Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ευχές από ΕΚεΠΕΚ


Οι Ερευνητές, η Διοικούσα Επιτροπή και ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου, Ομ. Καθηγητής Γρ. Τσάλτας, σας εύχονται Καλό Πάσχα και Χαρούμενη Ανάσταση!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ(3) ΣΤΟ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ




ΕΥΧΕΣ για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από τη ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



Από τα Κύθηρα θα σαλπάρουν τα κρουαζιερόπλοια της Ritz-Carlton!


Όταν πέρυσι η Ritz-Carlton, της αλυσίδας Marriott International Inc ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μπει στον κλάδο της κρουαζιέρας, έγινε ξεκάθαρο ότι θα επιχειρούσε να παρακάμψει τα επιχειρηματικά κλισέ μιας ολόκληρης βιομηχανίας. 
Όπως είχε ανακοινώσει, τα κρουαζιερόπλοιά της θα προσέφεραν πολυτέλειες ανήκουστες για αυτόν τον τύπο διακοπών, όπως πολύ μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, ψηλοτάβανες σουίτες και μπάνια με διπλούς νιπτήρες. 
Και δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός που θα κάνει τα Ritz να ξεχωρίσουν, εξηγεί ο Ντου Προθέρο, διευθύνων σύμβουλος της Ritz-Carlton Yacht Collection, σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στο bloomberg, αλλά και όλα όσα οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν μόλις μπουν μέσα στο πλοίο. Σε κάποια από τα δρομολόγιά μας υπάρχουν μόνο γιότ. Και σε πολλά από αυτά, μην περιμένετε να βρείτε μεγάλα κρουαζιερόπλοια. 
Οι πωλήσεις των «εισιτηρίων» ξεκινούν στις 11 Ιουνίου και τα πλοία, τα οποία δεν έχουν βαφτιστεί ακόμη, θα πλεύσουν από τα νερά της Νότιας Καραϊβικής, της Μεσογείου, της Βόρειας Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, του Καναδά και της Νέας Αγγλίας. Οι πρώτες κρουαζιέρες θα ξεκινήσουν το 2019. Μερικοί από τους λιγότερους διάσημους προορισμούς ξεκινούν από τα Κύθηρα, το Κάπρι κ.λπ.
Τα πλοία έχουν 190 μέτρα μήκος, διαθέτουν 149 σουίτες για 298 επιβάτες. Είναι τρεις φορές μεγαλύτερα από το μεγαλύτερο σούπεργιοτ, αλλά πολύ μικρότερα από τα κρουαζιερόπλοια των 650 επιβατών. Τα ταξίδια θα έχουν διάρκεια από 7 έως 10 ημέρες. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κρουαζιέρες, θα ταξιδεύουν με χαλαρό ρυθμό και θα πιάνουν τέσσερα με πέντε λιμάνια την εβδομάδα και θα κάνουν έξι ή επτά στάσεις τις 10 ημέρες. «Θα θα επιδιδόμαστε σε αγώνα κατάκτησης του επόμενου λιμανιού. Θα αναδημιουργήσουμε την κρουαζιέρα με γιοτ». 
Μία κρουαζιέρα επτά ημερών στη Μεσόγειο θα ξεκινά από 5.600 ευρώ το άτομο. Η τιμή αυτή καλύπτει τα πάντα εκτός από τις εκδρομές εκτός γιότ, το σπα και το φαγητό στο Acqua, το εστιατόριο του Sven Elverfeld, του σεφ που έχει τρία αστέρια Michelin στο Acqua in Wolfsburg στη Γερμανία. 
http://www.insider.gr/eidiseis

Πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων



Με αφηγήσεις κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό προβάλλεται σήμερα στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (19:00) ένα ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα για τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον αρχαιότερο υπολογιστή και το πρώτο μηχανικό σύμπαν στον κόσμο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση.
«Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρήματα που έχουμε στην αρχαιολογία και στην επιστήμη γενικότερα. Είναι όμως και μοναδικός, καθώς μας λείπει το πριν και το μετέπειτα. Έχουμε δηλαδή μια στιγμή της εποχής, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την όλη πορεία.
»Έτσι, οι άνθρωποι που ανέλαβαν να τον "διαβάσουν" και να τον διερευνήσουν δεν είχαν μόνο πολύ ανοιχτό μυαλό. Πρέπει να είχαν και τη σοφία των αρχαίων. Ήθελα λοιπόν αυτό που έζησε η ερευνητική ομάδα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων να μας το διηγηθεί», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπακώστας, δημιουργός του ντοκιμαντέρ και συνιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Canto Mediterraneo, που έχει αναγνωριστεί από την Πύλη Πολιτιστικών φορέων του υπουργείου Πολιτισμού.
Στόχος είναι η ταινία να προβληθεί στην Αθήνα, δωρεάν σε σχολεία και ιδρύματα, σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως των Κανών, αλλά να γίνει σειρά, καθώς το υλικό που υπάρχει είναι πολύ μεγάλο, σύμφωνα με τον κ. Παπακώστα, ο οποίος πρόσθεσε το εξής:
Το φιλμ ήταν κάτι που ονειρευόμουν εδώ και πολύ καιρό, γιατί τα δυο προηγούμενα, το ένα δεν απέδιδε κατά τη γνώμη μου όπως θα έπρεπε όσα είχαν να κάνουν με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και το δεύτερο ήταν ερασιτεχνικό. Το ντοκιμαντέρ αυτό θα το δει ελπίζω πολύ περισσότερος κόσμος από ό,τι μια παρουσίαση σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο. Συνεπώς η εκπαιδευτική συνιστώσα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων έχει μεγαλύτερη εμβέλεια.
Τη σκηνοθεσία, τη μουσική και το μοντάζ έκαναν ο Νίκος Παπακώστας, με επιστημονικό σύμβουλο τον Ξενοφώντα Διον. Μουσά, σύμβουλο παραγωγής τον Μάριο Ρετσίλα και αφηγητή τον Γιάννη Γαβρίλη.
Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν, εκτός από τον κ. Μουσά διάσημοι επιστήμονες από τους χώρους της αστροφυσικής, της αστρονομίας, της φιλοσοφίας και της ιστορίας των επιστημών, της παλαιογραφίας, της μηχανολογίας και άλλων τομέων της επιστήμης.
Μεταξύ αυτών οι Δημήτρης Νανόπουλος, Διονύσης Σιμόπουλος, Μάνος Δανέζης, Μάνος Ρουμελιώτης, Διονύσης Κριάρης, Τσελίκας φιλόλογος, Γιάννης Σειραδάκης, Στράτος Θεοδοσίου, Γιάννης Μπιτσάκης, Mike Edmunds, Jim Evans, Puget Sound, Alexander Jones, Κυριάκος Ευσταθίου και Παναγιώτης Λασκαρίδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρεία Σύσκεψη για τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία Σύσκεψη για τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων
Διευρυμένη σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Χατζηπέρος, με τον Δήμαρχο Κυθήρων κο Χαρχαλάκη Ευστράτιο, τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου, το μηχανικό του Δήμου και τους αναδόχους, με κύριο θέμα την επίσπευση της εκπόνησης της Μελέτης Σκοπιμότητας και Γενικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεως-απογειώσεως στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» προϋπολογισμού 35.000 €, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Η μελέτη σκοπιμότητας θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Μαϊου και αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση του Κ.Α.Κ, που θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό του νησιού. Η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει 400.000 € για την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών και την τελική ωρίμανση του έργου που θα δημοπρατηθεί εντός του έτους.
Τάκης Χατζηπέρος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ 6-8-9-04/2018


ΑΒΛΕΜΟΝ  ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ                     
ΜΠΟΥΣΓΟΥ 1
30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
ΑΦΜ 997485403
ΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
                                              
                                                                                                  Πειραιάς, 30-03-2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε  ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι για την καλύτερη εξυπηρέτησή του το δρομολόγιο της Μεγάλης Παρασκευής 06-04-18 τροποποιείται  και το δρομολόγιο της Κυριακής  8-4-18 θα εκτελεστεί την Δευτέρα 9-4-18 (λόγω ΠΑΣΧΑ) ως ακολούθως:


Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 ΛΙΜΑΝΙ
ΑΦ
ΑΝ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

09:00
ΚΥΘΗΡΑ
16:10
16:30
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
18:15
18:30
ΚΙΣΣΑΜΟ
20:30


ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ
 ΛΙΜΑΝΙ
ΑΦ
ΑΝ
ΚΙΣΣΑΜΟ

11:00
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
13:00
13:20
ΚΥΘΗΡΑ
15:05
16:00
ΠΕΙΡΑΙΑ
23:00





Για την ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε

5.000 θέσεις στην Δασοπυρόσβεση για εργασία στους Δήμους ( 20 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ)


Την πρόσληψη 5.000 νέων υπαλλήλων, μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα ανακοινώσει αύριο, 30/3, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Το νέο προσωπικό θα εργαστεί στους δήμους, (ακολουθεί το έγρααφο με τον αριθμό θέσεων ανά Δήμο) με αντικείμενο την πυροπροστασία και την διαφύλαξη των δασικών εκτάσεων.
Για την υλοποίηση του προγράμματος θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.
Θα ζητηθούν, κυρίως, απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Το νέο προσωπικό θα εργαστεί με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και με συμβάσεις διάρκειας έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.
Τα μοριοδοτούμενα κριτήρια επιλογής:
 Χρόνος συνεχόμενης (εγγεγραμμένης στον ΟΑΕΔ) ανεργίας
  • Χρόνος συνεχόμενης (εγγεγραμμένης στον ΟΑΕΔ) ανεργίας συζύγου
  • Ατομικό – οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2017
  • Ηλικία
  • Αριθμός ανηλίκων τέκνων
  • Αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω
  • Γονέας προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
  • Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
  • Εντοπιότητα
  • Ενημερωθείτε για την κατανομή των θέσεων, πατώντας:«Δείτε το έγγραφο».

  • http://magicnews.gr