Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Κατανομή ποσού ύψους 16,9 εκατ. ευρώ σε Δήμους για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 16.910.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας, αποκλειστικά  για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το εν λόγω ποσό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Δήμους, για τη χρηματοδότηση Προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, με σκοπό την άμβλυνση των κινδύνων, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και εκτάσεις.
Επίσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα και εργασίες προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων, καθώς και συντήρησης και βελτίωσης του δασικού οδικού δικτύου.
Τέλος, ενισχύεται η εθελοντική δράση σε επίπεδο ΟΤΑ Α΄ βαθμού, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη σε εξοπλισμό, λειτουργικά έξοδα και την κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων για την ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
https://government.gov.gr/

Ευχές Λεωνίδα Γρηγοράκου Bουλευτή Λακωνίας


ΚΥΘΗΡΑ.ΣΠΗΛΑΙΟ ΧΟΥΣΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ


Το σπήλαιο αυτό βρίσκεται στα ανατολικά του οικισμού Διακόφτη. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης και ο επισκέπτης χρησιμοποιεί την κλιμακωτή είσοδο με τα σκαλοπάτια λαξευμένα στην πέτρα των βράχων.
Σε πρόσφατες ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή βρέθηκαν στοιχεία που μαρτυρούν την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής από το 3,800 π.Χ. και φυσικά ανακαλήφθηκε και το σπήλαιο. Τα ευρήματα κλασσικής και ρωμαϊκής εποχής που βρέθηκαν μαρτυρούν την πολυετή χρήση του σπηλαίου από τους ανθρώπους.
Ακόμη υπάρχει η πιθανότητα το σπήλαιο αυτό να έχει λειτουργήσει και σαν ιερό.
Το σπήλαιο δεν είναι τουριστικά αξιοποιημένο και δεν έχει φωτισμό.
h



ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε Ε/Γ-Ο/Γ "ΙΟΝΙΣ"


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε Ε/Γ-Ο/Γ "ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ"


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟ


ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ο ΛΑΚΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ


Με απόφαση του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου αποφασίστηκε η σύνθεση μελών της κεντρική πολιτικής του κινήματος .Η Φώφη Γεννηματά κάνοντας πράξη την ανανέωση ,με απόφαση της επέλεξε τον Μανώλη Αντωνάκο από τα Βελανίδια Λακωνίας να τον συμπεριλάβει σε αυτή την επιτροπή αναγνωρίζοντας την συνέπεια και την προσφορά του στην παράταξη .
Ο Μανώλης Αντωνάκος είναι ο άνθρωπος που η προσφορά του αναγνωρίζεται , είναι ο άνθρωπος που προασπίζει συνετά την δημοκρατική παράταξη του κινήματος της αλλαγής και παράλληλα είναι ο άνθρωπος που λειτουργεί ενωτικά χωρίς τυμπανοκρουσίες και η τοπική κοινωνία της Λακωνίας το γνωρίζει πολύ καλά. Αυθεντικός χωρίς λαικισμούς είναι από τους ανθρώπους που έχουν πολλά να δώσουν . Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον συμπεριλάβει στην Κεντρική Επιτροπή προήλθε πέραν από την συνέπεια του και την προσφορά του στην παράταξη είναι γιατί πιστεύει στον Μανώλη Αντωνάκο ότι θα συμβάλει ενεργά στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο.
.Ευχόμαστε καλή δύναμη στους νέους αγώνες του Κινήματος Αλλαγής για τη χώρα και τους πολίτες.
Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Εύχομαι σε όλους και όλες Υγεία, Αισιοδοξία με όραμα και σχέδιο και Πίστη στο καλύτερο! Πίστη στις δυνάμεις των ανθρώπων και του τόπου μας. 
Καλή Ανάσταση και γοργή Ανάταση!

Ο Όσιος Γεώργιος εν Μαλεώ έζησε αρκετά χρόνια μοναχικής ζωής στον Καβομαλιά...

 Μονή Aγίου Γεωργίου εν Μαλεώ
Η μονή και τα οικοδομήματα που την αποτελούν ιδρύθηκαν μεταξύ 13ου και 14ου αιώνος. Από τους τρεις ναούς ο ένας βρίσκεται βόρεια ψηλότερα από τους άλλους, τιμάται στο όνομα των Αγίων Τεσσεράκοντα Μαρτύρων και είναι ερειπωμένος. Στα βόρεια αυτού του ναού υπάρχει το Καθολικό της μονής που αποτελείται από έναν επιμήκη ναό και ανήκει στις μονόκλιτες θολωτές βασιλικές. Στη βορινή πλευρά του τοίχου του ιερού, υπάρχει πόρτα που οδηγεί σε παρεκκλήσι. Οι τοιχογραφίες είναι πολύ σκοτεινές και τα μάτια των Αγίων έχουν καταστραφεί πιθανόν από πειρατές. Ο Όσιος Γεώργιος εν Μαλεώ έζησε αρκετά χρόνια μοναχικής ζωής στον Καβομαλιά.
https://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/


















Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες ΕΥΧΕΣ !!!

Το Άγιο Φώς της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!!!
Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία!!!

ΕΥΧΕΣ "Ε.Ε.Ε - ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ"


Καλή Ανάσταση από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης