Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Παρουσία του Μητροποπολίτη Ευσταθίου η κοπή πίτας στο ίδρυμα Μολάων της ΙΜΜΣ (ΦΩΤΟ)


Το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ίδρυμα περιθάλψεως ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες «η Αγία Παρασκευή» της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης στους Μολάους. Την πίτα ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, κ. Ευστάθιος.
Το ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους φίλους του, κληρικούς και λαϊκούς, που καθ’ όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους το ενίσχυσαν υλικά και ηθικά.
Αρχικά, ο διευθυντής π. Παναγιώτης Λεγάκης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφερόμενος συνοπτικά στη λειτουργία και προσφορά του Ιδρύματος. Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στήριξαν εμπράκτως το Ίδρυμα, τον χρόνο που πέρασε, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του. Ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας και η διανομή των κομματιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο μαέστρος κ. Κωνσταντίνος Κέκκερης με την κ. Μαρκέλα Πετράκου ανέλαβαν την μουσική επένδυση της εκδήλωσης με ένα όμορφο πρόγραμμα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές κκ Αραχωβίτης και Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης και οι αντιδήμαρχοι Δημοτικής Ενότητας Μολάων και Μονεμβασίας κκ  Μαυρομιχάλης και Βουνελάκης. Επίσης, παρέστησαν ο διοικητής του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου,  ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ.  Γιάννου, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δ. Μονεμβασίας κ. Αλειφέρη, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μπελεγρή, δημοτικοί σύμβουλοι, κληρικοί, εκπρόσωποι  συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Φωτο: pakialakonias.gr
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr








ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣ ΑΠΟ 18/01 ΕΩΣ 20/01/2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΙΔΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ"


ΛΑΚΩΝΙΑ.ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ: Ανεκλήθη η Αντιδήμαρχος Αργυρώ Γκουβούση

Σε μία ανακοίνωση γνωστοποίησε ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα Δ.Βέρδος την ανάκληση των καθηκόντων της Αντιδημάρχου, την Γκουβούση Αργυρώ λόγω ασυμβίβαστου ιδιοτήτων.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:
Στην ανάκληση του ορισμού από τη θέση Αντιδημάρχου, της κας Αργυρώς Γκουβούση του Γεωργίου, λόγω του ασυμβίβαστου παράλληλης ιδιότητας Αντιδημάρχου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και έως την εκλογή νέου Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.
Στις αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί με την ανωτέρω Απόφαση του Δημάρχου (αρ. 01/2018, ΑΔΑ ΧΞ0ΕΨΡΛ-7ΞΟ) από τη σημερινή ημερομηνία ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Κατά τα λοιπά ισχύει η 01/2018 Απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ ΧΞ0ΕΨΡΛ-7ΞΟ).

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη ο ένας δράστης που προσπάθησε να κλέψει αγροτικό στις Κροκεές - Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/
Συνελήφθη τελικά ο ένας από τους δύο δράστες που αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο στις Κροκεές το μεσημέρι στις 15 Ιανουαρίου αλλά δεν μπόρεσαν καθώς έγιναν αντιληπτοί και άρχισε η καταδίωξη από τον ιδιοκτήτη.
Πρόκειται λοιπόν για έναν 25χρονο ρομά.
Δείτε το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση αυτή: 
Συνελήφθη, στις 16.1.2018 το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 25χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, προχθές στις 15.1.2018 το μεσημέρι, στις Κροκεές Λακωνίας, μαζί με ακόμη έναν 44χρονο ημεδαπό, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν όχημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.
ΠΗΓΗ http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ