Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση Κυνηγετικού Συλλόγου Κυθήρων


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΑ ΒΙΓΚΛΑΦΙΑ ΒΟΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΓΚΛΑΦΙΩΝ ΒΟΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.
ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΑ !!!!
ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ         Η       *ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ*
ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ                 Ο      *ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ*
ΣΤΟ ΑΡΜΟΝΙΟ          Ο      *ΤΖΑΝΕΤΟΣ*
ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ     Ο     *ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΡΩΝΗΣ*
ΣΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ            Ο      *ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΕΑΣ* 
ΨΗΤΑ-ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΡΑΣΙ-ΚΑΙ ΠΟΤΑ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ

Επινε μπίρες την ώρα τns φωτιάς....!!!!

Την ώρα που σας περιοχές των δυτικών Κυθήρων οι κάτοικοι του νησιού παρακολουθούσαν να καίγονται εκτάσεις με δέντρα, ελαιοκαλλιέργιες και μελίσσια, λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, στο χωριό Κάλαμος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε ανενόχλητος τις διακοπές του, επιδεικνύοντας σχετική αδιαφορία για όσα συέβαιναν στο νησί, όπως μετέφεραν στο "Secret" άνθρωποι που τον αντιλήφθηκαν. 




Ενώ λοιπόν το «νησί της Αφροδίτης» είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν με όσα μέσα διέθεταν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά με αντίπαλο τον άνεμο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατευθυνόταν στην ταβέρνα «Φιλιώ», όπου τον «συνέλαβε» ο φακός του «S», χωρίς καν να περάσει από τις περιοχές που ήταν ανάστατες. 

Όχι ότι η επίσκεψή του θα άλλαζε κάτι στη διαχείριση της πυρκαγιάς, καλύπτοντας τις ελλείψεις και τους λάθος χειρισμούς που έγιναν, αλλά ο ίδιος θα έδειχνε έμπρακτα ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης δεν περιορίζεται σε ένα τηλεφώνημα και μια τυπική ενημέρωση. 

Η συγκεκριμένη ταβέρνα θεωρείται ένας από τους απόλυτους γευστικούς προορισμούς για όσους επισκέπτονται το «νησί της Αφροδίτης» και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. 

Αφού απόλαυσε τοπικούς μεζέδες με την παρέα του, δροσίστηκε πίνοντας την παγωμένη μπίρα του.
-------------------------------------
Εφημερίδα Παραπολιτικά
-------------------------------------

Η (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με επιστολή στους κ.κ. Δήμο Παπαδημητρίου και Έλενα Κουντουρά, η  Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), ζητά τα αρμόδια υπουργεία να λάβουν άμεσα ειδικά μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου στα Κύθηρα.
Η επιστολή αναφέρει:
"Τις τελευταίες ημέρες, τα Κύθηρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξαιτίας, δυστυχώς, της πύρινης λαίλαπας που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Ο απολογισμός: περισσότερα από 25.000 στρέμματα παρανάλωμα του πυρός.
Η καταστροφική πυρκαγιά έλαβε χώρα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου και έπληξε έναν από τους πλέον διαχρονικούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας. Έναν προορισμό δημοφιλή για την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού του προϊόντος.
Ως Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων αλλά και στους κατοίκους των Κυθήρων.
Θεωρούμε ότι η τραγωδία αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες για την τουριστική βιομηχανία του νησιού και για τον λόγο αυτό αιτούμαστε από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα ειδικά μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρηματιών του κλάδου μας. Να υπάρξει ειδική μεταχείριση ως προς τις φορολογικές, ασφαλιστικές και τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, όπως απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2017-2018, εξαίρεση από τον φόρο διαμονής, που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, κ.ο.κ..
Σε διαφορετική περίπτωση τα αποκαΐδια θα συμπαρασύρουν και την επιχειρηματική, τουριστική δραστηριότητα του νησιού.
Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση".
http://www.businessnews.gr/

Το Ποτάμι για την πυρκαγιά στα Κύθηρα

«Η πυρκαγιά στα Κύθηρα, που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, έχει ήδη καταστρέψει 20.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Είμαστε σίγουροι ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες του πυροσβεστικού σώματος, του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής -οι οποίοι επιφορτίστηκαν με την περιφρούρηση των καμένων εκτάσεων- αποτράπηκαν τα χειρότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
«Οι δηλώσεις, όμως, των δημοτικών αρχών, που μιλούν για «βαριές ευθύνες» και οι καταγγελίες των κατοίκων του νησιού για ελλείψεις και καθυστερήσεις πρέπει να ερευνηθούν», τονίζεται στη συνέχεια.
«Το Ποτάμι, με ερώτηση του βουλευτή του Γρηγόρη Ψαριανού προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, είχε θέσει από τις 22 Μαΐου το ζήτημα της ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Στην εξαιρετικά σύντομη απάντηση όμως που λάβαμε δεν υπήρξαν παρά γενικόλογες διαβεβαιώσεις. Όμως η πραγματικότητα παραμένει:
-Ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών που διαθέτει η χώρα μας είναι αρκετά γερασμένος, γεγονός που είχε και σαν αποτέλεσμα την πτώση τριών Καναντέρ την τελευταία δεκαετία
-Το Πυροσβεστικό Σώμα κάθε χρόνο βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμό και μέσα ατομικής πυροπροστασίας».
«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποτραπεί η αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου στα Κύθηρα, η καταγραφή των ζημιών καθώς η διαχείριση της οικολογικής καταστροφής που βιώνει το νησί. Είναι όμως πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου οφείλουν να επανεξετάσουν το ζήτημα τόσο σε επίπεδο πολιτικής προστασίας και πυρόσβεσης, όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης κατοίκων, ΚΕΔΕ και υπηρεσιών Υγείας. Εκτός από την καταστολή υπάρχει και η πρόληψη, και η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει κανένα σχέδιο πολιτικής προστασίας», επισημαίνει κλείνοντας η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: "Όλοι στα Κύθηρα εκφράζουν ερωτηματικά για τον συντονισμό της πυρόσβεσης. Κάηκε το 8% του νησιού! Να βρούμε τα λάθη και ποιοι ευθύνονται."
http://www.enikos.gr

Πέντε παπάδες στη Λέσβο φορούν στολή πυροσβέστη και ρίχνονται στη μάχη της …Φωτιάς!

Tέσσερις δραστήριοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης και ένας της Ι. Μητροπόλεως Μηθύμνης, oι οποίοι έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες της εθελοντικής προσφοράς και έχουν θέσει ως στόχο ζωής την βοήθεια των συνανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος, κατόπιν αδείας και ευλογίας των Επισκόπων τους, έχουν ενταχθεί ως Εθελοντές Πυροσβέστες, στο Πυροσβεστικό Σώμα Μυτιλήνης.
Πρόκειται για τον π. Σταύρο, από την Αγία Μαρίνα Μυτιλήνης, τον π. Στρατή από το Αμπελικό, τον  π. Θεόδωρο από την  Πελόπη, τον π. Χαράλαμπο από το Παλαιοχώρι και τον Διάκονο π. Νικόλαο  από το Καγιάνι.Οι πέντε Κληρικοί, εκτός από ένα πλούσιο πνευματικό έργο που επιτελούν στις κατά τόπους ενορίες τους, προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς η  αποστολή του εθελοντή πυροσβέστη είναι η ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας, από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.
Οι ιερείς πυροσβέστες της Λέσβου, αποτελούν τμήμα της οργανικής – μάχιμης δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος και αποδεικνύουν αθόρυβα και καθημερινά με το έργο τους, τον σκοπό της αποστολής τους. Συμμετέχουν σε όλα τα συμβάντα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες Πυροσβέστες και φέρουν την ίδια στολή μαχίμου υπηρεσίας με το μόνιμο προσωπικό.

Τριβές γύρω από τα αίτια της πυρκαγιάς στα Κύθηρα

Νέα δεδομένα προκύπτουν για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Κύθηρα και τα λάθη που οδήγησαν στην αποτέφρωση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων γης στο νησί. Μάλιστα, πληροφορίες που περιήλθαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε γνώση της «Κ» αποκαλύπτουν διχογνωμίες και τριβές στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και ταυτόχρονα βάζουν στο κάδρο των ευθυνών και τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο πρώτος απολογισμός της επιχείρησης έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα της άτυπης σύσκεψης, καλά ενημερωμένες πηγές μετέφεραν στην «Κ» τα εξής: Διαπιστώθηκαν προβλήματα στον συντονισμό των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης (εξαιτίας της μη σύγκλησης του αρμόδιου Συντονιστικού Οργάνου) και επιπλέον επισημάνθηκε ότι το πρωί του Σαββάτου έγινε λανθασμένη αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούσαν στο νησί. Το αποτέλεσμα ήταν η πυρκαγιά που βρισκόταν προσωρινά σε ύφεση να αναζωπυρωθεί. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, για τα λάθη και τις παραλείψεις ευθύνεται αποκλειστικά ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που είχε την ευθύνη για την επιχείρηση κατάσβεσης.
Πληροφορίες ωστόσο που περιήλθαν σε γνώση της «Κ» το τελευταίο εικοσιτετράωρο δημιουργούν νέα δεδομένα στην υπόθεση. Πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της διευκρίνισε ότι η σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου, που θα επέτρεπε την καλύτερη συνεργασία μεταξύ Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν αποτελεί προνόμιο και ευθύνη του επικεφαλής αξιωματικού της Πυροσβεστικής, αλλά του δημάρχου του νησιού. Τι συνέβη λοιπόν και οι συναρμόδιοι φορείς συνεδρίασαν σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα μετά την έναρξη της πυρκαγιάς; Σύμφωνα με μια εκδοχή αυτό συνέβη διότι τις πρώτες ώρες της φωτιάς ο επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απουσίαζε από το νησί και επέστρεψε στα Κύθηρα το Σάββατο και ενώ η πυρκαγιά είχε ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις. Καταγγέλθηκε, μάλιστα, στην «Κ» ότι ενώ ζητήθηκαν εγκαίρως από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οι υδροφόρες και τα σκαπτικά μηχανήματα του δήμου, αυτά μπήκαν στη «μάχη» την Κυριακή.
Αναφορικά με τη λανθασμένη κρίση για τις συνθήκες στο μέτωπο της πυρκαγιάς το πρωί του Σαββάτου και τη μη σωστή αξιοποίηση των εναερίων μέσων χθες, αναφέρθηκαν στην «Κ» τα εξής: Την εντολή να αλλάξουν πορεία τα δύο Canadair που βρίσκονταν εν πτήσει προς τα Κύθηρα δεν έδωσε ο επικεφαλής αξιωματικός που βρισκόταν στο «πεδίο», αλλά βαθμοφόροι από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι...
http://www.kathimerini.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ(4) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/08/2017


ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ OTAN H ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ


ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Όταν η προσφορά ξεπερνά το καθήκον ,οφείλουμε ένα ευχαριστώ στους δύο Φαροφύλακες των Κυθήρων Μιχάλη και Αλέξανδρο Ντοκόπουλο που όλες τις ημέρες της πυρκαγιάς, δώσανε έμπρακτο παρών προσφοράς ,με το δικό τους οχήμα μεταφέροντας σε όλη την έκταση της καμμένης περιοχής ,το φαγητό μεσημέρι και βράδυ στα επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής.Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη που επιδείξατε και σας είμαστε ευγνώμων για την προσφορά σας.

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ