Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

BATIKA.Τοποθέτηση ιατρού οπλίτη θητείας στο περιφερειακό ιατρείο Κάμπου Βοιών

Μετά από σχετικά αιτήματα του Υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, υπέγραψε απόφαση για την τοποθέτηση 13 ιατρών οπλιτών θητείας σε πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία (ΠΠΙ), περιφερειακά ιατρεία (ΠΙ) και κέντρα υγείας (ΚΥ), σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας.
Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του Υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα τοποθετούνται στις εξής περιοχές: ΠΙ Κάμπου Βοιών του ΚΥ Νεάπολης Λακωνίας, ΠΠΙ Λειψών, ΠΠΙ Τήλου, ΠΙ Ιερισσού του ΚΥ Παλαιοχωρίου, ΠΙ Αγράφων, ΠΙ Ραπτοπούλου, ΠΙ Στενώματος του ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας, ΠΙ Κοντοβάζαινας του ΚΥ Τροπαίων, ΠΙ Καλάμου του ΚΥ Βασιλικής, ΠΠΙ Σπετσών του ΚΥ Κρανιδίου, ΠΠΙ Κάσου, ΠΙ Αεροδρομίου Καρπάθου, ΚΥ Καρπάθου.
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ


Συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Κυθήρων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε, σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Αθ. Χαρχαλάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ανάγκες του Δήμου σε  προσωπικό, εξειδικευμένο και μη, η επιβάρυνση της λειτουργίας του από γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος για την εκπόνηση μελετών, οι οποίες απαιτούνται για έργα που έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται.
Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις προωθούμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επικεντρώνοντας στον «Ελεγκτή Νομιμότητας», μια υπηρεσία που θα στελεχωθεί από νομικούς, με έδρα το  υπουργείο Εσωτερικών και αποκεντρωμένη δομή, η οποία θα διασφαλίζει τον έλεγχο των πράξεων, αλλά και τις γρήγορες διαδικασίες για την επίσπευση υλοποίησης έργων και δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Σκουρλέτης, επεσήμανε ακόμη ότι μελέτες χρηματοδοτούνται από τα νέα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, στο βαθμό που αφορούν έργα τα οποία εντάσσονται στις κατηγορίες που προβλέπονται από τα «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ».   
ΠΗΓΗ https://left.gr/news

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη, με τον οποίο συνυπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Δήμου Κυθήρων που αφορούν:

- συντήρηση - επισκευή δημοτικού οδικού δικτύου για πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Ελέσας και μελέτη για την ενίσχυση και επισκευή γέφυρας στο Διακόφτι Κυθήρων,

- συντήρηση και αναβάθμιση οδού πρόσβασης στο φάρο Σπαθί του νησιού, που θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συναποφασίστηκε, επίσης, η αποκατάσταση του φάρου των Αντικυθήρων, όπου ο ναύαρχος Νικόλαος Φιλοσοφώφ υπηρέτησε ως φαροφύλακας
ΠΗΓΗ https://kythereia.blogspot.gr
ΦΩΤΟ 
Stratos Charchalakis 



ΛΑΚΩΝΙΑ.Περίληψη διακήρυξης για μίσθωση του κυλικείου του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Μονεμβάσιας

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μονεμβασίας προκηρύσσει, Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την μίσθωση του κυλικείου του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Μονεμβάσιας.
Ο διαγωνισμός θα γίνει δημόσια στο γραφείο του Διευθυντή του Γυμνασίου Μονεμβάσιας στις 24 Απριλίου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Μονεμβάσιας από όπου μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της διακήρυξης του διαγωνισμού, να δουν το χώρο του κυλικείου και να πληροφορηθούν κάθε τι σχετικό, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 Μολάοι, 21-03-2018
Ο Πρόεδρος της Σ.Ε.
Ιωάννης Κολλιάκος

Λακωνία: Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Καρέ - καρέ η ανάσυρση του αυτοκινήτου του νεκρού Αρχιμανδρίτη

http://www.newsbomb.gr
Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής (18/03), στο Γύθειο.
Ο άτυχος Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Μπολοβίνος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο είχε πέσει στη θάλασσα στην περιοχή Καμάρες του Γυθείου.
lakwnia arximandritis11
Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το αυτοκίνητο του 63χρονου βρέθηκε περίπου 80 μέτρα από την ακτή, ανάποδα και σε ύψος 3-4 μέτρων.
Στο σημείο επιχείρησε δύτης ο οποίος και ανέσυρε τον Αρχιμανδρίτη από το αυτοκινήτο.
Δείτε καρέ-καρέ την ανάσυρση του αυτοκινήτου στην gallery του Newsbomb.gr
Εικάζεται ότι το όχημα παρασύρθηκε από την καταιγίδα που «χτύπησε» την περιοχή της ανατολικής Μάνης, αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο 63χρονος είχε μπει στο αυτοκίνητό του γύρω στις 7 το απόγευμα, την ώρα που στην ευρύτερη περιοχή επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Φέρεται να κατευθυνόταν στην περιοχή Καλύβια, στο σπίτι όπου είχε δωρίσει μαζί με τον μακαριστό Μητροπολίτη Χρυσόστομο στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όταν μετά από ένα δυνατό μπουρίνι» το κύμα έφτασε μέχρι το δρόμο και παρέσυρε το αυτοκίνητό του στη θάλασσα.
Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) που συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού του Aρχιμανδρίτη, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας, ανακάλυψαν στην παραλία ίχνη από «ροδιές» και με τη βοήθεια drone βρέθηκε το όχημα ανάποδα στη θάλασσα. 
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία. Ιδιώτης επαγγελματίας δύτης βούτηξε με μπουκάλες στο αυτοκίνητο και λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης κατάφερε να  ανασύρει τη σορό του 63χρονου ιερέα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μόλις έπεσε το φως της ημέρας κατάφερε και τράβηξε το αυτοκίνητο στην παραλία όπου και θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές για τυχόν μηχανική βλάβη ενώ το πτώμα του άτυχου κληρικού θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.
Ο αδικοχαμένος Αρχιμανδρίτης ήταν γιατρός-παιδοψυχίατρος και πρόσφερε τις υπηρεσίες του απλόχερα στα παιδιά.
Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί, μαρτυρία για τον Αρχιμανδρίτη:
Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: flynews.gr, githio-click.gr, lakonikos.grRead more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/870396/lakonia-fotografies-sok-kare-kare-i-anasyrsi-toy-aytokinitoy-toy-nekroy-arximandriti#ixzz5AOCZPBBS








Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας Δ/Τ

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 07:00 πμ το Παράρτημα Λακωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κλήθηκε να ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του Αρχιμανδρίτη ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Μάνης Ανδρέα Μπολοβίνου, ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ της προηγούμενης μέρας κατά την διάρκεια καταιγίδας που έπληττε την ευρύτερη περιοχή του Γυθείου.
Η ενημέρωση της ομάδας μας έγινε από τον, Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο ανεπίσημα, καθώς δεν είχε παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την εξαφάνισή του Αρχιμανδρίτη για την έναρξη επίσημης έρευνας και λόγω του μεγάλου τοπικού ενδιαφέροντος για τον αγνοούμενο.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 14 μέλη της ΕΟΔ Λακωνίας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περιοχή που μας υπέδειξε η Π.Υ. Γυθείου, σε μεγάλη ακτίνα 28 περίπου χλμ, με 4 αυτοκίνητα ΙΧ, 1 τετρακίνητο τζιπ ΙΧ, 1 μηχανή on-off και πεζοπόρα τμήματα. Ξεκίνησε στις 10:00 πμ και έληξε με την ενημέρωση της Π.Υ. Γυθείου ύστερα από τον εντοπισμό οχήματος στη θάλασσα και την ταυτοποίηση του οδηγού από τις αρχές.
Ο εντοπισμός του οχήματος έγινε από μέλη του πεζοπόρου τμήματος της ΕΟΔ Λακωνίας στην παραλία Καμάρες, καθώς παρατήρησαν στην άμμο σημάδια από τροχούς με κατεύθυνση το νερό. Την ΕΟΔ Λακωνίας υποστήριζαν στην έρευνα δύο φίλοι μελών της ομάδας από το Γύθειο με drone, το οποίο και έστειλαν στην κατεύθυνση που έδειχναν τα σημάδια στην άμμο. Μέσω του drone εντοπίστηκε αυτοκίνητο σε απόσταση 70-80 μέτρα από την ακτή και σε βάθος περίπου 4 μέτρα (ανεστραμμένο). Άμεσα ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Σημειώνουμε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή (Δευτέρα 19-3-2018 ώρα 19:30 με 19:45) ήταν ακραίες με καταιγίδα και ισχυρό άνεμο.
Οφείλουμε να τονίσουμε την άριστη συνεργασία που είχαμε κατά την διάρκεια των ερευνών με τον Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχο Χριστόδουλο Παπαμιχαήλ και τον Υποδιοικητή Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος αλλά και στην τοπική κοινωνία στην οποία ήταν πολύ αγαπητός.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας 






ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ενημερωτικές Εκδηλώσεις στα Κύθηρα για το νέο Πρόγραμμα CLLD/LEADER


Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής και ο Δήμος Κυθήρων σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 Νήσων Αττικής, την Δευτέρα26/03/2018 και ώρα 17.00, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων (παλαιό Δ.Σ.).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι Υποδράσεις ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα, οι διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης των αιτήσεων στήριξης, οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις ενέργειες που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο “Συνεργασία για την παραγωγή νέων προϊόντων αγροδιατροφικού τομέα”, του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, και αφορούν την εισαγωγή και ανάπτυξη τεχνικών στην μελισσοκομία καθώς και την ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης, προώθησης και ένταξης των μελισσοκομικών προϊόντων στο τουριστικό προϊόν.
Είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία και η συμμετοχή σας στην παραπάνω εκδήλωση.

Με εκτίμηση
Ο Διαχειριστής του Δικτύου
Μαρίνης Μπερέτσος


Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ και του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας, εδώ