Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, εγκρίνοντας τους Περιβαλλοντικούς Όρους για τη Διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Πελοποννήσου – Κρήτης (Υ/Σ ΜΟΛΑΩΝ – Υ/Σ ΧΑΝΙΩΝ).

















Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Κυθήρων 2017-2018

Συνεχίζεται και τον ερχόμενο χειμώνα το ιδιαίτερα εξωστρεφές πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης του νησιού μας που υλοποιεί με σταθερότητα και προσήλωση τα τελευταία έτη ο Δήμος Κυθήρων. Παρά τα προβλήματα του φετινού καλοκαιριού, δηλαδή το ζήτημα του πλοίου (που βαίνει προς οριστική και επωφελή για τα νησιά μας επίλυση) και τη μεγάλη φωτιά των αρχών Αυγούστου (η οποία και κατέδειξε πλήρως τα σοβαρά πολυετή συντονιστικά προβλήματα του κρατικού μηχανισμού), για τη Δημοτική Αρχή ο στόχος παραμένει ζωντανός: η όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των Κυθήρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως ενός ανερχόμενου ποιοτικού προορισμού. Με πρόσφατες αποφάσεις της Τουριστικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η συμμετοχή στις παρακάτω εκθέσεις τουρισμού:


Α. Συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα:
  • «GREEK TRAVEL SHOW 2018» που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – ΗELEXPO από 18 έως 20 Μαΐου 2018 στην Αθήνα.
  • «PHILOXENIA 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από 9 – 11 Νοεμβρίου 2018. Ο Δήμος θα συμμετάσχει και στην «PHILOXENIA 2017».
Β. Συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού στο Εξωτερικό:
  • «WORLD TRAVEL MARKET 2017» που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο της Αγγλίας από 6 – 8 Νοεμβρίου 2017 με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο χώρο που θα παραχωρήσει ο ΕΟΤ.
  • «ITS TT WARSAW 2017» που θα πραγματοποιηθεί στην Βαρσοβία της Πολωνίας από 23 – 25 Νοεμβρίου 2017 με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο χώρο που θα παραχωρήσει ο ΕΟΤ.
  • «FERIEN MESSE WIEN 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη της Αυστρίας από 11 – 14 Ιανουαρίου 2018. με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο χώρο που θα παραχωρήσει ο ΕΟΤ.
  • «FERIENMESSE ST. GALLEN 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο Σεντ Γκάλεν της Ελβετίας από 19 – 21 Ιανουαρίου 2018 με αυτόνομο περίπτερο.
  • «BIT MILANO 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας από 11 – 13 Φεβρουαρίου 2018 με αυτόνομο σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ.
  • «SALON DESTINATIONS NATURE 2018», (έκθεση για την πεζοπορία), που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι της Γαλλίας από 15 – 18 Μαρτίου 2018 με αυτόνομο περίπτερο.
  • «TAXIDI 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία της Κύπρου από 20 – 22 Απριλίου 2018 με αυτόνομο περίπτερο.
Η συμμετοχή του Δήμου στις εκθέσεις του Λονδίνου, της Βαρσοβίας και της Βιέννης θα γίνει εντελώς δωρεάν στο περίπτερο που μισθώνει ο ΕΟΤ με αυτόνομο booth, μετά από αποδοχή σχετικού αιτήματος του Δημάρχου από την αρμόδια Υπουργό κα. Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του Δήμου μας μετά το δύσκολο καλοκαίρι που βίωσε το νησί. Υπολογίζεται ότι ο Δήμος εξοικονομεί περίπου 12.000€ από τα ενοίκια μόνο για τις 3 αυτές εκθέσεις καθώς ειδικά η έκθεση του Λονδίνου έχει πολύ ακριβά κόστη συμμετοχής.

Η συμμετοχή σε εκθέσεις γίνεται με συγκεκριμένη προετοιμασία και όχι άτακτα ή ασύντακτα. Όσοι στελεχώνουν τα περίπτερα του Δήμου κοπιάζουν επί πολλές ώρες (συνήθως όρθιοι) καθώς το κοινό είναι εξαιρετικά απαιτητικό, ζητάει διαρκώς πληροφορίες και πρέπει να υπάρχει εικόνα οργάνωσης και μεθοδικότητας. Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες συναντήσεις με tour operatorsb2bs, συναντήσεις με μέσα ενημέρωσης και με τα στελέχη του ΕΟΤ στις περιοχές των εκθέσεων. 
Στόχος είναι η εδραίωση των Κυθήρων καταρχήν σε παραδοσιακές αγορές όπως η Ελβετία (που σημειώνει σταθερή άνοδο στο νησί τα τελευταία έτη) ή η Ιταλία που το κοινό της άρχισε πάλι να επισκέπτεται τα Κύθηρα μετά από απουσία ετών. Παράλληλα στοχεύουμε στο άνοιγμα σε νέες αγορές όπως η Αγγλία, βασιζόμενοι κυρίως στο γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του αγγλικού κοινού, πολύ διαφορετική από όσους επισκέπτονται παραδοσιακά θέρετρα μαζικού τουρισμού (όπως ο Λαγανάς ή το Φαληράκι), η οποία επιθυμεί να συνδυάσει τις διακοπές με τον πολιτισμό και τη φύση. Τα Κύθηρα μπορούν να αποτελέσουν ιδανική επιλογή για το κοινό αυτό, καθώς εκτός από όλα τα πλεονεκτήματά τους, διαθέτουν και πληθώρα ορατών μνημείων της αγγλικής περιόδου των Επτανήσων. Εκτός από τις εκθέσεις μαζικού τουρισμού, το 2018 ο Δήμος θα λάβει μέρος και στην μεγαλύτερη έκθεση πεζοπορικού τουρισμού της Ευρώπης που θα γίνει στο Παρίσι.

Ο Δήμος μας διαθέτει νέο υλικό προβολής σε 12 γλώσσες (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή), σύγχρονα βίντεο που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικό φυλλάδιο για τις παραλίες και ετοιμάζει μια καινούργια έκδοση αποκλειστικά για τον εναλλακτικό και πεζοπορικό τουρισμό, μετά και την επισημοποίηση της συνεργασίας του με την Εγχώριο Περιουσία, το ΚΙΠΑ και το MEDINA σχετικά με τα μονοπάτια.

Αποτελεί σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής η διαρκής επένδυση στην εξωστρέφεια και την προβολή του τόπου μας. Οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του νησιού είναι εξαιρετικές. Η ακτοπλοϊκή μας σύνδεση όχι μόνο αποκαθίσταται, αλλά η πλοιοκτησία του νέου μας πλοίου ΙΟΝΙΣ έχει τη διάθεση να σχεδιάσει τα δρομολόγια με τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν τον σκοπό τους που είναι η γρήγορη και ασφαλής μετάβαση των επισκεπτών στα νησιά μας, με συνθήκες φερεγγυότητας και αξιοπιστίας, με έγκαιρη γνώση των δρομολογίων, με σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων, ζητήματα αυτονόητα που μέχρι σήμερα έλειπαν από το νησί. Ας μην ξεχνάμε ότι η μέχρι σήμερα ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού με το περιφερειακό πλοίο ήταν καθαρά «διεκπεραιωτική», αφού η ΛΑΝΕ έλαβε σχεδόν 50 εκατομμύρια Ευρώ από το 2008 μέχρι το 2017, χωρίς όμως το νησί να βιώσει την αναπτυξιακή έκρηξη που θα περίμενε κανείς από τις υψηλές επιδοτήσεις των αγόνων γραμμών. Αυτό πλέον δείχνει να αλλάζει χάρη στην αποδοχή όλων των προτάσεών μας από το ΥΕΝ (για το θέμα του πλοίου θα υπάρξει νέο άρθρο σύντομα).

Η σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τον μελετητή για την εκπόνηση της προμελέτης για την ανάπτυξη του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων υπογράφεται εντός των επομένων εβδομάδων και παράλληλα η Δημοτική Αρχή εκτελεί και δημοπρατεί πολύ μεγάλα έργα που όλα τους έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό: διαχείριση απορριμμάτων, αναπλάσεις οικισμών, οδοποιία, δίκτυα ύδρευσης, αφαλατώσεις, επέκταση ΒΙΟΚΑ κ.λπ. 

Κομβική θέση στην προσπάθεια προβολής του νησιού μας πρέπει να έχουν και όλοι οι επαγγελματίες και είναι πλέον απαραίτητη η συλλογική εκπροσώπησή τους μέσα από έναν δυναμικό παγκυθηραϊκό επαγγελματικό σύλλογο που θα αποτελεί το νούμερο ένα σύμμαχο του Δήμου στην τουριστική πολιτική και σε θέματα μείζονος ενδιαφέροντος.

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον του νησιού και έτσι συνεχίζουμε δυναμικά και στο χειμώνα που έρχεται και έτσι θα συνεχίσουμε και στα επόμενα χρόνια!
---------------------------------------
Πηγή: kainourgiamera.gr
---------------------------------------

Ανακοίνωση έναρξης κατηχητικού σχολείου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου στον Άγιο Γεώργιο στο Λειβάδι για τη σχολική χρονιά 2017-18 ξεκινούν αυτό το Σάββατο, 14/10/17, και ώρα 5:00 μ.μ.

Παπά Παναγιώτης Γ. Μεγαλοκονόμος.


ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ 14ης ΚΑΙ 15ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
Τό  Σάββατο 14 Ὀκτωβρίου 2017 στόΠνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήνΚυριακή 15 Ὀκτωβρίου 2016 στόΛεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτοῦ, περί ὥραν 7 μ.μ., θά γίνῃ ἡ μηνιαία Σύναξις τῆς Σχολῆς Γονέων καί Κηδεμόνων.
Ὁμιλήτρια ἡ Καθηγήτρια Θεολόγος τοῦ Λυκείου Κυθήρων
 κ.Ἑλένη Μεγαλοκονόμου-Σοφίου
μέ θέμα
«Ἕνα φῶς ἀσκητικῆς Ἱεραποστολῆς
γιά τήν οἰκογένεια καί τήν κοινωνία»
.
Παρακαλοῦνται καί προσκαλοῦνται οἱ Ἀρχές καί φορεῖς τῆς νήσου μας, οἱ ἀγαπητοί Γονεῖς καί Κηδεμόνες καί ὅλοι οἱ συμπολίτες μας νά παρευρεθοῦν στίς συνάξεις αὐτές.
Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήση ἐνδιαφέρουσα συζήτησις ἐπί τοῦ θέματος.
Μετ' εὐχῶν.Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ