ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τρία (3) και η Υπηρεσία μας βρίσκεται στο πρώτο στάδιο ετοιμότητας. 


Παρ’ όλα αυτά απαιτείται να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ανέμων εντάσεως 4 μποφόρ περίπου, που θα επικρατήσουν και των ιδιαίτερων συνθηκών των νησιών μας.

3. Για αναγγελία πυρκαγιάς μπορείτε να καλέσετε στο 199 (Πανελλαδικός αριθμός ) όπως επίσης και το 27360-33199 το τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Π.Κ. Κυθήρων.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

Κοντολιάνικα 01-08-2017

Ο Προϊστάμενος 
Λάζαρος Π. Κωνσταντίνου 
Επιπυραγός

Χρειάζονται πολλά ακόμη.....

Tο “Πορφυρούσα” πηγαινοέρχεται, επανειλημμένα, κάθε ημέρα. Γεφυρώνει την Πελοπόννησο με τα Κύθηρα. Μα είναι φανερό πως δεν αρκεί.

Το Νησί έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι αποφάσεων. Καλό είναι να πιέσουμε για να λυθεί μια για πάντα το συγκοινωνιακό πρόβλημα του νησιού. Με σχεδιασμό που θα προβλέπει τον συντονισμό μεταξύ πλοίων, μα και των πλοίων με τα λεωφορεία. 


 

Τωρινό προγραμματισμό μα και μελλοντικό. Από τώρα ας ετοιμάζουμε τις νέες δομές που θα χρειαστούμε στο μέλλον. Π. χ. τα πλοία από την Ιταλία να μη σταματούν στην Πάτρα, μα να συνεχίζουν μέχρι το Διακόφτι και γιατί όχι μέχρι την Κρήτη. 

Να γίνει πέρασμα μεταξύ των πιο κοντινών στεριών Κυθήρων και Πελοποννήσου και οι κατάλληλοι δρόμοι. 

Όταν ολοκληρωθούν οι μεγάλοι οδοί μεταξύ Καλαμάτας Πάτρας, τότε που η γραμμή Κρήτης Πελοποννήσου θα ανοίξει, να είμαστε στο επίκεντρο αυτής της γραμμής και να μην αγνοηθούμε. 

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Άγιο Φωκά μέχρι την Μονεμβάσια είναι και δική μας υπόθεση και πρέπει να πιέζουμε για τούτο. Το ίδιο για την παράκαμψη της Σκάλας και του Βλαχιώτη με νέα γέφυρα. 

Ας σκεφτούμε από τώρα σε τι θα χρησιμεύσουν όσα πλοία κι αν δρομολογηθούν αν κριθεί ακατάλληλο προς χρήση το γεφύρι του λιμανιού στο Διακόφτι. 

Αν δεν θέλουμε κάθε τόσο κάτι να "χαλάει" την τουριστική περίοδο στα Κύθηρα πρέπει εγκαίρως να προβλέπουμε και να προλαμβάνουμε. 

Να μη κυνηγάμε τις καταστάσεις, αλλά να χαράζουμε το μέλλον μας. 

Πρωταρχικό, φυσικά, μέλημά μας πρέπει είναι η απόκτηση και ικανού για τα σύγχρονα δεδομένα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.
-------------------------------------
Κοσμάς Μεγαλοκονόμος
-------------------------------------

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΛΕΣΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΚΥΘΗΡΟΙΣ ΑΘΛΗΣΑΣΗΣ

Τήν μνήμην τῆς Ὁσιοπαρθενομάρτυρος Ἁγίας Ἐλέσης εἰς τόν ὁμώνυμον Ἱερόν Ναόν ἑόρτασε πανηγυρικῶς ἡ νῆσος τῶν Κυθήρων τήν 31ην Ἰουλίου καί τήν 1ην Αὐγούστου 2017
.



Τό ἑσπέρας τῆς Δευτέρας 31ης Ἰουλίου τρέχοντος ἔτους καί περί ὥραν 19:00 συμφώνως πρός τό πρόγραμμα ἐψάλῃ ὁ Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός καί τήν πρωΐαν τῆς Τρίτης κυριωνύμου ἡμέρας τῆς ἑορτῆς, ἐτελέσθῃ Ἀρχιερατικό Συλλείτουργο καί ἀκολούθησε ἡ λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Ἁγίας Ἐλέσης.

Στό νησί μας ἀφίχθη ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Κερνίτσης κ.ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ στίς 31 Ἰουλίου 2017, προσκεκλημένος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ.Σεραφείμ, γιά νά συμμετάσχῃ στόν ἑορτασμό τῆς Προστάτιδος τῶν Κυθήρων Ἁγίας Ἐλέσας.

Ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στόν Πανηγυρικό Ἑσπερινό μετά Ἀρτοκλασίας καί ὡμίλησε κατάλληλα γιά τήν τιμωμένη Ἁγία Ἐλέσα, στούς προσκυνητές. Ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς χοροστάτησε στόν Ὄρθρο καί προεξῆρχε τῆς Θείας Λειτουργίας. Κατά τό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας ἐκήρυξε ἐμπνευσμένα τόν Θεῖο Λόγο καί τελέσθηκε Ἁγιασμός στόν τόπο μαρτυρίου τῆς Ἁγίας.
















Δελτίο τύπου του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας για το σημερινό τραγικό γεγονός που συνέβη στη Σκάλα Λακωνίας.

Δελτίο Τύπου
Σήμερα Τρίτη 1/8/2017 γύρω στις 10:30 το πρωί, διακομίσθηκαν από το ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γεν. Νοσ. Λακωνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης) τρεις εργάτες, που εργάζονταν σε συνεργείο καθαρισμού του Κέντρου Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Το συνεργείο ανήκε σε ιδιώτη εργολάβο.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μπήκαν από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού, με αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες κατεβλήθησαν, να εκδηλωθούν στον ελάχιστο χρόνο.
Εξ’αυτών:
1. Άνδρας ηλικίας 37 ετών. Προσήλθε άσφυγμος και χωρίς δική του αναπνοή. Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, οι οποίες όμως δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατός του.
2. Άνδρας 22 ετών. Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Διασωληνώθηκε άμεσα, κατεβλήθησαν συνεχείς προσπάθειες αναρρόφησης υγρών από τους πνεύμονες. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη. Μόλις σταθεροποιηθεί, θα διακομισθεί σε Μ.Ε.Θ.
3. Άνδρας 66 ετών. Προσήλθε με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και ικανοποιητική.
Επίσης, δυο πυροσβέστες-διασώστες καθώς και ένας αστυνομικός με αναπνευστικά προβλήματα.
Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει δυστυχώς και δεύτερος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος διακομίσθηκε νεκρός, στο Κ.Υ. Βλαχιώτη.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν Λακωνίας, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τους, στις οικογένειες των νεκρών.

Προεπιλογή Νοσοκομείο_Κ.Υ. Κυθήρων - Προκήρυξη 3 Νέων Θέσεων Εργασίας (12μηνη σύμβαση)


ΛΑΚΩΝΙΑ.ΕΚΤΑΚΤΟ. Έχασε την ζωή του εργάτης στο καθαρισμό φρεατίου στη πλατεία πηγών στη Σκάλα.

ΕΚΤΑΚΤΟ. Έχασε την ζωή του εργάτης στο καθαρισμό φρεατίου στη πλατεία πηγών στη Σκάλα.
Από πληροφορίες ατύχημα σοβαρό έγινε με εργάτες  την στιγμή που καθάριζαν φρεάτιο στη πλατεία πηγών στη Σκάλα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχασε την ζωή του ένας εργάτης και έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και άλλοι τρείς .
Στη προσπάθειά τους να καθαρίσουν το φρεάτιο που παίρνει τα λύματα και βρίσκεται στη πλατεία πηγών στη Σκάλα ο ένας εργάτης που μπήκε μέσα έχασε τις αισθήσεις του μάλλον από τις αναθυμιάσεις .
Οι άλλοι συνάδελφοί του προσπάθησαν να το βγάλουν και έχασαν και αυτοί τις αισθήσεις τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός .
Στη προσπάθεια των εργατών του εργολάβου να απεγκλωβίσουν τους συναδέλφους τους βοήθησαν και κάτοικοι που άκουσαν τις φωνές , αλλά τα πράγματα ήταν άκρως επικίνδυνα και έφθασε η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό.
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΑΙΜΩΝΑ

Δύο μοναδικές συναυλίες χάρισε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Νησί μας στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κυθήρων "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ".
Για τρίτη συνεχή χρονιά η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπο την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Π.Ν.Πλωτάρχη κ.Γεωργίου Τσιλιμπάρη μας "ταξίδεψε" σε νοσταλγικά μουσικά μονοπάτια...Το Σάββατο 29 Ιουλίου στην Χώρα και την Κυριακή 30 Ιουλίου στο λιμανάκι του Αυλαίμωνα, με την παρουσία δεκάδων θεατών απο το Νησί μας, αλλα και παραθεριστών απόλαυσαν το μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ.Αλέξης Κωστάλας με την βελούδινη φωνή και τα επιτυχημένα σχόλια. 
adelin 107,3 fm