Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ανανεώνεται η θητεία 1500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης

Με τροπολογία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή ανανεώνεται η θητεία 1500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης για δύο έτη και με εξάμηνες συμβάσεις -αντί των πενταμήνων οι οποίες ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η διατήρηση της ειδικής διαδικασίας του Π.Δ. 124/2003 (Α΄ 108) που ορίζει τη διαδικασία πρόσληψης των υποψηφίων και που προβλέπει τη δυνατότητα της εκ νέου πρόσληψης των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του έτους 2003 με την ίδια ειδικότητα μέχρι και το έτος 2017.
Με την τροπολογία προστέθηκε εδάφιο το οποίο ορίζει ότι οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003 έως και σήμερα, επαναπροσλαμβάνονται στην υπηρεσία αρχικής πρόσληψης με την ίδια ειδικότητα για το έτος 2018, με δυνατότητα εκ νέου πρόσληψης και για το έτος 2019 (μέχρι δηλαδή και την συμβατική / αντιπυρική περίοδο του 2019). Αυτό, διότι οι εποχικοί πυροσβέστες διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ!

Συνελήφθη, τη Τρίτη 24 Απριλίου το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Καζακστάν, γιατί σε έρευνα που έγινε σε τροχόσπιτο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Επιπροσθέτως, συνελήφθη τη Τρίτη 24 Απριλίου το απόγευμα, στην Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και μαχαίρι, τα οποία κατασχέθηκαν.
ΠΗΓΗ http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών στον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης είναι ο επόμενος συμβατός δότης για μεταμόσχευση μυελού των οστών,σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των Δράσεων Πολιτών. 
Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών "Όραμα Ελπίδας" ενημέρωσε την υπεύθυνη εκπρόσωπο της τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Γύθειο, Γενικό Ιατρό κυρία Καλογεράκου Αντωνία ότι ένας δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης βρέθηκε συμβατός με ασθενή προκειμένου να χαρίζει ελπίδα για ζωή με την μέγιστη εθελοντική αυτή προσφορά. 
Ιστορική Αναδρομή
Το "Όραμα Ελπίδας μαζί με το Κέντρο Υγείας Γυθείου, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, οργάνωσαν τον Ιούνιο του 2015 ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την τεράστια ανάγκη εύρεσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθεί δότης για μεταμόσχευση μυελού των οστών όταν ένα παιδί που πάσχει από Λευχαιμία φτάσει στο σημείο να έχει την ανάγκη μεταμόσχευσης. 

Το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν έντονο και οι ημερίδες στέφθηκαν με επιτυχία μιας και 250 περίπου νέοι εθελοντές δότες προστέθηκαν στον κατάλογο των συνειδητοποιημένων συνανθρώπων μας που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.
Το Αποτέλεσμα
Όλη η προσπάθεια θα ήταν χωρίς ουσία αν δεν κτυπούσε το τηλέφωνο κάποιου από τους νέους Εθελοντές Δότες μετά από την δράση του Ιουνίου του 2015.
Τελικά πριν από μερικές ώρες κτύπησε το τηλέφωνο ενός εκ΄των Εθελοντών Δοτών του Δήμου Ανατολικής Μάνης και μετά από την απαραίτητη ερώτηση:" Έχετε την διάθεση να κάνετε κάποιες αιματολογικές εξετάσεις ώστε να ξεκινήσουμε την διαδικασία  λήψης του μοσχεύματος;" 
Ο Εθελοντής δέχτηκε και το ταξίδι για την επάνοδο στην ΖΩΗ ενός παιδιού ξεκίνησε.
Φυσικά η ταυτότητα του Δότη θα παραμείνει μη ανακοινώσιμη έως ότου ο ίδιος το αποφασίσει.
Εμείς όμως δίδουμε τα θερμότατα συγχαρητήρια για την χειρονομία αυτή!
Ευχόμαστε   φυσικά καλή επιτυχία στην μεταμόσχευση και ταχεία ανάρρωση στον μικρό ασθενή! 
ΠΗΓΗ http://www.draseispoliton.gr

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΡΑΤΣΙΩΝ

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του μεγάλου έργου της ανάπλασης Πλατείας Φρατσίων ανάμεσα στον ανάδοχο Μιχαήλ Γκανιάτσο (ΕΔΕ) και το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Αθ. Χαρχαλάκη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 292.000,00€ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής βάσει Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κυθήρων. Μετά τη διενεργηθείσα δημοπράτηση, επιτεύχθηκε έκπτωση 43,66% και το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 165.442,90€ (με το ΦΠΑ).
Η επί χρόνια μη αξιοποιηθείσα μελέτη, επικαιροποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία και με τον Σύλλογο των Φρατσίων που συνέδραμε σημαντικά, και επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση του έργου που η τοπική κοινωνία της περιοχής ανέμενε επί σειρά ετών.
Προβλέπεται η συνολική ανάπλαση της Πλατείας, νέοι φωτισμοί, φυτεύσεις και λοιπές αρχιτεκτονικές εργασίες, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για τα κεντρικά Κύθηρα.
Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 8 μήνες.