Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Καταγγέλλουν κοπή των περίφημων ευκαλύπτων των Μολάων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

    Καταγγέλλουν κοπή των περίφημων ευκαλύπτων των Μολάων (ΦΩΤΟ-VIDEO)
    Για καταστροφή των πανύψηλων ευκαλύπτων που βρίσκονται στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας, κάνουν λόγο σε καταγγελία τους στον «Λακωνικό Τύπο», πολίτες της περιοχής.
    Τα δέντρα που κόβονται βρίσκονται στην Εθνική οδό που συνδέει τους Μολάους με τη Μονεμβασία (στην ευθεία μεταξύ Μολάων και Συκέας), ενώ το έργο διενεργείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Λακωνίας.
    Ειδικότερα, οι πολίτες τονίζουν τα εξής: «Οι ευκάλυπτοι αποτελούν σημείο επίσκεψης για πολλούς Έλληνες και ξένους τουρίστες, περιηγητές. Ο εν λόγω δρόμος μάλιστα υπάρχει σε πολλούς τουριστικούς οδηγούς του εξωτερικού για το φυσικό κάλλος του και τη σπανιότητά του στο ελληνικό τοπίο.
    Ύστερα από την επικοινωνία μας με το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, το συγκεκριμένο Τμήμα εκτελεί πολιτική βούληση και απόφαση, γεγονός που σηματοδοτεί τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, πολύ πιθανό και του Δήμου Μονεμβασίας, στον οποίο υπάγονται μάλιστα οι Μολάοι (είναι και το διοικητικό κέντρο του Δήμου...).
    Πρόκειται για δέντρα που φυτεύτηκαν πριν το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην αριστερή πλευρά του δρόμου με πορεία προς τη Συκέα υπάρχει το πρώην γερμανικό αεροδρόμιο».
    Τα βασικά ερωτήματα που θέτουν οι καταγγέλλοντες είναι τα εξής;
    - Τι έχει γραφτεί στην άδεια για τη διαχείριση αυτών των δέντρων, κλάδευση των ξερών κλάδων και τυχόν άρρωστων δέντρων; (Αυτό που ήδη συμβαίνει είναι η αδιάκριτη κοπή θαυμάσιων υγιέστατων δέντρων, δεκαετιών...)
    - Ακολουθείται από τον εργολάβο του έργου ό,τι υπαγορεύει η άδεια;
    - Υπάρχει εποπτεία από το Δασαρχείο Μολάων στην πράξη;
    - Ποια είναι η εμπλοκή του Δήμου Μονεμβασίας;
    - Υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη σχετικά;
    - Υπάρχει μελέτη για την επικινδυνότητα της κυκλοφορίας του δρόμου αυτού τώρα που έχουν ήδη κοπεί δέντρα και δυνατοί άνεμοι της περιοχής καθιστούν το δρόμο ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της απουσίας του ανεμοθραύστη των δέντρων;
    - Γιατί κόβονται υγιή δέντρα και μάλιστα κατά δεκάδες;
    - Ποιος ευθύνεται;
    - Ποιος έχει δώσει εντολές;
    - Ποιος έχει εκδώσει άδεια;
    - Βάσει ποιας περιβαλλοντικής ή/και άλλης μελέτης (π.χ. για την ασφαλή διέλευση οχημάτων) γίνεται αυτή η καταστροφή;
    - Ακολουθείται ορθή συντήρηση των δέντρων της εθνικής οδού (π.χ. κόψιμο ξερών κλαδιών);
    - Τι προβλέπει η άδεια; Κόψιμο κλαδιών και ξερών/άρρωστων δέντρων ή συμπεριλαμβάνει και την αλόγιστη κοπή υγιέστατων δέντρων και μάλιστα ανά δεκάδες στη σειρά;
    Καταλήγοντας, οι πολίτες των Μολάων υπογραμμίζουν τα εξής: «Είναι υποχρέωσή μας η δράση μας. Είναι ευεργετική για όλους! Ας σώσουμε ένα μνημείο της φύσης, τις απίθανες συστοιχίες υψηλών ευκαλύπτων στην εθνική οδό Σκάλας-Μονεμβασίας, φημισμένες ακόμη και στο εξωτερικό».
    Η απάντηση της ΠΕ Λακωνίας:
    «Θέμα ασφαλείας των χρηστών της οδού»
    Ο «Λακωνικός Τύπος» επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Λακωνίας, που είναι η αρμόδια υπηρεσία για την εκτέλεση του έργου. Όπως διευκρινίστηκε, η κοπή μεμονωμένων δέντρων (και όχι υγιών) κρίθηκε άκρως απαραίτητη για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων και την αποφυγή πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων. Σύμφωνα με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων, τόσο η ίδια η υπηρεσία, όσο και ο Δ. Μονεμβασίας, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και άλλοι φορείς, έχουν υποδείξει συγκεκριμένα δέντρα τα οποία λόγω ξηρότητας των κλαδιών τους, ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος πτώσης τους στο οδόστρωμα. Μάλιστα, κατά την υπηρεσία, στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα από πτώση κλαδιών στο εν λόγω σημείο και έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες από πολίτες, αλλά και παρέμβαση της Αστυνομίας. «Προς αποφυγή, λοιπόν, απρόβλεπτων συνεπειών και στόχο την πρόληψη ατυχημάτων, η Διεύθυνση Υπηρεσιών ήταν υποχρεωμένη να προβεί στην κοπή των επικίνδυνων δέντρων» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και προστέθηκε: «Οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες, θα μάς κατηγορούσαν εφόσον δεν γίνονταν εργασίες για την αποφυγή και πρόληψη ατυχημάτων».
    Όπως επισημάνθηκε, ακόμα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συνάψει νόμιμη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την κοπή των δέντρων. Μάλιστα, ύστερα από καταγγελίες πολιτών στο σημείο του έργου επενέβη Εισαγγελέας και Αστυνομία, όμως σύμφωνα με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων «επεδείχθη η νόμιμη σύμβαση και το έργο συνεχίζεται κανονικά».
    Τέλος, η Δ/νση Τεχνικών Έργων διευκρινίζει ότι είναι η αποκλειστική αρμόδια υπηρεσία εκτέλεσης του έργου, καθώς τα δέντρα βρίσκονται εντός των ορίων απαλλοτρίωσης της οδού.
    Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο που απέστειλαν οι καταγγέλλοντες πολίτες
    http://www.lakonikos.gr

    ΛΑΚΩΝΙΑ.Φωτιά έκαψε ολοσχερώς σπίτι στο Γεράκι.


    Ολοσχερώς καταστράφηκε μια διώροφη κατοικία στη θέση «Επάνω Βρύση» στο Γεράκι Λακωνίας, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη 1:50΄ τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/2). Το ευτύχημα ήταν ότι οι τρείς ένοικοι της οικίας, μια οικογένεια αποτελούμενη από  έναν άνδρα, τη σύζυγό του και τον ανήλικο γιο τους, πρόλαβαν να εγκαταλείψουν εγκαίρως τη φλεγόμενη κατοικία και να σωθούν χωρίς να υποστούν τραυματισμούς.
    Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από τους Μολάους και τη Σπάρτη, καθώς στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με συνολικά επτά πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες, ενώ την κατάσταση επιβάρυναν τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν στην κατοικία. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν ακόμα ένα όχημα του Δ. Ευρώτα και κάτοικοι της περιοχής με χρήση λάστιχων ποτίσματος.
    Συνέπεια της πυρκαγιάς που κατασβέστηκε περίπου στις 6-6:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης ήταν η ολοσχερής καταστροφή της οικίας και τους εξοπλισμού που υπήρχε στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η πυρκαγιά ενδέχεται να προήλθε από το τζάκι της οικίας, ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.
    Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ο υποδιοικητής της ΠΥ Μολάων, Υποπυραγός κ. Πέτρος Σαραντάκος.
    Φωτο αρχείου
    http://www.lakonikos.gr

    1o Kythira MTB MARATHON CHALLENGE-Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

    Ο Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων υπο την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων και του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Πελαγίας Κυθήρων και τον Πολυχώρο άθλησης κ ψυχαγωγίας ΚΥΟ διοργανώνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 αγώνες ορεινής ποδηλασίας 13 ,40 & 72 χιλιομέτρων.



    Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε χωμάτινο έδαφος στο Βόρειο μέρος των Κυθήρων με εκκίνηση και τερματισμό τη γραφική τοποθεσία της Αγίας Πελαγίας. Μεγάλο μέρος της διαδρομής κυμαίνεται στο βορειοδυτικό, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, κομμάτι του νησιού έχοντας θέα στο μαγευτικό στενό Κυθήρων - Ελαφονήσου καθώς επίσης και σε ανοιγμένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια τα οποία έχουν πρόσφατα συντηρηθεί από το Κ.Ι.Π.Α.

    Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την πυκνή σηματοδότηση των διαδρομών και για την ασφάλεια των αναβατών σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κυθήρων.
    ------------------------------------------
    Πηγή: kythiramtb.weebly.com
    ------------------------------------------

    ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ.ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


    Θεόδωρος Μαντούβαλος – Καπετάν Ταΰγετος

    Θεόδωρος Μαντούβαλος – Καπετάν Ταΰγετος
    kap_taigetos2.jpg (18397 bytes)Ο Θεόδωρος Μαντούβαλος, από τους Μπουλαριούς, ήταν λοχίας του Ελληνικού στρατού, όταν φλεγόμενος από την επιθυμία να πολεμήσει τους Βουλγάρους κομιτατζήδες κατατάχθηκε ως οπλαρχηγός στο σώμα του καπετάν Γέρμα (Νικόλαος Τσοτάκος).
    Ο καπετάν Ταΰγετος πήρε μέρος στη φονική μάχη του Καλογερικού (Λοσνίτσας) στις 16 Ιουλίου 1907 και κατά τη διάρκεια της μάχης μετέφερε μαχόμενος το βαριά τραυματισμένο αρχηγό του προσπαθώντας να τον διασώσει. Τραυματίστηκε σε πολλά σημεία του σώματός του από τις Τουρκικές σφαίρες και έπεσε θανάσιμα τραυματισμένος και λιπόθυμος, ενώ ο αρχηγός του ήταν νεκρός.
    Τραυματισμένος βαρύτατα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης και μετά από πολύμηνο θεραπεία στο πολιτικό νοσοκομείο Μοναστηρίου, διευθυντής του οποίου ήταν ο Έλληνας γιατρός Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε προφέρει μεγάλες υπηρεσίες στους αντάρτες Έλληνες τραυματίες.
    Ο καπετάν Ταΰγετος αν και με πλήρη αχρηστία του αριστερού του χεριού, δραπέτευσε και κατέφυγε στο Ελληνικό προξενείο, όπου με τη βοήθεια του πρόξενου Δημαρά κατέφυγε σε Ελληνική οικογένεια, ενώ ο γιατρός Αγγελόπουλος συνέχισε τη θεραπεία του. Μετά την ανακήρυξη του Τουρκικού Συντάγματος και την αμνηστία των πολιτικών αδικημάτων, μεταφέρθηκε στο 2ο στρατιωτικό νοσοκομείο, νοσηλευόμενος για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την αποθεραπεία του.
    Στη συνέχεια, αν και ήταν σε τιμητική διαθεσιμότητα, επανήλθε εθελοντικά και πολέμησε ως αξιωματικός στις μάχες του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού πολέμου, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος στη μάχη του Πετσόβου (1912-1913).
    Ο Θεόδωρος Μαντούβαλος κατά το Βορειοηπειρωτικό αγώνα το 1914, αν και πάλι βρισκόταν σε τιμητική διαθεσιμότητα, οργάνωσε σώμα 60 εμπειροπόλεμων Μανιατών και ως αρχηγός τους δρα στη περιοχή του Αργυροκάστρου.
    Προάγεται στο βαθμό του Ταγματάρχη και διορίζεται από τη κυβέρνηση της Β. Ηπείρου πολιτικός και στρατιωτικός Διοικητής Αργυροκάστρου – Πρεμετής.
    Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες και παρέμεινε πολιτικός και στρατιωτικός Διοικητής μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 1914, που παρέδωσε τη περιοχή και το τομέα του στον Ελληνικό στρατό, ο οποίος παρέλαβε τη Β. Ήπειρο από το στρατό της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου.
    Ο Θεόδωρος Μαντούβαλος πέθανε στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου 1945 με το βαθμό του Υποστράτηγου και μοιρολογήθηκε με το παρακάτω απόσπασμα:
    «…Πουλάκια μ’ άγρια κ’ ήμερα
    μην καλαϊδήστε σήμερα
    και μην πετάτε αψηλά
    τι χάνετε ένας βασιλιάς
    πο’ ‘ργαζότανε για την Ελλάς.
    Που είσ’ ακριβέ μου Θοδωρή,
    που ήσουν μεγάλη κεφαλή
    κ’ είχες ολόχρυση στολή,
    όπου εφώναζες Εμπρός!
    να ξετοπίστε τον οχτρό.

    Ήρωα και αγωνιστή
    και άριστε πολεμιστή,
    πο’ πήδας τα προχώματα,
    κι’ όντας εφώναζες Εμπρός!
    έσκιζ’ η γη κι’ ο ουρανός,
    κι’ όντα ‘λεες βήμα ταχύ,
    εχιώτα ουρανός κ’ η γη…»


    ΠΗΓΗ http://www.mani.org.gr

    ΛΑΚΩΝΙΑ.«Πύρινο» μήνυμα Ευσταθίου: «Να αποδοκιμάσουμε την προκλητικότητα των ψευδομακεδόνων»

    «Η Μακεδονία είναι μία, ελληνική και ορθόδοξη χριστιανική. Δεν παραχωρούμε το όνομά της σε άλλο κράτος ούτε ως σύνθετο ή ως παράγωγο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο  σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος αναφορικά με το Μακεδονικό ζήτημα. Ο σεβασμιώτατος καλεί τους πιστούς «να διακηρύξουμε την ενότητα του Ελληνισμού, να αποδοκιμάσουμε την προκλητικότητα των ψευδομακεδόνων και να διδάξουμε στα παιδιά μας την ιστορία της αληθινής Μακεδονίας».
    Αναλυτικά, ο κ. Ευστάθιος αναφέρει τα εξής:
    «Με πλήρη επίγνωση, ότι την εξωτερική πολιτική της Χώρας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και την εντολή του λαού, την ασκεί η Ελληνική Πολιτεία, διατυπώνουμε τη θέση μας, για μία φορά ακόμη, για το φλέγον εθνικό θέμα.
    Υπό την ιδιότητα μου ως Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης και τοποτηρητού της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, επιθυμώ να εκφράσω την συμπαράσταση του κλήρου και του λαού της Λακωνίας στον αγώνα της Εκκλησίας μας, για να προστατευθεί το όνομα και η ιστορία της Μακεδονίας.
    Η Μακεδονία είναι μία, ελληνική και ορθόδοξη χριστιανική. Δεν παραχωρούμε το όνομά της σε άλλο Κράτος ούτε ως σύνθετο ή ως παράγωγο. Εάν – ο μη γένοιτο – θέσουμε την υπογραφή μας σε μία ονομασία, η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, θα νομιμοποιήσουμε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και θα γίνουμε συνεργοί στην πλαστογράφηση μεγάλου μέρους της ελληνικής ιστορίας.
    Δεν λησμονούμε ότι ο μαχητικός λαός της Λακωνίας έστειλε στη Μακεδονία τα καλύτερα παλληκάρια του κατά την αποκορύφωση του Μακεδονικού Αγώνος, την περίοδο 1904-1908. Οι Μακεδονομάχοι από τη Μάνη και από άλλες περιοχές της Λακωνίας έσπευσαν προθύμως στο εθνικό προσκλητήριο και βοήθησαν τους εντοπίους Μακεδόνες να διατηρήσουν την ελληνική και ορθόδοξη χριστιανική ταυτότητά τους. Επικεφαλής του Μακεδονικού Κομιτάτου στην Αθήνα ήταν ο Δημήτριος Καλαποθάκης από την Αρεόπολη. Στα πεδία των μαχών κατά των Οθωμανών και των Βουλγάρων Εξαρχικών διακρίθηκαν ο Θεόδωρος Μαντούβαλος (καπετάν Ταΰγετος), ο Ιωάννης Δεμέστιχας (καπετάν Νικηφόρος), ο Νικόλαος Τσοτάκος (καπετάν Γέρμας), ο Μιχαήλ Αναγνωστάκος (καπετάν Ματαπάς), ο Αντώνιος Βλαχάκης (καπετάν Λίτσας), ο Λεωνίδας Πετροπουλάκης (καπετάν Λεωνίδας) και πολλοί άλλοι.
    Σεβόμενοι τη μνήμη τους καλούμαστε και σήμερα να διακηρύξουμε την ενότητα του Ελληνισμού, να αποδοκιμάσουμε την προκλητικότητα των ψευδομακεδόνων και να διδάξουμε στα παιδιά μας την ιστορία της αληθινής Μακεδονίας.
    Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι προσευχόμαστε για την ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ των Βαλκανικών λαών. Εκφράζουμε δε την ανησυχία μας για τη δράση της Σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, η οποία φέρει κακώς το όνομα “Μακεδονική” και σήμερα στρέφεται αντικανονικώς προς τη Βουλγαρική Εκκλησία, αναζητούσα τη νομιμοποίηση των εθνικιστικών φιλοδοξιών της».
    http://www.lakonikos.gr/

    ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 29/01/2018

    Δελτίο Τύπου - 29/01/2018
    Με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26/1/2018 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη και τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κωνσταντίνο Στάθη.
    Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαδικασία νομιμοποίησης των λιμένων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, την οποία ο Δήμος μας επιθυμεί να ολοκληρώσει άμεσα, και με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εκδόθηκε πρόσφατα.
    Όπως είναι γνωστό, τα 6 λιμάνια των Κυθήρων (Πλ. Άμμος, Αγία Πατρικία, Αγία Πελαγία, Διακόφτι, Αβλέμωνας, Καψάλι) καθώς και το λιμάνι των Αντικυθήρων δεν διαθέτουν νομιμοποίηση, ενώ για 2 από αυτά (Διακόφτι και Αγ. Πατρικία) δεν υπάρχει καν κήρυξη ζώνης αιγιαλού και παραλίας, ώστε να προχωρήσει η νομιμοποίησή τους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση κάθε είδους έργων υποδομής σε αυτά. Το 2011 η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπέβαλε σχέδια των λιμένων στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η υπάρχουσα κατάστασή τους, ωστόσο δεν προέβη στις απαραίτητες διαρκείς οχλήσεις προς την υπηρεσία με αποτέλεσμα η διαδικασία να χρονίσει αδικαιολόγητα. Τελικά η Κτηματική Υπηρεσία προέβη σε σφράγιση των σχεδίων το Δεκέμβριο του 2017 και αφού η παρούσα Δημοτική Αρχή εκπόνησε εξαρχής όλα τα απαραίτητα σχέδια ασκώντας διαρκώς πίεση στην υπηρεσία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
    Στη συνάντηση με το Γ.Γ. ζητήθηκε η τεχνική συνδρομή του Υπουργείου κυρίως για τους 2 λιμένες για τους οποίους δεν υπάρχει κήρυξη αιγιαλού και παραλίας (Διακόφτι και Αγ. Πατρικία) και ο κ. Λαμπρίδης δεσμεύθηκε να προβεί άμεσα σε νομική εξέταση του ζητήματος, μη αποκλείοντας ακόμα και την προώθηση ειδικής τροπολογίας για το ζήτημα.
    Η νομιμοποίηση των λιμανιών αποτελεί μια από τις πολύ σοβαρές εκκρεμμότητες που παρέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή το 2014 και που λόγω της πολυετούς καθυστέρησης στην επίλυσή τους, έχουν πλέον καταστεί εξαιρετικά δισεπίλυτες κυρίως λόγω της αυστηροποίησης και των διαρκών αλλαγών στο νομικό πλαίσιο. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις διαδικασίες οριστικής επίλυσης όλων των εκκρεμμοτήτων που παρέλαβε, και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει τις εντατικές της προσπάθειες, παρά το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος.