Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Η ΠΡΟΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ Marathon Moyntain ΜΑΡΙΑ -ΑΛΙΚΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

Καλωσορίζουμε την Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Marathon Mountain Bike στο νησί μας, Μαρία - Αλίκη Θεοχάρη, η οποία θα λάβει μέρος στο KYTHIRA MTB MARATHON CHALLENGE.Kythira MTB Challenge


Λακωνία: Βρέθηκε πτώμα μέσα σε χωράφι στη Γράμμουσα


Ένα πτώμα, σε κατάσταση σήψης, εντοπίστηκε σήμερα σε χωράφι, στη Γράμμουσα Λακωνίας. 

Σύμφωνα με το flynews, οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν στο σημείο για τις απαραίτητες ενέργειες. Το άψυχο σώμα (κατά πάσα πιθανότητα ενός άνδρα), αγνώστων στοιχείων, βρέθηκε μέσα στα χώματα.

Μαρτυρία κατοίκου κάνει λόγο για πτώμα που φαίνεται σαν να έχει «μισοφαγωθεί» όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο flynews. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα…

Πηγή: flynews 

ΛΑΚΩΝΙΑ.Επίσκεψη του υπουργού Κουρουμπλή στη Μάνη: Τι ειπώθηκε για το master plan του λιμένος Γυθείου


Στο Γύθειο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Αρχικά επισκέφτηκε το λιμεναρχείο, όπου ο λιμενάρχης πλωτάρχης κ. Γιαννουράκος, παρουσία του διοικητή της 5ης ΠΕΔΙΛΣ αρχιπλοίαρχου Σπ. Κοντομάρη, τον ενημέρωσε για την επιχειρησιακή κατάσταση της υπηρεσίας. Διαπιστώθηκε η πληρότητα του λιμεναρχείου σε στελέχη και επιχειρησιακά μέσα, με βάση τις σημερινές ανάγκες. Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τα στελέχη του λιμενικού σώματος να δείξουν τη δέουσα προσοχή για την εξυπηρέτηση των τουριστών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Στη συνέχεια ο υπουργός μετέβη στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος κ. Ανδρεάκος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την έως τώρα συνεργασία. Εν συνεχεία δώρισε στον κ. Κουρουμπλή αγαλματίδιο που αναπαριστά μανιάτη αγωνιστή του 1821. Επί τη ευκαιρία ο κ. Κουρουμπλής υπενθύμισε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη συνεργασία με την Τουρκία, αλλά δεν φοβάται τίποτα και είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο κυβερνητικός βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος έθεσε ζητήματα που αφορούν στο Λιμενικό Ταμείο και το λιμάνι. Όπως είπε, το master plan του λιμανιού αναμένεται να είναι έτοιμο για να υποβληθεί στο υπουργείο προς τα τέλη Μαΐου. Αναφέρθηκε επίσης στην καθίζηση που έχει υποστεί τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα και στις διευθετήσεις που πρέπει να γίνουν σχετικά με τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Ο κ. Αραχωβίτης εκτίμησε ότι με τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών μπορεί να επιλυθεί κάθε πρόβλημα.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε να προωθήσει χωρίς καθυστέρηση το master plan, όταν φτάσει στις υπηρεσίες του υπουργείου, και δήλωσε ότι θα καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία του λιμανιού σε σύσκεψη στην Αθήνα, για να συζητηθούν αναλυτικά τα ζητήματα που εκκρεμούν. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σαμπατακάκης, από την πλευρά του, εξέφρασε την άποψη ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες.
Ακολούθησε συνάντηση των δύο κυβερνητικών αξιωματούχων με στελέχη της κομματικής οργάνωσης Ανατολικής Μάνης και με πολίτες του Γυθείου.
ΠΗΓΗ http://laconialive.gr

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠ.ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Επίκαιρη επερώτηση με θέμα την έξαρση της εγκληματικότητας και την αποκορύφωση της ανασφάλειας των πολιτών κατέθεσαν χθες στη Βουλή τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λακωνίας, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Στη επερώτηση, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλογίζουν στην κυβέρνηση ανεπάρκεια και έλλειψη πολιτικής βούλησης στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τονίζονται πως αυτή καταγράφεται από την αύξηση των περιστατικών διαρρήξεων και ένοπλων ληστειών σε οικίες και καταστήματα ανά τη χώρα, σε αστικές και μη περιοχές.
Καταλογίζουν ακόμη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επίδειξη παροιμιώδους ανοχής στην ασυδοσία οργανωμένων αντιεξουσιαστικών ομάδων, καθώς – όπως υποστηρίζουν – «υμέτεροι ''μπαχαλάκηδες'' έχουν το ελεύθερο να μπαινοβγαίνουν και επιτίθενται σε υπουργεία, στη Βουλή και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε καταστήματα και επιχειρήσεις, να διαδηλώνουν, να λεηλατούν και να απειλούν με αποτέλεσμα να καταργείται στην πράξη κάθε προστασία εργαζομένων και πολιτών».
Επιπλέον, η κυβέρνηση κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία ως κομματικό εργαλείο, αποδεικνύοντας το μέγεθος του καθεστωτισμού της ενώ υπογραμμίζεται ότι για να καταπολεμηθεί το έγκλημα, «χρειάζεται ισχυρή αλλά και δημοκρατική Αστυνομία, με σωστή διαχείριση των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν σε αυτή αλλά και με διασφάλιση των δικαιωμάτων και αποδοχών τους κατά τρόπο που συνάδει με το λειτούργημά τους».

Από το πολιτικό γραφείο

ΒΑΤΙΚΑ.ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ


ΛΑΚΩΝΙΑ.«Let’s do it Greece»: Καθαρίζουμε Ελαφόνησο, Πλύτρα και Νιάτα!

http://www.lakonikos.gr  
Την Κυριακή 29 Απριλίου χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν στην πανελλήνια εθελοντική Εκστρατεία “Let’s do it Greece–Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις”, καθαρίζοντας, ομορφαίνοντας και αναβαθμίζοντας περιοχές σε όλη την Ελλάδα. H φετινή πανελλαδική εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ.  Προκόπη Παυλόπουλου.
Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδειχθεί το όμορφο πρόσωπο της πατρίδας μας,  το πρόσωπο της χαράς, της ζωντάνιας, της δημιουργίας. Διοργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη περιβαλλοντική δράση της χώρας.
Mε τη φετινή θεματική να επικεντρώνεται στους φοιτητές, τους μαθητές και τους νέους της χώρας μας, σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει εντυπωσιακές δράσεις στο πλαίσιο της «Σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού» που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Σύλλογοι, φορείς, δήμοι και ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια προετοιμάζονται για δυναμικές δράσεις εθελοντισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας την Κυριακή 29 Απριλίου!
Όλες οι δράσεις αποτυπώνονται στον Πανελλαδικό Χάρτη Δράσεων της εκστρατείας. Τα σημεία δράσεων αυξάνονται συνεχώς και εκτιμάται ότι φέτος θα ξεπεράσουν τον αριθμό-ρεκόρ των 1.500 δράσεων πανελλαδικά.
Οι εθελοντές, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν την ημέρα των δράσεων, καλούνται να επιλέξουν τη δράση της περιοχής τους στο www.letsdoitgreece.org και -την Κυριακή 29 Απριλίου- να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να καθαρίσουν, να προστατέψουν και να αναδείξουν τις ομορφιές της πατρίδας μας.
Οι δράσεις στη Λακωνία
Ελαφόνησος - Καθαρισμός παραλίας Κοντογονίου-Καλόγερας: 
Καθαρισμός παραλίας με διοργανωτή τον Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελαφονήσου και συνεργαζόμενούς φορείς τον Δήμο Ελαφονήσου και το Γυμνάσιο Ελαφονήσου (με προσαρτημένη την Α΄ Λυκειακή).
Πλύτρα Δ. Μονεμβασίας - Καθαρισμός αρχαιολογικού χώρου Αρχαίου Ασωπού: 
Μια απόπειρα να ευπρεπιστεί ο χώρος ελεύθερης πρόσβασης και να καθαριστεί η παραλία που περικλείει τον αρχαιολογικό χώρο. Σε συνεργασία με ΒΙΟμόνοια και Ποδηλατοπαρέα.
Νιάτα Δ. Ευρώτα - Καθαρισμός προαύλιου χώρου σχολείου από πλαστικά αντικείμενα: 
Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τον εξωραϊσμό της αυλής του σχολείου της περιοχής και συγκεκριμένα με τη συλλογή των πλαστικών -και όχι μόνο- σκουπιδιών από το προαύλιο του σχολείου και των γειτονιών του χωριού.

Καθαρισμός και 

στον Υγρότοπο ΜουστούO Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια “Let’s Do It Greece” που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου Μουστού, την Κυριακή 29 Απριλίου, από τις 10:00 πμ, με συνάντηση στο πανοραμικό σημείο θέας της λιμνοθάλασσας.
Με κοινό σύνθημα της εκστρατείας «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της προστατευόμενης περιοχής στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και στην διάδοση του εθελοντισμού, ο Φορέας Διαχείρισης σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής Εθελοντών του “Let's do it Greece” και με την υποστήριξη της δράσης από την εταιρεία Sanitas, ο Φορέας Διαχείρισης έχει παραλάβει και θα διαθέσει στους συμμετέχοντες κατάλληλο εξοπλισμό με υλικά καθαρισμού (γάντια, σακούλες απορριμμάτων και σακούλες ανακυκλώσιμων), προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή και η μεταφορά των απορριμμάτων.
Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο το επίσημο βίντεο προώθησης της δράσης “Let’s do it Greece 2018”

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Επίκαιρη Ερώτηση για την αντιπυρική προστασία της χώρας εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το θέμα της αντιπυρικής προετοιμασίας της χώρας εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, με Επίκαιρη Ερώτησή του.
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν για το εάν υπάρχει σαφής σχεδιασμός που να βασίζεται στην πρόληψη και όχι στην καταστολή, έτσι ώστε να μη ξαναζήσει η χώρα μας την εφιαλτική εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, όπου χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη και απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές.
Μάλιστα, ο κ. Κατσαφάδος στην ερώτησή του επικαλείται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση ακραίων πυρκαγιών από 20% έως 50% τις επόμενες δεκαετίες, λόγω της κλιματικής αλλαγής. 
Ο Βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, τον ακριβή αριθμό των διαθέσιμων εναέριων πυροσβεστικών μέσων και πώς θα κατανεμηθούν στην επικράτεια  κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, αλλά και πώς θα ενισχυθούν τα πυροσβεστικά κλιμάκια όλης της χώρας, «προκειμένου να προλάβουμε ένα εκτεταμένο συμβάν και όχι κατόπιν εορτής -και καταστροφής- να αναρωτιόμαστε τι έφταιξε και ποιος μπορεί να αναλάβει τέτοιες ευθύνες».
Η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Καθώς μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, σοβαρές ανησυχίες εγείρονται, σχετικά με την αντιπυρική προετοιμασία της χώρας μας και τον σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών. Ιδιαίτερα μετά από την εφιαλτική εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, όπου είδαμε χιλιάδες στρέμματα σε όλη τη χώρα να γίνονται στάχτη και να απειλούνται ανθρώπινες ζωές, κρίνεται επιτακτικό να ενημερωθούν οι πολίτες κατά πόσο η χώρα είναι σωστά προετοιμασμένη, ώστε, όχι μόνο να μειώσουμε τον αριθμό και την έκταση των πυρκαγιών, αλλά και να υπάρξει ένας σαφής σχεδιασμός που να βασίζεται στην πρόληψη και όχι στην καταστολή. 
Μάλιστα τα επιστημονικά δεδομένα καθιστούν την κατάσταση ακόμα σοβαρότερη καθώς, σχεδόν σύσσωμοι οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ακραίες πυρκαγιές θα αυξηθούν από 20% έως και 50%, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Επειδή χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες ελλείψεις στο σύστημα δασοπυροπροστασίας της χώρας μας,
Επειδή οφείλουμε να προλάβουμε ένα εκτεταμένο συμβάν και όχι κατόπιν εορτής -και καταστροφής- να αναρωτιόμαστε τι έφταιξε και ποιος μπορεί να αναλάβει τέτοιες ευθύνες,
Επειδή η χώρα έχει ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού που να βασίζεται στην πρόληψη
Επειδή οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.        Τι έχει κάνει η Κυβέρνηση ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, προκειμένου να είναι η χώρα σε ετοιμότητα και να μην ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε πέρσι;
2.        Τι πρόκειται να κάνει προκειμένου να ενισχύσει τα πυροσβεστικά κλιμάκια όλης της χώρας; Ποιος είναι ο σχεδιασμός που έχει γίνει; Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των διαθεσίμων εναέριων πυροσβεστικών μέσων και πώς κατανέμονται αυτά σε επίπεδο επικράτειας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο;

Πειραιάς, 27 Απριλίου 2018
Ο Ερωτών Βουλευτής      
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε.ΑΛΛΑΓΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΛΟΓΩ ΑΡΓΙΑΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ



ΑΒΛΕΜΟΝ  ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ                     
ΜΠΟΥΣΓΟΥ 1
30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
ΑΦΜ 997485403
ΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                                                                                                  Πειραιάς, 27-04-2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Το δρομολόγιο του ΕΓ/ΟΓ ΙΟΝΙΣ της Τρίτης 1-5-2018  λόγω της Αργίας της Πρωτομαγιάς  θα  εκτελεστεί την Δευτέρα 30-4-2018 ως ακολούθως:


ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4/18
ΤΡΙΤΗ 1/5/18
ΛΙΜΑΝΙ
ΑΦ
ΑΝ
ΑΦ
ΑΝ
ΠΕΙΡΑΙΑ

 10:00

ΑΡΓΙΑ
ΚΥΘΗΡΑ
 17:10
 17:30
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ




ΚΙΣΣΑΜΟ
 21:30


Το πλοίο θα εκτελέσει  κανονικά το δρομολόγιο της Τετάρτης 2-5-2018 από Κίσσαμο



Για την ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε




           

Στην “ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΑ-14 ΟΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΒΟΙΩΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ”

Στην “ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΑ-14 ΟΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΒΟΙΩΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ” ο Δρ. Μανιάτης, διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του ΕΚΕΦΕ ‘Δημόκριτος’ γράφει :
“Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ι.Ν. Παντάνασσας Βοιών Μονεμβασίας το 2007- 2008 έφεραν στο φώς εφτά τάφους, ορισμένους με περισσότερες της μιας ταφών, κάτω από το δάπεδο στο εσωτερικό της εκκλησίας. Σύμφωνα με την παράδοση την εκκλησία έκτισε η Ειρήνη, η κόρη του βασιλιά Ανδρονίκου Παλαιολόγου, γύρω στα 1300 μ. Χ. την ίδια εποχή που χτίστηκε ο ναός της Αγίας Σοφίας στη Μονεμβασιά. Πρόσφατα από την Χ. Καλλιγά η Παντάνασσα ταυτίστηκε με την Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Κοντοστεφάνου όπου τάφηκαν, μετά το 1400, τα τρία παιδιά του αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγου.
Επομένως, η χρονολόγηση των σκελετικών καταλοίπων που βρέθηκαν στις ταφές με μεθόδους των Φυσικών Επιστημών όπως αυτή του Άνθρακα-14 έχει μεγάλη σημασία δεδομένου ότι η εκκλησία έχει μακρά ιστορική παράδοση και οι ταφές ενδέχεται να συνδέονται με σημαίνοντα ιστορικά πρόσωπα της εποχής.
Xrisafo Karkani