Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ 
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο βουλευτής του Σύριζα Λακωνίας κύριος Σταύρος Αραχωβίτης σήμερα 18 Αυγούστου 2017 στη Νεάπολη και Ελαφόνησο Λακωνίας.
Συνάντηση είχε με κατοίκους και πρώην Δημάρχους στη Νεάπολη οι οποίοι έθεσαν το θέμα του πρώην δήμου Βοιών καθώς επίσης και το θέμα της προστασίας και αναγνώρισης του Απολιθωμένου Δάσους ,ως φυσικού μνημείου. 
Συνομίλησε επίσης με εκπροσώπους συλλόγων και με κατοίκους και στο νησί της Ελαφονήσου και της Νεάπολης.
Τον κύριο Αραχωβίτη συνόδευε η κυρία Σοφία Δουμάνη και ο Σταύρος Καπάκος.

Συμβαίνει Τώρα 




ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΧΡΥΣΑΦΙΤΗ


Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΧΡΥΣΑΦΙΤΗ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ  ΤΗΣ ΙΛΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00.
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΡΜΟΤΕΡΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ

ΕΠΙΠΥΡΑΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ ! ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ!

ΕΠΙΠΥΡΑΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ ! ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ!
Μεγαλείο ψυχής και αυτοθυσίας επέδειξε ο Προιστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων Επιπυραγός Λάζαρος Κωνσταντίνου ,όταν ακόμα λίγες ώρες μετά την μεγάλη φωτιά των Κυθήρων που δόθηκε μεγάλη μάχη για να σβηστεί και πριν προλάβει να πάρει μια ανάσα συνέβη ένα γεγονός με δύο ψαροντουφεκάδες που ξεκίνησαν με τις καλύτερες συνθήκες να απολαύσουν το χόμπι τους απόγευμα μετά τις 6 αλλά στην πορεία άλλαξαν οι καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον και να βρεθούν σε διαφορετικά σημεία στην περιοχή Λυκοδήμου των Κυθήρων.
Μιλώντας με τον έναν από τους δύο τον κύριο Γιώργο Λογοθέτη από το χωριό Λογοθετιάνικα ,μας εξιστόρησε την περιπέτεια του. Κινδύνεψε να χάσει την ζωή του, όταν βρέθηκε να παλεύει με τα κύματα και να τον βγάζει η θάλασσα σε απόκρυμνη περιοχή ,χωρίς να γνωρίζει που ακριβώς ήταν. Εν τω μεταξύ ήδη είχαν ειδοποιηθεί η Λιμενική Αρχή και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων που επιχειρούσαν από θαλάσσης και ξηράς για την ανεύρεση και των δύο ψαροντουφεκάδων. Ο πρώτος βρέθηκε κοντά στην παραλία του Λυκοδήμου . Ο Γιώργος Λογοθέτης παρασυρόμενος από τα κύματα εξαντλημένος και αφυδατωμένος ξυπόλητος ξεβράστηκε σε άλλο σημείο πάνω στα κοφτερά βράχια με λιγοστές δυνάμεις . 
Η ώρα ήταν 12 την νύχτα με δυνατό άνεμο και συννεφιά . Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τους πυροσβέστες να συνεχίσουν την αναζήτηση . Εκείνη την στιγμή όμως ο Προιστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με δική του πρωτοβουλία και με αυταπάρνηση , συνέχισε την αναζήτηση υπολογίζοντας την κατεύθυνση των ανέμων ,έφτασε στο σημείο "κακός ποταμός" δύσβατη και απόκρυμνη περιοχή ,κατεβαίνοντας ένα γκρεμό 300 μέτρων . Τρείς ώρες πήρε η αναζήτηση και να κατέβει τον γκρεμό και οι υπολογισμοί που είχε κάνει ,βγήκαν αληθινοί. Εκεί βρήκε τον Γιώργο φανερά εξαντλημένο και αφυδατωμένο με συνεχείς κράμπες ,τρομαγμένο και δυσκίνητο. Του έδωσε νερό και τις πρώτες βοήθειες ,έβγαλε το χιτώνιο του και του το φόρεσε, του έδωσε ένα ζευγάρι παπούτσια να φορέσει που είχε μεριμνήσει να έχει στο σακίδιο του. Η ανάβαση ακόμα πιο δύσκολη από την κατάβαση ,με έναν άνθρωπο φανερά καταπονημένο που δεν μπορούσε να κάνει παράπανω από 10 βήματα κάθε φορά. Με συνεχή εμψύχωση και κράτημα πάνω του μετά από τέσσερις ώρες κατά τις 7 το πρωί κατάφερε να τον παραδώσει σώο στους δικούς του ανθρώπους που περίμεναν με αγωνία όλο το βράδυ. 
Εμείς δεν θα μεταφέρουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Γιώργου Λογοθέτη για τον Προιστάμενο του Π.Κ.Κυθήρων Επιπυραγό Λάζαρο Κωνσταντίνου, θα το κάνει μόνος του ο κύριος Λογοθέτης . Εμείς θα σταθούμε στην αυταπάρνηση και στο μεγαλείο της ψυχής του Επιπυραγού πυροσβέστη που μετά την κούραση τόσων ημερών από την φωτιά ,δεν δίστασε ούτε στιγμή και με αυτοθυσία υπό αντίξοοες συνθήκες ,μόνος με δική του πρωτοβουλία έσωσε έναν συνάνθρωπό του. 
 Αξίζει τα συγχαρητήρια όλων !
Από την Ομάδα του "Συμβαίνει Τώρα" πολλά συγχαρητήρια!
Κύριε Προιστάμενε του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων τα σέβη μας με όλο τον θαυμασμό μας για την ανθρωπιά που επιδείξατε .
Ρεπορτάζ "Συμβαίνει Τώρα"

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΡΑΤΑΝΕ!

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΡΑΤΑΝΕ!
Τα έτη 2014, 2015 και 2016 (με 2 πλοία), είχαμε κατά μέσο όρο 19.082 αφίξεις επισκεπτών στα Κύθηρα για το μήνα Ιούλιο (19.207 το 2014, 16.312 τοο 2015 και 21.729 το 2016 που ήταν έτος μεγάλης αύξησης της τουριστικής κίνησης).
Ο Ιούλιος του 2017, με ένα καράβι, έκλεισε με συνολικά 19.765 αφίξεις, γεγονός που σημαίνει ότι παρά την έλλειψη σύνδεσης με Κρήτη, Γύθειο, Καλαμάτα και Πειραιά, η επισκεψιμότητα στο νησί μας παραμένει υψηλή και η πτώση σε σχέση με το 2016 είναι πολύ μικρότερη συγκριτικά με τους φόβους μας.

ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ (επίσημα στοιχεία Λιμενικής Αρχής και Αερολιμένα Κυθήρων:
ΙΟΥΛΙΟΣ 2014: 19.207
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015: 16.312
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016: 21.729
ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 (ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ): 19.675
Η απόφαση του Δήμου να επενδύσει διαφημιστικά κυρίως στην Πελοπόννησο αποδίδει καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η απώλεια από την βλάβη του Κορνάρος αντισταθμίστηκε σημαντικά με την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές, ακριβώς όπως είχαμε τονίσει εξαρχής.
Συνεχίζουμε ωστόσο να αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των περιφερειακών ακτοπλοϊκών συνδέσεων και ευελπιστούμε σε θετικές εξελίξεις εντός των επομένων εβδομάδων.

ΚΥΘΗΡΑ, ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ - 1932

ΚΥΘΗΡΑ, ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ - 1932
Η Ίρις Μηλιαράκη με συντροφιά σε κεντρικό σημείο του χωριού.
Πηγή: ΕΛΙΑ - © ΒΑΦΙΑΔΑΚΗΣ
*έγινε μερικό retouch με adobe photoshop