Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ναού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Απιδέας Λακωνίας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 9:15 μμ στην κεντρική πλατεία του χωριού μας

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ναού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Απιδέας Λακωνίας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 9:15 μμ στην κεντρική πλατεία του χωριού μας.
Εκ των βυζαντινών Απιδέων –Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Ένα λειτουργικό μνημείο 1500 ετών
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, ομιλίες, χαιρετισμούς, παρουσίαση πρόσφατης μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης του Μνημείου, με διαχρονικό φωτογραφικό υλικό. Επίσημα ιστορικά στοιχεία παλαιοχριστιανικής και μεσοβυζαντινής περιόδου, από το αρχείο Βυζαντινών Μνημείων Ελλάδος του έτους 1927 και μεταγενέστερα. Ελάτε να ταξιδέψουμε στην ιστορία του τόπου μας, στο παρελθόν δεκαπέντε αιώνων.
Θα ακολουθήσει διάλεξη για το σπουδαιότερο Ναό της Χριστιανοσύνης. << Το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. Το μνημείο και το έργο αποκατάστασής του από το Πολυτεχνείο >>
Το μεγάλο αυτό επίτευγμα θα παρουσιάσει η καθηγήτρια ΕΜΠ και επιστημονικά υπεύθυνη του έργου, κ. Αντωνία Μοροπούλου. Πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών (SEFI).
Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος
Πρεσβύτερος Ευγένιος Γραεφφλύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου