Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Αγωνία για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου στο Κυπαρίσσι. Και η ΕΜΑΚ στις έρευνες – Βίντεο


Αγωνία επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας και στο Κυπαρίσσι εκεί οπού εχθές το πρωί αγνοείται ένας άντρας ηλικιωμένος 92 ετών.

Ο αγνοημένος χθες Παρασκευή το πρωί μετά τις 7:00 το πρωί βγήκε από το σπίτι του για να πάει για εργασίες και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Από το μεσημέρι σήμανε συναγερμός και πολλοί άνθρωποι από τον Δήμο αλλά και την περιοχή ξεκίνησαν τις έρευνες ενώ σήμερα Σάββατο έφτασε στο σημείο και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σκύλους και συνδράμουν στην έρευνα.

Στο Report24 και το Λακωνικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης Best Λακωνίας μίλησε ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Παναγιώτης Τραϊφόρος ο οποίος μετέχει στις έρευνες και σημείωσε πως ο ηλικιωμένος δεν είχε προβλήματα υγείας και καθημερινά περπατούσε αρκετά.

Ακούστε τι μας δήλωσε

Ρεπορτάζ Γιάννης Παυλάκος 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ
Ο Δήμαρχος Κυθήρων και επικεφαλής της παράταξης της δημοτικής πλειοψηφίας κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ καθώς και στο πρώτο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα.

Η Γ.Σ. και το Συνέδριο στόχο είχαν την αποτύπωση των απόψεων της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού για τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που θα φέρει το όνομα του μεγάλου πολιτικού της αρχαιότητας "Κλεισθένη". Κοινός παρονομαστής σχεδόν όλων των τοποθετήσεων ήταν η ανάγκη να δοθεί άμεσα το σχέδιο νόμου σε διαβούλευση, η οποία θα πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι προσχηματική και σύντομη. Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο απαιτούν σοβαρή και μεθοδική εξέταση, πρέπει οπωσδήποτε να τεθούν σε όλα τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια της Χωρας και η Κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι θα ακούσει τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως τους Ο.Τ.Α. που γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης όσο κανείς.
Η κυοφορούμενη αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των τοπικών αρχών, ενώ περιβάλλεται διαρκώς με το πρόσχημα της δημοκρατίας, της συναίνεσης και των συνεργειών, δεν δείχνει να εξασφαλίζει την αμεσότητα στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων, που καθώς αφορούν συνήθως ζητήματα καθημερινότητας, δεν μπορούν να τίθενται σε δαιδαλώδεις διαδικασίες συζητήσεων και διαβουλεύσεων, καθώς τα προβλήματα κυβερνησιμότητας που θα δημιουργηθούν στους Ο.Τ.Α. θα είναι τεράστια. Η συναίνεση δεν μπορεί να επιβάλλεται από κανένα Νόμο, δημοκρατία δε σημαίνει επιβολή της συνεργασίας, αλλά εφαρμογή της δημοκρατικά εκφρασμένης άποψης των πλειοψηφιών, χωρίς αυτό να αναιρεί καθ οιονδήποτε τρόπο την έκφραση όλων των απόψεων. Δημοκρατία σίγουρα δεν σημαινεί επιβολή της άποψης της μειοψηφίας, γιατί αυτό αναιρεί τη λαϊκή εντολή, δεν τιμά και δεν εφαρμοζεί τις λαϊκές ετυμηγορίες και είναι ουσιαστικά αντισυνταγματικό. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν επιβάλλεται η συνεργασία με Νόμους, αλλά προκύπτει από μια γενικότερη κουλτούρα και παιδεία, μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα και την ίδια την κοινωνία και σίγουρα όχι "με το ζόρι".
Επιπλέον δεν έχει γίνει κανένας λόγος για το δυσκίνητο θεσμικό πλαίσιο που διέπει πλέον την καθημερινότητα των Δήμων, ούτε για ουσιαστικές αλλαγές στο Ν.4412 και στο Π.Δ. 80/2016 τα οποία τριπλασίασαν τη γραφειοκρατία στο σύνολο του δημόσιου τομέα και δυστυχώς επηρέασαν αρνητικά τον αναπτυξιακό προγραμματισμό όλων των Ο.Τ.Α. της Χώρας.
Η παράταξή μας θα εκφραστεί αναλυτικά για το νέο νομοσχέδιο όταν αυτό δοθεί προς διαβούλευση. Εκφράζει όμως την έντονη ανησυχία της καθώς η Αυτοδιοίκηση δεν θα εκσυγχρονιστεί αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, αλλά μόνο αν πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα οδηγεί στην αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, στην θεσμική θωράκιση των Ο.Τ.Α., στην ευελιξία και στην μείωση της τραγικής γραφειοκρατίας.
Ο Δήμαρχός μας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχεδόν με το σύνολο των Δημάρχων και Περιφερειαρχών που συμμετείχαν στο Συνέδριο, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, της ΠΕΔΑ κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, ενώ στο περιθώριο του Συνεδρίου συναντήθηκε εγκάρδια με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παρουσίασε στους αυτοδιοικητικούς τις θέσεις του για την Αυτοδιοίκηση.
Βασική αρχή της παράταξής μας και του Δημάρχου μας προσωπικά είναι πως η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι ούτε φιλοκυβερνητική ούτε αντικυβερνητική, αλλά οι εκπρόσωποί της οφείλουν να συνομιλούν με όλα τα κόμματα και όλες τις παρατάξεις με μοναδικό στόχο την προώθηση αληθινά αναπτυξιακών πολιτικών που θα δώσουν ώθηση τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στη Χώρα συνολικά.
Stratos Charchalakis