Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ! Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ ΠΡΟΗΧΘΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΛΩΤΑΡΧΗ


Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την προαγωγή του Διοικητή του Ναυτικού Παρατηρητηρίου στην Αγία Ελέσα Κυθήρων Υποπλοιάρχου Εμμανουήλ Αμπλιανίτη στον βαθμό του Πλωτάρχη που αξίως έλαβε.
Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία, και επιτυχή διεκπεραίωση των καθηκόντων του.

ADELIN 107,3 FM




Απολογιστικό Δελτίο Τύπου Σεμιναρίου ΕΚεΠΕΚ

20/10/2017

Για άμεση δημοσίευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Μεταπτυχιακού Πρόγραμματος
Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων του ΕΚεΠΕΚ. (Κύθηρα, 29 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2017)

Ενέργεια, Ακτοπλοΐα και Κοινωνικό Κράτος στο Κέντρο Ενδιαφέροντος του Θερινού Σχολείου του ΕΚεΠΕΚ για τη Νησιωτικότητα


H ενεργειακή παραγωγή, αυτονομία και ασφάλεια, η απρόσκοπτη, αποτελεσματική και περιβαλλοντικά ορθή ακτοπλοΐα και η παροχή ποιοτικών και προσβάσιμων υπηρεσιών κοινωνικού κράτους, τόσο για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών όσο επίσης και για τους επισκέπτες αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αναδείχθηκαν και αναλύθηκαν κατά τις εργασίες του του Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων με θεματική: «Νησιωτικότητα: Περιβάλλον και Ανάπτυξη – Θαλάσσιες Μεταφορές και Ενέργεια».
Μέσα από τις διαλέξεις, τις ανοιχτές εισηγήσεις και τα διαδραστικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν, υπογραμμίστηκε ότι οι παραπάνω προκλήσεις αφορούν σε σύνολο όχι μόνο στα νησιωτικά εδάφη της Ελλάδας αλλά παγκοσμίως, και σχετίζονται με την ανάγκη για περιβαλλοντική προστασία και ήπια ανάπτυξη, την ανάδειξη της «μοναδικότητας» των νησιωτικών κοινωνιών και την προετοιμασία για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, η οποία θα αποτελέσει και τη θεματική για το προσεχές Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων του 2018.
Το 13ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με χορηγούς την Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Δήμο Κυθήρων και Αντικυθήρων, με την υποστήριξη του Γραφείου Ενημέρωσης στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης και τη στήριξη του Filoxenia Apartments.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, επίσης, διοργανώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2017 στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου δημόσια Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με τίτλο «Νησιωτικότητα, Περιβάλλον και Ανάπτυξη».
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό Δελτίο Τύπου θα βρείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος στο Facebook





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΞΑΝΑΡΧΙΖΩ"

Καλαμάτα 20 Οκτωβρίου 2017
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμησή του.
Ο Σύλλογος Ατόμων με εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ» οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, από τις 9.00 π.μ ως τις 19.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν το Γεν. Νοσοκομείο Μεσσηνίας και το Παράρτημα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ., θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Συλλόγου «Ξαναρχί-ΖΩ», στην οδό Βασιλίσσης Αμαλίας 20, στην Καλαμάτα.   

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
Φέτος για μια ακόμη χρονιά βάλλεται η ελιαοκαλλιέργεια σε όλη την Ελλάδα. Αγροτικοί Σύλλογοι , παραγωγοί,Συναιτερισμοί κάντε κάτι!!! Εστω ενώστε την φωνή σας με την δικιά μας ,στείλτε γράμματα πιέσετε.Σε λίγο δεν θάχουμε ούτε δέντρα να καλλιεργήσουμε. Εμείς ξεκινάμε.Σήμερα κιόλας στέλνουμε την παρακάτω επιστολή.
Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης
‘’ΘΕΡΜΟΣ’’
Τζανημπεη Γρηγοράκη
ΓΥΘΕΙΟ 23200
ΠΡΟΣ Δ.Σ ΕΛΓΑ
Κοιν: Δημος Αν.Μάνης
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
Περιφέρεια Πελλοπονήσου
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Κους;
Αραχωβίτη Σταύρο
Δαβάκη Αθανάσιο
Γρηγοράκο Λεωνίδα
ΓΥΘΕΙΟ 20 Οκτώμβρη 2017
Αγαπητοί,
Όλοι παραδέχονται εδώ και χρόνια ότι υπάρχει σοβαρή κλιματική αλλαγή .Επιπτώσει που βλέπουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά τις βιώνουμε και στην Ελληνική πραγματικότητα. Και εσέις όπως και η Πολιτεία ( Υπορυργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρειες και Δήμοι) ψελίζετε εδω και κάποια χρόνια ότι και εσείς το έχτε διαπιστώσει αλλά μέχρι στιγμής δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα. Απο το 2013 σαν ελαιοκαλλιεργητές παθαίνουμε την μία ζημιά με την άλλη , αλλά δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Παρόλα αυτά κάθε χρόνο μας ζητάτε να πληρώνουμε ενα αρκετά υψηλό κόστος για ασφάλιση; στον ΕΛΓΑ. Γενικά όσοι δεν έχουν ποτιστικούς ελαιώνες ( που είναι πολλοί) το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν καύσωνες πάνω στην ανθοφορία με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερο ᾽᾽δέσιμο᾽᾽ και αντίστοιχα μειωμένη παραγωγή. Την προηγούμενη χρονιά 2016- 2017 λόγω πάλι δυσμενών για μας καιρικών συνθηκών υπήρξε μια πρωτόγνωρη προσβολή των καρπών απο Δάκο ,την οποία μόνο αν ψέκαζες κάθε 10 μέρες θα μπορούσες να την αποφύγεις ,αναλογιστείτε με τι κόστος όχι μόνο οικονομικό αλλά και για την υγεία του καταναλωτή. Σε αυτή την καταστροφική χρονιά πάλι δεν υπήρξε καμμία πρόβλεψη ή κάποια αποζημείωση.Και ερχόμαστε στην τραγική για τους περισσοτέρους καλλιεργητές φετινή χρονια. Φέτος δεν είναι μόνο που τον Μάιο πάλι λόγω ενός κάυσωνα δεν έδεσαν σωστά οι ελιές ,αλλά έχουμε καρπούς σχεδόν σταφιδιασμένους αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλέον φοβόμαστε ότι η κατάσταση ίσως είναι μη αναστρέψιμη για τα ίδια τα δέντρα.Παντού βλέπεις δέντρα που χωρίς υπερβολή αν τα κοιτάξεις επίμονα θα πάρουν φωτιά. Τα φύλλα έχουν σχεδόν ξεραθεί και η εικόνα των δέντρων είναι σχεδόν αποπληκτική.
Επιτελούς θα συνειδητοποιήσετε οτι η ελαιοκαλλιέργεια είναι ενας βασικός πυλώνας της υπαίθρου; Οτι θέλουμε δεν θέλουμε υπάρχει κλιματική αλλαγή; Οτι πρέπει ο ΕΛΓΑ να τα προβλέψει αυτά ;
Περιμένουμε άμεσα απάντησή σας για το τι προτείθεστε να κάνετε .
Με τιμή
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αν. Μάνης

BATIKA.Ανέγερση Νέας Πτέρυγας Λυκείου στην Νεάπολη.

Την ένταξη της νέας πτέρυγας του Λυκείου Νεάπολης στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Την απόφαση ένταξης του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 -2020» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.600.000,00 € και δικαιούχο τον Δήμο Μονεμβασιάς, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.



Με τη συγκεκριμένη πράξη προβλέπεται η προσθήκη νέου κτιρίου στο υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα Λυκείου στη Δ.Κ. Νεάπολης Δ.Ε. Βοιών Δήμου Μονεμβασίας για τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου – Επαγγελματικού Λυκείου.

Με το παρόν έργο επιχειρείται η κατασκευή χώρων υπογείου-πρώτου ισογείου συνολικής δόμησης 492,29μ2 το οποίο θα αποτελείται από (λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο, αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσες διδασκαλίας wc, wc για Αμεα και αποθηκευτικούς χώρους), η κατασκευή χώρων δεύτερου ισογείου συνολικής δόμησης 528,77μ2 το οποίο θα αποτελείται από (wc αγοριών, κοριτσιών, Αμεα και προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων και παρασκευαστήριο) και η κατασκευή χώρων ορόφου συνολικής δόμησης

253,14μ2 το οποίο θα αποτελείται από (γραφεία καθηγητών, διευθυντών, υποδιευθυντών, γραμματείας, αναρρωτήριο, wc προσωπικού, Αμεα και χώρους αναμονής).

Ταυτόχρονα ανακαινίζεται ο περιβάλλον χώρος και οι υπαίθριοι -ημιυπαίθριοι χώροι

Τα αναμενόμενα οφέλη:

Αναβάθμιση υποδομών τnς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δ.Κ Νεάπολης του Δήμου, δεδομένου ότι η στέγαση των μαθητών του Γυμνασίου (210 περίπου μαθητές) της Δ.Κ Νεάπολης εξυπηρετείται από υπάρχουσα υποδομή, ιδιοκτησίας του Δήμου η οποία όμως έχει κατασκευαστεί πριν τη δεκαετία του 1970. Η μεγάλη ηλικία του κτιρίου και το έντονο διαβρωτικό περιβάλλον (βρίσκεται σε απόσταση 20 μ. από τη θάλασσα) δημιουργούν συνεχώς προβλήματα με αποτέλεσμα να χρειάζεται συνεχώς συντηρήσεις – επισκευές.

Βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών του Γυμνασίου. Με την ανέγερση πτέρυγας Γυμνασίου στο χώρο Λυκείου επιδιώκεται το περιβάλλον του Γυμνασίου αλλά και των Λυκείων (Γενικό- ΕΠΑΛ) στο σύνολο τους, εσωτερικά και εξωτερικά να προκαλούν θετικά συναισθήματα στους μαθητές, να είναι καλαίσθητα, οικεία, φιλικά, και να προδιαθέτουν θετικά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ. Η ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο χώρο του σχολείου έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικούς, «υγιή» παιδιά, γονείς. Με την ανέγερση πτέρυγας Γυμνασίου στο χώρο Λυκείου όλοι οι χώροι του συγκροτήματος (αίθουσες, εργαστήρια, χώροι υγιεινής κ.λ.π) θα είναι λειτουργικά προσβάσιμοι σε όλους τους μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στους βασικούς χώρους του σχολείου.
---------------------------------------
Πηγή: spartavoice.gr

---------------------------------------