Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Η μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ανοιχτή Πρόσκληση του συλλόγου "ΠΟΡΦΥΡΙΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΟΥΝΟΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017


Ωράριο Λειτουργίας Ουρολογικού Ιατρείου Αύγουστος 2017


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ-ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΓΑΤΕΣ ΝΕΚΡΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, με αφρους στο στομα. Αν βρεθει ότι καποιος βαζει φολες, θα γινει αμεση ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και ΕΡΕΥΝΑ.

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΓΑΤΕΣ ΝΕΚΡΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, με αφρους στο στομα. Αν βρεθει ότι καποιος βαζει φολες, θα γινει αμεση ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και ΕΡΕΥΝΑ.
Οι γατες με ΚΟΜΕΝΟ ΑΥΤΙ εχουν κανει εμβολια, στειρωση και αποπαρασιτωση. Εχουν ξοδευτεί χρηματα από τον Δημο και εθελοντες και εμενα να γινουν.
Κατά τον Νομο 4039/2012, (αρθρο 16 παρ α) η δηλητηριαση καθειστα ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ. Οι ποινες (αρθρο 20, παρ.3)προβλεπουν ΦΥΛΑΚΙΣΗ και εως 30.000 εθρω προστιμο για ΚΑΘΕ περιπτωση.
Αν εχετε πληροφοριες καλεστε την Αστυνομια και εμενα 6974259871.
Κύθηρα 2/08/17

Katherine Stathatos

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πυρκαγιά στο νησί των Σπετσών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πυρκαγιά στο νησί των Σπετσών
Ένα πανέμορφο κομμάτι του πευκοδάσους αλλά και καλλιεργειών των Σπετσών «χάθηκε» δυστυχώς.
Περίπου 3.000 στρέμματα αναγεννημένης πεύκης από προηγούμενη πυρκαγιά, που ανήκει ως επί το πλείστον στο Ίδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, στη ΝΔ πλευρά του νησιού (περιοχή Άγιοι Ανάργυροι και Ξυλοκέριζα), έγιναν στάχτη. Σε αυτό βοήθησαν πολύ και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο νησί. 
Το εθελοντικό κλιμάκιο του νησιού σε συνεργασία με τη Δ/νση του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδος και Πελοποννήσου και τα εναέρια μέσα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καταστροφής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στην φλεγόμενη περιοχή με κλιμάκιο της Περιφέρειας, με τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, με Αντιδημάρχους αλλά και με κατοίκους του νησιού.
Η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου ήταν σε συνεχή επικοινωνία για την κινητοποίηση του μέγιστου αριθμού των μέσων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ο κ. Χατζηπέρος θέλει να ευχαριστήσει τους εθελοντές και το Πυροσβεστικό Σώμα για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Η 1η Αυγούστου είναι σημαδιακή ημέρα για το νησί διότι και οι προηγούμενες πυρκαγιές είχαν συμβεί γύρω από αυτή την ημερομηνία. Η σημερινή μέρα που ξημέρωσε ήταν καλύτερη για το πανέμορφο νησί των Σπετσών το οποίο έχει επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Τάκης Χατζηπέρος

Ερώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή: “Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα στην… απομόνωση!”

Την ακόλουθη ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με την προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων:

“Μια πρωτοφανή στα χρονικά και συνάμα δύσκολη κατάσταση βιώνουν την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Από τις αρχές Μαΐου μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και την Καλαμάτα, αφού μετά τον ετήσιο προγραμματισμένο δεξαμενισμό του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» και την πραγματοποίηση ενός και μόνο δρομολογίου, παρουσίασε ανεπανόρθωτη μηχανική βλάβη και επί της ουσίας παροπλίστηκε στον Πειραιά, αφήνοντας ορφανές τις ακτοπλοϊκές γραμμές που εξυπηρετούσε.
Τα νησιά εξυπηρετούνται από το πλοίο «Πορφυρούσα», που συνδέει τα δύο νησιά με τη Νεάπολη, όμως, χωρίς το «Κορνάρος» έχει χαθεί η διοικητική και η εμπορική σύνδεση με τον Πειραιά (καθώς τα Κύθηρα υπάγονται στην περιφέρειά του) και ένα μεγάλο μέρος του εσωτερικού τουρισμού κυρίως από Κρήτη και από Γύθειο.
Ύστερα από συνεχή δελτία τύπου της εταιρείας ΛΑΝΕ, τα οποία δεν προσέφεραν τίποτε άλλο πέρα από τη μετάθεση του προβλήματος, αυτή τελικά με μεγάλη καθυστέρηση κηρύχθηκε έκπτωτη στις 17/7/2017 με απόφαση του υφυπουργού Ναυτιλίας.
Ακολούθησε προκήρυξη νέου διαγωνισμού από το ΥΝΑ με τους ίδιους όρους της προηγούμενης σύμβασης, ο οποίος όμως, εξαιτίας αυτών ακριβώς των όρων, απέβη άκαρπος την 25/7/2017, δίχως να υπάρξει κατάθεση προσφοράς από οποιαδήποτε εταιρεία. Ειδικότερα, η απαίτηση για μεγάλο αριθμό κλινών και συγκεκριμένου μήκους πλοίο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, αφού τα πλοία που πληρούσαν όλους τους όρους του διαγωνισμού είναι ελάχιστα, και ήδη δρομολογημένα σε άλλες γραμμές.
Εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο πρέπει να λάβει απόφαση για τροποποίηση των δρομολογιακών γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει απευθείας ανάθεση εκτέλεσης πλόων μέχρι τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου (31/10).
Σε επιστολή του δημάρχου Κυθήρων, Ευστράτιου Χαρχαλάκη, προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, τονίζεται: «Για πρώτη φορά στη θερινή περίοδο, το νησί μας βιώνει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Θεωρούμε ότι ο διαχωρισμός των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας σε επίπεδο διακήρυξης και σύμβασης είναι πλέον απαραίτητος όσο ποτέ, αφενός για την αποφυγή μονοπωλιακών καταστάσεων (τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε), αφετέρου για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την υπηρέτηση της τοπικής ανάπτυξης, που με την παρούσα διάρθρωση των γραμμών δεν υπηρετείται.
Προτείνουμε τη δημιουργία τριών ακτοπλοϊκών γραμμών με αντίστοιχη διακήρυξη τριών συμβάσεων, για τη σύνδεση Πειραιά – Κυθήρων – Αντικυθήρων, Καλαμάτας – Γυθείου – Κυθήρων – Αντικυθήρων – Κισσάμου, Νεάπολης – Κυθήρων – Αντικυθήρων.
Κατά την άποψή μας πρέπει να υποστηριχθούν οι πολυετείς συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες, προκειμένου να υπάρχει σταθερότητα δρομολογίων, που αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση για την τοπική ανάπτυξη.
Με τις ανωτέρω προτάσεις εκτιμούμε ότι τα νησιά μας θα εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το σήμερα, ενώ εξοικονομούνται και σημαντικά ποσά για το δημόσιο».
Έντονη ήταν η αντίδραση και από την Κρήτη, με το δήμαρχο Κισσάμου, Θοδωρή Σταθάκη, να ζητά την άμεση αντικατάσταση του πλοίου, ενώ από το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας κατετέθη ψήφισμα προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας την άμεση αντικατάσταση του πλοίου με νέο.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών πρέπει να αποφασίσει την τροποποίηση των απαρχαιωμένων όρων της διακήρυξης, όπως επίσης και το διαχωρισμό των γραμμών σε τρεις σύμφωνα με τις προτάσεις του δήμου Κυθήρων, ώστε επιτέλους να λάβει τέλος η χρονίζουσα ταλαιπωρία των κυθηρίων και αντικυθηρίων, και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό αγαθό των νησιωτών, αυτό της συγκοινωνίας.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Θα μεριμνήσετε ώστε να υπάρξει άμεσα λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων;
2. Προτίθεστε να προβείτε σε τροποποίηση των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτόν περισσότερες εταιρείες;
3. Θα υπάρξει διαχωρισμός των γραμμών με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δύο νησιών;
4. Υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε ο διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί για τη νέα δρομολογιακή περίοδο μετά τις 31/10 να αφορά πολυετείς συμβάσεις;”.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ



   1.  Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες των νησιών μας η πυροπροστασία του περιβάλλοντος  είναι υπόθεση όλων μας.
  2. Για αύριο  03-08-2017 σύμφωνα με τον χάρτη Γ.Γ.Π.Π., ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τρία (3) και η Υπηρεσία μας βρίσκεται στο πρώτο στάδιο ετοιμότητας.
        Παρ’ όλα αυτά απαιτείτε να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ανέμων εντάσεως   4  μποφόρ περίπου, που θα επικρατήσουν και των ιδιαίτερων συνθηκών των νησιών μας.
3.  Για αναγγελία πυρκαγιάς μπορείτε να καλέσετε στο   199 (Πανελλαδικός αριθμός ) όπως επίσης και το 27360-33199 το τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Π.Κ. Κυθήρων.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.


                                                          Κοντολιάνικα 02-08-2017
                                                         Ο  Προϊστάμενος   



                                                                          Λάζαρος  Π.Κωνσταντίνου                                                                                              Επιπυραγός                                                                                             

                                                        

Στο πανηγύρι της Αγ. Οσιοπαρθενομάρτυρος Ελέσσας, στα Κύθηρα, η βουλευτής Γεωργία Γεννιά.Δ/Τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2/8/2017



Στο πανηγύρι της Αγ. Οσιοπαρθενομάρτυρος Ελέσσας, στα Κύθηρα, η βουλευτής Γεωργία Γεννιά.
Η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων επισκέφθηκε, την Τρίτη 1 Αυγούστου το νησί των Κυθήρων με αφορμή τον εορτασμό της προστάτιδας του νησιού , Αγίας Ελέσσας. Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προσκεκλημένος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου Κυθήρων και Ανικυθήρων κ. Σεραφείμ, αλλά και την περιφορά της Ιερής Εικόνας της Οσιοπαρθενομάρτυρος, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς του νησιού.
Συγκεκριμένα , η Γεωργία Γεννιά, συνομίλησε με τον διοικητή του ΑΤ Κυθήρων, κ. Δημήτρη Τιακούδα, από τον οποίον ενημερώθηκε για την ανάγκη μεταστέγασης του ΑΤ σε άλλο κτίριο. Κατόπιν, η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σταθμάρχη του Αστυνομικού Σταθμού Κυθήρων, κ. Χαράλαμπο Γιαννόπουλο, και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Γυθείου, κ. Άκη Παπαμιχαήλ, από τους οποίους είχε εκτενή ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και τα προβλήματα στο νησί των Κυθήρων.
Η κ. Γεννιά κατά την αναχώρησή της από το νησί ευχήθηκε καλό υπόλοιπο τουριστικής περιόδου, υγεία και δύναμη στους κατοίκους και δήλωσε τη στήριξή της οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη.
Τέλος, ο επόμενος σταθμός της βουλευτού θα είναι οι Σπέτσες όπου και σπεύδει άμεσα (σήμερα 2-8) ώστε να ενημερωθεί για τη πορεία αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στο νησί.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ

Χθες το πρωί στη Σκάλα Λακωνίας συνέβη ένα εργατικό δυστύχημα που μας συγκλόνισε όλους.
Κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού ενός φρεατίου του αποχετευτικού δικτύου έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος και ένας κάτοικος της περιοχής καθώς έσπευσε να βοηθήσει. Επίσης, βαριά τραυματισμένος ανασύρθηκε από το φρεάτιο ένας ακόμα εργάτης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν ένας ακόμα εργάτης, δυο πυροσβέστες και ένας αστυνομικός.
 Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο αδικοχαμένων ανθρώπων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Η αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων ασφαλείας θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα σε κάθε χώρο εργασίας προκειμένου να μην ζήσουμε ξανά παρόμοια περιστατικά.

ΒΑΤΙΚΑ Πρόγραμμα λειτουργίας Μουσείου Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης Νεάπολης

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας (Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.) ανακοινώνεται ότι μέχρι την 19η Σεπτεμβρίου 2017:
Το Μουσείο Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης Νεάπολης θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00.

BATIKA Πρόγραμμα Γεωπάρκου Αγίου Νικολάου Βοιών

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας (Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.) ανακοινώνεται ότι μέχρι την 19η Σεπτεμβρίου 2017:
Στο Γεωπάρκο  Αγίου Νικολάου Βοιών θα υπάρχει συνοδός από Παρασκευή έως και Τρίτη από τις 10:00 έως τις 18:00.

Ολοκληρώθηκε το δίκτυο παραλιακού φωτισμού στην Αγία Πελαγία με δαπάνες του Δήμου Κυθήρων.

Δελτίο Τύπου - 31/7/2017
Ολοκληρώθηκε το δίκτυο παραλιακού φωτισμού στην Αγία Πελαγία με δαπάνες του Δήμου Κυθήρων. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με τουριστικές προεκτάσεις καθώς ο πλέον ανεπτυγμένος τουριστικά (από πλευράς κλινών και επιχειρήσεων) οικισμός στο νησί δεν διέθετε παραλιακό φωτισμό, ένα έργο που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα από επαγγελματίες, επισκέπτες και tour operators. Η Δημοτική Αρχή κατασκεύασε το δίκτυο με δύο διακριτές διαδικασίες. Αρχικά δημοπρατήθηκε η κατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια η προμήθεια των φωτιστικών σωμάτων, για την επιλογή των οποίων τηρήθηκαν αυστηρά standards λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα. Τα φωτιστικά είναι τύπου Led, υψηλής απόδοσης αλλά εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης και το εκπεμπόμενο φως δημιουργεί ένα εξαιρετικό φωτιστικό αποτέλεσμα στον οικισμό.
Το συνολικό κόστος του έργου (εγκατάσταση δικτύου και προμήθεια σωμάτων) ανήλθε σε 44.370,00€ και καλύφθηκε εξολοκλήρου από ίδιους πόρους του Δήμου Κυθήρων.
Η Δημοτική Αρχή, τηρώντας απόλυτα τη δέσμευσή της προς τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, θα εντάξει στον προϋπολογισμό του 2018 την δεύτερη φάση του παραλιακού φωτισμού, από το Ναό της Αγίας Πελαγίας μέχρι και μετά την παραλία του Νέου Κόσμου.
Πηγή: www.kythira.gr



Εγκρίθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για τη σύνδεση Πειραιάς - Κύθηρα

Προβλέπονται δύο δρομολόγια από Πειραιά και τρία τοπικά δρομολόγια

Λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων με τον Πειραιά προσπαθεί να δώσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη πρόταση του Δήμου Κυθήρων για δύο δρομολόγια από Πειραιά εκ των οποίων το ένα θα προσεγγίζει τα Αντικύθηρα και τρία τοπικά δρομολόγια.

Στο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί η επιδότηση από το ελληνικό δημόσιο θα είναι στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα δεδομένα. Ερωτηματικό παραμένει εάν θα υπάρξει συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία διότι την προηγούμενη εβδομάδα στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που απεύθυνε του υπουργείου ώστε να βρεθεί ένα πλοίο για καλύψει το κενό του «Βιτσέντζος Κορνάρος», δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Πηγή: www.newmoney.gr