Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΕΩΣ 26/09/2018





ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΚΙΟΣΤΡΑ 2018


Το χορευτικό του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών  στην Γκιόστρα της Ζακύνθου

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συμμετείχε, για τέταρτη φορά, στις τριήμερες εκδηλώσεις της Γκιόστρας Ζακύνθου την περίοδο 25-28 Μαΐου 2018.
Στη φετινή Γκιόστρα συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα Ιόνια νησιά: Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Κύθηρα, καθώς και από την πόλη Sulmona της Ιταλίας, το Σαν Μαρίνο και την Τσεχία.
Το Σάββατο το πρωί έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου η επίσημη συνάντηση του συλλόγου Γκιόστρα με τις Αντιπροσωπίες Εσωτερικού και Εξωτερικού, καθώς και με τους Συνδιοργανωτές και Φορείς της Ζακύνθου, όπου σε μια τελετή φιλική και γιορτινή αντάλλαξαν δώρα και ευχές.
Το απόγευμα της Κυριακής στις 7.30 μμ. έγινε η μεγάλη παρέλαση της Γκιόστρας, όπου μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παρέλασαν, εκτός από τις αντιπροσωπείες των Ιονίων νήσων και των ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετείχαν στην Γκιόστρα, και τοπικά πολιτιστικά σωματεία καθώς και πολλοί κάτοικοι και φίλοι της Ζακύνθου, όλοι ντυμένοι με χαρακτηριστικές, περίτεχνες στολές εποχής, οι οποίες είναι όλες κατασκευασμένες με μεράκι και ύστερα από ιστορική έρευνα. Ανάμεσα τους τα δώδεκα παιδιά των Κυθήρων, έξι πανέμορφες κοπέλες και έξι λεβέντες άντρες ντυμένοι με τις εξαιρετικές κυθηραϊκές στολές του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών έκλεψαν, χωρίς υπερβολή, τις εντυπώσεις.
Το χορευτικό συνόδευσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Συνδέσμου, Κυριακή Κασιμάτη, Γιάννης Σάμιος και Κατερίνα Κοντολέων (μέλος του χορευτικού).
 Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών θέλει να ευχαριστήσει θερμά και να συγχαρεί το Διοικητικό Συμβούλιο της «Giostra di Zante» γι’αυτή την πολλή μεγάλη προσπάθεια και για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία καθ’όλη την παραμονή της αντιπροσωπείας μας στη Ζάκυνθο.
Επίσης, θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του χορευτικού μας και τη δασκάλα τους κ. Βασιλική Πετράκη για την εξαιρετική τους εμφάνιση, την προθυμία, τον ενθουσιασμό, μα πάνω απ’όλα την αγάπη τους για το νησί μας.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία ATLAS MARINE για την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε, για ακόμη μία φορά, στο χορευτικό τμήμα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση αυτή.

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Η Πρόεδρος
Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ



Το Δημοτικό Μέγαρο Ποταμού είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά και όμορφα κτίρια πάνω στο νησί μας. Ένα κτίριο που παραλάβαμε σε πολύ άσχημη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα. Ο Δήμος μας εξασφάλισε ένα τεράστιο ποσόν για την ανακατασκευή του κτιρίου, ύψους 200.000€ από ίδιους πόρους και μετά από 2 ματαιώσεις του διαγωνισμού λόγω του νέου νομικού πλαισίου για τα δημόσια έργα, το έργο τελικά δημοπρατήθηκε το 2017 και έχει ξεκινήσει η εκτέλεσή του, αφού πρώτα χάθηκαν πάνω από 6 μήνες στις δαιδαλώδεις διαδικασίες έγκρισης αποφάσεων και πρακτικών, για τις οποίες καθυστερήσεις η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι στο Δήμο. Το έργο ξεκίνησε, ήδη έχουν γίνει πολλές εργασίες εσωτερικά και τώρα αρχίζει και η ανακαίνιση των όψεων του κτιρίου καθώς και η τοποθέτηση νέων κουφωμάτων αφού τα υπάρχοντα ήταν σε άθλια κατάσταση. Δε νομίζω ότι η τοποθέτηση σκαλωσιάς επηρεάζει τον τουρισμό ή τους επισκέπτες του Ποταμού, ούτε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι θα μειωθεί η κίνηση στα καταστήματα επειδή βάφουμε το κτίριο! Εξάλλου οι εργασίες αυτές απαιτούν καιρικές συνθήκες χωρίς βροχές και υγρασία ώστε να πιάσουν τόπο και να γίνουν τεχνικά σωστά.

Το αποτέλεσμα της ανακαίνισης του κτιρίου θα αποζημιώσει τους πάντες. Η απόφασή μας να στεγάσουμε μόνιμα στο κτίριο το λειτουργικό μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, μαζί με μια σύγχρονη ψηφιακή έκθεση για το Ναυάγιο και το Μηχανισμό, αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον μας για την περιοχή και τους επαγγελματίες είναι διαρκές, αφού η έκθεση αυτή θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο το νησί και θα προσελκύει όλα τα γκρουπ και τους επισκέπτες των Κυθήρων, στον οικισμό του Ποταμού.
Το να διαμαρτυρόμαστε όταν δεν γίνονται έργα το καταλαβαίνω. Το να διαμαρτυρόμαστε (και μάλιστα ειρωνικά) και όταν ΓΙΝΟΝΤΑΙ έργα δεν μπορώ να το καταλάβω. Τα έργα είναι ΜΟΝΙΜΑ, η όποια ταλαιπωρία είναι προσωρινή. Τα έργα δεν γίνονται με μαγικό ραβδάκι, ούτε με ευχολόγια. Για να γίνει το έργο αυτό απαιτήθηκε δουλειά μηνών. Λεπτομέρειες για το έργο μπορεί όποιος θέλει να διαβάσει εδώ: https://kainourgiamera.gr/peripetia-enos-ergou-anakenisi-t…/
Εμείς πάντως ευχαριστούμε όλους όσοι αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα των έργων και κάνουν υπομονή γιατί το μείζον είναι να γίνονται έργα και σήμερα στο νησί μας ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ!
Stratos Charchalakis 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ(ΦΩΤΟ)

 ΦΩΤΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, εγκαινίασαν σήμερα τον Διατηρητέο Φάρο της Μονεμβασίας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών Στερέωσης και Αποκατάστασής του.
Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε τον αγιασμό από τον Πατέρα Κωνσταντίνο Κρυπωτό, ομιλία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχου Νικολάου Τσούνη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, καθώς και επίσκεψη στο μικρό εκθετήριο.


Ο κος Καμμένος έφτασε στην Μονεμβασία με Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και τον υποδέχτηκε το Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κος Τζανέτος Φιλιππάκος.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2015, καθιστώντας τον ξανά λειτουργικό. Από την Υπηρεσία Φάρων τοποθετήθηκε νέος φαροφύλακας με στόχο τη συστηματική υποστήριξη της επιχειρησιακής του λειτουργίας και της συντήρησής του.
Ο Φάρος της Μονεμβασιάς κατασκευάστηκε το 1896. Είναι εγκατεστημένος στο Κάστρο της Μονεμβασίας, στο άκρο Μίνωα έξω από τα τείχη. Το ύψος του πύργου του είναι 7 μέτρα και το εστιακό του ύψος, 17 μέτρα. Μέχρι την αποκατάσταση του, το φαρικό συγκρότημα παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές λόγω των δύσκολων περιβαλλοντικών συνθηκών. Σε έναν από τους βοηθητικούς χώρους, δημιουργήθηκε και λειτουργεί καθημερινά μικρό εκθετήριο με θέμα το Ελληνικό Φαρικό Δίκτυο και το Φάρο της Μονεμβασιάς.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση του Υπουργού ότι το Καλοκαίρι θα φροντίσει για την πραγματοποίηση εκδήλωσης της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στον Φάρο, έτσι ώστε περισσότεροι επισκέπτες να εκτιμήσουν την διαχρονική αξία αυτών των Μνημείων και παράλληλα να απολαύσουν την υπέροχη θέα προς το Μυρτώο Πέλαγος.

Σπυριδάκου Θεοδούλη












ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά στη Μάνη

Συνελήφθη, (29.5.2018) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 36χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Στα Βελανίδια εντοπίστηκε νεκρή Θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα “ΓΙΑΛΟΣ ΒΑΛΑΝΙΔΙΩΝ ” Ν.Λακωνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή. 
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr