Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ηλιας Παναγιωτακακος.Προς ενημέρωση: Περί της πρότασης μετεξέλιξης του ΚΤΕΟ Κροκεών σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών


Υπενθυμίζω ότι έχει κατασκευασθεί με προδιαγραφές στην Σπάρτη και εγκαινιάσθηκε ''με τιμές και δόξες'' από τον τέως Υπουργό Εσωτερικών και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και εν συνεχεία στελεχώθηκε από τον τότε Υπουργό κ. Χρ. Παπουτσή.
Ερωτήματα:
1)Γιατί ποτέ δεν λειτούργησε και και ποιοί έχουν την ευθύνη;
2)Γιατί αναζητούνται άλλες χωροταξικές λύσεις με νέες δαπάνες διαμόρφωσης και επισκευής,ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο είναι έτοιμο προς λειτουργία;
3)Αν όπως λέγεται το συγκεκριμένο κτίριο θεωρείται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ τότε γιατί παρελήφθη,πόσο χρήματα δαπανήθηκαν και γιατί εκεί δεν γίνονται μετατροπές για την καταλληλότητα του.
Πάντως ο Δήμος Ευρώτα και οι Κροκεές δεν προτίθεται για τέτοιου είδους λύσεις....και για περισσότερους τεκμηριωμένους λόγους που θα κατατεθούν αρμοδίως!!!!
*********************
Υ.Γ :Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
15 μονάδες για μετανάστες σε όλη την Ελλάδα
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ
(Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 20 Μαΐου 2011)
Τη λειτουργία δεκαπέντε μονάδων πρώτης υποδοχής και κράτησης μεταναστών στο πλαίσιο της νεοσύστατης ομώνυμης υπηρεσίας ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, χωρίς όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα.

Αλλωστε οι περισσότεροι χώροι είναι υπό διαμόρφωση και μετασκευή κτιρίων σε παλιά στρατόπεδα.
Οι περισσότεροι χώροι βρίσκονται στον Εβρο, στην Αττική, στα νησιά Σάμο και Χίο, ενώ στην ηπειρωτική χώρα έχει επιλεγεί μία περιοχή στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και μία κοντά στη Σπάρτη.
Στην Αττική, οι τέσσερις από τους πέντε προβλεπόμενους χώρους υφίστανται και ο νέος χώρος κράτησης πρόκειται να γίνει στον Ασπρόπυργο. Από τα δύο κρατητήρια του Ελληνικού το πιο σύγχρονο θα μετατραπεί σε κέντρο πρώτης υποδοχής. Για να γίνει αντιληπτή μια τάξη μεγεθών τα κρατητήρια του Ελληνικού χωρούν συνολικά 200 άτομα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις Ηγουμενίτσας και Ορεστιάδας όπου εξετάζονται προτάσεις ιδιωτών, στην πρώτη για κέντρο κράτησης εκτός της πόλης και στη δεύτερη για τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex, οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας. Οπως ανακοινώθηκε, όλα τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Επίσης, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο. Οι υπόλοιποι χώροι όπως ανακοινώθηκαν είναι:
**Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης.
**Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης.
**Σάμος, Βαθύ - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
**Αμυγδαλέζα - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων.
**Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης.
**Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
**Μονάδα Πέτρου Ράλλη - Κέντρο Κράτησης.
**Ασπρόπυργος - Κέντρο Κράτησης.
**Ροδόπη, Βένα - Κέντρο Κράτησης.
**Εβρος, Φυλάκιο - Κέντρο Κράτησης. Επίσης, αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
**Αιτωλοακαρνανία, Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη - Κέντρο Κράτησης.
**Εβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη - Κέντρο Κράτησης.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Χώρας κατηγοριοποιούνται σε πρωτοκλασσάτες και σε υπηρεσίες "ωχ καημένε τώρα".


Φαίνεται ότι για την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Χώρας κατηγοριοποιούνται σε πρωτοκλασσάτες και σε υπηρεσίες "ωχ καημένε τώρα". Αλλιώς δεν εξηγείται ότι από τα 7 οχήματα του Π.Κ. Κυθήρων λειτουργικό σήμερα είναι μετά βίας ουσιαστικά ΕΝΑ!!! Αλλιώς δεν εξηγείται ότι 6 επιστολές του τοπικού Δημάρχου προς 3 διαφορετικούς αρχηγούς του Π.Σ. έμειναν στα συρτάρια... και πολλά άλλα....
ΠΗΓΗ

Stratos Charchalakis https://www.facebook.com

ΛΑΚΩΝΙΑ.Επίθεση σε Θηροφύλακα στην περιοχή των Μολάων


Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζώρτζης Αδάμ με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων σε συνεργασία με τον θηροφύλακα του Συλλόγου Δεληγιάννη Γεώργιο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή «Ρειχέας» εντόπισαν ένα αγροτικό όχημα να κινείται σε χωματόδρομο. Προσπαθώντας να το ακολουθήσουν εισχώρησαν σε αδιέξοδο και κάνοντας αναστροφή για να φύγουν διαπίστωσαν ότι το όχημα ερχόταν προς το μέρος τους και μόλις πλησίασε ανάψαν τον φάρο του υπηρεσιακού οχήματος προκειμένου να σταματήσει και να μην πέσει πάνω τους.
Από το αγροτικό όχημα το οποίο έκλεισε τον δρόμο κατέβηκε ένα άτομο το οποίο αναγνωρίστηκε από τους Θηροφύλακες, πλησίασε την πόρτα του οδηγού την οποία προσπάθησε να ανοίξει φωνάζοντας «τι κάνεις εδώ» και απειλώντας ότι θα σκοτώσει τον οδηγό Θηροφύλακα. Στην συνέχεια έριξε τέσσερεις – πέντε μπουνιές στο τζάμι του υπηρεσιακού οχήματος με αποτέλεσμα να το σπάσει τραυματίζοντας με τα θραύσματα τον Θηροφύλακα στο χέρι και στο πρόσωπο.
Απειλώντας τον Θηροφύλακα, λέγοντας «Θα σε σκοτώσω εάν ξαναέρθεις εδώ», μπήκε στο αγροτικό όχημα, το έκανε στην άκρη και φωνάζοντας του είπε «σήκω και φύγε». Οι Θηροφύλακες ενημέρωσαν άμεσα το Α.Τ. Μολάων και μετέβηκαν στο Νοσοκομείο Μολάων για τις πρώτες βοήθειες.
Το αστυνομικό τμήμα Μολάων στην συνέχεια προέβη στον εντοπισμό του δράστη και στην σύλληψή του στα πλαίσια του αυτοφώρου. Υπεβλήθη δε η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και του Ποινικού Κώδικα και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Ωστόσο, την επόμενη ημέρα που ο Θηροφύλακας πήγε στο νοσοκομείο για να λάβει την σχετική ιατρική γνωμάτευση, κατά την έξοδό του τον περίμενε ο αδερφός του δράστη, ο οποίος όρμησε εναντίον του και πιάνοντάς τον από τον γιακά εντός του υπηρεσιακού οχήματος τον χτυπούσε μπρος πίσω στο κάθισμα βρίζοντας και απειλώντας τον Θηροφύλακα από κοινού με την σύζυγό του.
Ο αδερφός του δράστη συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώ υπεβλήθη και μήνυση για εξύβριση εναντίον της συζύγου του.
Είναι σαφές ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές τραμπουκισμού και σε κάθε περίπτωση ζητά την απονομή της δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία όσων θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των Θηροφυλάκων κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

http://www.report24.gr

ΒΑΤΙΚΑ.Διαμαρτυρία - Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή διαμαρτυρίας του τ. Προέδρου του χωριού μας κ. Ιωάννη Τσαλαβούτα, σχετικά με τον πραγματικά άδικο χαμό του αδελφού του και καλού συγχωριανού μας, Γεωργίου Τσαλαβούτα.

Παράλληλα ο τ. Πρόεδρος του χωριού μας, απευθύνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε να διορθωθούν άμεσα όλες οι ατέλειες και -οι εκ του αποτελέσματος- αστοχίες του συστήματος υγείας, που πιθανώς να στοίχησαν την ζωή του άτυχου συγχωριανού μας.




ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

«ΑΔΙΚΑ, ΑΔΙΚΑ, ΑΔΙΚΑ » έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Τσαλαβούτας. Γιατί; Απίστευτο. Μέσα στον παραλογισμό και την οδύνη μου ,θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση αλλά και την αγωνία μου για την λειτουργία του συστήματος υγείας στο Νομό Λακωνίας. Αγωνία για το ποιος θα είναι το επόμενο θύμα. Δεν ξέρω ποιο είναι το κριτήριο όταν γίνεται ένα τροχαίο ατύχημα σε απόσταση 15 - 20 λεπτών από ένα «καλό» νοσοκομείο ,όπως φημολογείται , σαν αυτό της Τρίπολης, τελικά να αποφασιστεί και να δοθεί εντολή ο τραυματίας να διακομισθεί στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Μήπως για συντομία; 


Είναι καλύτερα εξοπλισμένο; Για οικονομικούς λόγους; Ίσως. Μήπως είναι καλύτερα και ασφαλέστερα να μεταφέρονται ακόμη παρακάτω στο νοσοκομείο των Μολάων ; Ποιος φορέας ή ποια διοίκηση δίνει αυτές τις εγκληματικές εντολές; Ποιός αποφασίζει; Δεν κάνω ειρωνικό σχόλιο αλλά ο πόνος είναι φριχτός. Γιατί; Ο αδερφός μου χάθηκε από ένα ασήμαντο τροχαίο. Ο Γιώργης μας! Πιστεύω πως χάθηκε λόγω μιας σειράς ατυχών γεγονότων. Χάθηκε ένας πασίγνωστος επαγγελματίας ,ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος… ο Γιώργης.

Στις 21 / 12 / 2017 οδηγούσε το αγαπημένο του φορτηγάκι από την Σπάρτη προς την Τρίπολη και στις 14:55 στο 29,2 χμ. Ε. Οδού Τρίπολης – Σπάρτης ,(κοντά στο εστιατόριο «Αρδάμης») ,κάτω από περίεργες και αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε πλαγιομετωπικά στην άκρη του δρόμου. Μετά την επίσκεψη μου στο χώρο του δυστυχήματος και από την εμπειρία μου , καθώς και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της τροχαίας, δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ίσως το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό και πιθανώς δεν φορούσε ζώνη. «Αδιευκρίνιστα αίτια», λέει έως τώρα η Τροχαία.

Θεωρώ πως εάν μεταφερόταν άμεσα σε ένα κατάλληλα εξοπλισμένο νοσοκομείο, με την απαιτούμενη υποστήριξη για τέτοιου είδους επείγοντα περιστατικά δεν θα συνέβαινε το μοιραίο ,το οποίο συνέβη –άκουσον άκουσον – μετά από 4,5 - 5 ώρες. Αναρωτιέμαι, αν ήταν σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας μετά από 1,5 - 2 ώρες από την ώρα του συμβάντος, θα συνέβαινε αυτό; Κάποιοι όμως αποφάσισαν να τον γυρίσουν πίσω, προς την Σπάρτη. «Διοικητικά όρια»… επικαλούνται. Ντροπή! Αίσχος! Αυτό είναι το κριτήριο για να σωθεί μια ζωή ή περισσότερες ζωές; 


Ο Γιώργος δεν είχε εξωτερικά τραύματα είχε όμως εσωτερική αιμορραγία, ήταν σε θέση να συζητά και να έχει επαφή με το περιβάλλον για ώρες. Πόσοι έχουν σωθεί τελικά γιατί έγιναν εσπευσμένα τα απαραίτητα; Είναι βέβαιο πως χάθηκε χρόνος. Παρέχει το Νοσοκομείο της Σπάρτης τις απαιτούμενες υπηρεσίες; Υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή στους γιατρούς; Υπάρχει εντατική ή οτιδήποτε άλλο απαραίτητο; Ποιός θα έχει την επόμενη τύχη ; Κάτι πρέπει να αλλάξει ,χάνονται άδικα ζωές. Σήμερα ο Γιώργος , αύριο ποιος; Έχουμε παιδιά που οδηγούν καθημερινά στους δρόμους της Λακωνίας ή οπουδήποτε αλλού.

Κάνω έκκληση προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους ανεύθυνους- υπευθύνους που κατέχουν σημαντικές θέσεις , σε όποιους έχει μείνει λίγο φιλότιμο να αλλάξουν αυτό το σύστημα σύμφωνα με την κοινή λογική. Τέτοια περιστατικά πρέπει να διακομίζονται σε νοσοκομεία με την απαραίτητη υποδομή. Προς την Τρίπολη; Προς την Αθήνα; Πάντως όχι ανάποδα όπως έγινε στην περίπτωση του αδερφού μου. Θα μας ακούσεις όμως κανείς; ΟΧΙ! Σίγουρα για εκείνους έγιναν όλα σωστά. Άρα τι ψάχνω;

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τροχαία Σπάρτης και τους γιατρούς για την προσπάθεια τους. Ευχαριστούμε τους περαστικούς οι οποίοι ήταν παρόντες στο συμβάν και όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο. Δυστυχώς, οι εντολές προς τους διασώστες ήταν συγκεκριμένες και δεν εισακουστήκαν οι εκκλήσεις των παραβρισκόμενων να μεταφέρουν το Γιώργο στο νοσοκομείο της Τρίπολης ,οπού πιθανώς , για να μην πω σίγουρα, να είχε αποφευχθεί το μοιραίο.

30/12/2017
Ι. Τσαλαβούτας


------------------------------------------------
Πηγή: agiosnikolaos.net
------------------------------------------------

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ Ε/Γ - Ο/Γ ΙΟΝΙΣ

ΑΒΛΕΜΟΝ  ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ                     
ΜΠΟΥΣΓΟΥ 1
30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
ΑΦΜ 997485403
ΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Τηλ: 6945707191
Fax: 2108012300
Email: ablemon.n.e@gmail.com                                                 Πειραιάς, 11-01-2018






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της επικείμενης απεργίας της Π.Ν.Ο την Παρασκευή 12-01-18 το δρομολόγιο της Παρασκευής του ΕΓ/ΟΓ ΙΟΝΙΣ θα εκτελεστεί το Σάββατο 13-01-18 ως ακολούθως :

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                                                ΑΦΙΞΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ :09.00                                                       ΚΥΘΗΡΑ: 16.10

ΚΥΘΗΡΑ: 16.30                                                        ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: 18.15

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: 18.30                                                ΚΙΣΣΑΜΟΣ: 20.35





Για την ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε,

ΚΥΘΗΡΑ....ΚΑΠΟΤΕ...

Gnome Rhone Ax2  φαίνεται και η μετατροπή που είχε κάνει συνδιάζοντας το πιρούνι και τον κινητήρα απο μια BMW R12. O παλιός κινητήρας βούλιαξε μαζί με τη βάρκα στην οποία βρισκόταν κάπου στου Λυκοδήμου.
Ευστράτιος Θεοδωρακάκης (Τσαμπιράς), Παναγιώτης Γεωργόπουλος (Φέλιας), Μαρίνος Τριφύλλης, Νίκος Γεωργόπουλος (Φέλιας)
Παναγιώτης Πρινέας, Παναγιώτης Πασχάλης (Μπομπός), Γιώργος Αλφιέρης.
Γιάννης Φάρος, Νίκος Γεωργόπουλος (Φέλιας), Παναγιώτης Γεωργόπουλος (Φέλιας). Πίσω όρθιος ο Πολυχρόνης Χρυσαφίτης.
ΠΗΓΗ
Stergios Kanaropoulos

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κτύπησαν πάλι οι διαρρήκτες στις Κροκεές.


Κτύπησαν πάλι οι διαρρήκτες στις Κροκεές.
Σε απόγνωση οι κάτοικοι μιλούν για έλλειψη αστυνόμευσης.
Εκτος απο τα καθημερινα σχεδον κρουσματα κλοπων στα σπιτια Χθές βράδυ και με περίσσιο θράσος “ανοιξαν” και δυο καταστήματα στην κεντρική πλατεία των Κροκεών καθώς δεν τους εμπόδισε ούτε ο φωτισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του krokees.gr η κλοπή στο μίνι μάρκετ της πλατείας έγινε γύρω στις 04.30 και έγινε αντιληπτή από κάποιον περαστικό που ειδοποίησε τους ιδιοκτήτες και ήρθαν στα χέρια με τους διαρρήκτες. (Οι οποίοι ήταν 3 ρομα σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των ιδιοκτητών)
Το όχημα δε που χρησιμοποίησαν για τις κλοπές ήταν κλεμμένο και βρέθηκε μετά από λίγη ώρα στο Ξηροκάμπι.
Έρευνες διεξάγει το Α.Τ.Ευρωτα.
http://krokees.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σοβαρό τροχαίο στους Μολάους!

Σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στις 10 Ιανουαρίου το βράδυ με ανατροπή του οχήματος και τραυματισμό του οδηγού στη Ρειχια Μολάων.
Έγινε απεγκλωβισμός του θύματος από την ΠΥ ΜΟΛΑΩΝ.
Ο οδηγός ανασύρθηκε τραυματισμένος και έγινε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Μολάων.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/