Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, υποδέχθηκε σήμερα  η ιστορική Μητρόπολη Μάνης το Νέο της Ποιμενάρ­χη Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.
Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Τοποτηρητού Σεβ. Μητρο­πο­λίτου Σπάρτης κ. Ευσταθίου και πλειάδας Αρχιερέων, ο ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν το Σεβασμιώ­τα­το στη πλατεία Ηρώων του Γυθείου. Το Μητροπολίτη καλοσώρισε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ενώ ο Νέος Μητροπολίτης ευλόγησε το πλήθος, ευχαρίστησε εγκαρδίως και φανερά συγκινημένος για τη θερμή υποδοχή και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο πεσόντων της πόλης.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μάνης μετέβη εν πομπή στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου όπου έλαβε χώρα η τελετή ενθρονίσεώς του. Κατ’ αυτήν ανεγνώσθησαν η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνό­δου και το Προεδρικό Διάταγμα Εκλογής, Αναγνωρίσεως και Κατα­στάσεως του Νέου Μητροπολίτη Μάνης, ενώ στη συνέχεια σε προσφωνή­σεις τους ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, ο Περιφε­ρειάρ­χης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. Συμεών Λαμπρινάκος καλοσώρισαν το Μητροπολίτη και του ευχήθηκαν λαμπρά και καρποφόρα Ποιμαντορία.








ΛΑΚΩΝΙΑ.ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Φωτιά ξέσπασε, αργα χθες το βράδυ, σε αγροτοδασική έκταση της Στεφανιάς, [θεση Μπαστα] από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστικές Δυνάμεις απο την Π.Υ Γυθειου καθώς και απο τον Εθελοντικό  Σταθμό Μυρτιάς .
Γυρω στις 4.00 τα ξημερωματα οι 10 άνδρες της Π.Υ. και οι εθελοντές με τα 5 αυτοκίνητα κατάφεραν να την σβησουν.
https://krokeai.gr