Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ (VIDEO) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ RADIO ADELIN FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΣΟΛΑΚΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κα ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 154η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ










ΛΑΚΩΝΙΑ.ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΜΟΛΑΩΝ!(ΦΩΤΟ)

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΜΟΛΑΩΝ!
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΣΩΠΟΥ -ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ ΒΛΑΧΙΩΤΗ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΩΝ ΣΥΚΙΑΣ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ!
ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ!ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΟΥΡΗ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ "Ο ΒΟΣΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!

Αλειφέρη Παναγιώτα














ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ
Προχωρά η εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης της οδού που συνδέει την Αγία Πελαγία με την Αγία Αναστασία. Το έργο έχει 2 πηγές χρηματοδότησης: το ΠΔΕ και την Περιφ. Αττικής. Στην παρούσα φάση υλοποιείται το τμήμα του έργου που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ με 220.000€ και αφορά την επισκευή και ασφαλτόστρωση της οδού από τη θέση 0 (σημείο τομής με παραλιακή οδό Αγίας Πελαγίας) έως τη θέση +472,20. Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, από το σημείο +472,20 μέχρι την τομή με την επαρχιακή οδό Ποταμού - Καραβά έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας (μαζί με τους δρόμους προς Μελιδόνι, Κακή Λαγκάδα και Διακοπουλιάνικα), έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί στους επόμενους μήνες και έχει προϋπολογισμό 2.475.000€.

Έχει ήδη διανοιχθεί ο δρόμος που περικλείει τα Οικοδομικά Τετράγωνα 17,26,29,30 και 31 του εγκεκριμμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου του οικισμού και έχει τοποθετηθεί οχετός απορροής ομβρίων με απόληξη το παρακείμενο ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα.
Επίσης υλοποιείται ο τριγωνικός οδικός κόμβος στο Ο.Τ. 32, ενώ η οδός θα ασφαλτοστρωθεί από το σημείο 0 (Ο.Τ. 6 και 37) μέχρι και το σημείο +472,20.
Το έργο είναι σημαντικό και έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για τον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, καθώς κατασκευάζεται ένας ασφαλής και σύγχρονος δρόμος με αντιπλημμυρική θωράκιση, που θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα πρόσβασης στις κατοικίες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, πρόβλημα που μέχρι σήμερα ουδείς αντιμετώπισε ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ."ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018"

"ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018"
Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος, η Μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Πειραιά μας. Στα πλαίσια των φετινών εορτασμών "Κωνσταντίνεια 2018" , η Πόλη μας υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου από την Πάτρα (17 -24 Μαϊου), συνοδευόμενη από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο. Στην σημερινή πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ και ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.
Εύχομαι σε όλους τους εορτάζοντες και σε όλες τις εορτάζουσες Χρόνια πολλά, Υγεία, Ευτυχία και Ευημερία.

ΚΥΘΗΡΑ. 154 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα!

 154 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα!
Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις εορτάστηκε στα Κύθηρα η 154η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της η Βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων κα. Ελένη Σταματάκη και παρέστησαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές με επικεφαλής το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη. Το πρωί της 21ης Μαΐου τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον Πεσόντων της Πλατείας Στάη, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός από την Καθηγήτρια του Λυκείου Κυθήρων κα. Μαρία Κοπίτα και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και παρέλαση των μαθητών ενώπιον των Αρχών. Τελετάρχης των εκδηλώσεων ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κομηνός.
Η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων μας θυμίζει τους πολυετείς αγώνες των Επτανησίων για Ένωση με την Ελλάδα, αγώνες που πήραν τη μορφή ενός ισχυρού ριζοσπαστικού κινήματος. Οι πρωτεργάτες της Ένωσης εξορίσθηκαν από τους Βρετανούς στα Αντικύθηρα και μας άφησαν σπουδαία κείμενα για την κοινωνία της εποχής. Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) φυλάσσεται ένα σημαντικό κειμήλιο που σχετίζεται με την πολυετή εξορία των Επτανησίων Ριζοσπαστών στα Αντικύθηρα. Πρόκειται για ένα τεμάχιο ξυλοδοκού οικίας από τα Αντικύθηρα, πάνω στο οποίο υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματα των εκεί εξορίστων και η χρονολογία 1851 (ΕΙΜ αρ. εισαγ. 1867). Η ακριβής καταγραφή του αντικειμένου στον Κατάλογο Εισαγωγής του ΕΙΜ αναφέρει: «Τεμάχιον ξύλου εκ δοκού οικίας εν η κατώκησαν εν Αντικυθήροις οι εξόριστοι Επτανήσιοι κατά το 1861 υπό της Αγγλικής Κυβερνήσεως, Σταματέλος Πυλαρινός, Ηλίας Ζερβός, Φραγκίσκος Δομενεγίνης, Δημήτριος Καλλίνικος, Γεράσιμος Μεταξάς και Ανδρέας Σ. Δεσύλλας». Το τεμάχιο αυτό περιήλθε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος από δωρεά του Κυθηρίου Σπυρίδωνα Στάη που διετέλεσε Υπουργός Παιδείας τρεις φορές από το 1900 μέχρι το 1909 (ήταν Υπουργός και κατά τη διάρκεια ανεύρεσης και ανέλκυσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων το 1901).






Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας ΔΗΣΥ σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου του "Η Πολιτική στην Ελλάδα - Ανατροπές".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018




Παρουσία πλήθους κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου «Ερατώ» στη Σκάλα Λακωνίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018 η παρουσίαση του βιβλίου των Λεωνίδα Γρηγοράκου και Θεόδωρου Αυγερινού με τίτλο: «Η Πολιτική στην Ελλάδα - Ανατροπές».

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα σύντομο πρόλογο της Συγγραφέως και Εκπαιδευτικού κ. Ρούλας Σαμαϊλίδου-Βάκου, η οποία ήταν και η συντονίστρια της εκδήλωσης, που είπε λίγα λόγια για το βιβλίο και τους συγγραφείς και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους δύο προσκεκλημένους που απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό, τον Σύμβουλο επί ασφαλιστικών θεμάτων, κ. Σωτήρη Παπανικολάου και τον τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ και Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, κ. Δημήτρη Λιντζέρη.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης οι ομιλητές – κ. Κατερίνα Τσαφατίνου, Επιχειρηματίας και Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας, κ. Πασχαλιά Λυκουσά, Δικηγόρος, κ. Κωστής Μακρής, Συγγραφέας, κ. Ντία Τζανετέα, Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – επικεντρώθηκαν στην ανάλυση του βιβλίου, αναδεικνύοντας τη σημασία και την χρησιμότητα του.

Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους διοργανωτές και το κοινό για την εγκάρδια παρουσία, μοιράστηκε μαζί τους τις σκέψεις και εσωτερικές αναζητήσεις που οδήγησαν τους δύο συγγραφείς στο να μεταφέρουν στο χαρτί μια αναδρομή στην έννοια και στο περιεχόμενο της «πολιτικής» από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής για λύση υπαρκτών πολιτικών προβλημάτων της χώρας. Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Φιλοδοξία μας ήταν και είναι το βιβλίο να ερεθίσει τη σκέψη όλων μας, να τροφοδοτήσει τον προβληματισμό μας. Να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου, έχοντας κατά νου ότι από τα μικρά δρομολογούνται οι αλλαγές στα μεγάλα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Δήμος Βέρδος, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου κ.κ. Ευσταθίου, π. Βασίλειος Καπερώνης, Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος Βλαχιώτη, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Λακωνίας, Διοικητής του ΑΤ Ευρώτα, Αστυνόμος Β' κ. Παναγιώτης Λυμπέρης και ο τέως Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Σταύρος Αργειτάκος.