Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συνάντηση εφ όλης της ύλης είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της θερινής περιόδου, όπου ο πληθυσμός, των νησιών και της Τροιζηνίας, πολλαπλασιάζεται και οι απαιτήσεις Αστυνόμευσης αυξάνονται ραγδαία. Για το λόγο αυτό, απαιτείται η ενίσχυση των Α/Τ και των Πυροσβεστικών Σταθμών σε προσωπικό και μέσα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέθεσε αναλυτικά στον Υπουργό τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε Αστυνομικό Τμήμα αλλά και οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Επίσης, τον ενημέρωσε σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ο κ. Χατζηπέρος παρέδωσε στον Υπουργό ενημερωμένη κατάσταση με τις ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα κλπ, για όλα τα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Νήσων Αττικής. Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα του κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος της Αίγινας το οποίο απασχολεί έντονα και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η λύση του είναι σε ΚΑΛΟ δρόμο.
Ιδιαίτερα για την αντιπυρική προστασία των νησιών και της Τροιζηνίας υπήρξε γόνιμη συζήτηση. Συμφωνήθηκε ότι τα νησιά της Π.Ε. Νήσων Αττικής πρέπει να έχουν το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα για την άμεση επέμβαση στα συμβάντα, καθότι οι αποστάσεις και η κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση αποτελούν αρνητικούς παράγοντες.
Η όλη συζήτηση/αλληλοενημέρωση έγινε σε κλίμα αλληλοκατανόησης και υπόσχεσης για στενή συνεργασία, καθότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη δεσμεύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση σε μέσα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διαδικασία προμήθειας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τάκης Χατζηπέρος

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Λειψυδρία – Ανακοίνωση Δημάρχου

Η περιοχή μας αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υφαλμύρινσης.
Φέτος τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Προειδοποιούμε τους κατοίκους ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην επάρκεια του νερού.
Υπενθυμίζω ότι ο Δήμος παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!! 
Απαγορεύεται η χρήση του νερού για άρδευση, πότισμα δένδρων, κηπευτικών, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών κ.λ.π., η οποία στερεί νερό υδροδότησης από τους δημότες.
Πρέπει όλοι σαν καταναλωτές, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία. Η άσκοπη κατανάλωσή του, θα μας οδηγήσει σε διακοπές υδροδότησης.
Επίσης ζητώ από τους αγρότες, οι οποίοι καταναλώνουν πάνω από το 90% του συνολικού διαθέσιμου νερού και αντλούν από τους ίδιους υδροφορείς με το Δήμο, να κάνουν ελάχιστα ποτίσματα και μόνο με την απαραίτητη ποσότητα, διότι το επόμενο στάδιο είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής μας.
 O ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ
ΠΗΓΗ https://monemvasia.gov.gr

Επιστολή του Δημάρχου σχετικά με την κατασκευή του δρόμου της Αγίας Αναστασίας.



ΠΗΓΗ https://www.kythira.gr/

Επιστολή του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη προς τους Προέδρους και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κυθήρων



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΣΤΟ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ


Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο των Κυθήρων είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την Τρίτη 22 Μαίου το μεσημέρι η Βουλευτής Α΄Πειραιά και Νήσων  του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ελένη Σταματάκη, που βρίσκεται στο Νησί μας από την Κυριακή, τιμώντας με την παρουσία της της καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την 154η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα.
Με την επίσκεψη της  στο Π.Κ. η κυρία Σταματάκη ενημερώθηκε για ζητήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου από τον Προιστάμενο Επιπυραγό κύριο Λάζαρο Κωνσταντίνου και τον Υποπυραγό κύριο Φουντουλάκη Σπυρίδων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ.ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 26 ΜΑΙΟΥ

ANAKOIΝΩΣΗ
Το πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων, το Σάββατο 26 Μαίου, ματαιώνεται λόγω της απώλειας της αγαπημένης μας Ματίνας. 
Η χορευτική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαίου 9.00μ.μ. με τη συμμετοχή μόνο των τμημάτων με τα παιδιά. Από το Δ.Σ.