Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΙΔΟΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ


ΠΡΟΣ: Δήμο Κυθήρων 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δημότες Κυθήρων , Δ.Σ. Γ.Ν. Κυθήρων 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, για το γεγονός ότι το επίδομα οικονομικής ενίσχυσης για στέγαση-σίτιση που αναλογεί στους Ιατρούς Yπαίθρου του νησιού (αγροτικοί ιατροί), δεν έχει καταβληθεί.
Ειδικότερα, από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνεται από το 2015 στην επίσημη προκήρυξη θέσεων,  ότι οι αγροτικοί ιατροί που εκπληρώνουν τη θητεία τους στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυθήρων (2 θέσεις) και στα Π.Ι. Καρβουνάδων και Χώρας καθώς και Π.Ι. Αντικυθήρων (συνολικά 4) δικαιούνται επίδομα-οικονομική ενίσχυση μηνιαίως για τη στέγαση και τη σίτιση τους. Παρόλα αυτά το προαναφερθέν επίδομα δεν έχει καταβληθεί σε κανέναν αγροτικό ιατρό από τότε μέχρι και σήμερα.
Από το Σεπτέμβριο του 2017 έχουν πραγματοποιηθεί από εμάς πολλαπλές προσπάθειες για την καταβολή του επιδόματος. Συγκεκριμένα, υπήρχε προφορική διαβεβαίωση ότι το επίδομα θα είχε δοθεί πριν το Πάσχα, όμως ακόμα και σήμερα 20/7/2018 η υπόσχεση αυτή όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά εκκρεμούν ακόμη καίρια βήματα για την ολοκλήρωσή του.
Οι Ιατροί Υπαίθρου όμως που πέρασαν, βρίσκονται και θα έρθουν στο νησί αποτελούν βασικό πυρήνα του Νοσοκομείου Κυθήρων καθώς και των Π.Ι., διότι είναι οι επαγγελματίες υγείας που συναντά κανείς πρώτους όταν έρχεται στο νοσοκομείο. Αποτελούν ακόμη πλήρωμα των ασθενοφόρων για τα επείγοντα περιστατικά, διακομίζουν ασθενείς, λειτουργούν τα περιφερειακά ιατρεία καθώς και το πρόγραμμα της τηλεϊατρικής και βρίσκονται δίπλα στους δημότες του νησιού, στελεχώνοντας την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.
Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ότι το επίδομα που ανακοινώνεται στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί βασικό κίνητρο για την επιλογή των θέσεων και η μη καταβολή του, αποθαρρύνει τους  αγροτικούς που βρίσκονται και που σκοπεύουν να έρθουν στο νησί.
Με λύπη μας ανακοινώνουμε την απογοήτευση μας προς εσάς ως δήμο και τον δήμαρχο Ευστράτιο Αθ. Χαρχαλάκη, για τη στάση σας απέναντι στο ζήτημα και τις επαναλαμβανόμενες αναβολές που έχετε δώσει στην επίλυση του.  Θα θέλαμε να δηλώσετε έμπρακτα τη στήριξή σας προς τους Αγροτικούς Ιατρούς του νησιού, διευθετώντας το ζήτημα πάραυτα.

            ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου