Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Δ/Τ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ



   1.  Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες των νησιών μας η πυροπροστασία του περιβάλλοντος  είναι υπόθεση όλων μας.
  2. Για αύριο  20-09-2017 σύμφωνα με τον χάρτη της Γ.Γ.Π.Π., ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τέσσερα (4) και η Υπηρεσία μας βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο ετοιμότητας.
        Απαιτείτε να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των ανέμων εντάσεως  7  μποφόρ περίπου, που θα επικρατήσουν και των ιδιαίτερων συνθηκών των νησιών μας.
  3.  Για αναγγελία πυρκαγιάς μπορείτε να καλέσετε στο  199 (Πανελλαδικός αριθμός) όπως επίσης και στο 27360-33199 το τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Π.Κ. Κυθήρων.
   Ευχαριστούμε για το χρόνο  σας.




                                                            Κοντολιάνικα 19-09-2017
                                                         Ο  Προϊστάμενος   



                                                           Λάζαρος  Π. Κωνσταντίνου                                                                    

                                                           Επιπυραγός

ΠΡΟΣΟΧΗ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς(4) ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/09

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Θεματικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Κύθηρα 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2017 με θέμα: "Νησιωτική Πολιτική - Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα"







ΛΑΚΩΝΙΑ Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και στο πλαίσιο του Προγράμματος « Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», προγραμματίζει:
α) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
Ο έλεγχος θα γίνει με μαστογραφία και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες:
-χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο
-ηλικίας άνω των 40 ετών
-που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε μαστογραφία οποιουδήποτε τύπου
β) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Ο έλεγχος θα γίνει με τεστ Παπανικολάου και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες :
-χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο
-ηλικίας άνω των 25 ετών
-που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε τεστ Παπανικολάου
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, το οποίο δημιουργήθηκε από την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία και το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο, σημειώνει ότι οι εξετάσεις προσφέρονται στις γυναίκες ΔΩΡΕΑΝ και θα γίνουν στην ειδική Κινητή Μονάδα του, οποία θα βρίσκεται στις 5 Δημοτικές Ενότητες από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.
Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των σταθμών της Κινητής Μονάδας θα ανακοινωθεί με επόμενη ανακοίνωση, καθώς η παραμονή σε κάθε προγραμματισμένο σημείο εξαρτάται από τον αριθμό των γυναικών που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Καλούνται οι γυναίκες του Δήμου αφενός να επιλέξουν να εξεταστούν και αφετέρου να δηλώσουν όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2732 360529 (κ. Κουλούρη) και 2732 360536 (κ.Μπατσάκη), ώρα 09.00 έως 14.00 όλες τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα 28 Αυγούστου έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, προκειμένου να καταρτιστεί το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των σταθμών της Κινητής Μονάδας.
Οι γυναίκες από τη Δημοτική Ενότητα Βοιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2734 360125 (κ. Σγαρδέλη) και 2734 360116 (κ. Μανούσου).
Από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Μονεμβασίας

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...


TO KAΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ !!! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ...
ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ" ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ. ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ,ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΡΟ !!!
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ !!!


ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΩΝ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

                   Επανασύσταση του Δήμου Βοιών
  Είναι γνωστό ότι ο  πρώην πρόεδρος Κοινότητας Νεάπολης Π. Κοκκινάκης και οι πρώην Δήμαρχοι του Δήμου Βοιών Κ. Τσάκος, Πέτρος Τσάκος, Γιάννης Κουσούλης
εκπροσωπώντας την ομάδα επανασύστασης του Δήμου Βοιών με ανακοίνωση τους στις 10-5-2017 που εστάλη και στο Υπουργείο Εσωτερικών  ζήτησαν την εφαρμογή και στο τόπο μας του σχεδίου  Καλλικράτης. Να θυμίσουμε ότι το 2010  το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) μετά από επεξεργασία και  αφού έλαβε υπόψη τα πληθυσμιακά, γεωγραφικά και κοινωνικά δεδομένα  στο Νομό, πρότεινε για τη Λακωνία  5 Δήμους . Στη περιοχή μας η πρόταση έλεγε  συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων Βοιών, Μονεμβασίας και Κοινότητας Ελαφονήσου , με έδρα τη Νεάπολη . Ενώ εφαρμόστηκε η πρόταση για τους άλλους 4 Δήμους , στη περιοχή μας  κατάργησαν το Δήμο Βοιών των 8000 κατοίκων και έκαναν Δήμο το νησάκι Ελαφόνησος που έχει λιγότερους από  500 μόνιμους κατοίκους , που είναι  κολλημένο σχεδόν στη χερσαία ζώνη του Δήμου Βοιών  αφού περνάς απέναντι κολυμπώντας και έχει όρια και στη χερσαία  ζώνη. Καταγγείλαμε τότε την ανώμαλη αυτή εφεύρεση που έγινε για συμφέροντα και δεν εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια να     επανέλθει ο Δήμος Βοιών. Τώρα με την αναγγελία του Υπουργείου Εσωτερικών ότι στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για την Τ. Αυτοδιοίκηση  μπορεί να γίνουν  κάποιες διορθώσεις στο χωροταξικό, οι 4 πρώην που αναφέρουμε με   υπόμνημά τους ζητούν από την Κυβέρνηση την  επανασύσταση του Δήμου Βοιών.  

           Οι αντιδράσεις από το Δήμαρχο Μοναμβασίας
Η πρωτοβουλία αυτή θορύβησε το Δήμαρχο Μον/σίας κ. Τριχείλη και με επιστολή του προς την Κυβέρνηση μιλάει για ενέργεια διάλυσης του Δήμου Μον/σίας, κατηγορεί τους πρώην ότι το κίνητρο είναι οι προσωπικές  φιλοδοξίες, ότι μόνο
Οι 4 τέως  ζητάνε επανίδρυση του Δήμου Βοιών και μιλάει για πολλά έργα που εκτελεί στον τόπο μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Τριχείλης αναφέρεται με ταπεινωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε στελέχη της Τ. Αυτοδιοίκησης του τόπου μας. Το έτος 2014 με επιστολή του ισχυριζόταν ότι τα έργα που εκτελεί στη περιοχή μας δεν είχαν γίνει ούτε στα 30 προηγούμενα χρόνια. Φυσικά εδόθη τότε σχετική  απάντηση .Θα πρέπει να πληροφορηθεί ο κ. Τριχείλης ότι η πρόταση των πρώην είναι συγκεκριμένη, δεν διαλύει κανέναν Δήμο  ούτε αυξάνει τους Δήμους στο Νομό  Λακωνίας. Η φιλοδοξία των πρώην και όλων των Βατικιωτών  κ. Δήμαρχε Μον/σίας  είναι να δουν ξανά το Δήμο τους  των 8000 κατοίκων που ύπουλα το 2010 κατάργησαν. Φιλοδοξία όλων των Βατικιωτών  είναι να δουν τη Νεάπολη τη Τρίτη Πόλη σε πληθυσμό στο Νομό να είναι έδρα Δήμου και όχι παρακλάδι των Μολάων.  Οι 4 πρώην  εκπροσωπούν  συντονιστική ομάδα Βατικιωτών και έχουν  τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων  του πρώην Δήμου μας. Οι 5.500 ψηφοφόροι με τις υπογραφές τους που υπάρχουν στο Υπουργείο Εσωτερικών από το έτος 2013 το επιβεβαιώνουν. Όσο για τα έργα που λέει ο κ. Τριχείλης  ότι εκτελούνται στη περιοχή μας, είναι γνωστό ότι το έργο  βιολογικού καθαρισμού των 11 εκατ. €
και η  αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της Νεάπολης  των 1,2  εκατ. € είχαν χρηματοδοτηθεί το 2010 με ενέργειές  του Δήμου Βοιών. Το υπόμνημα των πρώην, δεν απαιτεί από την Κυβέρνηση ρουσφέτι, αλλά διόρθωση στο κατασκεύασμα του 2010 που έγινε για εξυπηρέτηση συμφερόντων στην Ελαφόνησο . Οι τελευταίες δικαστικές εξελίξεις εξηγούν  τους λόγους  που έγινε Δήμος η Ελαφόνησος . Ο Καλλικράτης στο (Κεφ. Α αρθ.1 παρ 2 & 6) δεν προβλέπει Δήμους των 500 κατοίκων ούτε διευρυμένες περιοχές . Ο Δήμος Μον/σίας με τις κοινωνικές ανισότητες και την έκταση των 950 τετ. χιλ. δεν είναι λειτουργικός. Η επανασύσταση  λοιπόν του Δήμου Βοιών με έδρα τη Νεάπολη όπως είχε προταθεί από το ΙΤΑ το 2010 αποτελεί  μονόδρομο, διότι έτσι  δίνει τη  δυνατότητα για αλλαγή  σελίδας  στη  αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής
Το 2011 που ο κ. Τριχείλης  ανέλαβε Δήμαρχος Μον/σίας παρέλαβε και τον καταργημένο Δήμο Βοιών. Στο πρωτόκολλο που υπογράφτηκε παρέλαβε μετρητά στα ταμεία του Δήμου μας  και των Νομικών Προσώπων  συνολικά 900 χιλ. €. Επίσης παρέλαβε δημοπρατημένα έργα αξίας 600 χιλ  € και υπό δημοπράτηση έργα  αξίας 530 χιλ €. Πρέπει να πούμε ότι στο κεφάλαιο των 900 χιλ € υπήρχαν  250 χιλ. € για ανάπλαση  παραλίας Νεάπολης. Να σημειωθεί  ότι τμήμα του πλακόστρωτου της παραλίας που  εγκαινιάστηκε πρόσφατα  με ¨παράτες¨ είχε κόστος 150 χιλ. € . Είναι αναμφίβολο ότι αν δεν καταργούσαν το Δήμο Βοιών θα είχαν γίνει πολλαπλάσια έργα στο τόπο μας  από αυτά του Δήμου Μον/σίας . Ο κ. Τριχείλης  δεν είχε καμία σχέση με τα Βάτικα και δικαιολογημένα έχει άγνοια  για το τι έγινε στο παρελθόν και ιδιαίτερα στα 30 χρόνια πριν το 2010. Για να πληροφορηθεί λοιπόν  ας δούμε κάποια από τα έργα που έγιναν από τους 4 πρώην με τους συνεργάτες τους και με τη στήριξη και βοήθεια του Βατικιώτικου κόσμου.

                  Ενδεικτικά: σημαντικά έργα που έγιναν στο παρελθόν
1)Το 1987 φυτεύτηκαν 250 χιλιάδες δενδρύλλια στη καμένη γη του 1986.
2) Εφαρμογή της μελέτης επέκτασης του σχεδίου Πόλης Νεάπολης με ένταξη  400 στρεμμάτων αγροτικής γης .3) Κατασκευή 800 μέτρων κρηπίδωμα στο παραλιακό μέτωπο της Νεάπολης .4) Αντιπλημμυρικά έργα στο κεντρικό  χείμαρρο και τσιμεντόστρωση της κοίτης μέχρι το Κ. Υγείας . 5) Περιφερειακός δρόμος , Αγία Μελάνη- Πετονάκι στη Νεάπολη . 6) Ολοκλήρωση της μελέτης  βιολογικού καθαρισμού.7) Λιμάνι παλαιοκάστρου. 8) Προβλήτα Νεάπολης. 9) Νέο κτηριακό συγκρότημα  για το Λύκειο . 10) Δύο νέα Δημοτικά Σχολεία, Δωδεκατάξιο στη Νεάπολη και εξατάξιο στο Κάμπο. 11)  Αρχαιολογικό Μουσείο  Νεάπολης .
12)Υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ στη παραλιακή λεωφόρο Νεάπολης και Δημοτικό φωτισμό υψηλού επιπέδου. 13) Δημοτικό Στάδιο & Γήπεδο Μπάσκετ.
14) Δύο αλιευτικά καταφύγια Άγιο Λια και Βελανίδια.15) Απολιθωμένο δάσος στην Αγία Μαρίνα. 16)Είχαν κατασκευαστεί από το Δήμο Βοιών τμήματα των έργων  ασφαλτόστρωση του δρόμου Κάμπος- Αγία Παρασκευή και το σκέπασμα των χειμάρρων αυλοσπήλου και βαρκά, με δαπάνη πάνω των 200 χιλ. €. Δεν βρέθηκαν χρήματα στα 7 χρόνια από το Δήμο Μονεμβασίας  να ολοκληρωθούν τα έργα. Τέλος πρέπει να πούμε ότι  εκατοντάδες άλλα έργα έγιναν  στη Νεάπολη και στα Χωριά επί θητείας  των Στελεχών  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  των Βατίκων. Επίσης πρέπει  να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες που γίνονται δεν αποσκοπούν σε ιδιοτέλεια, αλλά  εκτός των όσων αναφέρονται επιβάλλεται  να  αποκατασταθεί η Νομιμότητα και η  αδικία που έγινε το 2010 με τη κατάργηση του Δήμου Βοιών.                                                                                                                                                                                                       Αυτά για να λάβει γνώση ο κ. Δήμαρχος Μονεμβσίας και να  θυμηθούν κάποιοι μεμονωμένοι  Βατικιώτες που  έχουν ξεχάσει.                                                 
  
                                        Παναγιώτης Γρ. Κοκκινάκης                           
                               τ. Πρόεδρος Κοινότητας Νεάπολης                  
                                     τ. Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Δήμου Βοιών
                                                  Νεάπολη- Λακωνίας  20-7-2017
                                                         τηλ. 27340  22212/. 6972312437
                                                           e-mail: panagkokkin@hotmail.gr
                                                                                                                                                                                                                                                                   

Δωρεάν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στη Μάνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στη Μάνη

Βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα ευτυχή θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, επιθυμούν να οργανώσουν εκδήλωση δωρεάν Προληπτικού Γυναικολογικού Ελέγχου για τον πληθυσμό ευθύνης του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.
Αναγνωρίζοντας το  όφελος προς το κοινωνικό σύνολο και την εντυπωσιακή ανταπόκριση ασθενών και μη σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις προληπτικής ιατρικής, κλιμάκιο ιατρών Γυναικολόγων θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Σκοπός μας είναι η δωρεάν παροχή ιατρικών συμβουλών σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης και φροντίδας.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν κλινική εξέταση, υπερηχογράφημα γεννητικών οργάνων, κυτταρολογική εξέταση κατά Παπανικολάου και εξέταση-συμβουλευτική υπογόνιμων ζευγαριών.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης και του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Άσκησης στην Ιατρική.
                                                                                                                         
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

 Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ 24-9-2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
     Τήν 24ην Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ. ἡ νῆσος τῶν Κυθήρων ἑορτάζει πανδήμως καί πανηγυρικῶς τήν Πολιοῦχον, Ἔφορον καί Προστάτιδα αὐτῆς ΠΑΝΑΓΙΑΝ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΝ εἰς τήν ὁμώνυμον Ἱεράν Μονήν. 
         Συμφώνως πρός τό πρόγραμμα, τό ἑσπέρας τοῦ Σαββάτου 23ης τρέχ. μηνός καί περί ὥραν 7.00 μ.μ. θά ψαλῇ ὁ Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξῶν καί Διαποντίων Νήσων κ.Νεκταρίου. Τήν πρωΐαν τῆς Κυριακῆς, τῆς κυριωνύμου ἡμέρας τῆς ἑορτῆς, θά τελεσθῇ ὁ Ὄρθρος καί ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μέ Ἀρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανῆς, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ κ.Δανιήλ καί θά ἀκολουθήσῃ ἡ Λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ.
Εὐχόμενοι, ὅθεν, ὅπως ἔχετε πολλήν καί ἀναφαίρετον τήν εὐλογίαν καί τήν προστασίαν τῆς ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ, Σᾶς προσκαλοῦμεν νά τιμήσετε μέ τήν παρουσίαν Σας τάς ὡς ἄνω ἑορταστικάς ἐκδηλώσεις.
         Ἐπί δέ τούτοις διατελοῦμεν,
Μετ’ ἐξαιρέτου τιμῆς καί εὐχῶν,
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ

(ἀκολουθεῖ τό πρόγραμμα τῆς Ἱερᾶς Πανηγύρεως)

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣmyrtidiotissa monastery 04
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ
(24η Σεπτεμβρίου 2017)
Πρόγραμμα ἑορτῆς
23-9-2017, ὥρα 5.30μ.μ. Ἀκολουθία Μικροῦ Ἑσπερινοῦ εἰς τό Καθολικόν τῆς εὑρέσεως τῆς Θαυματουργοῦ Εἰκόνος τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ.

23-9-2017, ὥρα 7μ.μ. Ἀκολουθία Μεγάλου Ἀρχιερατικοῦ Ἑσπερινοῦ εἰς τό νέον Καθολικόν τῆς Μονῆς, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξῶν καί Διαποντίων Νήσων κ.Νεκταρίου καί συγχοροστατούντων τῶν παρισταμένων Ἱεραρχῶν.

23-9-2017, ὥρα 10 μ.μ. Ἱερά Ἀγρυπνία εἰς τό Καθολικόν τῆς εὑρέσεως τῆς Θαυματουργοῦ Εἰκόνος τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ μέχρι 2ας πρωϊνῆς.

24-9-2017, ὥρα 7 π.μ. Ἀκολουθία Ὄρθρου καί ἐν συνεχείᾳ Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανῆς, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ κ.Δανιήλ.

24-9-2017, ὥρα 10.45 π.μ. Ἱερά Λιτάνευσις τῆς Θαυματουργοῦ Εἰκόνος τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ πέριξ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς, προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ.Σεραφείμ.

24-9-2017, ὥρα 7 μ.μ. Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ Ἀποδόσεως τῆς Ἑορτῆς.

25-9-2017, ὥρα 7 π.μ. Ὄρθρος - Ἀρχιερατική Θ. Λειτουργία καί Ἱερόν Μνημόσυνον ὑπέρ τῶν ἀειμνήστων κτητόρων τῆς Ἱερᾶς Μονῆς, ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ.Σεραφείμ.
Παρακαλοῦνται καί προσκαλοῦνται ὁ Ἱερός Κλῆρος τῆς νήσου καί ἅπασαι αἱ Πολιτικαί, Στρατιωτικαί καί Ἀστυνομικαί Ἀρχαί τῆς νήσου καί τοῦ Νομοῦ νά παρευρεθοῦν εἰς τάς λατρευτικάς εὐκαιρίας ἐπί τῇ μεγάλῃ Θεομητορικῇ Ἑορτῇ τῆς ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ, τῆς Μεγαλόχαρης τῶν Κυθήρων.

Τελετάρχης κατά τήν Ἱεράν Λιτάνευσιν τῆς Θαυματουργοῦ Εἰκόνος ὡρίσθη ὁ Αἰδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/09


Δελτίο Τύπου Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών: "Ούτε υπονόησα, ούτε υπέδειξα παραίτηση Κουρουμπλή".