Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων(ΦΩΤΟ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων
Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων, στον Πολυχώρο «Απόλλων» που διέθεσε η ΠΕ Νήσων, παραβρέθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και συμμετείχε στη βράβευση των ευεργετών της Ένωσης.
Στην εν λόγω εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, ο πρώην Υπουργός κ. Θ. Δρίτσας, η Βουλευτής κ. Ε. Σταματάκη, ο Βουλευτής κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ. Μ. Αγγελιδάκης και πλήθος Αντικυθηρίων και Κυθηρίων.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζηπέρος, μετά τις καθιερωμένες ευχές, επεσήμανε ότι το νησί των Αντικυθήρων που κινδυνεύει από την ερήμωση και ερημοποίηση, βρίσκεται στο επίκεντρο της Περιφέρειας Αττικής. Απόδειξη αυτού είναι και το γεγονός ότι αποδεχθήκαμε την πρόταση του Δρ. Βασίλη Αμοιρίδη, Κύριου Ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος παρέστη στην εν λόγω εκδήλωση και παρείχε λεπτομέρειες αναφορικά με το Παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στα Αντικύθηρα. Έτσι λοιπόν τα Αντικύθηρα, που έχουν φτάσει στα έσχατα όρια της ερήμωσης, θα γίνουν σημείο αναφοράς και ενδιαφέροντος. Σε συνδυασμό δε με το ιστορικότερο αρχαίο ναυάγιο, τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων αλλά και το γεγονός ότι αποτελούν τον τελευταίο σταθμό των αποδημητικών πτηνών από και προς την Αφρική, τα Αντικύθηρα θα ξαναζωντανέψουν.
Επιπλέον εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο η έγκριση της κατασκευής μνημείου τιμής και μνήμης για τους Συμιακούς σφουγγαράδες, οι οποίοι ανακάλυψαν το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. 120 χρόνια μετά η Περιφέρεια Αττικής θα τους τιμήσει για την προσφορά τους στην πατρίδα και την ανθρωπότητα. Οι αγνοί αυτοί σφουγγαράδες με τις πράξεις και την αυτοθυσία τους αποτελούν διαχρονικό παράδειγμα ηρωισμού, αυταπάρνησης και εντιμότητας.
Παράλληλα δείχνοντας το έκδηλο ενδιαφέρον του για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στους δύο γιατρούς που το στελεχώνουν, οι οποίοι είναι στοιχειωδώς απαραίτητοι ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου δεκάδες δυτών απασχολούνται στην ενάλια έρευνα του ιστορικού ναυαγίου.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών Κυθήρων και Αντικυθήρων με τον Πειραιά και το Γύθειο αποτέλεσε και αποτελεί πρώτιστο μέλημα της Περιφέρειας, ιδιαίτερα μετά την αρνητική εμπειρία κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού.
Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την ανανέωση της σχετικής σύμβασης.
Τάκης Χατζηπέρος 






ΛΑΚΩΝΙΑ.Πραγματοποιήθηκε η Κοπή Πίτας του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης (ΦΩΤΟ)


Μια διαφορετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 19ν Ιανουαρίου στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, καθώς το καλωσόρισμα του νέου έτους με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας συνδυάστηκε με τον απολογισμό του απελθόντος 2017 και με το αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της εκπαίδευσης.
Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βαϊόπουλος και κ. Κουτσιλιέρης επισκέφθηκαν στα πλαίσια των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων το Κέντρο Υγείας και μύησαν το προσωπικό στο θαυμαστό κόσμο της Ρευματολογίας, καθώς και στα νεότερα δεδομένα για τον καρκίνο του προστάτη.
Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
Ακολούθησε η ομιλία του Διευθυντή κ. Μαριόλη, ο οποίος παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Υγείας για το 2017, όπως επίσης και το κλινικό και διδακτικό έργο που επιτελέσθηκε, με το πλήθος των ημερίδων, εκδηλώσεων και επιτευγμάτων που γέμισαν και σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε.
Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας έκλεισε τη σημερινή εορτή, με σύσσωμο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας να υποδέχεται το καινούριο έτος με την ίδια πάντα υπόσχεση: πως θα είναι εκεί, πιστό στο ραντεβού του με την προσφορά στον άνθρωπο.
Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.

Μανώλης Β. Χάρος – Ένας Κυθήριος Μπιζανομάχος και Μακεδονομάχος


Γεννήθηκε στα Κύθηρα, στο Μανιτοχώρι το 1887. Το 1905 έφυγε μετανάστης στην Αμερική όπως τόσοι Κυθήριοι.
Το 1912 με τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο έσπευσε στο κάλεσμα της πατρίδας εθελοντικά. Στην Αμερική κατετάγη στο σώμα των Γαριβαλδινών, που ήταν εθελοντικά σώματα που υποστήριζαν τα απελευθερωτικά κινήματα των λαών. Όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος, ο Χάρος με άλλους Κυθήριους μπήκαν σε ένα βαπόρι και βγήκαν στην Πρέβεζα. Εκεί ντύθηκε τσολιάς, πήρε το όπλο και έφυγε κατ’ευθείαν για το μέτωπο.
Μπορούμε να συμμεριστούμε την ψυχολογία αυτών των νέων, των ρομαντικών και ιδεολόγων που με την ασυγκράτητη ορμή της νιότης άφησαν τις δουλειές τους, τη σιγουριά της Αμερικής και βάδιζαν για το μέτωπο συντεταγμένοι σε λόχους και διμοιρίες μέσα σε τέτοια εθνική ανάταση, με τέτοιο ενθουσιασμό, που θα έλεγε κανείς ότι πάνε σε πανηγύρι τραγουδώντας: Μέσα σ’αυτών των τόπων τη ματωμένη γη Με γρήγορο το βήμα βαδίζω με ορμή Και με λαχτάρα κράζω βαθιά απ’την καρδιά Χαίρε Μακεδονία, χαίρε Ελευθεριά!
Έφθασε στις επιχειρήσεις του Μπιζανίου, όπου τραυματίστηκε και πήρε μετάλλιο ανδρείας.
Στο δεύτερο Βαλκανικό πόλεμο το 1913 ο Χάρος βρέθηκε σαν δεκανέας τσολιάς από τα βουνά της Ηπείρου, στους κάμπους της Μακεδονίας, στο Κιλκίς. Έλαβε μέρος στην ιστορική μάχη, όπου οι τσολιάδες μας κατόρθωσαν να νικήσουν του Βουλγάρους και να σταματήσουν την προέλασή τους.
Αυτή η ασυγκράτητη ορμή ορμή των νηστικών ευζώνων μας στο Κιλκίς έγινε τραγούδι: «….γιατι έχει το τσαρούχι σας της φήμης το φτερό Γιατί σε καθεμιά χυτή της φουστανέλας λόξα Λες κι ένα φως ανέσπερο σας έχει βάλει η δόξα!»
Στη μάχη του Κιλκίς έχασε το λόχο του και τον αρχηγό του, γλύτωσε την αιχμαλωσία και κατετάγη στο αντάρτικο σώμα του Χρήστου Καραπάνου, που έδρασε στην περιοχή της Καρατζόβας της Μακεδονίας και προξενούσε μεγάλη φθορά στους Βουλγάρους.
Όταν γύρισε στα Κύθηρα με τη φοβερή εμπειρία των Βαλκανικών πολέμων, έφερε και την τιμημένη στολή του τσολιά που φυλάσσεται μέχρι σήμερα σαν οικογενειακό κειμήλιο.
ΠΗΓΗ 
https://www.eleniharou.gr

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Ερώτηση για τις ελλείψεις προσωπικού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής τονίζει ότι εδώ και τρεις μήνες η Ιατροδικαστική Υπηρεσία λειτουργεί με μία μόνο υπάλληλο του ΤΕ Υγείας και έναν νεκροτόμο, την ώρα που ο φόρτος εργασίας αγγίζει σε ετήσια βάση τις 800-900 νεκροτομές, ενώ παράλληλα γίνονται πολυάριθμες ιατροδικαστικές έρευνες και κλινικές εξετάσεις.
«Η φύση του εν λόγω αντικειμένου απαιτεί προσωπικό, με εξειδικευμένα προσόντα και πιο μακροχρόνια παραμονή, ώστε να προλαβαίνουν να εκπαιδευτούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος τονίζει ότι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά εξυπηρετεί όχι μόνο την περιφέρεια της Α’ και Β’ Πειραιά, αλλά τις Κυκλάδες και τη Λαμία.
Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού παρουσιάζει, τους τελευταίους μήνες, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, γεγονός που καθιστά το ήδη δύσκολο έργο της, δυσκολότερο. Συγκεκριμένα, εδώ και τρεις μήνες, η υπηρεσία λειτουργεί με μία μόνο υπάλληλο του κλάδου ΤΕ Υγείας, ενώ υπάρχει μόνο ένας νεκροτόμος, ο οποίος λόγω ελλείψεως προσωπικού και φόρτου εργασίας δεν μπορεί να λάβει ούτε την νόμιμη άδειά του.
Να σημειωθεί πως ο φόρτος εργασίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας αγγίζει σε ετήσια βάση τις 800-900 νεκροτομές και περίπου ίδιος είναι ο αριθμός των ιατροδικαστικών ερευνών (τροχαία, αυτοψίες κτλ.), ενώ σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι κλινικές εξετάσεις (σε περιπτώσεις βιασμών, ξυλοδαρμών κτλ.), οι ταυτοποιήσεις αγνώστων κ.α. Επίσης, τεράστιο είναι το γεωγραφικό φάσμα που καλείται να καλύψει, καθώς εξυπηρετεί όχι μόνο την περιφέρεια της Α’ και Β’ Πειραιά (συμπεριλαμβανομένων και των νησιών τους Αργοσαρωνικού και Κυθήρων), αλλά και τις Κυκλάδες, τη Λαμία, καθώς και τα συμβάντα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Προκήρυξη θέσεων δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το Υπουργείο θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ότι το να προκηρύσσει θέσεις μέσω ΑΣΕΠ, με κοινωνικά κριτήρια δεν είναι λειτουργικό για μια Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Και αυτό διότι η φύση της εργασίας είναι τέτοια που δεν μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε, ενώ όλο το προσωπικό πρέπει να εκπαιδευτεί για κάποιους μήνες και γι’ αυτό δεν μπορεί κάθε φορά να αλλάζει, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Συνεπώς, επειδή δεν είναι δυνατόν η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, με τόσο ευρύ φορτίο υπηρεσιών να εξυπηρετεί με έναν μόνο υπάλληλο,
Επειδή οι ελλείψεις, τόσο διοικητικού προσωπικού, όσο και τεχνικών, έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις,
Επειδή η φύση του εν λόγω αντικειμένου απαιτεί προσωπικό, με εξειδικευμένα προσόντα και πιο μακροχρόνια παραμονή, ώστε να προλαβαίνουν να εκπαιδευτούν, 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.        Γνωρίζει ο Υπουργός τις σοβαρότατες ελλείψεις που παρουσιάζει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά; Θεωρεί ότι ο αριθμός των υπαλλήλων της είναι ανάλογος του φόρτου εργασίας που εκτελεί;
2.        Για ποιο λόγο δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για τη στελέχωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά μέχρι σήμερα;
3.        Πρόκειται να προκηρυχθούν θέσεις διοικητικών υπάλληλων και τεχνικών; Κι αν ναι, πότε, με ποια κριτήρια και με τι χρόνο διάρκειας συμβάσεων;
Πειραιάς 22 Ιανουαρίου 2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ


ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Υπό την ιδιότητα μου ως μέλος της Γραμματείας Πολιτισμού του ΛΑ.Ο.Σ. και υποψηφία Α' Πειραιώς και νήσων, παραβρέθηκα απόψε στο Πολεμικό Μουσείο για την κοπή της Βασιλόπιττας του Πανελλαδικού Ομίλου Ορθόδοξης Ιεραποστολής Αφρικής. Την ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων κι Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Τον Πάπα και Πατριάρχη πάσης Αφρικής εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Γουϊνέας κ. Γεώργιος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος π. Μεθόδιος Κρητικός. Παρέστησαν Ιεράρχες, ιερείς, άρχοντες του Πατριαρχείου, καθηγητές και βέβαια πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα Ιωάννης Καποδίστριας.
Χαρούμενη κι αισιόδοξη νότα ήταν δεσποινίδες όλων των ηλικιών που είπαν κάλαντα παραδοσιακά, ψαλτοτράγουδα και τραγούδι για την Μακεδονία μας. Νεαρές δεσποινίδες έπαιξαν πιάνο, κιθάρα, κρουστά κλπ.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων κι Αντικυθήρων μας έδωσε στον κάθε έναν το κομμάτι του.
Χαρούμενη κι ευλογημένη χρονιά!!! Και του χρόνου!!!!

Eva Kampitsi


ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ


ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλείνουν και τα στρατόπεδα στην Πελοπόννησο

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλείνουν και τα στρατόπεδα στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων πρόκειται να κλείσουν και η κατάταξη θα γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (που θα βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα νησιά και στον Έβρο) τα οποία θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.
Τα Κέντρα Εκπαίδευσης θα πάψουν να λειτουργούν σε ό,τι αφορά στον Στρατό Ξηράς, ενώ σε ό,τι αφορά στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, δεν θα υπάρξουν αλλαγές.
Ουσιαστικά με βάση τις πληροφορίες από τη Β ΕΣΣΟ του 2018 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης:
Πυροβολικού – Θήβα
Μηχανικού – Ναύπλιο
9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα
547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο
2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι
1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη
Υγειονομικού – Άρτα
Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη
586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά
Υλικού Πολέμου – Λαμία
Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Για την Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αναφέρεται ότι θα κλείσει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη, το Κέντρο Μηχανικού στο Ναύπλιο, το  9ο Σύνταγμα Πεζικού στην  Καλαμάτα,  το Εφοδιασμού- Μεταφορών στη Σπάρτη και το Διακλαδικό Κέντρο στην 124 ΠΒΕ. Αυτό σημαίνει ότι ενεργό θα παραμείνει μόνο το κέντρο νεοσυλλέκτων της Πολεμικής Αεροπορίας στην 124 ΠΒΕ το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί ως Διακλαδικό Κέντρο (για νεοσυλλέκτους και της αεροπορίας και του πεζικού).


ΒΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΕΚΟΨΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΕΚΟΨΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.

Στη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης , έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του .
Την πίτα ευλόγησε ο π.Παναγιώτης Αρώνης ο οποίος μετά την τελετή ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και καλή δύναμη στους Δασκάλους ,στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου κύριος Μειμέτης Παρασκευάς καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ευχόμενος μια καλή χρονιά σε όλους .Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Ανδρέας Σαραντίτης αφού ευχαρίστησε όλους τους γονείς για την συλλογική προσπάθεια όλων ,έκανε μια αποτίμηση του έργου του συλλόγου που η προσφορά του είναι σπουδαία και ανεκτίμητη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Κουτσονικολής και Καλογερίνης μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου η κυρία Δουμάνη Σοφία , Αλεξάνδρα Χαραμή Γεωργακάκου Κατερίνα, Θεοδούλη Σπυριδάκου και Δέσποινα Παπούλη. Επίσης η Γυμνασιάρχης κυρία Γιώτα Κολυβοδιάκου ,ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κύριος Ιωάννης Μιχαλέτος, εκπρόσωποι άλλων συλλόγων ,γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.
Ευχόμαστε στα μέλη του συλλόγου , στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, καλή δύναμη κάθε επιτυχία στο τόσο σημαντικό έργο τους που εκπαιδεύει και μορφώνει τους αυριανούς πολίτες του τόπου μας.

Δεσποινα Βαγγελόγλου 


Η ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΑ'Ι'ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

Ευχάς ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ,στον περικαλλή Ναό της Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου,στις 21 Ιανουαρίου 2018,προς τον ''υπερούσιο Θεό των ολων και των αιώνων ποιητή και Δεσπότη'' να ευλογήσει την ''ενιαύσιον περίοδον και το νέον έτος να είναι ''έφορον πάσι'

 

Για 6η συνεχή χρονιά το Τριφύλλειον Ιδρυμα Κυθήρων, σε συνεργασία με τα Κυθηραϊκά Σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά,οργάνωσαν την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας,στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού της Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.

Συμμετείχαν τα Δ.Σ των Σωματείων καί πολλά μέλη τους.















Προηγήθηκε Αρχιερατική Λειτουργία με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Σεραφείμ και εν συνεχεία προσφέρθηκε πλούσιο πρωινό και ευλογήθηκε η πίτα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το νέον έτος να είναι ''Σωτήριον''και ο ενσαρκωθείς και επιφανής εν Ιορδάνη Θεός μαζί με την Παναγία Μητέρα Του τή Μυρτιδιώτισσα,να μας δυναμώνει και να μας χαριτώνει.

Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του Κυθηρα'ι'κού Συνδέσμου Αθηνών κ.Καρύδης Γ. και εκ μέρους όλων των Προέδρων των Σωματείων,μίλησε και απηύθηνε ευχές, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου κ.Καλοκαιρινός Μανώλης.










 

Επίσης διαβάστηκε μήνυμα με ευχές του Δημάρχου Κυθήρων κ.Χαρχαλάκη Ευστρ., ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, σε αποστολή για την τουριστική προβολή του νησιού μας.

Τέλος θα πρέπει να συγχαρούμε τις κυρίες των Δ.Σ. των Σωματείων και τον Εξωραϊστικό Κυθηρίων Αλίμου για την άριστη οργάνωση της εκδήλωσης.
-------------------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος