Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Tα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ "ΙΟΝΙΣ"


Ξεκινά αύριο η ακτοπλοϊκή σύνδεση για Καστέλι – Κύθηρα

Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες, αύριο αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο του δρομολόγιο στην γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Γύθειο- Κίσαμος το πλοίο “ΙΟΝΙΣ”.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση επανέρχεται με την ελπίδα το δρομολόγιο να διατηρηθεί και μετά τους τρεις μήνες που διαρκεί η αρχική σύμβαση της πλοιοκτήτριας εταιρίας με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Αν και η τουριστική σεζόν “χάθηκε” καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης – Αντικυθήρων – Κυθήρων – Γυθείου μετά την βλάβη του πλοίου “Βιντσέντζος Κορνάρος” το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο διακόπηκε από τον Ιούνιο, η επαναφορά του δρομολογίου αναμένεται να δώσει “ανάσα” τόσο στους κατοίκους της Κισάμου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα Κύθηρα αλλά και στην Πελοπόννησο, όσο και στους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων οι οποίοι παρέμεναν “αποκλεισμένοι” από την Κρήτη αλλά και από την Πελοπόννησο. Όπως επισημαίνουν κάτοικοι των περιοχών ειδικότερα τα Κύθηρα υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά από την διακοπή του δρομολογίου κατά την καλοκαιρινή σεζόν και δεν νοείται να σταματήσουν και εκ νέου τα δρομολόγια.
Αρχικά το πλοίο “ΙΟΝΙΣ” αναμένεται να πραγματοποιεί το δρομολόγιο για τρεις μήνες και παράλληλα αναμένεται να προκηρυχθεί και ο ετήσιος διαγωνισμός.
Όπως επεσήμανε στα «Χ.ν.» ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης «Τα δρομολόγια δεν σταμάτησαν με σκοπιμότητα από την προηγούμενη εταιρία. Έγινε μια πολύ μεγάλη ζημιά (στο πλοίο) και μάλλον ήταν ασύμφορη η επισκευή της. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε και λύθηκε τώρα. Ελπίζουμε να μην δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα».
Το “ΙΟΝΙΣ” αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής και να καταπλεύσει στο λιμάνι του Καστελίου στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Τα τακτικά δρομολόγια καθώς και τα σημεία τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
http://www.haniotika-nea.gr

ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΥΘΗΡΑ
Σημερα τον αγιο Δημήτρη στα Κύθηρα τον γιορτάσαμε σε βυζαντινά μνημεία 800, 900 ετών. Ο Άγιος Δημήτρης στα Καμπιάνικα, τετράγωνος, μονόχωρος, Κυθηραϊκου αρχιτεκτονικού ρυθμού, με τρούλο έχει 4 στρώματα βυζαντινών και μεταβυζαντινών τοιχογραφιών. Χρονολογείται απο το 12ο αι. Ο Άγιος Δημητριος στο Πούρκο, θεωρείται απο τα σπουδαιότερα βυζ. Μνημεία και απο τα σπανιότερα στον Ελλαδικό χώρο. Ειναι συγκρότημα 4 ναών. Ο ναός του Αγίου Δημητρίου ειναι κι αυτός μονόχωρος με τρούλο Κυθηραϊκου τύπου και τοιχογραφίες σε 4 στρώματα.

Eleni Harou 




Έκδοση Ειστηρίων για το πλοίο "ΙΟΝΙΣ" από Πειραιά


ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή γ)ΓΥΘΕΙΟ - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΚΑΣΤΕΛΙ και επιστροφή