Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Ήδη ζητήθηκε από την Αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα κάθε φορά που βλέπει οποιουδήποτε είδους καύση όταν υπάρχει ισχυρός αέρας. Είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι.


Έχουμε πει πως όταν φυσάει - είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι - ΔΕΝ καίμε τίποτα σε εξωτερικό χώρο γιατί η φωτιά πλέον επεκτείνεται ακόμα και στα χλωρά. Εμείς το λέμε, εμείς το ακούμε. Από τέτοιου είδους αμέλεια πήρε η φωτιά στο Γερακάρι τον περασμένο Νοέμβριο που απείλησε σοβαρά όλο το δάσος, στα Μητάτα χτες, στην Παλιόπολη σήμερα. ΑΝ τα οχήματα του τοπικού Πυρ. Κλιμακίου δεν είχαν επισκευαστεί με κατεπείγουσες διαδικασίες μετά την πρόσφατη επιστολή μου (δείτε εδώ: https://www.kythira.gr/press_new/2018/070218.htm), στις 2 σημερινές φωτιές και στη χθεσινή, θα υπήρχε μόνο ΕΝΑ πυροσβεστικό όχημα. Δεν θέλω να σας πω ποιά θα ήταν η συνέχεια... η χθεσινή φωτιά θα είχε φτάσει μέχρι το αεροδρόμιο και οι σημερινές μέχρι τον Κάλαμο και την Παλιόπολη με τέτοιο αέρα. Και όλα αυτά επειδή κάποιοι ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ επιμένουν να το παίζουν γνώστες της φύσης, επιμένουν να μην τηρούν καμία εντολή απαγόρευσης καύσης, επιμένουν να λένε "έλα μωρέ, την ελέγχω τη φωτιά, στα χλωρά δεν παίρνει"... κούνια που τους κούναγε!
ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Ήδη ζητήθηκε από την Αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα κάθε φορά που βλέπει οποιουδήποτε είδους καύση όταν υπάρχει ισχυρός αέρας. Είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι.
Αρκετά πια... Αρκετά!
Stratos Charchalakis

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ

Τρία χρόνια κοντεύουν από τη μεγάλη πυρκαγιά στα Βάτικα και αποζημιώσεις δίδονται με το σταγονόμετρο.
Μερικοί από τους Βατικιώτες καταστράφηκαν ολοσχερώς, και όλη η περιοχή έπαθε ζημιά 5 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση (δηλαδή μέχρι σήμερα 15 εκ. ευρώ). Η δε περιοχή κηρύχθηκε με ΚΥΑ πυρόπληκτη όπως ενημέρωσε ο τοπικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά μέχρι εκεί.
Από τότε έχουν κάνει ερωτήσεις για το θέμα τόσο ο Δήμος Μονεμβάσίας όσο και ο Βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, αλλά οι κυβερνώντες μάλλον δεν ακούνε ή έχουν βάλει την υπόθεση σε κάποιο ράφι για να τη βγάλουν στις εκλογές.

ΠΗΓΗ http://www.pliroforiopoli.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΜΑ 2 ΝΕΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ...

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Νησί μας σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου.
Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 08.00 το πρωί στο Χωριό Στραπόδι,και η δεύτερη το μεσημέρι στις 13.00  στην περιοχή της Παλαιόπολης.
Και στα δύο συμβάντα ήταν άμεση η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων με άντρες και οχήματα,του Δήμου με την υδροφόρα, και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών αλλά και των κατοίκων η πυρκαγιές κατασβέστηκαν άμεσα αποφεύγοντας τα χειρότερα...
Στο Νησί μας σήμερα πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Τρείς φωτιές μέσα σε λίγες ώρες στα Κύθηρα μας "ΚΡΟYΎΟΥΝ ΤΩΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ"

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!ΣΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΩΝ Η ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ADELIN 107,3 FM 

Τσιριγώτες ανοίξτε το στόμα σας!

Χθές κάηκαν 5 στρέμματα στα Μητάτα επειδή κάποιος που έκαιγε λιόκλαδα, τα παράτησε και πήγε για καφέ.

Τον Ιούνιο του 2017 κάηκαν 30 στρέμματα στο Δρυμώνα επειδή κάποιος κάπνιζε τις μέλισσες με 8 μποφόρ αέρα.

Λίγο αργότερα κάηκε το 12% του νησιού επειδή κάποιος πέταξε το αποτσίγαρο του έξω από το Νοσοκομείο. 



Λίγο μετά πήρε φωτιά στην Οδηγήτρια στον Κάλαμο που από θαύμα δεν έφτασε μέχρι το Καψάλι και ενώ τον εμπρηστή τον είδαν 3-4 άτομα, κανείς δεν πήγε να το καταθέσει. 

Τέλη του Νοέμβρη παραλίγο να καεί όλο το Γερακάρι πάλι από αμέλεια. Όλες αυτές τις φορές δεν τιμωρείται κανείς. 

Κανείς δεν «δίνει» τον ξάδερφο, τον συμπατριώτη, τον συγγενή του, παρά το ότι όλοι ξέρουν ποιοι βάζουν κάθε φορά τις φωτιές. Όσο οι Τσιριγώτες κρατάμε το στόμα μας κλειστό σε τέτοια φαινόμενα τόσο θα καίγεται το νησί. 

Μετά λοιπόν μην ξανακούσω κανέναν να τα ρίχνει στο Κράτος, στις αρχές, στους Αρχηγούς και στον Τόσκα η στο κάθε Τόσκα.... 

Χθές στα Μητάτα το Κράτος δαπάνησε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ για να σβήσει μια φωτιά 5 στρεμμάτων! 

Σηκώθηκαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη για φωτιά 5 στρεμμάτων! Θα βρεθεί έστω ένας από τα Μητάτα να καταθέσει το όνομα αυτού που έβαλε τη φωτιά και την παράτησε; Θα τιμωρηθεί ποτέ έστω ένας για όλες αυτές τις φωτιές που μαυρίζουν τον τόπο μας;

Τσιριγώτες ξυπνάτε… όσο δεν μιλάτε είστε συνένοχοι όλοι. 

Τέρμα τα ψέματα συμπατριώτες. Αν δεν μιλήσετε θα ξανακαούν τα Μητάτα, το Γερακάρι, ο Κάλαμος και όλο το νησί. Και την επόμενη φορά ίσως να φυσάει πολύ, ίσως να μην υπάρχουν εναέρια, ίσως να μην δουλεύουν όλα τα οχήματα του Κλιμακίου, ίσως η φωτιά να σβήσει στη θάλασσα. 

Αυτό περιμένετε για να μιλήσετε; 
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------

70 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δημοτικών Παιδικών Χαρών204.000€ για τις Παιδικές Χαρές των Κυθήρων!



204.000€ για τις Παιδικές Χαρές των Κυθήρων! Το αρμόδιο Υπουργείο χρηματοδοτεί όλους τους Δήμους της Χώρας για την επισκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών. Οι Δήμοι είχαν ασκήσει διαρκείς οχλήσεις για το ζήτημα αυτό τόσο μεμονωμένα όσο και μέσω της ΚΕΔΕ και των ΠΕΔ.

Για τον νομό Λακωνίας προβλέπονται:
Σπάρτη 212.000
Μονεμβάσια 222.000
Ευρώτας 218.000
Αν. Μάνης 213.000
Ελαφόνησος 130.000




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,13 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
70 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δημοτικών Παιδικών Χαρών
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».
Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους της Χώρας για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η Μαΐου 2018.(...)

Γενικό Λύκειο Κυθήρων - Προβολή της ταινίας "Χελιδόνια"

Μετά από αιτήματα φίλων του σχολείου και του κινηματογράφου, θα γίνει δημόσια προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Χελιδόνια» της Κινηματογραφικής Ομάδας του Λυκείου Κυθήρων. 
Η προβολή θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα στις 8 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.




Θυμίζουμε ότι η ταινία απέσπασε το 1ο βραβείο στην Κατηγορία Γ (ηλικίες 17-20) του Ελληνικού Τμήματος της 17ης Camera Zizanio στα πλαίσια του 20ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Ολυμπίας καθώς επίσης ειδικό βραβείο από το συνήγορο του παιδιού για τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων και βραβείο των Σχολών Σταυράκου.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την εκεί παρουσία σας.
------------------------------------------ 
Γενικό Λύκειο Κυθήρων
------------------------------------------

Αντώνη σε καλωσορίζουμε στο Adelin στα Κύθηρα....

Αντώνη σε καλωσορίζουμε στο Adelin στα Κύθηρα....



-Καλώς σας βρίσκω φίλοι μου,  χαιρετώ τα όμορφα Κύθηρα , χαίρομαι που βρίσκομαι στην παρέα σας…
1.Αντώνη αρχικά πες μας για το νέο άλμπουμ σου “Λευκό χαρτί”;
Το «Λευκό χαρτί» η νέα μου δισκογραφική δουλειά είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας  που έγινε με μεράκι και πολλή αγάπη. Η συνεργασία της ομάδας ήταν άψογη και ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου.
 Το νέο άλμπουμ αποτελείται από 5 τραγούδια και το οποίο έχει κυκλοφορήσει από την δισκογραφική εταιρία Αυλός Records. Στην μουσική σύνθεση έχουν βάλει την σφραγίδα τους οι καταξιωμένοι συνθέτες  Λία Βίσση και Χρήστος Νικολόπουλος και στους στίχους οι Βίκυ Γεροθόδωρου, Βαγγέλης  Ζιλέλη και Ελένη Ξένου.  
2.Η τέχνη είναι «παρηγοριά» ή ώθηση;
Η Τέχνη είναι τα πάντα. Είναι το Νέο αλλά και το παλιό. Από τη μία φέρνει το φως, τον ήλιο, ειδικά στους δύσκολους καιρούς του σήμερα, καταφέρνοντας να φέρνει την παρηγοριά.  Από την άλλη σαν δημιουργία, σαν ξεκίνημα …θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ώθηση για κάτι καινούργιο, αφυπνίζοντας τον κόσμο. Η Τέχνη είναι εκείνη που φέρνει στις ζωές των ανθρώπων την ομορφιά, τον έρωτα, τον ρομαντισμό, που τόσο άδικα αφορίζουμε στις μέρες μας.
3.Η τέχνη είναι προσωπική υπόθεση;
Σίγουρα ξεκινά σαν προσωπική υπόθεση, αλλά στην συνέχεια μοιράζεται για να  μπορεί να ολοκληρώσει τον στόχο της. Η τέχνη ξεκινά σαν μια εσωτερική ανάγκη του καλλιτέχνη η οποία διαχέεται με ένα και μόνο στόχο.  Να επικοινωνήσει με τους συνανθρώπους του…

4. Τι είναι αυτό που κρατάς από την έως τώρα πορεία σου στο χώρο της μουσικής και πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει και στα μετέπειτα μονοπάτια της ζωής σου;

Το ταξίδι στον μουσικό χώρο μέχρι σήμερα ήταν για μένα μια ευλογημένη εμπειρία. Η μουσική κάλυψε τις εσωτερικές μου ανάγκες αλλά ταυτόχρονα με έφερε στο δρόμο σημαντικών ανθρώπων του χώρου από τους οποίους μόνο θετικές εμπειρίες εισέπραξα.



5.Ποιο είναι το πορτρέτο εκείνου του ανθρώπου που σου γεννά την ανάγκη να τον κοιτάς στα μάτια και να του τραγουδάς;
Ο άνθρωπος ο αξιοπρεπής, ο αληθινός, ο τίμιος με το «καθαρό» και ευαίσθητο βλέμμα είναι μια εικόνα που πολύ θα χαιρόμουν να την κοιτώ στα μάτια…
6.Είστε ένας νέος ερμηνευτής τι όνειρα έχετε για την καριέρα σας; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι είναι ανάγκη για μένα να μου δίνει ο Θεός χρόνια να ζήσω μέσα από την μουσική «την συντροφιά του κόσμου», δηλαδή όλους εσάς για πολλά χρόνια. Η έννοια καριέρα για μένα δεν είναι μόνο οι μεγάλες πίστες, αλλά μέσα από την μουσική  δημιουργία η επικοινωνία και η διάδραση του συναισθήματος με τους  συνανθρώπους  μου…
7.Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις στους άλλους;
Την ψευτιά, την υποκρισία και την μιζέρια. Δεν μπορώ να βλέπω απαθείς και αδιάφορους ανθρώπους για την ζωή. Μ΄αρέσει η κίνηση, η δράση και η προσφορά…
8.Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας;
Ποτέ δεν σταματώ, πάντα με κάτι καταπιάνομαι. Σίγουρα με ενδιαφέρει προς το παρόν η επικοινωνία μου με τον κόσμο μέσω της καινούργιας μου δισκογραφικής δουλειάς «Λευκό χαρτί» για κάτι που είμαι αρκετά ικανοποιημένος μέχρι στιγμής. Υπάρχει στα σκαριά καινούργια δουλειά που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία και στέλλω την αγάπη μου στους φίλους  στα Κύθηρα. 









Πειραιάς: ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και Εμπορικός Σύλλογος τίμησαν τον Ολυμπιακό | ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

 Μια λαμπρή γιορτή με μήνυμα «Ερυθρόλευκη Μέρα με Θρυλικές Τιμές» συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ το Σάββατο 10 Μαρτίου τιμώντας τα 93α γενέθλια του μεγάλου συλλόγου της πόλης.
Τρία περίπτερα στήθηκαν σε κεντρικά σημεία του εμπορικού κέντρου του Πειραιά (Σωτήρος & Αλκιβιάδου, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και Γρ. Λαμπράκη & Σωτήρος).
Το κοινό φωτογραφήθηκε στο ποδοσφαιρικό σκηνικό των περιπτέρων, DJs έπαιζαν μουσική δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα, μοιράστηκαν δωρεάν μπλούζες και εμφανίσεις του συλλόγου, καθώς επίσης και εισιτήρια για αγώνες των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων του Ερασιτέχνη.
Δεν έλειψαν τα μπαλόνια, τα κεράσματα από τους σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής και το face painting σε παιδιά από σπουδαστές της Αισθητικής και των Παιδαγωγικών.
Επίσης, οι σπουδαστές και καθηγητές της Πληροφορικής δημιούργησαν ένα πρωτότυπο application όπου το κοινό απαντούσε σε ερωτήσεις για την ερυθρόλευκη ιστορία!
Στην εκδήλωσε έδωσε το παρών και ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, που έκοψε τη γενέθλια τούρτα του μεγάλου πειραϊκού συλλόγου.
Από την πλευρά του, o Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά κάλεσε τους καταναλωτές να υποστηρίξουν την πειραϊκή αγορά, να συμμετάσχουν στις δράσεις κερδίζοντας πλούσια δώρα και να επωφεληθούν από τις προσφορές που έκαναν τα καταστήματα για την περίσταση.





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ "ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε/Γ - Ο/Γ ΙΟΝΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το δρομολόγιο του ΕΓ/ΟΓ ΙΟΝΙΣ της Τρίτης 13-03-2018 από Πειραιά προς Κύθηρα και Κίσσαμο ,και μετά την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος θα εκτελεσθεί ως ακολούθως:


  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                                        ΑΦΙΞΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ :14.00                                                   ΚΥΘΗΡΑ: 21.10

ΚΥΘΗΡΑ: 21.30                                                    ΚΙΣΣΑΜΟΣ :01.15






Για την ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε