Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΚΥΘΗΡΑ.ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΗΤΑΤΩΝ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια το μεσημέρι της Τρίτης 20 Μαρτίου 2018 στή θέση Γωνία περιοχή Μητάτων.
Άμεση ήταν η επέμβαση του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου με 3 οχήματα και 5 πυροσβέστες,καθώς και η υδροφόρα του Δήμου Κυθήρων με 1 εθελοντή πυροσβέστη, και μέσα σε λίγο χρόνο κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά που έκαψε περίπου 2 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης.
Για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων.
adelin 107,3 fm 

ΑΚΩΝΙΑ.Νεκρός ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Μπολοβίνος


Τη χειρότερη δυνατή κατάληξη φαίνεται ότι είχε η εξαφάνιση του αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Μάνης π. Ανδρέα Μπολοβίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Λακωνικού Τύπου", πριν από λίγη ώρα, εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στην περιοχή Καμάρες Καλυβίων Δήμου Αν. Μάνης, που εικάζεται ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο ιερέα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το όχημα εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο μέσα σε θαλάσσια περιοχή, ενώ δύτες διεξαγάγουν έρευνες για τη σορό του άτυχου αρχιμανδρίτη.
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο από τον Τάκη Κούρο




Επιχείρηση ης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου με την συνδρομή 6 μελών-διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ιερέα στην περιοχή Γυθείου.

Επιχείρηση αυτή την στιγμή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου με την συνδρομή 6 μελών-διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης(παράρτημα Λακωνίας) για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ιερέα στην περιοχή Γυθείου. Άλλα 4 μέλη θα συνδράμουν στις έρευνες τα επόμενα λεπτά.
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας

Αγωνία επικρατεί στο Γύθειο για τη ζωή του αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Μπολοβίνου, η τυχή του οποίου αγνοείται από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 19/3, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Λακωνικού Τύπου".
Ο 63χρονος αρχιμανδρίτης ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του περίπου στις 7:30΄ μμ της Δευτέρας -την ώρα που στο Γύθειο και σε μεγάλο τμήμα της Μάνης επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα (θέμα)- και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του "Λακωνικού Τύπου" στο Γύθειο καταφτάνει και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Στο Γύθειο έχει μεταβεί και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το σήμα του κινητού του αρχιμανδρίτη σταμάτησε να εκπέμπει στις 7:20΄ μμ της Δευτέρας, με το τελευταίο στίγμα να δίνεται από την περιοχή του Κότρωνα, όπου και επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες.
Φωτο: Maninews-Youknow
http://www.lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Φίλες και φίλοι μου σήμερα 19 Μαρτίου 2018, έλαβα την παρακάτω επιστολή από το "Χαμόγελο του παιδιού"...!!!Από σήμερα και μέχρι το Πάσχα στο κατάστημά μου θα συγκεντρώνονται βασικά είδη διατροφής και είδη υγιεινής για "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"...!!!Μακάρι το κιβώτιο να γεμίσει πάρα -πάρα πολλές φορές και να δώσουμε χαρά και χαμόγελα σε αυτά τα παιδιά....!!!Μην διστάσετε να φέρετε πράγματα και από τα άλλα καταστήματα του χωριού μας,πάνω απ΄όλα σημασία έχει η προσφορά,.εξάλλου η κάθε μέρα ξημερώνει για όλο τον κόσμο....!!!!Σας ευχαριστώ....!!!
Χρήστος Μπαλαμπάνος- Ευγενία Λάμπρου 

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στην Ιθάκη


Η 8η τακτική Γενική Συνέλευση μελών της Ε.Ε.Ε. διοργανώνεται φέτος στο νησί τηςΙθάκης, όπου θα βρίσκεται ο Πρόεδρος Δ. Πολλάτος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος Ε. Κονοφάου και πολλά μέλη της κατά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2018.

Η Γενική Συνέλευση είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα το Σάββατο, 24/3, στις 10:30 πμ στον Δημοτικό Κινηματογράφο της Ιθάκης, με ανοικτή διαδικασία, έτσι ώστε να την παρακολουθήσουν και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα πρόσωπα και το έργο της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης για τη διάσωση, προβολή και διάδοση του επτανησιακού πολιτισμού. Τα εγγεγραμμένα μέλη της Ε.Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν και με ζωντανή μετάδοση μέσω skype σε περίπτωση που αδυνατούν να παρευρεθούν.

Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση - συζήτηση με τους Πολιτιστικούς Φορείς της Ιθάκης και το κοινό, με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: MIA EΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ», με ζωντανή αναμετάδοση μέσω live streaming για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της συζήτησης, ενώ την επόμενη ημέρα η αποστολή της Ε.Ε.Ε. θα συμμετέχει στο πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου με παρακολούθηση των εκδηλώσεων και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ηρώων στο Βαθύ Ιθάκης από τον Πρόεδρο, κ. Δ. Πολλάτο.