Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Ένας κάνει την αρχή. Μία νύχτα να μην τον βλέπει κανένας κάποιος θέλει να καθαρίσει την αποθήκη του,τον κήπο του,το σπίτι του , θεωρεί σωστό να αφήσει τον όγκο των σκουπιδιών του όπου τον βολεύει .Έτσι θρασύτατα ,αρκεί να είναι νοικοκύρης στο σπίτι του ,κάνοντας χωματερή το δάσος ,το ρέμα το λαγκάδι αρκεί να τα φύγουν από πάνω του.
Μπάζα ,έπιπλα,πλαστικά,στρώματα,πετιούνται χωρίς ίχνος ντροπής και με πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες που προκαλεί αυτή η συμπεριφορά .

Και σιγά σιγά η χωματερή διογκώνεται ,αφού το παράδειγμά του θα το ακολουθήσουν και άλλοι ανεγκέφαλοι.

Το να διαμαρτύρεται κάποιος για τυχόν κακή διαχείριση αποκομιδής σκουπιδιών του δήμου το βρίσκεις λογικό γιατί μπορεί να μην σε εξυπηρετεί, αλλά ,για την συμπεριφορά αυτού που κάνει σκουπιδότοπο όπου γουστάρει φταίει μόνο αυτός που δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Και δεν είναι μόνο η αισθητική που μας χαλά ,είναι ότι είναι εστία φωτιάς με πρώτης ποιότητας προσάνναμα για να κάψουμε το νησί μας.
Δεν υπάρχει άλλοθι για αυτήν την τριτοκοσμική συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τα λιγοστά δάση μας ,δεν υπάρχει άλλοθι για την "νοικοκυροσύνη" κάποιων που θέλουν να έχουν καθαρό το σπίτι τους αλλά βρωμίζουν το περιβάλλον. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στο τόπο που ζούμε εμείς είμαστε η εικόνα του, ανάλογα πόσο πολιτισμένα του φερόμαστε και πόσο τον σεβόμαστε .
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ADELIN 107,3 FM















"OI ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΩΤΙΣΣΕΣ"ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ


Γυμνάσιο Κυθήρων πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής

Χθες,11 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής με θέμα : « Νερό, το πολυτιμότερο αγαθό» από την κυρία Αλάμπεη Ηρώ, εκπρόσωπο του δικτύου MEdIES που είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον κύκλο του νερού, να ενημερωθούν για τους τρόπους εξοικονόμησης νερού και να δουν πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι μη συμβατικοί υδάτινοι πόροι. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά απαντώντας σε εύστοχες ερωτήσεις και παίζοντας κατάλληλα σχεδιασμένα περιβαλλοντικά παιχνίδια.
Γυμνάσιο Κυθήρων 



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε κι εφέτος ο εορτασμός του Πολιούχου του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνα. Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ και τη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σε πνεύμα κατάνυξης, ο κ. Κατσαφάδος με πλήθος κόσμου προσκύνησε την εικόνα του προστάτη του Πειραιά.  Σε δήλωσή του αναφέρει:
«Σήμερα γιορτάζει ο προστάτης της πόλης μας. Σήμερα γιορτάζει ο Πειραιάς μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Εκκλησία μας στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που μαστίζονται από την κρίση. Εύχομαι ο Άγιος Σπυρίδωνας να προστατεύει και να δίνει φώτιση σε όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες.  Χρόνια πολλά σε όλους!»


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΒΟΣΚΗΣ ΕΤΩΝ 2016 & 2017 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ                                                                          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ  ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΒΟΣΚΗΣ
ΕΤΩΝ 2016 & 2017 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ







          Καλούνται οι κτηνοτρόφοι που κάνουν χρήση δημόσιων βοσκοτόπων στα όρια του Δήμου Μονεμβασίας να προσέλθουν στο γραφείο Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου (Δημαρχείο - Μολάοι) προκειμένου να υπογράψουν και να παραλάβουν τα έντυπα κατανομής βοσκοτόπων για τα έτη 2016 και 2017 μέχρι και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017.
·        (εκτός της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου όπου το γραφείο θα παραμείνει κλειστό για υπηρεσιακούς λόγους)

          Στη συνέχεια οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται να καταβάλουν το αντίτιμο της μίσθωσης των βοσκότοπων σε τραπεζικό λογαριασμό της Π.Ε. Λακωνίας και να αποστείλουν στην Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε. Λακωνίας το αποδεικτικό πληρωμής.
                                                         
                                                          

 Μολάοι  12 - 12 - 2017


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διορισμός 2 ακόμα νέων μόνιμων ιατρών στο Νοσοκομείο Κυθήρων


ΛΑΚΩΝΙΑ.Οι Γερακίτες συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη ανάγκης για τους πληγέντες της Μάνδρας

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Γερακιτών Αττικής και σε συνεργασία με όλους τους φορείς της ΤΚ Γερακίου και την ενορία Γερακίου αποφασίστηκε η συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων ή άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας Αττικής.
Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνεται στο Δημοτικό Ξενώνα Γερακίου από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, από τις 3:00 μμ έως τις 7 μμ
«Κάθε προσφορά είναι σημαντική» αναφέρουν οι οργανωτές της δράσης.
http://www.lakonikos.gr

Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.Στηρίζουμε τα όνειρα των νέων Δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ε.Ε.Ε.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
 

Αθήνα  10/12/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στηρίζουμε τα όνειρα των νέων
Δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ε.Ε.Ε.

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, υποδέχεται το 2018 και στέκεται αρωγός στα όνειρα των νέων, ενισχύοντας φοιτητές και φοιτήτριες της Ελλάδας με ρουχισμό, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, οικιακές συσκευές, γραφική ύλη και άλλες ανάγκες, από τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν με τη διάθεση των εικονογραφημένων ημερολογίων σε ειδική έκδοση, του Κερκυραίου καλλιτέχνη Νάσου Βλάχου από τη σειρά SightSeeInk:

«2018, επτά ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»,
«2018, πέντε ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ»

Τα εικονογραφημένα έργα απεικονίζουν τοπία από την Κέρκυρα και τους Παξούς, είναι περιγραφικά, φιλοτεχνημένα με μελάνι και δίνουν την αίσθηση της παλιάς γκραβούρας, σε μια μοναδική συλλογή υψηλής αισθητικής, που μπορεί να διακοσμήσει με στυλ οποιονδήποτε χώρο.


Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές θεματικές ενότητες με τοπία από τα Επτάνησα και η πρώτη εξ αυτών εκδίδεται για το έτος 2018, για να ακολουθήσουν έως και το 2021 και οι τρείς που υπολείπονται, με την υποδοχή κάθε νέου έτους, παρουσιάζοντας ανά έτος τοπία από δύο νησιά του Ιονίου (Κέρκυρα & Παξοί, Λευκάδα & Κεφαλονιά, Ιθάκη & Ζάκυνθος, Κύθηρα & Μικρά Νησιά του Ιονίου).


• Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δράση αλληλεγγύης  μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής τους στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε. www.enosieptanision.gr

• Τα ημερολόγια διατίθενται κατόπιν παραγγελίας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε. www.enosieptanision.gr

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία της Ε.Ε.Ε. : 2106017441 – 6946259240 και στο email : info@enosieptanision.gr

Καλές γιορτές


Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αγία Τριάδα, Κατσουλιάνικα, Λογοθετιάνικα Αρχές 20ου αιώνα (μεταξύ 1918-1930)

Αγία Τριάδα, Κατσουλιάνικα, Λογοθετιάνικα
Αρχές 20ου αιώνα (μεταξύ 1918-1930)
Στη φωτογραφία αναγνωρίστηκε η μητέρα του φωτογράφου Δημήτρη Σοφίου & 2 ακόμα πρόσωπα.

Tasos Sakellariou

Έκλεψαν μηχανήματα από εργοστάσιο στο Δ. Ευρώτα και «πιάστηκαν» στην Τρίπολη

ΣΚΑΛΑ. Συνελήφθησαν, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 54 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 34 ετών, αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε κατά το χρονικό διάστημα από την 1.10.2017 έως την 8.12.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, αφαίρεσαν από κτιριακές εγκαταστάσεις εργοστασίου, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί, μηχανήματα, ηλεκτρικά εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκε και θα αποδοθεί.
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και ένας 32χρονος ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκαν, ένα φορτηγό όχημα, ένα επιβατηγό όχημα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
ΠΗΓΗ https://notospress.gr