Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Χώρα Κυθήρων 1952-1955

Χώρα Κυθήρων 1952-1955 . Νίκος Πετρόχειλος (το Αντζολάκι), Διοικητής Αστ. Τμήματος; Βρεττός Τριάρχης (Γυμνασιάρχης), Ο Έφορας; Ο Γεωπόνος (χώρας), Η Κα. νομίζω η μητέρα του Ανδρέα Φατσέα (του μαθηματικού), Ο Ιωάννης Σπηλιώπουλος (Καθηγητής Τεχνικών ) (πίσω από τον Διοικητή),Κοσμάς Παστός, Αρχηγός Ναυτοπροσκόπων. Μαθητές Λευτέρης Νομικός (σημαιοφόρος), Νίκος Π. Γλυτσός (δίπλα), Παύλος Πάτερος (Ο ψηλός πίσω), Γεώργιος Καλλίγερος (δίπλα στον Πάτερο),Δημήτρης Λουράντος ( Δάσκαλος)
Nicholas Glytsos 

ΒΑΤΙΚΑ.ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Κατολίσθηση στο δρόμο προς το Σπήλαιο Καστανιάς έχει σημειωθεί και οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες . Είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται κατολίσθηση στον νέο δρόμο ο οποίος παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν δύο χρόνια περίπου και διευκόλυνε την πρόσβαση προς το Σπήλαιο της Καστανιάς. Πρέπει όμως να ληφθούν μέτρα για να μην κινδυνέψουν οχήματα και οδηγοί καθώς δεν υπάρχει σήμανση (πορτοκαλί κώνος)που να προειδοποιεί ότι υπάρχει πρόβλημα .Πάντως ή η μελέτη του δρόμου δεν προέβλεψε αυτά τα προβλήματα η ο εργολάβος δεν έκανε σωστά την δουλειά του ,καθώς και λίγο πιο πάνω ρίζες δέντρων είναι στην κυριολεξία στον αέρα.
ΠΗΓΗ Συμβαίνει Τώρα

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πυροσβέστες πιστοποιήθηκαν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση

Πενήντα πέντε εθελοντές και επαγγελματίες πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία Γυθείου και τους εθελοντικούς σταθμούς Μυρτιάς και Πετρίνας, με επικεφαλής τον επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο, ταξίδεψαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στην Αθήνα προκειμένου να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν δωρεάν στη βασική υποστήριξη της ζωής από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και περιελάμβανε μεταξύ άλλων αναγνώριση θύματος καρδιακής ανακοπής, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αντιμετώπιση πνιγμονής και πνιγμού, καθώς και τοποθέτηση θύματος με απώλεια αισθήσεων σε θέση ασφαλείας.
Με το πέρας της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και παρέλαβαν πιστοποιητικό, το οποίο έχει πανευρωπαϊκή ισχύ για τρία χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εκπαίδευση ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί σε πυροσβέστες στην Ελλάδα, και οι εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί Μυρτιάς και Πετρίνας είναι από τις ελάχιστες υπηρεσίες του πυροσβεστικού σώματος όπου το σύνολο σχεδόν του προσωπικού είναι πλέον πιστοποιημένοι ανανήπτες.
πηγή: draseispoliton.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Προς τα μέλη του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Προς τα μέλη του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών

Τον Φεβρουάριο του 1997 εκλέχθηκα για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών και το εκλεγμένο, τότε, 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο με εξέλεξε Πρόεδρό του.
Αυτό επαναλήφθηκε και στις επόμενες έξι τριετίες. Ήδη, ύστερα από 21 χρόνια, αποχωρώ από την προεδρία του Συνδέσμου και παραμένω απλό μέλος του.
Κατά τη διάρκεια της 21χρονης θητείας μου, μαζί με τα άλλα εκλεκτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατόν, οι τελικοί όμως κριτές είστε εσείς.
Εγώ σας ευχαριστώ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι ολόψυχα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της 7ης Μαρτίου 2018, να έχει καλύτερες επιτυχίες και, κυρίως, να υπάρχει ομοψυχία μεταξύ του, όπως είχε μέχρι σήμερα.


Γεώργιος Καρύδης

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών Δ/Τ

Μετά από πρόσκληση του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, τοπικοί παραγωγοί των Κυθήρων συμμετείχαν στην Έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων – ΕΞΠΟΤΡΟΦ (26-29/1/2018), φιλοξενούμενοι στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων με τη συνεργασία της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας.
Στα εγκαίνια της έκθεσης (Παρασκευή 26/1/2018) το χορευτικό τμήμα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου χόρεψε κυθηραϊκούς χορούς και κόσμησε με την παρουσία του το περίπτερό μας.
Το Δ.Σ του Κυθηραϊκού Συνδέσμου συγχαίρει τους κυθήριους παραγωγούς που συμμετείχαν στην έκθεση (Αρτοποιείο Καραβά – Κυθηραϊκη Οινοποιία & Ποτοποιία «Φυρογή» - Κρασιά Ματίνα Στρατηγού) και καλεί όλους τους παραγωγούς των Κυθήρων να συμμετέχουν σε επόμενες εκθέσεις, τις οποίες θα διοργανώσουμε.

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών





Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

Αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία στη Μονεμβασιά και συνελήφθη!

http://www.dimotikiagoratislakonias.gr
Συνελήφθη, σήμερα στις 5.2.2018 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, 61χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα διέρρηξε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός.