Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΙΘΟΥ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ.


Σε δύσβατη περιοχή στον Ορθόλιθο βρίσκεται το βράδυ της Πέμπτης 9 /11/2017 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με χαμηλή δασική βλάστηση στην περιοχή Ορθόλιθος Β/Δ κοντά στο Γερακάρι Κυθήρων κατά τις απογευματινές ώρες. Παρ' όλες τις προσπάθειες των εναέριων μέσων που δυστυχώς επιχείρησαν για λίγη ώρα διότι νύχτωσε των επίπονων προσπαθειών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου των Κυθήρων, των εθελοντών πυροσβεστών,πολλών κατοίκων και του Δήμου με ότι μέσα διαθέτει,η φωτιά αυτή την στιγμή καίει μέσα σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή.
Πριν λίγη ώρα αναχώρησε από Νεάπολη Λακωνίας το πλοίο "Πορφυρούσα" και αναμένεται να φτάσει στο Διακόφτι μεταφέροντας ενισχύσεις.Το πλοίο διέθεσε η εταιρεία χωρίς καμία οικονομική απαίτηση και μεταφέρει Πυροσβεστικές Δυνάμεις με 15 οχήματα και 45 πυροσβέστες με επκεφαλής της επιχείρησης τον Διοικητή των Περιφερειακών Υπηρεσιών Πελοποννήσου,Αρχιπύραρχο κύριο Λαρέζο για να ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης, σύμφωνα με όσα έιπε ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ.Κομηνός στο Radio Adelin FM Κύθηρα. Για ακόμα μια φορά τα Κύθηρα έρχονται αντιμέτωπα με το θεριό της φωτιάς .Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες χρειάζεται μεγάλη προσοχή για οποιαδήποτε δραστηριότητα ,να παίρνονται όλα τα μέτρα προστασίας για να μην έχουμε αυτό το φαινόμενο της καταστροφής περιουσιών και του περιβάλλοντος. Στο δάσος του Γερακαρίου αυτή την στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη με τις προσπάθειες όλων να συνεχίζονται.
Σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες το μόνο καλό είναι ότι στην περιοχή επικρατεί άπνοια και η δυσκολία είναι στο δύσβατο της περιοχής.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο μέτωπο της φωτιάς, θα συνεχίσουν να μάχονται καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας μέχρι η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και να επιτευχθεί η κατάσβεση της.
ADELIN 107,3 FM

Προεπιλογή Πρόγραμμα Ιατρείων Χάρας και Καρβουνάδων Νοέμβριος 2017


60 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ 10 ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ


Μεγάλο μέτωπο φωτιάς στο δάσος του Γερακαρίου στα Κύθηρα Δυστυχώς νύχτωσε και τα αεροπλάνα δεν μπορούν να επιχειρήσουν . Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων ,εθελοντές πυροσβέστες,και κάτοικοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την κατάσβεση . Περίπου στις 9 το βράδυ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από Λακωνία με 60 πυροσβέστες και 10 οχήματα μαζί με τον περιφερειάρχη κύριο Λαρέζο ως επικεφαλής της επιχείρησης για την κατάσβεση,μεταβαίνουν με το πλοίο Πορφυρούσα στα Κύθηρα για να συμμετάσχουν στην πυρόσβεση σύμφωνα με όσα είπε σε έκτακτη εκπομπή στο ΡΑΔΙΟ ADELIN FM o Aντιδήμαρχος κ.Κομηνός.
Δυστυχώς η φωτιά καίει ακατάπαυστα το μόνο θετικό είναι ότι δεν πνέουν άνεμοι ,στην περιοχή επικρατεί σχεδόν άπνοια και αυξάνεται η υγρασία που ίσως καθυστερήσει την επέλαση της φωτιάς.
Νεώτερα σε λίγο...
ADELIN 107,3 FM

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ ( ΦΩΤΟ )

Η Πυρκαγιά ξεκίνησε δυτικά από την περιοχή Ορθολίθου ,κατακαίει αυτή την στιγμή πεύκα από το δάσος του Γερακαρίου ,με κατεύθυνση ανατολικά όπου επιχειρούν δύο αεροπλάνα Καναντέρ, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων ,εθελοντές και το πυροσβεστικό όχημα του δήμου. Επικρατεί ελαφρύ αεράκι ,παρ΄ όλα αυτό ο καπνός έφτασε μέχρι τον Κάβο Μαλιά.
Σε λίγο νεώτερα για την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης...
ADELIN 107,3 FM 




ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ.ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Κ. ΚΥΘΗΡΩΝ...
 ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ...

Απόφαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λακωνίας μετά από έκτακτη συνεδρίαση για τριήμερο πένθος

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας με το οποίο κάνει γνωστές τις αποφάσεις που πάρθηκαν από την Διοίκηση του, μετά και το θλιβερό γεγονός της εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λακωνίας:

Λόγω εκδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας σε χθεσινή της έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε:

• Να κηρύξει τριήμερο πένθος
• Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο κτήριο του Επιμελητηρίου
• Να παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου
• Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας Παρασκευή 10 Νοεμβρίου να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου
• Να εκφράσει την παράκληση όπως παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα του Δήμου Ανατολικής Μάνης την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας Παρασκευή 10 Νοεμβρίου και ώρες 12:00 έως 17:30. Να στείλει σχετικό αίτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας για την έκδοση σχετικής απόφασης
• Να πραγματοποιηθεί εις μνήμην του χορηγία 500,00€ στο Χαμόγελο του Παιδιού για τις ανάγκες της εξοχικής κατοικίας στα Καλύβια του Δήμου Ανατολικής Μάνης
• Να αποσταλεί η απόφαση στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης και στα ΜΜΕ του νομού, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και να αποσταλεί στα μέλη με το ηλεκτρονικό έντυπο του Επιμελητηρίου.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη 53χρονος για την ανθρωποκτονία και τον εμπρησμό της ηλικιωμένης στο Δαφνί Λακωνίας!

Συνελήφθη, στις 8.11.2017 το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για  ανθρωποκτονία ηλικιωμένης ημεδαπής και εμπρησμό.
Ειδικότερα, στις 7.11.2017 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οικία του 53χρονου και της ηλικιωμένης, όπου μετά την κατάσβεσή της, βρέθηκε νεκρή η ηλικιωμένη έχοντας εγκαύματα στο σώμα της.
Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, την πυρκαγιά στην οικία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της ηλικιωμένης, την προκάλεσε ο 53χρονος, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

Δελτίο Τύπου για τα Αγροτικά Ιατρεία: Πρόσληψη ακόμα 2 αγροτικών Ιατρών και προκήρυξη 2 θέσεων ΥΕ Καθαριστριών