Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Διασώστες του ΕΚΑΒ Μολάων επανέφεραν στην ζωή 58χρονο ενώ εκτελούσε αγροτικές εργασίες

Την 17/2/2018 το πρωινό πλήρωμα του Τομέα ΕΚΑΒ Μολάων (Δρίβας Κωνσταντίνος και Ευαγγελάκος Σπύρος) δέχθηκε κλήση από το κέντρο του ΕΚΑΒ στις 13:05.

Η κλήση ανέφερε: «Άνδρας 58 ετών με έντονο πόνο στο στήθος». Βρισκόταν σε χωράφι και εκτελούσε αγροτικές εργασίες στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς, 3χλμ μετά στο χωριό Άγιος Μάμας.

Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω του δύσβατου σημείου.

Και ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν να το μεταφέρουν στο ασθενοφόρο, ο ασθενής υπέστη καρδιακή ανακοπή. Αμέσως ξεκίνησε η εφαρμογή του πρωτοκόλλου ΚΑΡΠΑ. Ο ασθενής μετά την απινίδωση που δέχθηκε απέκτησε αυτόματη αναπνοή και επανήλθε. Κατά την διάρκεια της διακομιδής του στο Νοσοκομείο Μολάων δόθηκε και δεύτερη απινίδωση.

Παραδόθηκε στα ΤΕΠ στις 15:00 όπου σταθεροποιήθηκε και στην συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν για περεταίρω αντιμετώπιση.

Ο ασθενής σύμφωνα με πληροφορίες χαίρει άκρας υγείας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τομέας ΕΚΑΒ Μολάων έχει πολλές κενές βάρδιες καθώς σήμερα εργάζονται μόνο τρεις διασώστες. Κάποιες βάρδιες καλύπτονται από το Κέντρο Υγείας και για τις υπόλοιπες το πλησιέστερο ασθενοφόρο ξεκινάει από την Σπάρτη!

ΠΗΓΗ http://www.ekabnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου