Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER!

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLLD/LEADER!
Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τα έργα δημόσιου χαρακτήρα που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020. Την πρόσκληση υπογράφει ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο οποίος με κοινή απόφαση των 8 Δήμων που συμμετέχουν στην σύμπραξη ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος, γεγονώς άκρως τιμητικό για το Δήμο μας και το νησί μας.

Το Δίκτυο Συνεργασίας Νήσων Αττικής έγινε πράξη χάρη στη συνεργασία των 8 νησιωτικών δήμων της Αττικής και στην αποφασιστικότητα όσων πίστεψαν εξαρχής στο εγχείρημα αυτό.
Οι δημόσιες και ιδιωτικές παρεμβάσεις έχουν αρχικό εγκεκριμμένο προϋπολογισμό σχεδόν 8.000.000€ και θα ωφελήσουν πολύ τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως τους επαγγελματίες. Η πρόσκληση για τα ιδιωτικά έργα θα βγει λίγο αργότερα.
Δείτε την σχετική πρόσκληση εδώ:
http://atticaislandsnetwork.gr/1i-prosklisi-paremvaseon-di…/

TA KATHXHTIKA ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας μας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Μητροπόλεως και του Γραφείου Νεότητος αυτής, μετέβησαν την Κυριακή 13 Μαΐου στην Σπάρτη για τη γιορτή Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε εκεί. Παρ‘ ότι ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί επ’ ακριβώς όλο το πρόγραμμα, εν τούτοις υπήρχαν εναλλακτικές κι έτσι περάσαμε όμορφα. Ο κύριος σκοπός άλλωστε ήταν η συναναστροφή των παιδιών μας με τα άλλα παιδιά των ενοριών της Μητροπόλεώς μας, να νιώσουν πως υπάρχουν εκατοντάδες άλλα παιδιά που οδηγούν και αυτά τα βήματά τους στη μάνα μας Εκκλησία και στις κατηχητικές της συνάξεις. Επίσης να διασκεδάσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης αλλά πρωτίστως γονείς και παιδιά να ακούσουν πατρικές νουθεσίες, συμβουλές και ευχές από τον πνευματικό μας πατέρα, τον Μητροπολίτη μας και να λάβουν μαζί με την ευλογία του και ένα συμβολικό δωράκι. Ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη και την ομάδα του γραφείου Νεότητος για όλα. Πίσω από μια τέτοια εκδήλωση και από κάθε εκδήλωση, υπάρχει πολύς κόπος και φροντίδα από πολλά άτομα για πολλές ημέρες. Και του χρόνου!
ΠΗΓΗ 
π.Παναγιώτης Αρώνης

Η Θεατρική ομάδα των Νέων από τα χωριά της κοινότητας των Φριλιγκιανίκων κατά τη διάρκεια της κατοχής

Η Θεατρική ομάδα των Νέων από τα χωριά της κοινότητας των Φριλιγκιανίκων κατά τη διάρκεια της κατοχής
Ανέβασμα έργου στη σκηνή του δημοτικού σχολείου Καστρισιανίκων σε σκηνικά του αείμνηστου εξαιρετικού καλιτέχνη Γιάννη Σαμίου .η Κοπέλη

Βρεττός Κυπριώτης

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. σε Λακωνία και Ανατολική Μάνη

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε Λακωνία και Τοπική Αν. Μάνης
Πάνω από 1.000 Λάκωνες συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέων τοπικών εκπροσώπων που διεξήχθησαν χθές Κυριακή 13 Μαΐου 2018 σε όλη τη χώρα.

Οι 1216 ψηφοφόροι του νομού που προσήλθαν στις κάλπες ανέδειξαν και πάλι Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λακωνίας τον κ. Βασίλη Ορφανό, ο οποίος έλαβε 596 ψήφους έναντι της κας Αικατερίνης Φέικου που έλαβε 525.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Μέλη της ΝΟΔΕ
Βρεττάκος Στέφανος 330 ψήφοι
Σαμπατάκος Γεώργιος 308 ψήφοι
Σταθάκος Νικόλαος 270 ψήφοι
Κοκκονός Αντώνιος 266 ψήφοι
Μιχελόγγονας Αθανάσιος 257 ψήφοι
Δημητρακοπούλου Ελένη 222 ψήφοι
Λεβεντζώνης Νικόλαος 216 ψήφοι
Διακουμάκου Βενετία 192 ψήφοι
Χιώτη Ευρυδίκη 165 ψήφοι
Φέικου Αικατερίνη ως υπεράριθμη (άνω του 40%)

Σύνεδροι
Παπαδημητρίου Γεώργιος 414 ψήφοι
Τζινιέρης Νίκων 401 ψήφοι
Ζαχαράκη - Αναστασοπούλου Γεωργία 352 ψήφοι
Δημάκος Δημήτριος 329 ψήφοι
Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος 292 ψήφοι
Ατσαβές Γεώργιος 215 ψήφοι
Μιχαλάκος Δημήτριος 212 ψήφοι
Ζυγά - Γλεντζέ Σοφία 159 ψήφοι
Κολλιάκου - Καρυτσιώτη Θεοφανη 91 ψήφοι
Για την Τοπική Οργάνωση Αν. Μάνης ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος που εκλέχθηκε κ. Βασίλειος Κυλάκος έλαβε 168 ψήφους σε σύνολο 216 ψηφοφόρων.
Τα υπόλοιπα μέλη της Τοπικής Αν. Μάνης κατά σειρά εκλογής:
Μπελεγρής Ιωάννης: 110
Παπαδημητρίου Γεώργιος: 103
Αγγάνης Ιωάννης: 74
Γεωργακάκος Γεώργιος: 66
Τραγάκης Νικόλαος: 53
Δεμέστιχας Κομνηνός: 49
Δασκαλάκης Κωνσταντίνος: 44
Κολοκούρης Ηλίας: 36
Σταθάκος Αντώνιος: 31
ΠΗΓΗ http://www.githio-click.gr/

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ Α ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΥΘΗΡΑ: Δυναμικό come back από τη Μάντυ Κορώνη!

Το νησί αποκτά και πάλι τοπική οργάνωση της ΝΔ – Η νέα Πρόεδρος είναι επιτυχημένη επιχειρηματίας και πρώην Αντιδήμαρχος
Παρά τον πόλεμο που δέχθηκε όταν αποφάσισε να κατέλθει υποψήφια για την Προεδρία της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στα Κύθηρα, η Μάντυ Κορώνη έφτασε μέχρι το τέλος και μάλιστα θριαμβεύτρια!
Η νέα πρόεδρος της νέας τοπικής οργάνωσης των Κυθήρων, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο νησί και με σημαντικές γνωριμίες σε Αθήνα και Πειραιά, που θα την βοηθήσουν ακόμα περισσότερο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον τόπο της.
Η Μάντυ Κορώνη μετά από ένα μικρό διάλειμμα με τα κοινά, πραγματοποίησε δυναμικό come back με την εκλογή της ως Προέδρου της Τ.Ο. Κυθήρων της ΝΔ.
Πλέον η ΝΟΔΕ Α Πειραιά & Νήσων θα έχει σύνδεσμο και με τα ακριτικά Κύθηρα & Αντικύθηρα, προκειμένου η φωνή τους να φτάνει στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
ΠΗΓΗ http://piraeuspress.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ, ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης τής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ,
ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης τής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον Δήμο Μονεμβασίας (ΔΗΜ.Τ.Ο. Μονεμβασίας), με συντριπτική αποδοχή, κατά τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές.
Εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη στην ίδια και στους άξιους συνεργάτες της που ήδη έχουν εποικοδομητική συνεργασία και απήχηση στην τοπική κοινωνία.
ΠΗΓΗ 
Σπυριδάκου Θεοδούλη

ΒΑΤΙΚΑ.ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Επιμελητήριο Λακωνίας πραγματοποίησε ημερίδα ενημέρωσης στη Νεάπολη την Κυριακή 13 Μαίου στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Limira Mare μετά από αίτημα της προέδρου του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Δέσποινα Παπούλη- Βαγγελόγλου προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κύριο Γιάννη Παναρίτη ,ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα για την πραγματοποίηση της .
Την ημερίδα παρακολούθησαν ελεύθεροι επαγγελματίες , υπάλληλοι του δημοσίου, των τραπεζών ,και πολλοί πολίτες καθώς ο κανονισμός αφορά όλους .

Σύμφωνα με το παρακάτω κείμενο που είναι αναρτημένο στη σελίδα του Επιμελητηρίου Λακωνίας ο Γενικός Κανονισμός αφορά στο σύνολο των επιχειρήσεων, καθώς όλοι διαχειριζόμαστε προσωπικά δεδομένα.
• Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν κλάδοι που διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως είναι: νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, ιατρεία, μικροβιολογικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φαρμακεία, ασφαλιστές και ασφαλιστικές εταιρείες
• Επιπλέον, η διαχείριση προσωπικών δεδομένων παιδιών καθιστά επιτακτική ανάγκη την συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό, άρα αφορά ιδιαιτέρως: φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς
• Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για τους κλάδους όπως: λιανικό εμπόριο με χρήση κάρτα μέλους, γυμναστήρια, λογιστές, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις με σημαντικό αριθμό εργαζόμενων, δημοτικές επιχειρήσεις, εξαγωγικές εταιρείες, επιχειρήσεις πληροφορικής, διαφημιστικές εταιρείες, ηλεκτρονικά καταστήματα
• Τέλος, οι δικηγόροι εμπλέκονται σημαντικά στη διαδικασία της συμμόρφωσης και άρα έχουν σχετική ανάγκη ενημέρωσης .
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ :
http://www.lcci.gr/index.php

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Απιδέα Λακωνίας ( 5ος – 10ος αιώνας ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/5/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/5/2018
.
Ένα Ιστορικό Μνημείο Ανατολίζουσας Βασιλικής που οι Ελληνικές και διεθνείς βιβλιογραφίες αναγράφουν ως κόσμημα, ζητεί την βοήθεια όλων. Μας εκλιπαρεί μετά από 1.500 χρόνια προσφοράς να το φροντίσουμε για να μπορέσει να επιβιώσει, κι αυτό ως αντάλλαγμα υπόσχεται στις επόμενες γενεές, να συνεχίσει το διάβα του, στην ιστορία και τον Πολιτισμό. Οι μελετητές του μνημείου, Αναστάσιος ΟΡΛΑΝΤΟ 1927-1935 και το Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Στρασβούργου το 1982, το έχουν διακρίνει σε δύο κύριες οικοδομικές φάσεις. Ο αρχικός ναός ήταν ξυλόστεγος και τα κλίτη χωρίζονταν από δύο σειρές επτά ραδινών κιόνων που έφεραν τόξα. Η πρώτη αποδίδεται στην όψιμη παλαιοχριστιανική εποχή και η δεύτερη στους ύστερους βυζαντινούς χρόνους.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, έχοντας καταθέσει στην ΕΔΕΠΟΛ πλήρη εγκεκριμένο φάκελο ζητεί: από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ένταξη της ώριμης μελέτης συντήρησης κι αποκατάστασης του Μνημείου στο ΕΣΠΑ – ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, είτε σε οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό πλαίσιο, σύμφωνα με την ΥΠΠΟΤ/ΔΑΒΜΜ/27282/481 από 27/4/2011 απόφαση έγκριση μελέτης, του τέως Υπουργού Πολιτισμού, Κου Παύλου ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ.
Ζητεί, για το κηρυγμένο από τις 17/12/1962 ιστορικό διατηρητέο Μνημείο τρίκλιτης θολοσκέπαστης Βασιλικής και ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα Ανατολίζουσας Βασιλικής του Ελλαδικού χώρου, να συνεχίσει να είναι λειτουργικό για τις επόμενες γενεές και επισκέψιμο σε όλο τον κόσμο.
Ζητεί, την υλοποίηση του έργου συντήρησης σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ/ΑΤΝΕΚΕ/98728/272 από 7/3/2018 έγγραφο της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κας ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ που αναγνωρίζει ότι η αποκατάσταση, θα συμβάλλει στην ανάδειξη του εξέχοντος Μνημείου, δεδομένης της ωριμότητας του έργου.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο κλήρος και ο λαός, ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του έργου από τους αρμόδιους φορείς, πριν είναι αργά.
Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
π. Ευγένιος Γραεφφλύ
Θα ακολουθήσει ανακοίνωση, για την εκδήλωση του Ιουλίου, με θέμα: Εκ των βυζαντινών Απιδεών - Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ένα λειτουργικό Μνημείο 1.500 ετών.
Κοινοποιείται Μ.Μ.Ε / Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο.
Λαλούσης Παναγιώτης