Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη φωτιά αυτή την ώρα στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα 
Μεγάλη φωτιά μαίνεται αυτή τη στιγμή (29/10/2017, 20:00) σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Κορογονιάνικα και Καινούργια Χώρα της Μάνης (οικισμοί κοντά στη Λάγια).
Στην περιοχή,  έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού.
Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως περίπου 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης και έχουν δώσει μεγάλες διαστάσεις στην πυρκαγιά, που αυτή τη στιγμή καίει εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση.
http://www.githio-click.gr

Μεταφορά ασθενούς ανοιχτά των Αντικυθήρων με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2017, ελικόπτερο Augusta Bell-205 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με σκοπό τη μεταφορά ασθενή, επιβαίνοντα σε ιστιοφόρο, πέντε ναυτικά μίλια δυτικά των Αντικυθήρων. Στην περιοχή κατέπλευσε και η Φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, από όπου τελικώς το ελικόπτερο περισυνέλεξε τον ασθενή. 

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον ασθενή στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στις 09:41, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.










Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

http://www.zougla.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Μεγάλη φωτιά τώρα στη Μάνη

Μεγάλη φωτιά μαίνεται αυτή τη στιγμή (29/10/2017, ώρα 21.15΄) σε δασική έκταση κοντά στα Κορογονιάνικα και την Καινούργια Χώρα της Μάνης. Στην περιοχή, όπου έχουν σπεύσει δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα, πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 6.00′ το απόγευμα και αυτή τη στιγμή καίει χαμηλή βλάστηση.
(φωτό: Ελένη Κούβαρη)
http://laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ."14η Γιορτή του Κάστανου στην Άρνα"




Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ που προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να απολαύσουν ψητά και βραστά κάστανα, ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από το «παλιό» καζάνι στην πλατεία και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.

Πάνω και πρώτα απ' όλα όμως η γιορτή του κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» (χαρακτηρισμένος από το κράτος ως μνημείο της φύσης) απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους που πάνω στο ξύλο
 τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα. Μέσα στα πολυτάρια και τα κοφίνια, τα χρώματα από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα, τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί , τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του Ταϋγέτου.

Με αυτή την γιορτή απολαμβάνουμε τις τελευταίες ζεστές μέρες του Οκτώβρη, το "καλοκαιράκι του Αη- Δημήτρη" όπως λέγεται και κρατάμε για τον χειμώνα μια πολύ όμορφη ανάμνηση.

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ




























ΝΕΑΠΟΛΗ.ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΙΩΝ (ΦΩΤΟ)



  ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευσταθίου τελέστηκε ο Αγιασμός του νέου καταστήματος του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών του Δήμου Μονεμβασιάς. 
Στον αγιασμό παρέστησαν ο ΓενικόςΓραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος ο Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος 
Δ. Τριγώνης, ο Ταξίαρχος Αστυνομικός Διευθυντής του Ν. Λακωνίας Μαρουδάς Γεώργιος ,ο Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασιάς κ.Ηρακλής Τριχείλης ,η Δήμαρχος Ελαφονήσου ,Δημοτικοί Σύμβουλοι , εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας ,φορέων ,Συλλόγων ,κοινοτάρχες και πλήθος κόσμου.
Το νέο κτίριο όπου έγινε η μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών βρίσκεται στην αρχή της εισόδου της πόλεως μετά το Δέλτα σε παρακείμενη οδό . Ένα άνετο κτίριο που ο εξοπλισμός του και το έμψυχο δυναμικό του , θα διευκολύνει το έργο της αστυνομίας στην εξυπηρέτηση του πολίτη προσφέροντας υπηρεσίες σε πολλούς τομείς στην ευρύτερη περιοχή των Βατίκων συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Ελαφονήσου.

Περισσότερο ρεπορτάζ στο βίντεο που θα ακολουθήσει.
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ