Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

BATIKA.ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΙΩΝ

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΙΩΝ



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μετά του ιερέως και διευθυντή του Γηροκομείου π.Παναγιώτη Αρώνη, παρουσία επισήμων ,του Δημάρχου Ηρακλή Τριχείλη ,της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κυρίας Τζανετέας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Δαβάκη της πολιτευτού κυρίας Φεβρωνίας Πατριανάκου της περιφερειακής συμβούλου κυρίας Μπελεγρή Ματούλα ,του Ταξιάρχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας κυρίου Γιώργου Μαρουδά ,των Διοικητών της Αστυνομίας του Λιμεναρχείου και Πυροσβεστικής κυρίων Δρίβα και Μαχαίρα, και της Υπολιμενάρχη κυρίας Χριστοφοράκου,του διευθυντή του Κέντρου Υγείας κυρίου Ιωάννη Μιχαλέτου, των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, των τροφίμων και του προσωπικού του Γηροκομείου ,των εκπροσώπων Συλλόγων και πλήθος κόσμου που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή. Η χορωδία της Φιλαρμονικής για ακόμα μια φορά στόλισε μουσικά την εκδήλωση υπό την διεύθυνση της δασκάλας μουσικής κυρίας Φανής Φερδιανάκη ,τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη παρουσία τους!

Δεσποινα Βαγγελόγλου




Το Μήνυμα της Κυριακής 7-1-18

ό Μήνυμα της Κυριακής (ηχητικό μήνυμα)
Από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων
κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ & ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ
(07-01-2018)


-------------------------------
Πηγή: imkythiron.gr
-------------------------------

Ο Εορτασμός των Θεοφανείων στο Καψάλι.(ΦΩΤΟ)

Σήμερα Σάββατο, 6 Ἰανουαρίου 2018 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και παρέστη ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος με μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυθήρων κ. Δημήτρης Καλλίγερος, οι Αρχές και πολλοί πιστοί.


Στην συνέχεια μετέβησαν όλοι στον προβλήτα του λιμανιού στο Καψάλι όπου τελέσθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

Ο Σεβασμιώτατος προέστη σε άλλες 3 καταδύσεις σε άλλους παραλιακούς οικισμούς των Κυθήρων, όπως είθισται.

ΚΑΨΑΛΙ: 













ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ,Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό. Αμέσως μετά τη δοξολογία και την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στο μεγάλο λιμάνι, ακολούθησε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μια λιτή δεξίωση.



ΛΑΚΩΝΙΑ.Αγιασμός των υδάτων στα Σπήλαια του Διρού(video)



Με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων, σήμερα  Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:30΄ το πρωί  πραγματοποιήθηκε -για πρώτη φορά- αγιασμός των υδάτων στο Σπήλαια του Διρού Αν. Μάνης (Σπήλαιο Βλυχάδα), μια πρωτοβουλία της  διευθύντριας των Σπηλαίων Βλυχάδας κ. Αιμιλίας Παναγάκου.