Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Την παραίτησή του εγγραφως από τη θέση του δημάρχου Ευρωτα υπέβαλε ο Γιαννης Γρυπιωτης…

Την παραίτησή του εγγραφως από τη θέση του δημάρχου Ευρωτα υπέβαλε κατα την 27η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εγινε σημερα  Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 07:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου ο Γιαννης Γρυπιωτης.
Εξελέγη για πρωτη φορα το 2006  στο Δήμο Σκάλας.
Στις 2 Ιανουαρίου 2011, ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Ευρώτα.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε εκ νέου Δήμαρχος Ευρώτα.
https://krokeai.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Την παρακάτω ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης:
“Αν και έχουν περάσει περίπου 4,5 μήνες από τη μεγάλη πυρκαγιά στις περιοχές της Αν. Μάνης (Κότρωνας, Σκουτάρι, Φλομοχώρι κ.α.), που κατέκαψε πάνω από 15 σπίτια, εκατοντάδες ζώα, μελίσσια, στάνες, αποθήκες, μελίσσια, 15.000 στρέμματα γεωργικής και βοσκήσιμης γης, αυτοκίνητα κ.ά, ωστόσο καμία μέριμνα και ανακούφιση δεν υπήρξε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τους πληγέντες, αντίθετα μόνο αδιαφορία.
Ιδιαίτερα στα χωριά και τους οικισμούς (Κότρωνας, Σκουτάρι) που η πυρκαγιά εκδηλώθηκε με μεγαλύτερη ένταση και υπήρξε εκτεταμένη καταστροφή, η εγκατάλειψη είναι προκλητική και απάνθρωπη.
Χαρακτηριστικά η ελαιοκαλλιέργεια, βασικό έσοδο της περιοχής, έχει καταστραφεί σε ποσοστό πάνω από 90% και η ζημιά αυτή χρειάζεται χρόνια για να αποκατασταθεί πλήρως. Οι κτηνοτρόφοι, πέρα από τις καταστροφές σε ζωικό κεφάλαιο και υποδομές, δεν έχουν πια χώρους για βοσκή, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να αγοράζουν ζωοτροφές. Ωστόσο μετά από τόσους μήνες οι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί από τα χαλάσματα της οργής της φωτιάς, και δεν μπορούν οι κάτοικοι να πάνε ούτε στα χωράφια τους, να εκριζώσουν ή να κλαδέψουν τα καμένα ελαιόδεντρά τους. Οι κτηνοτρόφοι έλαβαν τις πρώτες μέρες δωρεές ζωοτροφές και μετά εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Πούλησαν τα ζώα τους ή τα άφησαν γιατί δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν.
Οι πληγέντες που έκαναν δηλώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν (αποθήκες, στάβλοι, ελαιόδεντρα, ζώα κ.ά.) δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση και καμία βοήθεια ή αποζημίωση και βέβαια, αν και η καταστροφή ήταν μεγάλη, η περιοχή δεν κηρύχτηκε πυρόπληκτη.
Μπήκε ο χειμώνας και είναι στο έλεος των έντονων βροχοπτώσεων με απρόσμενες συνέπειες. Ήδη οι βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο τοπικό οδικό δίκτυο σύνδεσης των χωριών.
Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί γιατί:
• Η πληγείσα περιοχή δεν έχει κηρυχτεί πυρόπληκτη.
• Δεν έχουν γίνει προσωρινά αντιπλημμυρικά έργα πρόληψης για να μην γίνουν καταστροφές από πλημμύρες.
• Δεν έχει δοθεί οικονομικό βοήθημα στους μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους που έχουν απώλεια εισοδήματος.
• Δεν δόθηκαν δωρεάν ζωοτροφές, αν και είχε δεσμευτεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
• Δεν δόθηκε άμεση οικονομική βοήθεια για την εκρίζωση των καμένων ελαιοδέντρων και τη φύτευση νέων.
• Δεν δόθηκαν οικονομικές ελαφρύνσεις που θα ανακούφιζαν κάπως τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών”.

Σεμινάριο 'Δηλητηρίασης' για δασκάλους στο Νοσοκομείο Κυθήρων